Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 530 531 533 534 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1408737 puta)
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Hteo bih malo da poboljsam comp .Imam amd athlon 64x2 dual core,msi-7369,nvidia-nforce 520,memoriju 1024 mb,ddr2,radeon x800gto.To mi je drug sastavljaa konfiguraciju,ja se ne razumem.Sad moram sam.Može li neki savet?Thanks.

Jel ti treba za igranje ili...

Ovako na prvi pogled, obavezno digni RAM na 2 GB, a moze i vise ako imas lovu. Sto se graficke tice, menjaj je samo ako se igras.

Smile Ja imam jedno pitanje ...dali je ovaj  kompjuter dobar za igre (Intel Core i3  2.9 ghz  i 8GB DDR3 RAM) (PCI Express nVidia GeForce GT320)  ....a ja imam ovaj stari  (intel core quard q6600 2.4 ghz ram 3.gb ) Geforce 9800 GTX+) ali mi on malo secka na ove novije igre kao npr metro2030 i gta 4 ...

Sve sto treba da uradis je da kupis jacu graficku. Ne mora da menjas celu konfiguraciju.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
da ali ja sam isao u trgovini gdje se kupuje kompjuteri ..i sve sam rekao trgovcu sta ja imam i na kraju mi fali da imam slab power 400 watti a ja sam htjeo da mijenjam graficnu ..jer ove nove graficne traze vise powera ...i on mi kaze da mi neisplati davati pare za graficnu ..jer onda moram taj power jaci uzeti ...a htjeo sam uzeti ovu graficnu nVidia GeForce GT320 ili bolju ...ali ona mi trazi vise struje ...

I kako ne bi menjao napajanje zbog graficke, on ti je predlozio da zamenis ceo komp. Pametno, nema sta. Inace, ta GT320 je dostupna iskljucivo u OEM varijanti i prilicno je veliki krs, a sigurno je sporija od 9800 GTX+ koju ti vec imas. Jedini upgrade za tebe koji ce ti doneti znatnije poboljsanje u performansama je GeForce GTX 260 ili GTX 275, odnosno Radeon 5850. Mozes kuptiti nov komp, ali po meni to ti se ne isplati. Kupi jace (550 W min) i kvalitetnije napajanje (Cooler Master, Thermaltake, Corsair, Enermax, Chieftec i sl.) i jednu od ovih kartica koje sam naveo. Ne bi bilo lose da RAM zaokruzis na 4 GB, kupis kvalitetnije hladjenje za procesor i kloknes ga na barem 3 GHz. Napredak u performansama ce biti vidljiviji nego da kupis Core i3.

hteo bih uzeti kuciste do 200-250 €
ovo staro je vec okadjeno, a i pali se na srafciger...
presvega bih voleo da mi komp nekoci kada :slusam ,muziku,gledam film, pa cak da slusam 10 pesme odjednom
znaci,pod maximalno opterecenje voleo bih da radi stabilno!
jedano pitanje:koju ram memoriju da uzmem dd1 ili dd3 i ucemu je razlika?
ovo staro kuciste radi na :1.54 GHz a ram mem. je 1,25 GB
pitanje je:koje komponente da uzmem ??
cuo sam da se mogu gledati 3d filmovi ,ako se uzme neka 3d graficka kartica???-koja i koliko kosta?

Maticna: Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H                             7.700
Procesor: AMD Athlon II X2 215                                         4.080
RAM: 2x1GB Geil DDR3-1333MHz GV32GB1333C9DC             5.950
HDD: 320 GB Western Digital WD3200AAKS                        4.058
Optika: SONYNEC - AD-7240S Black                                    1.879
Kuciste: BLUEBERRY CN-832BK-500                                     2.851
Ukupno:                                                                         26.518

Zaboravi na 3D filmove. Potreban ti je i 3D monitor koji je papreno skup, kao i odgovarajuce 3D naocare koje su oko 100 evra (bile kad sam zadnji put gledao).
hvala najlepse  Smile

Nema na cemu. Smile

Ljudi konfiguracija mi je:
Procesor:Intel Core 2Quad Q8200 2. 33 Ghz
RAM:4 Gb DDR2
Maticna: Intel P35/G33/G31
Graficka:GeForce 9800 GT 512 Mb
Hard disk:1000Gb Seagate ATA Device
Napajanje:500 W

Jel treba nesto da se menja????

Ovako na prvi pogled, ne. Osim ako nemas neke specijalne zahteve po pitanju odredjenih performansi.

Hvala.... od pomoći je bilo.
Recimo P2250 ili P2250W,u zavisnosti da li zelis full hd monitor ili ne.

Spisku moze da doda i B2230W.
Samo mi recite koji ja uopšte izlaz imam... mislim da je hdmi, a ne vidim da neki od ovih monitora ima hdmi ulaz Smile
Ovo mi je grafička
http://www.avadirect.com/product_details_parts.asp?prid=15924

Tvoja graficka ima DVI-D, HDMI i DisplayPort. Svi navedeni monitori imaju DVI i preko njega ih i spoji sa karticom. Ako se odlucis za P2250 pazi da ti ne uvale P2250N verziju jer ona ima samo D-SUB (VGA).
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 118
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Wave
Hteo sam da namunjim komp pa mi treba preporuka za maticnu, cena oko 80 evra... Procesor Phenom P955, grafa ATI 5770 i 4gb ddr3 transcend 1333... Bitno mi je da podrzava ddr3 i da je na 1333 bez overclocka...pa me zanima best bay... I da li cu morati da menjam napajanje, imam Chieftech od 500w, a do sada je terao AMD 5000+, m 55s-s3, radeon 4850...ima dwd rw, tv karticu i hdd od 320 gb... Hvala puno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 386
Zastava Denmark
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S24 Ultra
Hteo bih malo da poboljsam comp .Imam amd athlon 64x2 dual core,msi-7369,nvidia-nforce 520,memoriju 1024 mb,ddr2,radeon x800gto.To mi je drug sastavljaa konfiguraciju,ja se ne razumem.Sad moram sam.Može li neki savet?Thanks.

Ovako na prvi pogled, obavezno digni RAM na 2 GB, a moze i vise ako imas lovu. Sto se graficke tice, menjaj je samo ako se igras.

Smile Ja imam jedno pitanje ...dali je ovaj  kompjuter dobar za igre (Intel Core i3  2.9 ghz  i 8GB DDR3 RAM) (PCI Express nVidia GeForce GT320)  ....a ja imam ovaj stari  (intel core quard q6600 2.4 ghz ram 3.gb ) Geforce 9800 GTX+) ali mi on malo secka na ove novije igre kao npr metro2030 i gta 4 ...

Sve sto treba da uradis je da kupis jacu graficku. Ne mora da menjas celu konfiguraciju.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
da ali ja sam isao u trgovini gdje se kupuje kompjuteri ..i sve sam rekao trgovcu sta ja imam i na kraju mi fali da imam slab power 400 watti a ja sam htjeo da mijenjam graficnu ..jer ove nove graficne traze vise powera ...i on mi kaze da mi neisplati davati pare za graficnu ..jer onda moram taj power jaci uzeti ...a htjeo sam uzeti ovu graficnu nVidia GeForce GT320 ili bolju ...ali ona mi trazi vise struje ...

I kako ne bi menjao napajanje zbog graficke, on ti je predlozio da zamenis ceo komp. Pametno, nema sta. Inace, ta GT320 je dostupna iskljucivo u OEM varijanti i prilicno je veliki krs, a sigurno je sporija od 9800 GTX+ koju ti vec imas. Jedini upgrade za tebe koji ce ti doneti znatnije poboljsanje u performansama je GeForce GTX 260 ili GTX 275, odnosno Radeon 5850. Mozes kuptiti nov komp, ali po meni to ti se ne isplati. Kupi jace (550 W min) i kvalitetnije napajanje (Cooler Master, Thermaltake, Corsair, Enermax, Chieftec i sl.) i jednu od ovih kartica koje sam naveo. Ne bi bilo lose da RAM zaokruzis na 4 GB, kupis kvalitetnije hladjenje za procesor i kloknes ga na barem 3 GHz. Napredak u performansama ce biti vidljiviji nego da kupis Core i3.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo za ovaj mi predlaze  da uzmem
Dell - Intel Core i5-processor og 4GB RAM  3,2 Ghz  - 640 GB HDD
nVidia GeForce GTX260
Intel Turbo Boost-teknologi i na  kraju mogu da povecam RAM Max - 16 384 Mb,  a sad ima 4 gb
mislim da je ovaj dobar ..

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

xps81007145_mx.jpg
(17.36 KB, 450x450)
« Poslednja izmena: 25. Apr 2010, 03:37:53 od ekolo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 464
Zastava Bijeljina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
hvala  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
Koji štampač do 30-40e?(samo da nije canon  Smile ).Treba mi onako da nije prevelik,ne mora da mu bude neki kvalitet štampanja,al da mogu ponekad da oštampam sliku.Po mogucnosti da mu ketridzi ne crkavaju svakih mjesec dana.I da nije prespor u štampanju. Smile Smile Uglavnom će se koristiti za štampanje teksta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nVidia GeForce GTX260
Intel Turbo Boost-teknologi i na  kraju mogu da povecam RAM Max - 16 384 Mb,  a sad ima 4 gb

Komp deluje super, ali nisi naveo model Core i5 procesora. 4 GB RAM-a je dovoljno i nece ti skoro trebati vise. I grafika je ok, ali opet ponavljam, ne moras ga kupovati, mozes upgradeovati postojecu konfiguraciju da ti traje barem jos dve godine. E sad, ako imas pare za bacanje, samo napred.

Nema na cemu.  Smile
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 386
Zastava Denmark
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S24 Ultra

nVidia GeForce GTX260

Komp deluje super, ali nisi naveo model Core i5 procesora. 4 GB RAM-a je dovoljno i nece ti skoro trebati vise. I grafika je ok, ali opet ponavljam, ne moras ga kupovati, mozes upgradeovati postojecu konfiguraciju da ti traje barem jos dve godine. E sad, ako imas pare za bacanje, samo napred.

Nema na cemu.  Smile

Evo intel core i5  model 650 ..ma nemislim ja jos kupovati ...nego samo pitam koje bi u buduce uzeo  kompjuter ..a sto se tice ovog rama moze se postaviti jos ako bude moglo ...al ipak hvala ti jos jednom Smiley na pomoci ...akomi bude trebalo pomoci ja cu te pitati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Hm koliko vidim u pitanju je brendirana konfiguracija(DELL),a ona je verovatno malo paprena(kvalitet ugradjenih komponenti je na visokom nivou,ali takva je verovatno i cena).Koliko kosta ta konfiguracija?Mada da sam na tvom mestu,poslusao bih Harmona i overklokovao stari cpu(taj q6600 jeste mator,ali nije jos za bacanje),dokupio jos 1Gb ram-a(ukoliko planiras instalaciju 64 bitnog OS-a,za 32 bitni je dovoljno i 3 Gb),uzeo bih novo napajanje i novu graficku.Proci ces mnogo jeftinije,a imaces masinu koja ce biti dovoljna za godinu-dve.
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11158
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Flock 2.5.6
mob
Samsung Galaxy S10
Pozdrav,
zamolio bih vas za procenu cene dva, ne tako mlada laptopa, drugar hoće da proda a ne zna koliko da traži za njih, a ja baš i nisam upućen u cene polovnih lap'ova.

Prvi:
Nema oznaku spolja, windows system information kaže sledeće:
model: INFINITY
CPU: Step2 Authentic AMD 1603 MHz (Sempron 2800+)
256 MB RAMa
DVD rezač SONY
VIA S3G 64 MB (izgleda oduzima od sistemske, nisam imao vremena da pogledam detaljno, a nisam imao nikakav bench test kod sebe)
Modem Agere Systems
Ethernet
Hard disk: WDC 40 GB
4 USBa, 2 ethernet, 1 serijski, ekran dijagonale 38cm, to mu valjda dođe 14''
lepo izgleda, nije loša slika, a i ne radi loše na prvi pogled, XPSP2

Drugi:
Acer Travel Mate 2410
Celeron 1.5 GHz
248 MB RAM (isto valjda deljen sa grafičkom, e ne videh koja je u pitanju)
HDD: 30 GB
Modem
4 USB, 1 serijski, 2 ethernet
DVD rezač
ekran isto 38cm, e sad – ima sa leve strane ekrana jedna parta, kako da kažem, po dužini, debljine jedno 8mm, i 2-3 debljine oko milimetra, a i crvena senka je oko slova, dal' je ekran otišao, ili grafulja, rezolucija i osvežavanje su ok po podešavanjima, izgleda da je pri kraju.
Elem, da je ekran ispravan, koliko bi vredeo ovaj?
I naravno, koliko po vama vredi onaj prvi?

Mislio sam možda onaj prvi da uzmem za brod preko leta, da uzmem neku odgovarajuću eksternu tv-kartu da imam tv da gledam (ne znam ni koju tv-kartu da uzmem), da može DVD film da pusti, eventualno deci da pustim super-maria ili neku sličnu dečju igricu kad smaraju, ali se pitam da li je 64MB grafika i 256 MB RAM-a dovoljno za glat gledanje DVD filma... Videću još, ako ne bi bio skup.

Pa eto, zamolio bih za procenu, kol'ko vrede, i da li mi se isplati za ove potrebe da uzmem onaj prvi, ili ipak treba nešto jače.
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 386
Zastava Denmark
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S24 Ultra
Hm koliko vidim u pitanju je brendirana konfiguracija(DELL),a ona je verovatno malo paprena(kvalitet ugradjenih komponenti je na visokom nivou,ali takva je verovatno i cena).Koliko kosta ta konfiguracija?Mada da sam na tvom mestu,poslusao bih Harmona i overklokovao stari cpu(taj q6600 jeste mator,ali nije jos za bacanje),dokupio jos 1Gb ram-a(ukoliko planiras instalaciju 64 bitnog OS-a,za 32 bitni je dovoljno i 3 Gb),uzeo bih novo napajanje i novu graficku.Proci ces mnogo jeftinije,a imaces masinu koja ce biti dovoljna za godinu-dve.

jeste dobar je ovaj Dell ..kosta oko 900 Eura ...a bogami kad bih stavio novu graficnu,pa rama i novo napajanje kosta bogami  600 eura .... raspitao sam ja ..za ovo neka sacekacu ja jos ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 530 531 533 534 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.362 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.