Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 890 891 893 894 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1406722 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
mob
SonyEricsson K750 on Linux
ipak sam gledao ultrabook da uzmem jer mi se ne tegli savaki dan na posao, 3 kg...
sutra idem da pogledam ova 3 modela sto si preporucio pa javljam utiske
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 4
Javi obavezeno, generalno sta god da uzmes nema greske. Ultrabook je svakako bolje mobilno resenje, al ako trebaju surove performanse, mislim da ne treba zrtvovati zbog 1kg.

Samsung serija 9 je idealna za to i racunar koji cekam da se pojavi (ne konkretno on, nego takva vrsta) jos od kako su poceli ultrabook. To je 15.6 racunar, izuzetno prenosiv, ne karakterise se kao ultrabook, ali zapravo to jeste.
Jbg, i cena je ultra, oko 120.000 cini mi se.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Ljudi treba mi dobar PC za numericke simulacije, i obavezno dakle i7 procesor i RAM 32 GB.  E sad ja imam neke strane sajtove gde ima ono PC Konfigurator, i tu se ono lepo sklapa, kako sklopis takva je cena. 

Moje pitanje je sta je najvaznije, sta treba da gledam, da li za takav procesor ide neka spec maticna ploca, da li za takvu masinu treba neka spec graficka karta, da li za tako jaku masinu treba neko napajanje vece od ne znam  ni ja 1000W, itd itd.

Jedan od takvih sajtova je hxxp:|| www. alternate. de/html/configurator/builder/pc/page. html.

I sad se tu bira ovih 8 komponenti, i ubacuje u korpu.  Jel moze neko da pogleda i da mi nesto od oka sklopi ako je bilo ko radio nesto u ANSYS, Solid Works, Comsol. . . . .

Cisto da vidim kakvu cenu da ocekujem.

Hvala puno na odgovoru svakom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
Malo preko 1300e ali vredi Smiley

CPU LGA1155 Intel® Core™ i7-3770K  34.199

MB LGA1155 Z68 Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3    18.440

KINGSTON 8GB DDR3 HyperX Blu 1600MHz CL10 - KHX1600C10D3B1/8G
6.500 din x4- 26000

'Napajanje 1000W LC Power Metatron LC1000 Legion ...     16.499

'VGA GeForce GTX560-Ti Gainward 2GB Phantom/DDR5    21.999

CPU Hladnjak 775/1155/AM3 Thermalright Venomous X ...    5.999

SSD SATA3 120GB OCZ Vertex 3 Series    12.998

Kućište AlexanderWeise Pirate S    6.299

HDD SATA3 7200 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003    9.630

152063 dinara + ventilatore da dokupis...

za te parice extra masina Smiley
« Poslednja izmena: 06. Avg 2012, 01:12:19 od misewic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hands Held High

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 611
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Samsung A50
Poz, nisam siguran u vezi graficke, pomoc bi dobro dosla:

MSI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 R6850-PM2D1GD5/OC
ili
SAPPHIRE Radeon HD 6790 1GB GDDR5 11194-00-20G

ili neka po vasem izboru?
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 4
maxsec sto veca "druga cifra" u seriji (prva crifra) to je karta bolja, samim tim ovde je naravno 6850 bolji izbor.

@kociz20 @misewic super je ovo sto je misevic sastavio, samo mozes da spustis na nekih 1000e skoro.
Prvo sta cemu takva grafika kada je nece koristiti, covek nece da igra igrice, a nigde nije spomenuo da je za numericke potrebe potrebna grafika. Tako da bi i za 60e odradila posao 6670. koju ce uzeti za 6500 din.

Sledeca stavka je procesor, ne treba mu K edicija koja je skuplja jer ima otkljucan mnozilac. Covek sigurno nece overklokovati procesor, vec ce da radi na njemu i treba mu potpuna stabilnost, tako da nema potrebe bacati pare.

Sledeca stavka je napajanje, kako nema grafike azdaje i overkloka, potpuno je bespotrebno uzimati 1000w koje ne stavljaju ni na ne znam koje masine. 600w brand name napajanja ce biti super. Npr. modularno seasonic za 80e i da uziva.

Sledeca stavka je cooler, koji se potpuno moze izbaciti, jer ce i default raditi super, al cak i da nece verujem da moze za duplo nizu necu naci veoma dobro resenje, jer nece oc, a procesor ivy bridge, je po tom pitanju vise nego korektan. Sem ako se zaista nece ubijati na 100% opterecenja dug vremenski period, pa ajde da se spusti temp, mada i tad bi bilo ok.

SSD obavezno.

Tako da ono sto je gore je generalno gejmerska masina, izbaciti kao sto sam rekao, eventulano pojacati jos kvalitet nekih komponenti, ako treba da se potrose pare, mada i ovako je super.
Moze eventualno to sto se ustedi, a bas sam dosta skinuo, da se da za neko kuciste oko 100e. Ako treba lepo da izgleda u kancelariji, a pre svega da bude extra tiho i kvalitetno.
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-silencio-550-rc-550-kkn1/comp_comp_case/54/1628
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-silencio-650-rc-650-kkn1/comp_comp_case/54/1802

takodje za tu ustedu, moze uzeti dobar ups, ako vec nema, sto mi ovde deluje potrebnije nego bilo koj komp.

edit: btw moze se sastaviti i sandy bridge E platforma, ali ona je paprena, proc i nije toliko u rangu je sa ovim koji je misevic stavio, ali su ploce dosta skupe i kasniji update ce biti problem verovatno.
http://www.itsvet.com/proizvod/intel-i7-3820-3.6ghz-10mb/comp_comp_cpu/46/500
« Poslednja izmena: 06. Avg 2012, 09:19:56 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
@misewic

@Fman

Ljudi hvala puno, sad cu ja da sve ovo sto ste mi dali uporedim sa tim stranim sajtovima, pa da vidim stsa mi je ciniti. Imam pitanje u vezi RAM memorije, na ovom sajtu www.alternate.de koji sam vam dao nema Kingston, nego ima npr Corsair. Koja je doba zamena za Kingston.

Moje drugo pitanje je u vezi SSD. Ona mi deluje jako skupa, pa bih voeo znati zasto mi ona treba. Jel moze neko ukratko da objasni?

Hvala unapred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Patriot ne pravi lose memorije.
SSD mnogo brzi od obicnih hard diskova, ako na njemu instaliras windows imaces utisak da racunar "leti". Ukratko
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 4
@kociz odakle si ti, jel postoji neki konkretna razlog sto gledas ino ili? U sustini ti je vrv i bolje, jer ces za manje para dobiti bolje.

SSD obavezno uzmi, jer je nezamislivo staviti highend masinu bez njega. Razlog je sto je relativno nov i jos se nije spustio u mase, ali kroz koju god vec je "potvrdjeno" da ce zameniti hdd u potpunosti. Njegova prednost je kao sto 888nik rece, veca brzina.
Zbog svoje skupoce nekad se koristi manji, od 32gb, koji sluzi samo za kesiranje, ali mnogo ti je bolja varijanta da uzmes 128gb, gde ces moci lepo sve bitne fajlove kao i sam os da skladistis tu, dok ces za storage koristiti hdd.

Corsaira nema u srbiji, ali secam se da ga je bilo nesto malo pre jedno 4 god kad sam uzimao racunar, i da je bio hvaljen na sve strane, cak i ispred kingstonea.
Pored toga, kao sto rece 888nik patriot, mada skoro sam cini mi se citao nesto da ih je neko preuzeo, a vidim takodje da nema vise kod nas.

Odlicne memorije ima i Muskin.

Sto se toga bar tice, kingstone mozes naci svuda, i online pogotovu ako si u ino, pa vrv i za smesne pare.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
@888nik

Hvala puno na objasnjenu Nik.

Pozdrav ;-)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 890 891 893 894 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.