Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 546 547 549 550 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1416338 puta)
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Drugari, potrebna mi je pomoc oko izbora komponenti. Treba mi (nov) gejmerski komp za klinca u vrednosti oko 700 Evra. Svaki savet, predlog, uputstvo su mi od velike vaznosti. Dobio sam savet i predlog za sledecu kombinaciju koja bi kostala oko 70.000 dinara. Sta vi mislite o tome? Smile

INTEL, DDR3

Socket 1156 Gigabyte GA-H55M-UD2H (Intel H55) 

Intel Core i5-650 2.66GHz 4MB Cache 64-bit LGA 1156 FSB 2.5GT/s Box 

Kingston 4GB (2x2GB) DDR3 KHX1600C9D3K2/4G 1600MHz PC3 12800 CL9 (HyperX) 

Samsung 1TB HD103SJ SpinPoint F3 7200rpm 32MB Cache NCQ SATA2 

Gigabyte ATI Radeon R575D5-1GD HD5750 1GB DDR5 PCI-E

DVD-RW Nec AD-5240S SATA 24x Black 

Midi Tower Cooler Master Centurion 590 RC-590-KKP6-GP 460W 

Pirilicno lose izbalansirana konfiguracija. Procesor je preskup i nepotreban. Ploca je mikro dimenzija, hard je predimenzionisan, grafika je nedovolja, dvd rezac je iz lose serije. Uzmi 50 evra jeftiniji procesor Core i3 530 koji ce biti sasvim dovoljan, plocu mozes da zamenis sa modelom P55-UD3 koji je punog ATX formata a isto kosta i nudi nesto bolje mogucnosti. Hard mozes zameniti modelom SpinPoint F3 HD502HJ kapaciteta 500 GB, sto je sasvim dovoljno, a usteda je oko 30 evra. DVD rezac uzmi isto Optiarc ali iz serije 7. Ustedu od oko 80 evra usmeri na grafiku, mozes uzeti recimo Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, a ako dodas jos koji evro mozes uzeti HD 5830 ili cak HD 5850.

Evo jos jedna bespomocna oko konfiguracije  :chuckel: . .  Pretezno radim u ArchiCad  i Phoroshop programima, mada je to sve vise borba nego rad na starom racunaru.  Treba mi prijedlog za konfiguraciju za 3D modelovanje u vrijednosti 600-700 eur, bez monitora.  Mozda kombinacija sa INTEL i750?? Mnogo savjeta sam pronasla, ali vecinom za igrice    :-k
 . . . 
hvala Wink

Na primer:

Maticna ploca: Gigabyte GA-P55A-UD3R                                               15.423
Procesor: INTEL Core i5 750                                                               20.741
RAM: 2 x 2 GB DDR3-1600 Mushkin Blackline 8-8-8-24                           11.958
Graficka: SAPPHIRE Radeon HD 5450 GDDR3 512MB                                4.161
HDD: 2 x 640 GB Western Digital Caviar Black WD64020AAEX SATA III    13.306
Optika: SONYNEC - AD-7240S Black                                                       1.935
Kuciste: COOLER MASTER - Midi Elite 332 RC-332-KKR2 Black                   5.562
Ukupno:                                                                                             73.086

Konfiguraciju sam ti sastavio na osnovu Gigatronovog cenovnika. Ploca jeste nesto skuplja ali ti nudi SATA 6 Gb/s i USB 3.0 prikljucke sto ce ti puno znaciti za manipulaciju vecih fajlova. Hardove naravno stavi u RAID0 sto ti najtoplije preporucujem, i to je poslednja stavka na kojoj bi stedeo u tvom slucaju. Hardovi su SATA 6 Gb/s kompatibilni.
« Poslednja izmena: 06. Jun 2010, 14:53:25 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2349
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung E250
Moj komp:

AMD Athlon(tm) Processor LE-1640

2.60 GHz Performance Rated at: 3.77 GHz

RAM:895.2 MB

Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (build 2600)

GeForce 8100 / nForce 720a        Pixel Shader version 3.0   Vertex Shader version 3.0

Rekli su mi u servisu da za 15 000 mogu da mi naprave pravi gejmerski racunar na kojem mogu da se igraju sve zahtevne igre,sta vi mislite?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
Cek jesi to dobro napisao,mislis na 150e ili 1500e?Za 1500e taj tvoj komp mozes da bacis i da kupis ultra jaku masinu +neki dobar ekran ili manji lcd.Lcd 80cm 380e,a za ostalih 1120 mozes da kupis Smile Smile

A za 150 mozes da kupis ati 4650-4670 ili nvidiu gf gt240 ili 9600gso(50e),intel core duo e5300(50e),2-4gb rama....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2349
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung E250
15 000 dinara...Dakle mislio sam da pojacam graficku da imam minimum 2 gige ne znam sta ce mi vise i procesor mozda neki jaci rekli su mi da je to sve oko 15 000 dinara petnaest hiljada  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
15 000 dinara...Dakle mislio sam da pojacam graficku da imam minimum 2 gige ne znam sta ce mi vise i procesor mozda neki jaci rekli su mi da je to sve oko 15 000 dinara petnaest hiljada  Smile
Koja ti je maticna ploca?
Evo naprimer proc: http://www.itsvet.com/proizvod/amd-athlon-ii-x2-240-2.8ghz-2mb-box/comp_comp_cpu/47/344
Grafa:
  http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-radeon-hd-4670-512mb-gddr3-gv-r467d3-512i/comp_comp_vga/16/1360
Ram:
http://www.itsvet.com/proizvod/mushkin-2gb-800mhz-ddr2/comp_comp_ram/783/1235

E sad rama ima i brzeg i ima boljih procesora,al koja ti je maticna i koliko ti je wati napajanje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2349
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung E250
Gde mogu da pogledam koja mi je maticna ploca?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
Everest  http://www.lavalys.com/support/downloads   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
@misewic i @Harmon26 hvala puno!!! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2349
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung E250
Everest  http://www.lavalys.com/support/downloads   Smile

Pitao sam te gde mogu da nadjem u svom kompu da vidim koja mi je maticna? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Otvoris komp i gledas sta pise na maticnoj ploci.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 546 547 549 550 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.