Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 581 582 584 585 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1412856 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
a dali bi mogla da se nadje neka ploča koja podržava i moju grafičku (ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0)) i moj u RAM memoriju (ddr1) a da na nju može da se ugradi neki dual core procesor, i ako može kolika je otprilike cena takve ploče???

To vec nema sanse.
DDR1 i dual core nisu vrsnjaci
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1364
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
LG 
treba mi savet za kupovinu procesora... izgleda da mi je slab za igranje mafie 2 (secka na svakih 10tak 20tak sec) i bas je iritantno... hocu da ga promenim zbog toga, a i ubuduce... konfiguracija mi je
Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz
2gb rama DDR2
maticna Gigabyte EP43-DS3L
Graficka GeForce 9500GT

koji bih mogao procesor da uzmem a da nije mnogo skup? intelov naravno... i da li mi treba jos 2gb rama?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
pozz ljudi... Smile
interesuje me par stvari... nasao sam jednu po meni dobru konfiguraciju za laptop:
intel dual core 2.20ghz
2x2048 mb ddrII
hdd sata 500 gb
ati radeon hd 4570/512

koliko je ovo dobro i koliko ce biti aktuelno, tj. nece zastariti...Jel moze pokrenuti nove igre...?

Da li je bolje 4gb DDRII ili 3gb DDR III?

i vidim da veliki broj konfiguracija ima Intel GMA 4500M graficku, kakva je ona?

hvala..

Pa za igre ti nije ovo neka masina......Ako oces da koristis lepo XP ili 7 masina je sasvim OK.Ako oces da teras mafia 2 ili crysis ili GTA4 onda neces se puno naigrati.Mislim mozes ti sve da pokrenes sa tom masinom ali je fora sto neces moci da igras jace od 800x600 rez i min detaljima.Ako ti ne smeta tako da igras onda OK.Realno laptopovi nisu predvidjeni za igranje igrica.Mislim sa druge strane i jesu ali moras da platis debele pare ako oces da se igras.Prvo celeron procesor koji si naveo je slab za igre a takodje i ta grafika nije nista posebno.Memorija ti ne igra bog zna kakvu ulogu.Danas ti je najvaznija grafika i procesor.Moj savet ako oces bas da igras kupi bolje za taj kes neki dobar desktop.Ako oces da ides na net, slusas muziku, gledas filmove,radis u photoshopu i slicne stvari taj racunar ti je odlican.U prevodu ta grafika ti je po meni bolja od one bede zvane GMA 4500 ali za nove igre je slaba.Evo sta kaze notebookcheck o toj grafici:

ATI Mobility Radeon HD 4570

The ATI Mobilty Radeon HD 4570 from AMD is a DirectX 10.1 lower to mid range notebook graphics adapter. Technically it is a faster clocked Mobility Radeon 4530/4330. The successor Mobility Radeon HD 5450 features the same performance at a lower power consumption and DirectX11 capabilities.

AMD specifies a slow 64 Bit memory bus, but some GPU-Z variants state a 128 Bit bus (this is an error in the GPU-Z database).

The gaming performance of the ATI Mobility Radeon HD4570 should be very similar to the desktop HD 4550 which features similar specifications. Modern and demanding games of 2009 like COD MW 2 or Risen only run in low details and resolutions fluently. Some may not even run fluently at all (e.g. Crysis and NFS Shift depending on the CPU). Older or less demanding games like Left 4 Dead should even run in high detail settings. More information can be found in the gaming benchmark section below.

The Mobility HD 4570 is based on the RV710 chip and features 80 stream processors (16 5-dimensional shader cores). These cores do the graphic work of the shader- and Pixel pipelines of older GPUs. The stream processors are also called ALUs and are grouped in five-way VLIW units. Each of the five instructions of a VLIW bundle has to be independent from the others and therefore the performance depends on the optimization of the driver.

A speciality of the Radeon HD 4570 is the possibility to use ordinary DDR2 and DDR3 graphic memory (as a cheaper alternative to GDDR3). However, cards that use that kind of memory will be slower than others equipped with GDDR RAM.

The Mobility Radeon HD 4570 includes the Avivo HD called video technology including an onboard soundchip for 7.1 sound output over HDMI or DisplayPort and the 2nd generation UVD (Unified Video Decoder). This UVD 2 supports full bitstream decoding of H.264/MPEG-4 AVC and VC-1 streams. In addition to this, it also supports dual video stream decoding and Picture-in Picture mode which makes the UVD full BD-Live compliant. Simplified, the Avivo HD technology handles all video tasks and enables the GPU to decode HD videos.

AMD published a power consumtion of about 12-15 Watt for the HD 4570. Still it is unclear if this value represents the chip alone or the whole mxm board including the memory (which would include about 5 Watt).

Compared to the desktop ATI Radeon HD 4550, the mobile 4570 features a higher core clock (680 versus 600) and therefore performs a bit better than the desktop 4550 (if the notebook manufacturer uses GDDR3 memory).

PS:Sto se tice ram memorije za sad u danasnje doba ti je sasvim dovoljno 3 gb RAM-a.Jedino ako ne zelis da stavis 64-bitni sistem.Za njega ti treba min 2 gb za pokretanje sistema.Ako koristis 32-bitni OS dovoljno ti je 3 gb.Ja na primer imam 4 gb ram-a i realno 1 gb mi stoji free.Mada staro zlatno pravilo ti je da rama i mesta na hardu nikad dosta tako da sad je dovoljno a za 2,3 godine ko zna  Smile
« Poslednja izmena: 04. Okt 2010, 18:08:36 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1709
Zastava Stan
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
HTC One S
Kupujem laptop do 500 eura. Bitno mi je da nema integrisanu graficku karticu (da mi Pes 2011 radi bar na mid detail), da nema operativni sistem, i pozeljno je da ima  citac kartica. Prvenstveno mi laptop sluzi za muziku,gledanje filmova, photoshop i zelim da mi sve to radi brzo, ali i da mi radi pes 2011  i da bude sto jeftinije.  Ja sam nasao ova 2

http://www.comtradeshop.com/Pages/Products.aspx?c=MjY=&sc=NOTEBOOK&pid=V0s0MDNFQQ==&page=2

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-k50id-sx090-intel-core2-duo-2.26ghz-3072mb-320gb-dvdrw-15.6%27%27-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/20/3917

« Poslednja izmena: 04. Okt 2010, 20:27:56 od Masterix »
IP sačuvana
social share
Tako je kako je
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Menjao bih matičnu ploču al mi je žao da menjam i grafičku koju sam uzeo pre 5 meseci...
Želim da nadjem ploču koja podržava i moju grafičku (ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0)) i neki dual core processor...
kolika je otprilike cena takve ploče??

imao sam već odgovor na ovo pitanje od BG_Highlander, ali mislim da ploče koje mi je on predložio ne mogu da podrže moju grafičku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Kupujem laptop do 500 eura. Bitno mi je da nema integrisanu graficku karticu (da mi Pes 2011 radi bar na mid detail), da nema operativni sistem, i pozeljno je da ima  citac kartica. Prvenstveno mi laptop sluzi za muziku,gledanje filmova, photoshop i zelim da mi sve to radi brzo, ali i da mi radi pes 2011  i da bude sto jeftinije.  Ja sam nasao ova 2

Po meni uzeo integrisanu ili ne neces videti neku veliku razliku za taj kes.Jer za 50 000 din je realno malo para da bi mogao da uzmes neki sa bas dobrom grafikom za igre.Ja da sam na tvom mestu isao bi pre na integrisanu grafiku ali bolji CPU.Jer za taj kes mozes da izvuces intel i3 CPU koji je realno bolji nego celeron serija.Na primer za nekih 45 soma ne mozes da izvuces i3 CPU a po meni kad vec dajes 5 soma vise onda bolje uzeti dobar CPU nego minimalno bolju grafiku.Gledao sam bas tu grafiku sto si stavio iz tog asusa i moj stav je da ti nije to bog zna sta bolje od integrisanih.Bolje jesu ali mnogo bolje nisu.A opet i3 je sigurno bolji od celerona u svakom slucaju.Na primer nije ti ova losa varijanta:

MSI: MSI CR620-043XEU
# Ekran : 15.6" WXVGA 1366x768 TrueLife
# Procesor : Intel Core i3-330M Processor 2.13 GHz
# Memorija : 4GB ddrIII (1066MHz)
# HDD : 500GB
# Grafička kartica : Intel GMA HM55
# Ostalo : 3x USB
# Ostalo : Card Reader
# Ostalo : D-Sub
# Ostalo : DVD/RW
# Ostalo : ExpressCard slot
# Ostalo : HDMI
# Ostalo : LAN
# Ostalo : numeric keypad
# Ostalo : Web Camera
# Ostalo : WLAN
# Operativni sistem : Nema operativni sistem
# Garancija : 24 Meseca

E sad ti odluci sta hoces ali ja mislim da ti je za taj kes bolje da ides na bolji CPU.Sto se tice operativnog sistema to ti je potpuno nevazno.Ako znas da instaliras windows onda stavis sam sebi sta ti volja.Ubacis CD od windowsa formatiras HDD u NTFS i bacis mu 7-cu ili XP  Smile Sto se tice citaca kartica danas ti 99% laptopova to ima.Takodje sta god uzmes bice ti dobro za net, photoshop, filmove i muziku osim naravno sto za igre treba da puknes dosta vise kesa
« Poslednja izmena: 04. Okt 2010, 21:59:57 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1709
Zastava Stan
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
HTC One S
Bitno mi je da nema windows da ne bih davao 3, 4 hiljade vise.  Smile

Meni se ta graficka cini znatno losija u odnosu na onu u asusovom lap topu. A integrisne nemaju svoj procesor nego ko od laptopa a time se smanjuju preformanse procesora (ili gresim?)
« Poslednja izmena: 04. Okt 2010, 22:45:25 od Masterix »
IP sačuvana
social share
Tako je kako je
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Bitno mi je da nema windows da ne bih davao 3, 4 hiljade vise.  Smile

Meni se ta graficka cini znatno losija u odnosu na onu u asusovom lap topu. A integrisne nemaju svoj procesor nego ko od laptopa a time se smanjuju preformanse procesora (ili gresim?)

Nisu ni oni glupi jbg.......Zamisli da ti instaliraju win 7 prof i kazu CD kosta 16 soma.Onda ne bi niko kupovao laptop......A posebno sto jos pored OS-a bi morali da instaliraju i original programe pa kad bi sve sabrao dao bi za hardver isto kao i za softver.Tako da ne brini niko ti nece staviti placeni win ako ti to ne zelis.Pa ne sporim da grafika jeste losija u ovom MSI nego u ASUS.Normalno da je svaka integrisana losija od one koje nije.Ali ti ne dobijas nista u igrama ni sa tom iz ASUS-a.Dobijas mozda u nekoj igri od pre 2,3 godine.Ali u crysis na primer i sa tom grafom iz ASUS-a ti ces igrati sve na low.Znaci za dobru grafu na laptopu moras papreno da platis.I ja sam mislio isto kao ti.Kad sam kupovao notebook nedavno gledao sam najvise koja je bolja grafika.Ali onda sam shvatio da sve te grafike koje se nude su sranje.Da je bolje gledati veci monitor i CPU nego gledati grafiku.To je druga stvar da sa tom grafikom ti mozes sad da igras crysis na high pa da eto kazes"Ocu da igram igrice pa cu uzeti bolju grafiku".Ali nije tako.Ti ni sa jednom ni sa drugom ne dobijas nista posebno.A sa i3 ipak dobijas bolje performanse nego sa celeronom.Intel GMA grafika jeste shit i ja je licno ne volim.Ovo sam ti onako na brzinu vise izvukao.Mozda bolje pogledaj da nadjes negde intel i3 i sa grafikom Nvidia GeForce 9400M.Inace integrisane grafike uzimaju sistemsku memoriju ali ako uzmes npr 4 gb onda te bas briga.Ti racunaj da ti za normalno funkcionisanje 7-ce je dovoljno 2 gb.Ako uzmes npr sa 3 gb ram-a i dodelis grafici 512 mb onda ti ostane 2.5 gb ram-a sto je vise nego dovoljno za sve potrebe.Ja na laptopu na 7-ci nisam nikad presao preko 1.3 gb.Mada i sve da pokrenem sumljam da bi dosao do 2 gb.Govorim naravno od 32-bitnom win-u  Smile

Evo  pogledaj sta kaze notebookcheck o jednoj grafici koja ide u lenovo za 56 soma:

NVIDIA GeForce 310M

The Nvidia GeForce 310M is the successor of the G 210M and based on the same GT218 core with very similar clock rates (shader speed +30MHz). Nvidia states that the raw performance is 73 Gigaflops compared to the 72 Gigaflops of the G210M. Therefore, the 310M is an entry level dedicated graphics card for small laptops.

The performance of the 310M is similar to the GeForce G 210M and therefore located in the entry level class. Modern 3D games like COD Modern Warfare 2 run only in low details and resolutions fluently. Some demanding games like NFS Shift or GTA4 wont run fluently at all. Less demanding games like SIMS 3 run in medium details and resolutions fluently. Therefore, the graphics card can not be recommended for gamers.

The card supports DirectX 10.1 and all the features of the G 210M (as it should be based on the same GT218 core). Therefore PureVideo HD to decode HD videos with the graphics card is supported. The used Video Processor 4 (VP4) is able to fully decode H.264, VC-1, MPEG-2, and also MPEG-4 ASP (DivX or xVID) in hardware to minimize CPU load. MPEG-1 is not supported but can be easily handled by every modern CPU.

As the 310M supports CUDA, DirectX Compute 10.1, and OpenCL, the shaders of the graphics processor can be used for other tasks than rendering images (e.g. faster encoding of videos).

The used GT218 core is manufactured in 40nm and based on the desktop GTX 200 architecture. Therefore, the shaders have been reworked compared to the old GeForce G110M for an improved performance and battery runtime.

Vidis sta kazu.Kazu da grafika ne moze da potera nove igre.A evo sta kazu za tu iz ASUS-a:

NVIDIA GeForce GT 320M

The Nvidia GeForce GT 320M or GT320M was presented in the HP dv6t and dv7t series and should be based on a stripped down GT216 core with 24 instead of 48 shader cores.

Beware: The GT 320M should not be confused with the newer GeForce 320M in the Apple MacBook 13" 04/2010 laptops, which is a chipset graphics card.

In conjunction with the Nvidia 9100M G integrated graphics, the GT 320M supports Hybrid-SLI (only HybridPower). HybridPower is a technique to choose between the integrated and dedicated graphics core, if performance or battery runtime is needed. This works only in Windows Vista. Up to now the user has to use a tool to switch between the GPUs. Later Nvidia wants to switch automatically in the drivers. GeForceBoost is not supported with this card, as there would be no performance gain.

The GT 320M features 24 stream processors that do the graphic work of the vertex- and Pixel-shaders. Nvidia Shaders are 1-dimensional and can therefore not be directly compared to the 5-dimensional shaders of AMD (HD 4650 e.g.).

The performance of the GT 320M is nearly on a level of the old GeForce 9600M GT (altough the 9600M GT features 32 shaders). Demanding Direct X 10 games like Crysis or Dirt 2 can only be played in low details fluently. Older games like Left 4 Dead can be played with high details fluently. More game benchmarks can be found below.

The GeForce GT 320M supports PureVideo HD (VP4) to decode HD videos with the GPU. H.264, VC-1, MPEG-2, and MPEG-4 ASP (DivX or xVID) can be fully decoded by the GPU. Futhermore, CUDA and DirectCompute are supported to use the processing power of the graphics card for other applications (with modern drivers). PhysX is currently not supported because of the low shader count.
« Poslednja izmena: 04. Okt 2010, 23:05:26 od bora82 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1709
Zastava Stan
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
HTC One S
Ja najvise igram Pes 2011 (radi na mom desktop racunaru na mid, GForce 8500gt 1 gb ram, amd sempron 2600+), F1 2010, Football Manager 2010 (bitan jak procesor i dosta rama). I hteo bih da gledam 1080p filmove
« Poslednja izmena: 04. Okt 2010, 23:11:49 od Masterix »
IP sačuvana
social share
Tako je kako je
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Menjao bih matičnu ploču al mi je žao da menjam i grafičku koju sam uzeo pre 5 meseci...
Želim da nadjem ploču koja podržava i moju grafičku (ATI Radeon HD 3850 AGP (PS3.0/VS3.0)) i neki dual core processor...
kolika je otprilike cena takve ploče??

imao sam već odgovor na ovo pitanje od BG_Highlander, ali mislim da ploče koje mi je on predložio ne mogu da podrže moju grafičku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 581 582 584 585 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.