Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 766 767 769 770 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1411377 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.120
Dobro hvala onda cu uzeti ovaj od 500 w ako smatras da je dobro.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
dovoljan ti je i ovaj manji ... ali ako yelis ... ne mozes da pogresis ... ako planiras neke nadogradnje i bolje 500
Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.120
Ma mislio sam sad da odmah uzmem veci,pa ako me vreme nanese da uzmem da nadogradjujem da imam bolje napajanje. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1380
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Apple 6S
Jel vredi da se potrose 86.990,00 din na ovu konfiguraciju http://www.gigatronshop.com/racunari/gigatron_storm-13035
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
prvo mi se ucinilo kakva je konf da je graficka neka paprena ... posto ne znam cene nvidia mnogo napamet ... ali sam onda video da krece od 150e sot nije stranso ...

tako da ne znam sta na ovom kompu toliko  kosta ... pretpostavljam da moze vise ... jer ovo je zaista nista spektakularno za ove pare ... bar se meni cini

jbg ovja procesor je azdaja ... ali ako ne planiras OC ... onda je bacanje para ... koliki ti je budzet?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1380
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Apple 6S
Budzet mi je do 60 hiljada, ali ovaj racunar daju na 12 mesecnih rata i zato sam razmisljao da ga kupim ako vredi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
daju svaki racunar na 12 rata koliko sam video negde u komentarima ... cak i ako ti biras komponente ja mislim ... ne znam zaista ... gledam komp i ne znam zasto ... izgleda da su kod njih dosta jace cene nego se mogu naci prosecno da kazes po radnjama ovako ... konfiguracija jeste jaka ... ali kazem ako ces da oc ... ako ne dzabe ce ti stajati komponente u kompu i hvatati prasinu za mnogo vece pare nego sto bi ti slabije davale gotovo isti rezultat ... evo sta sastavih sada na brzaka ... gledao sam prosecne cene i dodjoh do 700e ... sigurno moze i bolje da se probere ...
kuciste sam ti ostavio pa vidi sta ti odgovara ... mozes cak uzeti vidim ima CM za 60ak evra ... 500w ... trebao bi proveriti msm da ce ti i ono raditi vise nego dobro ako ne oc nista ... a ovde sam ti sad stavio samo napajanje za 70ak i racunao da ces odabrati neko kuciste do 60e

1. kuciste http://itsvet.com/proizvodi/cooler-master/comp_comp_case/producer/54 izaberi 60e
meni se npr ovo svidja http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-690-ii-basic-rc-692-kkn3/comp_comp_case/54/1337

2. napajanje seasonic 70
http://itsvet.com/proizvod/seasonic-ss-520gb-520w/comp_comp_powersupply/725/584

3. MB gigabyte z68
http://itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-z68x-ud3-b3/comp_comp_mboard/16/2021 120e

4. CPU i5 2400 150e ... mozes i i52300 cak za nesto manje
http://itsvet.com/proizvod/intel-i5-2400-3.1ghz-6mb-64bit/comp_comp_cpu/46/432

5. ram Kingstone 2x4 gb 50e
http://itsvet.com/proizvod/kingston-8gb-%282x4gb%29-1600mhz-ddr-hyper-t1-khx1600c9d3t1k2-8gx/comp_comp_ram/71/1625

6. grafika hd 6870 1gb asus 170e
http://itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-6870-1gb-gddr5-eah6870-dc-2di2s-1gd5/comp_comp_vga/20/2468

7. hdd Seagate 500gb sata600 ... 80e
http://itsvet.com/proizvod/seagate-barracuda-500gb-7k-16mb-sata600-st3500413as/comp_comp_hdd/27/1953

suma: 700e

po meni ... mozes da se uklopis i do 600e ... uzmes 6850 ... uzmes onaj cm sto sam ti rekao sa napajanjem za 60e ... to ti je vec usteda od 80ak eur ... mozes na ploci jos 20 ... mozes na procesoru jos 10 ...
zaista kazem ti ... ako nemas extremne potrebe ... taj do 600e ce ti raditi vise nego extra posao ... izuzetno jaka masina ... skoro kao gore ... zaista nema potrebe razbacivati se parama ako nije neophodno  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Realnost1: ne vredi
Realnost2: daju ga na 12 rata... vredi

Cinjenica1 (najbitniji faktor u ovom momentu): Kolicina para koju imas u dzepu...
Cinjenica2: svrha kupovine racunara.
Cinjenica1 i cinjenica2 direktno uticu na odabir realnosti...

Ne znam da li bi ta konfiguracija izasla reko 70-75k da je kupujes komponentu po komponentu, a razliku u ceni placas kao kamatu, posto te Gigatron kreditira...

edit by chelavi1:
posle korekcije od strane @fman-a ubacena cinjenica2  Smile
« Poslednja izmena: 17. Nov 2011, 14:44:33 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
u principu da ... ali po meni najveca cinjenica na koju treba obratiti pazjnu su potrebe

iskreno da imam neogranicen budzet ne bih uzimao nesto sto mi ne treba ... eto da stoji ... ali bih zato uzeo 3 neka monitora ... tastatura i misa jos boljeg od ovoga sada iako je ovo u segmentu koj uzimaju gejmeri a nisam gamer ... neke druge dodatke isl ... jbg meni treba prostor npr radni ... a ne rad jenog i7 procesora za encoding ili ne znam ti ni ja ...

komp koji sada imam platio sam bas koliko kosta sada ovaj u gigatronu ... i evo ga neke 3 godine ... takvo je vreme da sada komp od 350e ga sije ko lud ... ali meni ovaj idalje radi posao ...samo sam jos dodao rama ... i tera kao lud ... znaci pogodio sam ono sto mi treba i ne zalim ulozeno ... ali da sam dodao za neke stvari koje mi ne trebaju smorio bih se ...

izvinjavam se sto smaram ... ali jednostavno znam da se vecina ljudi zaleti ... uvek ide jos koji gigaherc vise ... nije velika razlika pa ovo pa ono pa ovo pa ono ... i na kraju se nabije cifra ... a onda se zapitas a jel mi to stvarno treba i ono ... a jbg ql je masina vrh ... kao bolje da imam ...

nije tako ... evo bas sam gledao neke low masine trenutno ... masina od 25.000 dinara zadovoljava potrebe pa ja mislim makar 90% korisnika u srbiji ... u preostalih 9% bih stavio igrace ... i onaj 1% bi mozda bili ljudi koji zaista znaju za sta koriste racunar i crpe njegove performanse pa nek kosta i 200.000 dinara

sa masinom od 500e mogu da se teraju sve igre ... i jos dugo ... i to sigurno na mid ... a vecina na high (nmg da pricam za sve ili konkretne ... nisam gamer ne pratim)... kome to nije dovoljno nek se isprsi Smiley
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0
mob
Apple iPhone 12, S21
u principu da ... ali po meni najveca cinjenica na koju treba obratiti pazjnu su potrebe

Podjednako se slazem sa ovim, i mislim da je naveci problem sto danasnji klinci ne znaju sta im treba pa kupuju sto jace i skuplje...potrosacki mentalitet, jbg.

Nikako mi nije jasno da se kupuju procesori od 150-200 eura za gaming masine...ali ajd, ne placam ja...
Komplet konfiguracija od 900 eura ako se ne isplati sama od sebe u roku od dve godine...onda je to bacen novac.

Sa obzirom da ne baratamo podacima ko ce za sta da koristi racunar, ono sto mozemo jeste da kazemo da li neka konfiguracija ili komponenta vredi tih para ili ne.
To za sta ce biti koristena je vec faktor na koji nikako ne mozemo da uticemo  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 766 767 769 770 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.