Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 307 308 310 311 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1413869 puta)
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
1.najpre,ne mogu da provalim da li je maksimum sto ce 32 bitni Win XP registrovati 3 ili 4 GB?

Maksimum je ono sto ploca dopusta. Reci koji je model u pitanju i recicu ti maksimum podrzanog RAM-a.

Citat
2.cak i u slucaju da je 4 GB maskimum,procitao sam da stavljanje 2 modula od 2 GB moze cak da uspori sistem.tj-da posto se radi o 2 modula sa po 2 GB,posto on pri odredjenim uslovima registruje nesto ispod,ili tacno 4 GB,da bi u slucaju 2 X 2GB,on registrovao samo jedan modul,tj-samo 2 GB?a citao sam da u nekim slucajevima i registruje 4 GB,ali radi triputa sporije,stalno koceci i stucajuci.
??????

Ne bi trebao da imas takvih problema. Meni je uvek sve radilo kako treba.

Citat
3.i na kraju pitanje-sta je bolje uraditi,sto se tice igrica i boljih performansi u njima?
ostati na 32-bitnom XPu uz Service pack 3,za koji kazu da je najbolja za gaming,i koristiti maksimum od RAM-a(sad se tu nadovezuje odgovor na prethodna dva pitanja,mada ja mislim da je 3 GB ipak maks,jer posle krecu problemi),ili preci na 64-bitnu Vistu sa 4 GB RAMa?

Drzi se 32-bit XP-a. Ja imam 4GB RAM-a i nema nikakvih problema. Naravno OS prepoznaje samo 3,25GB. Veca je verovatnoca da ces imati vise problema sa 64-bit Vistom nego sa 32-bit XP-om.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Zelim da narucim ovu konfiguraciju u prodavnici Novi Komp iz Beograda.Molim misljenje ako moze,ne znam kakva je ova maticna ali je najjeftinija Hybrid CrossFireX. Cena celog kompa je tacno 350 e.

Asrock A780GM-LE AM2+ AMD 780G AM3 CPU Ready! mATX,2 DDR2,SB,Radeon HD 3200 ,1GbitLAN,SATA RAID,Supp     4.200,00 din     

CPU Athlon II X2 245 (2.9GHz,2MB,65W,AM3) box     5.500,00 din

2GB DDR2 800MHZ KINGSTON     2.000,00 din     

750GB Hitachi, 16MB Sata2 garan. 3 god     5.400,00 din     

PIONEER 216D SATA     1.800,00 din     

POWER Color VTX ATI RADEON HD4870 512MB DDR5     11.600,00 din     

Kuciste TOPMAY 500W 20+4 pin     2.100,00 din     

Misljenje??? Danas ili sutra treba da narucim nestrpljivoj familiji.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Maksimum je ono sto ploca dopusta. Reci koji je model u pitanju i recicu ti maksimum podrzanog RAM-a.
Socket 775 Asus P5Q-E (intel P45).dakle,maticna nije problem.
Citat
kolko modula od po koliko MB imas?i reci mi jos koju maticnu imas?
Citat
Drzi se 32-bit XP-a. Ja imam 4GB RAM-a i nema nikakvih problema. Naravno OS prepoznaje samo 3,25GB. Veca je verovatnoca da ces imati vise problema sa 64-bit Vistom nego sa 32-bit XP-om.
znam,i ja zelim da ostanem na XP 32-bit,ali imam dva razloga zasto ne.
1.ipak zelim da iskoristim pun potencijal 64-bitnog procesora
2.citao sam da u pojedinim slucajevima,kada se stavi vise od 3 GB RAMa,da ume da bude problema u radu.tj-da komp ume da koci i stuca kada se predje 3 GB...

pogledaj ovaj tekst...
http://www.dansdata.com/askdan00015.htm
tu se bas prica o toj RAM barijeri,i kaze da u vecini slucajeva,problemi svakako nastaju kad se predje 3 GB.

hvala lijepo...
nema na cemu,samo pazi,moras samo da vidis oko maticne i procesora.
maticna koju sam ti ja naveo radila bi na svim Intelovim procesorima,osim na i7.tako da ako oces na primer Quad Core,ova maticna odgovara,ali ako oces bas i7,bolje nadji neku drugu.
« Poslednja izmena: 27. Jul 2009, 13:59:27 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
@hkj golim okom u radu sigurno neces osetiti da li iskoriscavas pun potencijal 64bitnog sistema ili ne Smiley
i da ... znam ddosta ljudi koji rade sa po 4gb i sve je ok ... a ako ti i harmon kaze da je to ok onda stvarno jeste Smiley jer covek stvarno zna Smile  Smile

@lood ko sto rekoh X58 iz gigabyte-a vidi sta ti se uklapa u budzet ... i7-920 ... to ti je vec nesto vise od 400 e ... posto kolko vidim najjeftinija ploca je oko 170e a proc 245 ... treba ti ddr3 ...koliko vidim ima 2gb za 30e kingstone ... ne mogu da tvrdim kakva je ... ali posto je rec o toj firmi ... verujem da je odlicna ...

grafika recimo 4850 ... 100e
hdd koji ti odgovara wd recimo 320gb ili 640gb ... oko 50e
optika ... pioneer 216d recimo ... 20e

to ti je 600e

na sve to mozes corsair napajanje ako oces kvalitet ... oko 80e
i kuciste po volji ... preporuka Cooler master

nisi nam rekao prioritete da bi pojacali odredjene komponente na ustrb nekih drugih ... mada ovo sto sam ti dao ti zavrsava sve ... grafika odlicna dosta memorijie ... o ploci i procesoru ne treba govoriti nista Smiley .. a sve ostalo je takoreci postalo "potrosna roba" hdd je odlican ... optika sta god da uzmes dobro je ... memorija kingstone ... sve u svemu savrsena kombinacija  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Citat
znam ddosta ljudi koji rade sa po 4gb i sve je ok ...
na 32-bitnom XPu?
@hkj golim okom u radu sigurno neces osetiti da li iskoriscavas pun potencijal 64bitnog sistema ili ne Smiley
i da ... znam ddosta ljudi koji rade sa po 4gb i sve je ok ... a ako ti i harmon kaze da je to ok onda stvarno jeste Smiley jer covek stvarno zna Smile  Smile
video sam ja i ranije da je @Harmon baja kad ase radi o kompovima,ali,u ovom,a i nekim drugim tekstovima koje sam nasao,jasno kaze da u vecini slucajeva kada se predje 3 GB,moze doci do problema.dobro,ako se stavi 3.5 maksimum,onda su sanse 50-50(u zavisnosti od sistema),ali 4 GB gotovo uvek pravi probleme.
naleteo sam na nekoliko postova/tekstova/clanaka na netu gde se ljudi zale da im uz ubacenih 4 GB RAMa,komp koci samo tako,dok na istoj konfiguraciji,ali uz 2 GB RAMa,komp leti.
takodje,ovaj covek je u tekstu lepo objasnio zasto 4 GB moze da ima kontra-efekat,tj-da koci komp i pravi probleme.
sacekacu @Harmonov odgovor,ali ako se odlucim da ostanem na 32-bitnom XPu(sto cu verovatno i uraditi,jer ne podnosim Vistu),onda necu rizikovati da idem preko 3 GB.u stvari,ne mislim bas "rizikovati",jer nista da bude kompu,nego mislim-kupicu 1 X 2 GB i 2 X 1 GB,umesto 2 X 2 GB,pa cu da probam oba slucaja.jes da je tako malo skuplje,i manje prakticnije(jer,bolje je zauzeti samo 2 slota,nego 3),al,dobro,nije bitno...
a ti,@Harmone,molim te samo odgovori na sva pitanja.  Smile

@lood ko sto rekoh X58 iz gigabyte-a vidi sta ti se uklapa u budzet ... i7-920 ... to ti je vec nesto vise od 400 e ... posto kolko vidim najjeftinija ploca je oko 170e a proc 245 ... treba ti ddr3 ...koliko vidim ima 2gb za 30e kingstone ... ne mogu da tvrdim kakva je ... ali posto je rec o toj firmi ... verujem da je odlicna ...

grafika recimo 4850 ... 100e
hdd koji ti odgovara wd recimo 320gb ili 640gb ... oko 50e
optika ... pioneer 216d recimo ... 20e

to ti je 600e

na sve to mozes corsair napajanje ako oces kvalitet ... oko 80e
i kuciste po volji ... preporuka Cooler master

nisi nam rekao prioritete da bi pojacali odredjene komponente na ustrb nekih drugih ... mada ovo sto sam ti dao ti zavrsava sve ... grafika odlicna dosta memorijie ... o ploci i procesoru ne treba govoriti nista Smiley .. a sve ostalo je takoreci postalo "potrosna roba" hdd je odlican ... optika sta god da uzmes dobro je ... memorija kingstone ... sve u svemu savrsena kombinacija  Smile
ali,zar to nece premasiti 800evra?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Socket 775 Asus P5Q-E (intel P45).dakle,maticna nije problem.
Citat
kolko modula od po koliko MB imas?i reci mi jos koju maticnu imas?
Citat
znam,i ja zelim da ostanem na XP 32-bit,ali imam dva razloga zasto ne.
1.ipak zelim da iskoristim pun potencijal 64-bitnog procesora
2.citao sam da u pojedinim slucajevima,kada se stavi vise od 3 GB RAMa,da ume da bude problema u radu.tj-da komp ume da koci i stuca kada se predje 3 GB...

pogledaj ovaj tekst...
http://www.dansdata.com/askdan00015.htm
tu se bas prica o toj RAM barijeri,i kaze da u vecini slucajeva,problemi svakako nastaju kad se predje 3 GB.

4x1GB DDR2-800 CL4 Gail BlackDragon i Asus P5KR. Nisi bas lepo procitao tekst. Problemi mogu nastati ako pokusas da instaliras Microsoftov OS na racunaru koji ima vise RAM-a nego sto on to moze da podrzi. Naravno ti problemi su jako retki. Nepotrebno si se isprepadao. Nece ti eksplodirati komp ako imas vise od 3GB rama. Radio sam na sistemima koji su imali 8 GB RAM-a (4x2 GB) i 4 GB RAM-a u konfiguraciji 2x2 GB. Nikada nije bilo problema. Sistem vidi koliko vidi i to je. (Sad sam video i drugi tvoj post. Ljudi koji su se zalili na probleme sa sistemima sa 4 GB rama verovatno su koristili razlicite module ili ploce koje imaju ogranicenja kada su u pitanju visestrani moduli. Ako uzmez P35 ili P45 chipset prakticno bilo koja kombinacija ce raditi kako treba, pod uslovom da su moduli sa istim cipovima i specifikacijama. Treba da budes nevidjeni baksuz da ti zapadne komp koji ima problema sa 2x2GB konfiguracijom.)

Sto se tice 64-bitnog sistema, nije on taj koji treba da iskoristi pun potencijal 64-bitnih procesora vec aplikacije koje koristis a koje listom nisu optimizovane za 64-bitni rad. Mani se corava posla jer neces dobiti nista u performansama, sta vise izgubices ih jer 64-bitna Vista je primetno teza za sistem od 32-bitne, a i jos uvek ima problema sa 64-bitnim drajverima za komponente, sto je sramota, moram dodati.
« Poslednja izmena: 27. Jul 2009, 14:49:33 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
pa,dobro,nisam ni mislio,niti rekao da ce komp eksplodirati ako naidje na problem,nego sam mislio na to da je jeftinije kupiti 2 X 2GB,nego 1 X 2 GB i 2 X 1 GB.na takav "rizik",kupovine 2 X 2GB,sam mislio.
Citat
4x1GB DDR2-800 CL4 Gail BlackDragon i Asus P5KR. Nisi bas lepo procitao tekst. Problemi mogu nastati ako pokusas da instaliras Microsoftov OS na racunaru koji ima vise RAM-a nego sto on to moze da podrzi. Naravno ti problemi su jako retki. Nepotrebno si se isprepadao. Nece ti eksplodirati komp ako imas vise od 3GB rama. Radio sam na sistemima koji su imali 8 GB RAM-a (4x2 GB) i 4 GB RAM-a u konfiguraciji 2x2 GB. Nikada nije bilo problema. Sistem vidi koliko vidi i to je. (Sad sam video i drugi tvoj post. Ljudi koji su se zalili na probleme sa sistemima sa 4 GB rama verovatno su koristili razlicite module ili ploce koje imaju ogranicenja kada su u pitanju visestrani moduli. Ako uzmez P35 ili P45 chipset prakticno bilo koja kombinacija ce raditi kako treba, pod uslovom da su moduli sa istim cipovima i specifikacijama. Treba da budes nevidjeni baksuz da ti zapadne komp koji ima problema sa 2x2GB konfiguracijom.)
ok,znaci kazes da mogu da ubacim 2 X 2 GB DDR2 na 1066Mhz u navedenu maticnu,P5Q-E,i da bez problema koristim XP na 32-bita,koji ce registrovati i upotrebiti svih 4 GB(ili makar 3,5),i to bez ikakvih stucanja?
(naravno,samo pitam...nemoj da mislis da te drzim za rec,ili kao odgovornog,il tako nesto...  Smile nego,samo sumiram i proveravam.)
Citat
Sto se tice 64-bitnog sistema, nije on taj koji treba da iskoristi pun potencijal 64-bitnih procesora vec aplikacije koje koristis a koje listom nisu optimizovane za 64-bitni rad. Mani se corava posla jer neces dobiti nista u performansama, sta vise izgubices ih jer 64-bitna Vista je primetno teza za sistem od 32-bitne, a i jos uvek ima problema sa 64-bitnim drajverima za komponente, sto je sramota, moram dodati.
thehe...kao sto sam i pretpostavljao-nema leba od VIste.  Smile
ma,pojedinci,medju kojima je i @Bane,su mi pricali kako ako zelis da iskoristis 64-bitni procesor,treba da uzmes Vistu,ali,opet,zna se da je za igre bolji XP.mada,i ja nisam precizirao za sta mi tacno treba,tako da @Bane je dao odgovor na ono sto sam i pitao...
a,reci mi,onako cisto informativno-koliko bi se poboljsale performanse u igrama,a koliko u programima,uz 64-bitni OS?necu ga uzeti,nego samo me zanima.
Citat
Mani se corava posla jer neces dobiti nista u performansama, sta vise izgubices ih jer 64-bitna Vista je primetno teza za sistem od 32-bitne, a i jos uvek ima problema sa 64-bitnim drajverima za komponente, sto je sramota, moram dodati.
znam,zato sam i bio u dilemi,do tvog odgovora.
jer,nisam bio siguran da li ostati na odlicnom XPu,koji je super za igre,ali ne iskoriscava 64-bita,ili preci na Vistu,koja iskoriscava 64-bita,ali zato mnogo trosi sistem.
no,sada vidim da je bolje da ostanem na 32-bitnom XPu,Service Pack 3.
--------------------------------------------------------------------------------
u sustini,ja bih najvise voleo da je XP 64-bit ispao uspesan kao XP 32-bit.tj-da zadrzim dobri stari XP,ali da iskoristim pun potencijal procesora(ma koliko mala razlika bila),ali,od toga nema nista,jer nema ni mnogo drajvera za njega,nestabilan je,ujeban...a steta,da su se potrudili-ispeglali greske,poradili na programima,napravili potrebne drajvere...bio bi super...(samo kazem,necu da ga uzimam,znam da je los...)
« Poslednja izmena: 27. Jul 2009, 15:27:55 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
@hkj nece premasiti ... lepo sam napisao ... sve komponente bez napajanja i hladjenja dolaze do 600e malo vise ... samim tim moze cak sta vise da se bahanalise na napajanju, hladjenju i limarijii ... ili da stavi jacu grafiku ili da uklopi kako mu odgovara ... ja sam mu dao ono kako bi ja ... i smernice ... pa nek vidi i pita dalje sta ga zanima Smiley  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Citat
ok,znaci kazes da mogu da ubacim 2 X 2 GB DDR2 na 1066Mhz u navedenu maticnu,P5Q-E,i da bez problema koristim XP na 32-bita,koji ce registrovati i upotrebiti svih 4 GB(ili makar 3,5),i to bez ikakvih stucanja?

Naravno da mozes. Kupi dva identicna modula ili jos bolje Dual Chanel Kit i neces imati problema. Kingston se jako dobro pokazao. Sistem bi trebao da vidi oko 3,25 GB.

Citat
thehe...kao sto sam i pretpostavljao-nema leba od VIste.  Smile
ma,pojedinci,medju kojima je i @Bane,su mi pricali kako ako zelis da iskoristis 64-bitni procesor,treba da uzmes Vistu,ali,opet,zna se da je za igre bolji XP.mada,i ja nisam precizirao za sta mi tacno treba,tako da @Bane je dao odgovor na ono sto sam i pitao...
a,reci mi,onako cisto informativno-koliko bi se poboljsale performanse u igrama,a koliko u programima,uz 64-bitni OS?necu ga uzeti,nego samo me zanima.

64-bitna Vista je samo preduslov za iskoriscenje punog potencijala procesora. Programi su ti koji trebaju biti napisani za 64-bitne instrukcije. Pojedini profesionalni programi za obradu videa, grafike i zvuka i 3D animacuju jesu prilagodjeni 64-bitnim procesorima, ali veliko je pitanje da li ih ti koristis. Od igara ima ih samo par koje su prilagodjene ali od toga se neces mnogo ovajditi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
hvala na odgovorima,@Harmone. Smile Smile Smile Smile
Naravno da mozes. Kupi dva identicna modula ili jos bolje Dual Chanel Kit i neces imati problema. Kingston se jako dobro pokazao. Sistem bi trebao da vidi oko 3,25 GB.
ali smao jos da pitam sta ce mi taj Dual channel,i kako izgleda?ako sam dobro razumeo,ubrzava protok,ali mislim,da li mi treba to?
Citat
Kingston se jako dobro pokazao
da,Kingstona uzimam,naravno.
Citat
Sistem bi trebao da vidi oko 3,25 GB.
i nece biti problema?ok,super,to je sasvim dovoljno.  Smile
Citat
64-bitna Vista je samo preduslov za iskoriscenje punog potencijala procesora. Programi su ti koji trebaju biti napisani za 64-bitne instrukcije. Pojedini profesionalni programi za obradu videa, grafike i zvuka i 3D animacuju jesu prilagodjeni 64-bitnim procesorima, ali veliko je pitanje da li ih ti koristis. Od igara ima ih samo par koje su prilagodjene ali od toga se neces mnogo ovajditi.
ok,hvala.  Smile Smile

@hkj nece premasiti ... lepo sam napisao ... sve komponente bez napajanja i hladjenja dolaze do 600e malo vise ... samim tim moze cak sta vise da se bahanalise na napajanju, hladjenju i limarijii ... ili da stavi jacu grafiku ili da uklopi kako mu odgovara ... ja sam mu dao ono kako bi ja ... i smernice ... pa nek vidi i pita dalje sta ga zanima Smiley  Smile
ok,i bolje ti da mu preporucis,jer se tek u te X-maticne ne razumem nimalo...  Smile
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 307 308 310 311 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.