Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 308 309 311 312 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1414937 puta)
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Citat
ali smao jos da pitam sta ce mi taj Dual channel,i kako izgleda?ako sam dobro razumeo,ubrzava protok,ali mislim,da li mi treba to?

Evo malo teorije o DC pristupu memoriji. Sam memorijski protok bice znatno ubrzan (preko 90%), ali globalne performanse bice bolje za 0%-10% u zavisnosti od programa koji koristis. U svakom slucaju od viska glava ne boli.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Evo malo teorije o DC pristupu memoriji. Sam memorijski protok bice znatno ubrzan (preko 90%), ali globalne performanse bice bolje za 0%-10% u zavisnosti od programa koji koristis. U svakom slucaju od viska glava ne boli.
da,pogledao sam bas tu na wikipediji,kad si pomenuo u proslom postu...
cekaj,kako tacno izgleda to?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
I mene buni ovaj DC. Ja imam plocu koja podrzava DC sa 4 mem. slota i ranije sam imao 2x512 MB RAM-a na 800 MHz u DC modu. DC bios prepozna i ne treba nigde posebno da se ukljucuje. Onda sam ubacio jos 1 GB u treci slot i DC nije vise radio. Bukvalno nikakva poboljsanja nisam dobio ovim prosirenjem, bar ja nisam mogao da primetim. Kompjuter je mozda sada sporiji nego sa samo 1 GB (subjektivni osecaj).

Da bi DC radio, svi moduli moraju biti isti, istog kapaciteta i brzine. E sad ne znam da li to vazi samo za par u slotovima iste boje ili za sve slotove?  Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
dc ne radi sa tri modula ... vec sa 2 a mislim i sa 4 (za ovo nisam siguran)

tacnije radi valjda i sa 3 ali u asinhronom rezimu ... sta je to vec ne bih mogao da vam pomognem Wink  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 372
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 6280
E momci koju memoriju da uzmem za Intel i7?

Maticna ploce je Asus Rampage 2 Extreme. Pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
ovo mi izgleda izuzetno opasno Smiley posto je 3 modula ... a iskreno zasto ne mogu da se setim ali kod i7 je bolje 3 modula da idu ... plus za patriot je uvek vazila prica da su extra memorije ... za svaki slucaj sacekaj jos harmonov odgovor ako ga bude ...

i ovo izgleda super ... corsair ... http://www.itsvet.com/proizvod/corsair-2gb-(2x1gb)-1600mhz-ddr3-xms3/comp_comp_ram/63/364 do skoro koliko znam kod nas ga nije bilo ...

ili eventualno ....
http://www.itsvet.com/proizvod/ocz-technology-3gb-(3x1gb)-1600mhz-ddr3-ocz3x1600lv3gk/comp_comp_ram/326/1048

mada kad pogledas sta god da uzmes ne mozes uz to da pogresis ima da leti :d  Smile ...  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 258
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Ja bih se pre odlucio za OCZ
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 335
OS
Windows Vista
Browser
Safari 2.0.172.37

hp 2230s / msi v320
cijena je ista izmedju ova dva laptopa, ja sam u nedoumici zbog ekrana. vise bih volio da je msi od 12inca, ali je znatno tanji od hhp i laksi. volim sto nema modem ulaz i fingerprint, sto hp oboje ima.
msi ima screen sa hd ready rezolucijom.
optika koju msi nije presudna, presudno je maksimalno 2gb rama i procesor koji je 32bitni, os takodje

molim vas za vase komenatre ko bi sto uzeo i zasto.
ako moze malo objasjenje u vezi ovog procesora
« Poslednja izmena: 28. Jul 2009, 16:04:10 od massacre »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
da,pogledao sam bas tu na wikipediji,kad si pomenuo u proslom postu...
cekaj,kako tacno izgleda to?  Smile

Ne izgleda nikako, jednostavno ili ti ploca podrzava DC ili ne. Sve pise u specifikacijama na sajtu proizvodjaca.

I mene buni ovaj DC. Ja imam plocu koja podrzava DC sa 4 mem. slota i ranije sam imao 2x512 MB RAM-a na 800 MHz u DC modu. DC bios prepozna i ne treba nigde posebno da se ukljucuje. Onda sam ubacio jos 1 GB u treci slot i DC nije vise radio. Bukvalno nikakva poboljsanja nisam dobio ovim prosirenjem, bar ja nisam mogao da primetim. Kompjuter je mozda sada sporiji nego sa samo 1 GB (subjektivni osecaj).

Da bi DC radio, svi moduli moraju biti isti, istog kapaciteta i brzine. E sad ne znam da li to vazi samo za par u slotovima iste boje ili za sve slotove?  Smile

Dual Channel, kako sam naziv kaze, zahteva da dva memorijska modula populisu dva odgovarajuca slota. Ako ploca ima 4 slota i podrzava DC, oni su upareni po kanalima (Channel A i Channel B) i svaki od njih je ofarban u zasebnu boju. Najbolje je procitati uputstvo na ploci i videti koje slotove treba popuniti. Kod nekih ploca treba spajati po boji, a kod nekih ne.

dc ne radi sa tri modula ... vec sa 2 a mislim i sa 4 (za ovo nisam siguran)

tacnije radi valjda i sa 3 ali u asinhronom rezimu ... sta je to vec ne bih mogao da vam pomognem Wink  Smile

DC radi samo ako su  prisutan paran broj modula, tj. 2 ili 4. 3 modula rade u single channel modu. Asinhroni mod se dobija kombinacijom razlicitih modula po kapacitetu (na primer jedan od 1 GB i jedan od 2 GB).

E momci koju memoriju da uzmem za Intel i7?

Maticna ploce je Asus Rampage 2 Extreme. Pozz

Od onoga sto se moze naci kod nas na primer ovako nesto: OCZ Gold ili Patriot Extreme

Naravno ako nadjes neki Kingston Hyper X DDR3-1600 komplet ili Gail ili mozda Corsair, slobodno pazari.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 2565
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
pretpostavljam da je dobra
Asus EAH4850 sta mislite o njoj?
ali vidim spominju neku temp Smiley i koje bi mi napajanje trebalo Smiley

imam MSI K9A2 Neo, AMD Anthlon 64 x2 5400+, Kingston HyperX 1066MHz 2x1GB
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 308 309 311 312 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.