Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 582 583 585 586 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1412680 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Ja najvise igram Pes 2011 (radi na mom desktop racunaru na mid, GForce 8500gt 1 gb ram, amd sempron 2600+), F1 2010, Football Manager 2010 (bitan jak procesor i dosta rama). I hteo bih da gledam 1080p filmove

Veruj mi grafike na laptopu i desktop ne mogu da se porede.Znaci mnogo su bolje grafike na desktop nego na laptopovima.Jer u vecini slucaja kod laptopa je integrisana grafika ili neka malo bolja i losiji CPU.Ti za 50 soma mozes da uzmes kuciste koje je mnogo jace nego kod laptopa.Za primer ti dajem da je moj desktop na testu performansi gde se sve uzima u obzir od CPU,grafike,memorije i.... dobio 1045 bodova a laptop tek 575 bodova.Tu se vidi jasna razlika koliko je desktop bolji racunar.Na primer ja na mojoj ati radeon 4730 igram mafia 2, crysis i te zahtevne na medium a racunaj da bi na laptopu u najboljem slucaju mogao da poteras na low.Intelov CPU i3 ti je dosta bolji od celerona.Naravno i3 ne bi mogao da pridje npr i5 ili i7 za desktop medjutim opet je bolja klasa prosesora.Ja na primer da sam imao para vise sigurno bi isao bez razmisljanja na i3 procesor medjutim sa parama koje sam imao sam bio prinudjen da idem na celeron.Medjutim posto sumljam da cu ikad poterati igre na njemu to mi je nevazno.Tako da taj asus ako uzmes dobices bolju grafiku ali zato ces imati celeron CPU koji ce ti biti uvek losiji jer su to najgori CPU sto intel ima.A svakako racunaj da i ako poteras taj PES 2011 bolje na tom ASUS nego na MSI racunaj da ce za godinu dana neces moci nista a onda ce ti trebati mozda bolji CPU koji neces imati.CPU je po meni stvar koja ostaje a igre i grafika su prolazna varijanta.Sto se tice 1080 p filmova mozes komotno da ih gledas na laptopu.Ja na mom sam pustao i radi super HD film
« Poslednja izmena: 04. Okt 2010, 23:43:01 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1709
Zastava Stan
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
HTC One S
IP sačuvana
social share
Tako je kako je
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat

Konkretno opet stara prica  Smile Znaci na tom laptopu imas mnogo bolju grafu ali opet sa druge strane moj MSI ima bolji CPU.Znaci ne bas ne znam koliko je bolji ali je i3 ima 5500 bodova na notebookcheck a ovaj phenom ima nekih 4800.Tako da realno je bolji intel.Jebiga danas trenutno je AMD smesan za intel.Ja sam realno ljubitelj AMD-a ali moram da priznam da je mnogo bolji intel trenutno.Znaci opet ces morati da izaberes.Bolja grafika ili bolji CPU.Evo ti jedna preporuka ako ti nije puno da das nekih 59 soma:

Toshiba Satellite L650-14E
    * Težina : 2.0kg - 2.5kg
    * Ekran : 15.6" HD TruBrite (1,366 x 768)
    * Procesor : Intel Core i3-330M Processor 2.13 GHz
    * Memorija : 4GB ddrIII (1066MHz)
    * HDD : 320GB
    * Grafička kartica : ATI Mobility Radeon HD 5145 (512MB VRAM)
    * Ostalo : 2x USB
    * Ostalo : Bluetooth
    * Ostalo : Card Reader
    * Ostalo : DVD/RW
    * Ostalo : eSATA
    * Ostalo : HDMI
    * Ostalo : LAN
    * Ostalo : numeric keypad
    * Ostalo : Web Camera
    * Ostalo : WLAN
    * Operativni sistem : Nema operativni sistem
    * Garancija : 24 Meseca

Sta ovde dobijas.Pa dobijas bolji CPU a grafiku jako slicnu.Znaci grafa iz toshiba jeste losija od ove tvoje iz HP-a ali vrlo vrlo malo.Ovo se trenutno bolje isplati nego taj HP.Meni je licno bolja konf za iste pare.Samo je mana toshibe sto ima 2 USB sto je meni malo bzvz a hard je manji ali to je najmanje vazno.Evo naleteo sam na jednu odlicnu varijantu za malo manje kesa:

Lenovo G560 i3/3/500/nVidia GF310M
    * Težina : 2.6kg - 3.0kg
    * Ekran : 15.6" HD TruBrite (1,366 x 768)
    * Procesor : Intel Core i3-330M Processor 2.13 GHz
    * Memorija : 3GB DDR3
    * HDD : 500GB
    * Grafička kartica : NVIDIA GeForce 310M 512 MB
    * Ostalo : 3x USB
    * Ostalo : Bluetooth
    * Ostalo : Card Reader
    * Ostalo : DVD/RW
    * Ostalo : eSATA
    * Ostalo : HDMI
    * Ostalo : LAN
    * Ostalo : numeric keypad
    * Ostalo : Web Camera
    * Ostalo : WLAN
    * Operativni sistem : Nema operativni sistem
    * Garancija : 12 Meseci

« Poslednja izmena: 05. Okt 2010, 00:26:10 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Menjao bih matičnu ploču al mi je žao da menjam i grafičku koju sam uzeo pre 5 meseci...
Želim da nadjem ploču koja podržava i moju grafičku (ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0)) i neki dual core processor...
kolika je otprilike cena takve ploče??

imao sam već odgovor na ovo pitanje od BG_Highlander, ali mislim da ploče koje mi je on predložio ne mogu da podrže moju grafičku...

Na ovo ti je vec odgovoreno. Ne postoji!!!! Kao kada bi u mercedesa hteo da ugradis ficin deo.

Dual core i AGP nisu kompatibilni, odnosno ne mogu da rade zajedno.

Lepo bi bilo kad bi to tako moglo. Ja imam dva racunara sa integrisanom grafikom i mogu da iskoristim samo kuciste, napajanje, hard disk i optiku. Plocu, procesor i memoriju moram da menjam. A za te pare imas gotov polovan racunar, a ovaj neka ti recimo sluzi samo za slusanje muzike. Na novom polovnjaku igras, a na tvom starom slusas muziku i prezalis bacene pare za graficku karticu ili je prodas.

Posto vidim da si pocetnik na ovom forumu, dobronamerna sugestija - nemas razloga da ponavljas postove sa rasponom od 3 sata. Na forumu su uglavnom ljudi dobre volje, koji ako znaju ce ti odgovoriti na tvoje pitanje, ali zbog svojih obaveza ne vise 24 sata na forumu. Znaci za ubuduce, postavis pitanje i cekaj odgovor. Ako ga bas nema par dana postavi ponovno, ali ne sa razmakom od 3 sata
« Poslednja izmena: 05. Okt 2010, 21:21:54 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.61
Da li se isplati sada davati 30e za ati radeon 3870/50 ili za gf 8600gt/gts/gtx.......Posto ocu da mijenjam moju 9400gt za neku malo jacu....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia n96
Da li neko zna da li je ova graficka dobra za novije igrice?Proizvodjac POWERCOLOR Naziv modela Radeon 5550 1GB/DDR3
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol
Poruke 820
Zastava Kotor
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.503.0
mob
HTC One X
Pozz svima  Smile
Treba mi vasa pomoc oko procjene. Naime, koliko bi mogao da prodam polovnu Sapphire HD4870 512DDR5 karticu? Stara je 2god, radi savrseno, bez mane je...Wink
Hvala unapred Smiley
IP sačuvana
social share
BU!
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Da li neko zna da li je ova graficka dobra za novije igrice?Proizvodjac POWERCOLOR Naziv modela Radeon 5550 1GB/DDR3

Ako ne preterujes sa rezolucijom (do 1680 x 1050, preporuceno 1280 x 1024) i detaljima (uglavnom medium) onda moze da posluzi.

Pozz svima  Smile
Treba mi vasa pomoc oko procjene. Naime, koliko bi mogao da prodam polovnu Sapphire HD4870 512DDR5 karticu? Stara je 2god, radi savrseno, bez mane je...Wink
Hvala unapred Smiley

70 - 80 EUR
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
imam na raspolaganju 130 evra i delove:
----ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0) 512 MB
---1.5 GB RAM
---AMD Sempron(tm) 2500+ x 1 (1.75Ghz)
---MSI KM3M-V (MS-7061) / KM4M-L (MS-6734 v1) / KM4AM-L (MS-6734 v2) / MS-6786
(za ploču ne znam tačno koja je, to mi je izbacio program Everest...)

Hoću sve da menjam, a nemam pojma šta da radim... koliko bih mogao da dobijem za ove moje delove i koje nove delove da uzmem da bih mogao da igram pes11???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 138
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
ako moze mala pomoc bio bih zahvalan

dvoumim se izmedju 2 kompjutera
1.
Procesor       AMD Phenom X4 9650 2.3GHz
Matična ploča    MSI NF520T-C35
Memorija    3GB DDR2 800MHz
Grafička karta    nVidia GeForce 9500GT 1GB DDR2 128bit
HDD    500GB SATA II
Optički uređaj    DVD±RW Dual Layer 20x
Kućište    KME CX5A56 USB crno
cena 35000

i 2.
Procesor    Intel® Pentium® DualCore E5400 2.7GHz
Matična ploča    MSI G31TM-P21
Memorija    2GB DDR2 800MHz
Grafička karta    ATI Radeon™ HD 4670 1GB DDR3
HDD    640GB SATA II
Optički uređaj    DVD±RW Dual Layer 20x
Kućište    KME CX2167 USB crno
cena 29600

par ljudi mi je reklo da je bolje da uzmem sa intelovim procesorom pa me zanima sta fali amd-u i koja graficka je bolja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 582 583 585 586 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.