Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 583 584 586 587 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1406254 puta)
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Uzmi drugi. Druga graficka je bolja (HD 4670). AMD-u fali to sto je u pitanju Phenom prve generacije koji je tesko govno, da se tako izrazim.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7441
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
LC POWER 600W LC600H-12 V2.31  35e
Chieftec CTG-500-80P 500W  45e
Cooler Master eXtreme Power Plus RS-460-PCAP 460W 40e

Koje od ova 3 napajanja ?

Za LC power sam cuo da se dobro pokazao i da gura i mnogo jace konfe, ali nema neke zastite, a i takodje sam cuo da neke serije crkavaju posle godinu...
Za Chieftec-a sam sve pozitivno cuo, jedino sto mora da mu se obezbedi stabilan napon da ne bi pravio  probleme.
Za Coolermaster-a nemam pojma. Ja bih licno uzeo Chieftec. Treba mi za konfu koja kad se sve sabere ne vuce preko 470W pod punim gasom. Budzet mi je max 5000 dinara. Sta vi mislite sta je najbolje da uzmem?
IP sačuvana
social share
Nabijem na kurac ceo ovaj forum i zelim svima sve najgore i da bog da svi imali retardacije i da bog da vam se svima desilo isto ko i meni sto se desilo
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10

Za LC power sam cuo da se dobro pokazao i da gura i mnogo jace konfe, ali nema neke zastite, a i takodje sam cuo da neke serije crkavaju posle godinu...
Za Chieftec-a sam sve pozitivno cuo, jedino sto mora da mu se obezbedi stabilan napon da ne bi pravio  probleme.
Za Coolermaster-a nemam pojma. Ja bih licno uzeo Chieftec. Treba mi za konfu koja kad se sve sabere ne vuce preko 470W pod punim gasom. Budzet mi je max 5000 dinara. Sta vi mislite sta je najbolje da uzmem?

Bas bi voleo da vidim koja ti je to konfiguracija koja vuce 470 W. Ja imam oveklokovani Core 2 Duo, GTS250, cetiri hard diska, gomilu ventilatora i dve optike i komp ne prelazi u full loadu 230 W. Jedino ako imas dve graficke azdaje, pa da povuce toliko. BTW, Chieftec mi deluje najprimamljivije od navedenih napajanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7441
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
q6600 uz blagi oc
4gb ddr2
gtx 460 1gb
3 hdd
2 odd
6 fan
6 usb

To bih stavio u skorije vreme, a trenutno imam e4500 uz poveci oc i 8600gts

Izracunao sam preko onog eXtreme Power Supply Calculator Lite v2.5 kakva ce da bude situacija u najgorem slucaju

Smile fala
IP sačuvana
social share
Nabijem na kurac ceo ovaj forum i zelim svima sve najgore i da bog da svi imali retardacije i da bog da vam se svima desilo isto ko i meni sto se desilo
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Harmone
Koje napajanje treba za:

i7-930
12gb ddr3 2000mhz
engtx 460 top 1gb
cooler master v8
1 hdd
1 ssd
1 BR rom
...
  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
q6600 uz blagi oc
4gb ddr2
gtx 460 1gb
3 hdd
2 odd
6 fan
6 usb

To bih stavio u skorije vreme, a trenutno imam e4500 uz poveci oc i 8600gts

Izracunao sam preko onog eXtreme Power Supply Calculator Lite v2.5 kakva ce da bude situacija u najgorem slucaju

Smile fala

Ja sam moj merio pomocu Zumtobelovog meraca potrosnje. I meni kaze na eXtremeovom kalkulatoru da mi treba napajanje od 450 W min. Imam Chiefteca od 500 W i kao sto vidis i vise je nego dovoljan. GTX 460 zna dosta da povuce, ali ne kao starija braca. Kvalitetno napajanje od 500 W bice sasvim dovoljno, ali ako imas para mogao bi da uzmes neko jace, jer vremenom snaga napajanja opada, oko 10 % na godisnjem nivou u zavisnosti od upotrebe racunara.

Harmone
Koje napajanje treba za:

i7-930
12gb ddr3 2000mhz
engtx 460 top 1gb
cooler master v8
1 hdd
1 ssd
1 BR rom
...
  Smile

Kvalitetno napajanje snage 500 W min. Sistem ce retko da ti prelazi potrosnju od 350 W, ali viska nikad na odmet. Baci oko na Cooler Master, Thermal Take, Tagan, Chieftec CTG serija, Corsair, OCZ PC Power & Cooling, skuplja LC Power napajanja (recimo Metatron serija). Ako planiras da u buducnosti uzmes jacu grafiku ili jos jednu istu u SLI, onda uzmi nesto od najmanje 650 W.
« Poslednja izmena: 09. Okt 2010, 01:18:56 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
imam na raspolaganju 130 evra i delove:
----ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0) 512 MB
---1.5 GB RAM
---AMD Sempron(tm) 2500+ x 1 (1.75Ghz)
---MSI KM3M-V (MS-7061) / KM4M-L (MS-6734 v1) / KM4AM-L (MS-6734 v2) / MS-6786
(za ploču ne znam tačno koja je, to mi je izbacio program Everest...)

Hoću sve da menjam, a nemam pojma šta da radim... koliko bih mogao da dobijem za ove moje delove i koje nove delove da uzmem da bih mogao da igram pes11???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat

Moj stav je da uzmes chieftec ili coler master.LC power je OK medjutim po meni ova druga 2 su ipak klasa iznad LC power.Mada i taj LC power ljudi hvale i za srednju klasu su odlicni.Ne bise zaje... ni da uzmes njih medjutim ja bi licno pre CM i CF.Ovaj chieftec od 500 w ocu da uzmem i ja za svoju masinu u buducnosti kad budem imao love Smile

Jedno pitanje za one koji se razumeju u napajanja.Imam trenutno codegen napajanje od 500 W i juce sam uzeo novo napajanje LC power 420H - 12 od 420W.Zanima me dal je to iste jacine kao ovaj codegen od 500 W?Uzeo sam za staru masinu LC power ali ako moze stavio bi u novu masinu LC power a codegena prebacio u staru pa ne znam dal moze.Inace u radnjama su mi rekli da za moju masinu bi bio pozeljan LC power od 500 W medjutim  meni radi vec par meseci sve na codegen od 500 w ali ocu da ga zamenim jer je napajanje sranje plus vec je poceo kuler da struze sto znaci da je uskoro dovidjenja prijatno pa reko bolje da mi u novoj masinu stoji novi LC power nego sugavi codegen.Nisam od nikog dobio 100% info nego su svi nesto nagadjali a ne bi da unistim komp slabim napajanjem.
« Poslednja izmena: 09. Okt 2010, 13:55:03 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
imam na raspolaganju 130 evra i delove:
----ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0) 512 MB
---1.5 GB RAM
---AMD Sempron(tm) 2500+ x 1 (1.75Ghz)
---MSI KM3M-V (MS-7061) / KM4M-L (MS-6734 v1) / KM4AM-L (MS-6734 v2) / MS-6786
(za ploču ne znam tačno koja je, to mi je izbacio program Everest...)

Hoću sve da menjam, a nemam pojma šta da radim... koliko bih mogao da dobijem za ove moje delove i koje nove delove da uzmem da bih mogao da igram pes11???

Daj oglas ili preko interneta (imaš razne sajtove, npr. allegro.rs ja sam preko njih prodao štampač) ili u novinama. Cena AGP grafičkih kartica zato što se ne proizvode je u radnjama skočila, pa mislim da možeš da pokušaš tvoju da prodaš po ceni koju si platio. Oko cene memorije smo već pričali i u privatnoj poruci misleći da si ti kupac sam ti stavio moje cene. Ploču i procesor bi po mome trebao da prodaš zajedno, jer pošto je to sve staro, odnosno više se ne proizvodi, jako je teško za neku ploču naći odgovarajući procesor.
Sve u svemu pitanje je koliko možeš da dobiješ, jer u oglasima gotove polovne konfiguracije sve sa kućištem, napajanjem, hard diskom 80 Gb i optikom (DVD/CD čitač) idu već od 60 evra.

Što se tiče kupovine novih komponenti, nađi negde kutiju od originalne igrice PES11. Obično na zadnjoj strani piše koja ja potrebna minimalna konfiguracija za tu igricu, a koja je preporučena. Kad već kupuješ novo ja ti preporučujem da ideš bar na preporučenu. Preko googla ili poznatih prodavnica (izbegavaj Gigatron) vidi cene i onda se odluči za kupovinu. U Winwin-u besplatno ugrađuju delove kupljene kod njih i to ti preporučujem da ne bi nešto pogrešio u povezivanju i time izgubio garanciju.

Moj savet ti je ga izbegavaš privatne preprodavce. Moje mišljenje je da je pitanje da li se na njih 100, nađe jedan pošten.

Da li nešto sa 130 evra i novcem dobijenim od prodaje komponenti možeš nešto da uradiš. Moje mišljenje je ne, ali probaj. Kada sam video koja je minimalna konfiguracija za igricu Mafia 2 šlognuo sam se. A svaka novoizašla igrica je zahtevnija.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Dakle ,ja sam odlucio da kupim nov kompjuter,pa da vidim sta mi vi predlazete
Budzet : 700evra
Namena : gejming
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 583 584 586 587 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.275 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.