Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 555 556 558 559 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1412133 puta)
Svakodnevni prolaznik

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Apple iPhone7
... to je upravo ono o cemu sam pricao ... po meni, jedino sto "vredi" na ovoj konfiguraciji  je procesor ... sve ostalo je svetlosnim godinama ispod nivoa istog ... a ukoliko je vec tako, procesor ne radi ni sa 30% svojih kapaciteta, tako da je preko pola neiskorisceno, tj zarobljeno u ovakvoj konfiguraciji ... vidi se i po temperaturi ... RAM  jeste 2 GB, ali Single - ja imam 512 SD RAM na Gigabyte ploci i ne bih ih menjao ni zasta  na svetu  - 10 godina rade kao sat i nisu caknuli ,a pri tom sam instalirao sve moguce OS koji postoje , od Win 3.1 , pa do Win7 ... sada sam na Linuxu i tek sad masina dolazi do izrazaja ... ovaj XP SP2 samo tavori kod tebe, mada na 64.-bitnim masinama 32.-programi samo lete ... stavljati ovakvu neku graficku u ovi konfiguraciju po meni je ludost jer nece moci da se iskoristi ni trecina, kao kod procesora ... sto se napajanja tice, ja imam napajanje od 240, i radi sasvim OK ( original napajanje Chieftech) ... mada, ovo je samo moje misljenje, pa ako ima jos konstruktivnih predloga, ti razmisli ... ipak su 2 glave pametnije od jedne ...
IP sačuvana
social share
Makijavelizam je stanje uma - sve ostalo je iluzorno!!!

Edit by chelavi1: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1064
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
ok,hvala za odgovor.znači bolje mi je da sačekam pa da uzmem nov komp?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 58
Zastava Пчињски управни округ
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Zotac GT240 AMP EDITION 512MB DDR5 DVI HDMI
Kupio bih ovu graficku,zanima me dali je ok ova grafa???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.99
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/19171/2

Sta mislite o ovoj konfiguraciji, solidno, a?

Za gaming ofskroz, a cak mi ne treba ni toliki HD, moze komotno 500GB, a cak i 320 - ja sa 80 GB savrseno funkcionisem vec 6 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Apple iPhone7
... svidja mi se, mada u principu AMD ne volim , za mene je Intel vrh - ja imam Intel (Original, ne Celeron!!!) na 851MHZ, i kao sto sam rekao, 10 godina radi kao sat ... ploca je Gigabyte, i to sam napomenuo u jednom od proslih postova ... ne bih je menjao ni zast ana svetu ... mada, u principu, konfiguracija je sasvim solidna, ima RAM-a (dovoljno!!!), a s'obzirom na plocu moze i da se nadogradi, verovatno, a to je , bar meni licno , najvaznije ... ja kada bih kupovao novu konfiguraciju, HDD bi morao da bude min 500MB, ili varijanta 2X250, ili 320 + 250, ili tako nesto ... 1TB je ipak komfor, i mislim da je prava stvar, s'obzirom da je WD ... jedino bih razmislio o drugoj grafickoj, jer nisam siguran da li je fabricki 1 GB ili je overclock ... sve u svemu, moze da prodje ... a ako vec razmisljas o tako necemu, potrazi na netu lap top Toshiba G-50 , i sve modifikacije - razmisli o tako necem, naravno ako imas potrebe, i naravno finansijskih mogucnosti ...  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0

Bolje,najbolji deo konfiguracije je procesor,a i on je poprilicno mator i slab za danasnje standarde.

Za gaming ofskroz, a cak mi ne treba ni toliki HD, moze komotno 500GB, a cak i 320 - ja sa 80 GB savrseno funkcionisem vec 6 godina.

Nije lose,ali moglo je to i bolje.Procesor tu i tamo,malo su zajebali sa ovom maticnom i ramom(prvo bolji izbor bi bila AM3 ploca,sa podrskom za ddr3,drugo uz maticnu koja podrzava ram do 1200MHz dali su ram na 800MHz,takodje sa ovom maticnom nije moguce eventualno otkljucavanje ugasenih jezgara).HDD je sasvim ok,uz F3 najbolji izbor na nasem trzistu,ali mislim da bi bolja varijanta bila HDD od 500 Gb,a da je mala razlika preusmerena na bolju maticnu i eventualno procesor.Graficka je sasvim ok,ako ti nesto znaci u rangu je sa GTX260,ali manje se greje(40nm proizvodni proces),mnogo manje trosi,podrzava DX11...Sto se tice kucista i napajanja,ukoliko nisi zahtevan korisnik onda su ok,ali ukoliko posvecujes paznju sitnicama razmisli opet.Podjimo od napajanja,nije ono ni videlo 600w,realno uz dosta muke mozda isporuci 500w,a i nije bas sampion sto se tice tisine.Uz kuciste ne dolazi ni jedan fan,ukoliko zelis da stvoris neko kretanje vazduha i time spustis malo temperature komponenti unutar kucista to ces morati da dokupis.Moguce je dodati dva 80mm fan-a i jedan 120mm(bolje bi bilo da moze da primi sva 3 od 120mm).Ovo bi mozda moglo da se sredi modovanjem kucista,ali u tom slucaju oprosti se od garancije.I za kraj kuciste je siroko 180mm,sto bi moglo itekako da predstavlja problem ukoliko odlucis da ugradis neko kvalitetnije hladjenje,da ti se ne desi da montiras kuler i onda shvatis da nemozes da zatvoris stranicu kucista :mrgreen:Hteo si misljenje,dobio si ga Smile Doduse surovo do kosti,ali istinito.
Igraces se ti sasvim fino sa tom konfiguracijom(to je mozda i najvaznije),ali ako si perfekcionista(like me Smile) imaj u vidu ove nedostatke.
« Poslednja izmena: 10. Jul 2010, 00:40:52 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 4.1.249.1042

Bolje,najbolji deo konfiguracije je procesor,a i on je poprilicno mator i slab za danasnje standarde.

Nije lose,ali moglo je to i bolje.Procesor tu i tamo,malo su zajebali sa ovom maticnom i ramom(prvo bolji izbor bi bila AM3 ploca,sa podrskom za ddr3,drugo uz maticnu koja podrzava ram do 1200MHz dali su ram na 800MHz,takodje sa ovom maticnom nije moguce eventualno otkljucavanje ugasenih jezgara).HDD je sasvim ok,uz F3 najbolji izbor na nasem trzistu,ali mislim da bi bolja varijanta bila HDD od 500 Gb,a da je mala razlika preusmerena na bolju maticnu i eventualno procesor.Graficka je sasvim ok,ako ti nesto znaci u rangu je sa GTX260,ali manje se greje(40nm proizvodni proces),mnogo manje trosi,podrzava DX11...Sto se tice kucista i napajanja,ukoliko nisi zahtevan korisnik onda su ok,ali ukoliko posvecujes paznju sitnicama razmisli opet.Podjimo od napajanja,nije ono ni videlo 600w,realno uz dosta muke mozda isporuci 500w,a i nije bas sampion sto se tice tisine.Uz kuciste ne dolazi ni jedan fan,ukoliko zelis da stvoris neko kretanje vazduha i time spustis malo temperature komponenti unutar kucista to ces morati da dokupis.Moguce je dodati dva 80mm fan-a i jedan 120mm(bolje bi bilo da moze da primi sva 3 od 120mm).Ovo bi mozda moglo da se sredi modovanjem kucista,ali u tom slucaju oprosti se od garancije.I za kraj kuciste je siroko 180mm,sto bi moglo itekako da predstavlja problem ukoliko odlucis da ugradis neko kvalitetnije hladjenje,da ti se ne desi da montiras kuler i onda shvatis da nemozes da zatvoris stranicu kucista :mrgreen:Hteo si misljenje,dobio si ga Smile Doduse surovo do kosti,ali istinito.
Igraces se ti sasvim fino sa tom konfiguracijom(to je mozda i najvaznije),ali ako si perfekcionista(like me Smile) imaj u vidu ove nedostatke.

Fer misljenje, naravno hvala i tpku, a na ovo bi da se nadovezem.

Nisam posebno perfekcionista, iako mi je budzet neogranicen (muahahaha Smiley ) ocu uzmem nesto "casual" to jest bez previse razmisljanja.. ali ipak da ne uzmemtotalnu glupost.

Zanimljivo mi je to sto si rekao da umjesto veceg HD uzmem bolji procesor. Koji preporucujes?

Inace sam citao da se ovaj AMD pokazao bolje od Core i3.. al opet, reci sta predlazes.

I koje je tishe, bolje kuciste, a da opet nije neko "mega" sa neonkama i cijenom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Apple iPhone7

Nisam posebno perfekcionista, iako mi je budzet neogranicen (muahahaha Smiley ) ocu uzmem nesto "casual" to jest bez previse razmisljanja.. ali ipak da ne uzmemtotalnu glupost.

Zanimljivo mi je to sto si rekao da umjesto veceg HD uzmem bolji procesor. Koji preporucujes?

Inace sam citao da se ovaj AMD pokazao bolje od Core i3.. al opet, reci sta predlazes.

I koje je tishe, bolje kuciste, a da opet nije neko "mega" sa neonkama i cijenom.

Ukoliko je budzet unlimited, kao sto kazes  Smile , onda :

procesor Intel i7

kuciste "Ciftek"  600W ( ili mozda 800W!!) ... neces pogresiti 100% !!!

U principu, sve ti je to  KOLIKO PARA - TOLIKO MUZIKE ...  jedino merilo ti je cifra "suma sumarum" na kraju, pa ti vidi ...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0

Znaci neogranicen budzet a?  Smile
U tom slucaju:
Intel Core i7 980X     ~1000e
ASUS Rampage III Extreme    ~350e
3 x 2GB DDR3 Mushkin PC1600 Redline ~ 180e
2XAsus ARES (inace zver od graficke karte)~ 2400e
Corsair AX1200   ~     320e
Corsair Obsidian 800D ~ 300e
Corsair Force Series F100 100GB SSD ~ 300e
2xSamsung F3 1 Tb(naravno povezanih u raid)  ~200e
Neko kvalitetno vodeno hladjenje    ~250e
Svega 5300e ili 530000 dinara Smile
Salu na stranu,nije los procesor,njega bi mogao da zadrzis( mada razmisli i o AMD Phenom II X3 720 BE,
AMD Phenom II X2 550 BE sa kojim imas lepe sanse da otkljucas 2 "uspavana" jezgra i dobijes quad,ili ides na siguricu i uzmes AMD Phenom II X4 945),ali maticnu bih menjao definitivno,recimo isao bih na ASUS M4A785TD-V EVO.Ima dobru naponsku jedinicu(8+2),sto ce dobro doci ukoliko se odlucis za overklok,podrzava ddr3 do 1800Mhz i zahvaljujuci SB710 podrzava eventualno otkljucavanje ugasenih jezgara kod AMD-a.Ram ne moras juriti neki "besan",po iskustvima koje sam nasao na netu jako dobra kupovina bi mogao biti Transcend 1333MHz,posto vrecina modula pod OC bez problema radi na 1600Mhz.Naravno uvek postoji mogucnost da pljunes malo vise kesa i  kupis neki modul koji po defaultu radi na 1600Mhz.U tom slucaju juri nesto iz Mushkin-ovog asortimana.Sto se tice napajanja,ukoliko uspes da ga nadjes definitivni best buy je Artic Cooling Fusion 550R,pravi ga seasonic,cije je ime sinomim za kvalitet medju napajanjima.Napajanje je jako tiho,tise cak i od mog Chieftec CFT-600-14-cs.Kuciste juri neko koje ima napred i nazad 120mm fanove(ili bar montazu za doticne),posto su 80mm fanovi u nacelu bucniji od 120mm fanova.Graficku ne bih menjao,jeste od nje bolja 5850 ali po meni ne opravdava trenutnu razliku u ceni,~12k.Sto je mnogo,mnogo je.
 Smile
« Poslednja izmena: 11. Jul 2010, 05:03:34 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Apple iPhone7
... au bre @wolf, pa ti ga bre pretera ... ako cemo vec tako, imam ja unlimited konfiguraciju, pa cu je postaviti, samo da je nadjem ... negde mi je u papirima, ili na starom kompu ... samo da se covek ne uplasi od cene, pa posle ode u prvi "DIS" ili "Maxi" iza coska i kupi "gotov" pilicarnik za 199 jevreja sa sve monitorom ... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 555 556 558 559 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.