Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 842 843 845 846 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1418702 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S3

Svakako ici na intela, s tim da to definitivno nije neka platforma za rad.

ZBOG ????

Amd definitivno bolje rešenje ! Prvo,ovaj gore navedeni Athlon nije osakaćeni i3, koji je btw žestoki prosek od procesora, a drugo, amd-ova grafika je sposobna da tu intelovu smota ko guzovi toalet papir.
Treće, ram je toliko jeftin, da, u zavisnosti od potencijala ploče, sve ispod 2x8gb rama deluje smešno ! 16 giga rama sad trenutno izađe negde malo ispod 100e...jeste cifra, ali kad je jednom staviš, miran si za dok ne crkne Smiley
Kad sam uzimao komp, svi su stavljali po giga ili dva, a ja zveknuo četiri. Sad svi ti koji su jajarili na ramu hoće da teraju sedmicu, pa se jebavaju sa dokupljivanjem rama, koji nije isti ni po brzini, ni po latenciji, niti po proizvođaču, a o ceni ddr2 memorije da ne pričam (gde je ima)...kupiš sve od jednom, malo jače platiš, al si miran....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Fman

Sigurno primecujes da se malo teze snalazim u ovim savremenim komunikacijama ( 72 god). Mozda nisam bio dorecen jer mi kcerka daje uputstva da ne treba ispisivati firmu i cenu. U svakom slucaju hvala na strpljenju i ljubaznosti, sto zelim i tebi kada dodjes u moje godine.
Moje potrebe su cisto amaterske, za licno zadovoljstvo i zabavu, ali me obozavanje kulture, fotografije, tv, i drugih izliva ljudske kreativnosti (internet posebno) tera da pozelim visok kvalitet i sto savrseniju sliku. Imam IPTV i tu vezu zelim da koristim maximalno.
Ove 2 konfiguracije su gotove i kao takve nesto povoljnije po ceni, no to je moj problem:
    konf1: ALTI
-mat pl. LGA 1155 H61,PCle/DDR3/SATA2/GLAN 7.1
-procesor Intel Celeron Dual Core G 530 2MB Box 45
-takt 2,4Ghz
-RAM 2 GB
-grafika Intel HD (integr, deli memoriju)
    konf 2:ALTI
-mat pl: AM3 760G,PCle/DDR3/SATA2/GLAN 7.1
-procesor AM3 AMDx2 Athlon II 250,2MB  64Bit Box
-takt 3,00 Ghz
-RAM  4 GB
-graf kartica: Radeon 6570, 1 GB/DDR3,DVI/HDMI/VGA/128b
-500 W
   Uh, ako sam sve dobro ispisao. Mi stari stvarno znamo biti preopsirni i dosadni..
   Jos jednom, HVALA.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung Galaxy S3

konf 2:ALTI
-mat pl: AM3 760G,PCle/DDR3/SATA2/GLAN 7.1
-procesor AM3 AMDx2 Athlon II 250,2MB  64Bit Box
-takt 3,00 Ghz
-RAM  4 GB
-graf kartica: Radeon 6570, 1 GB/DDR3,DVI/HDMI/VGA/128b
-500 W

Ova konfiguracija je bolja, iako nisam Fman, pomalo se i ja razumem Smiley

Što se tiče firme i cene, čim si ispisao alti, jasno je da se radi o winwin computer shop-u Wink
A što se tiče modela, jasno je da se radi o

Altos Comet(MA2MHS-5), MSI/Ath X2 3GHz/4GB/AMD6570/500GB/DVD/500W/tast+mis po ceni od 29.999  Smile

heheh pozzzz  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
LG Nexus 4
@Velja opet mi u konfliktu Smiley Za potrebe gospodina slazem se da je ipak AMD bolja opcija, da biram nesto sto ce se menjati i nadogradjivati, svakako bih isao na Intel.
Btw porediti integrisanu sa fizickom nema smisla, ali ako mu ne treba, zasto uopste da bude tu Smiley
 sala za konflikt Smile  Smile
p.s. rama nikad dosta Smiley

@matajo to je bila opaska cisto. Ne znam sta drugo da Vam kazem, ako sa 72. god koristie internet na ovaj način, kupujete računar, govorite o kvalitetu slike i slično sem SVAKA ČAST! Smiley Zaista, oduševljen sam.

Sto se tice firmi i cena, nije nikakva tajna, niti je ovde to nekada bio problem. Ovde smo da se pomognemo i da svi dodju do najboljeg resenja.
Za vase potrebe svaki ce odraditi posao zaista, i masine su super za taj novac. Kako vam je @Velja rekao, pazarite AMD varijantu.  Smile

IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Sony xperia
Imao sam AMD, godinama sam na Intelu. Za video obradu? Intel i samo Intel. Postoje i AMD Opteron-i koji su papreno skupi. Kako god okrenem, Intel-ova platforma me jos nije zeznula. Nije zaglavila ili upropastila neki rad. Za razliku od AMD-ove.

Besplatno da mi daju AMD platformu, prodao bih je ili menjao za Intel-ovu.

Grafika, za istu stvar, AMD ATI. Svaka cast Nvidi-ji. Ali ATI je neprikosnoven u tom delu.

To je moje iskustvo i zapazanje.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
LG Nexus 4
Svakako, ali u ovoj situaciji AMD nudi vise za iste pare, nista drugo.

Nadam se da ce AMD konacno nesto uraditi i vratiiti se na scenu, mada realno izuzetno je tesko, trebaju uraditi nesto zaista revolucionarno da bi stali rame uz rame uz Intel, a kamoli ispred biti.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Sony xperia
Ne, ne, nisam mislio na to. Svakako da coveku je svrsishodniji AMD. Hteo sam reci da ako pri zahtevnijim stvarima ovaj ne zapucava, onda pri prostijim nema potrebe o tome razmisljati.

Jos poodavno pa do danasnjih dana, po benchmark forumima sam citao zapazanja. Naime se dolazilo do zakljucka da su proizvodjaci ploca vise obracali paznju na kvalitet kod Intelove platforme. Kvalitetnije ih radili. Zasto? Ne znam.

Od ploca za AMD platformu sam koristio iskljucivo Abitove ploce. Jos od pre legendarne NFS serije. A onda sam se oprostio od njih kada su glavni inzenjer/dizajner ploca i jos neki presli u Biostar ili AsRock cini mi se. Abit je tada pukao, koliko vidim jos se oporavlja ali je daleko od onih legendi. Ali su zato ovi najednom isplivali i postali poznati.

Naravno da ako je nesto nepotrebno, sto bi se davale pare. Sve ovo sam rekao sa pozicije sigurnosti.

Vidim da se od hardova WD pljuje. Ja sam rekao nikada, pa ni tada Maxtror/Segate necu uzeti. Ne samo meni, vec iz okoline, poznanika, nema koga Maxtor nije zeznuo. Meni u svim kompovima je samo 2 puta bio. Jednom me pojeo. WD od tada 6-7 god su mi po masinama, u Raid polju vezani i nijednog probelma nisam imao. Pu pu pu, kuc kuc kuc Smiley
« Poslednja izmena: 25. Apr 2012, 00:59:51 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Nokia 2610
Ja sam nedavno piso da su WD jci externi vrlo losi meni cu crkla dva a isto tako i mojim drugarima.

U lap topu iman WD i strepim pa sve back up ujem.

PS Pozdrav Lightsoft uspeo sam da popunim moju biblioteku e knjigama skidanjem onih tvojih, hvala
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Sony xperia
Ziv bio. Ima jos ali o tom potom.  Smile

Za eksterne ne znam. Nemam iskustva. Meni su oni tako nepouzdani, pa ciji god da su.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
LG Nexus 4
Maxtor, o da Smiley nego vidis, nisam znao, hoces da kazes da je Segate isto sto i Maxtor???

Prezadovoljan sam ovom baracudom sto imam, a i cuo sam jos mnogo pozitivnih komentara, cak sam slobodno i preporucio drugima i niko mi se nije zalio. Mada u drugom kompu wd, takodje super radi.

Nekako u poslednje 2 god, a pogotovu sad sam misljenja da brendovi vise nisu toliko bitni, jesu za odredjene stvari, ali za opstu upotrebu i 90% korisika sta god uzeli nije vazno, bitna je samo cena.

Dobri procesori za po 45e, rama koliko hoces za stvarno smesne pare, grafike integrisane rade super, ploce isto u bescenje, hdd skocili zbog poplava mada i oni su bili smesni, po 30e za 500gb, dvd potrosna roba, kucista i napajanja jako jeftina, a da radeo pet kako treba.. sve u svemu racunari su sada kao televizori, odes, kupis za koliko para imas da ti radi sta treba i da ti se "svidja" i to je to. Uvek ce biti onih koji ce davati mnogo para za nesto sto im ne treba, a i onih koji nece imati da plate za ono sto im treba, najmanje onih koji ce racionalno obaviti kupovinu, a sve je na dohvat ruke.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 842 843 845 846 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.