Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 109 110 112 113 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1421797 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 4
e pa onda extra ... 790x .... nemas frku sa AMD sada Wink sve ce raditi odlicno Smiley ... a ne znam sto ti smeta sto je sli? tj nije sli ... nego crossfire ... razlika je ... ovde imas 3PCI slota ... e sada ... dual lan ... nznm koja ploca ima ... ali uvek mozes uzeti ovu plocu i dokupiti jos jednu lan kartu? zar ne ... to i nije velika investicija  Smile

mozemo da komentarisemo koliko hoces i sta hoces Smile meni manj vise ovo i ubijanje vremnea ... kad neam sta da radim Smile ... nego sada pricam fonom ... ako bude jos nesto pitaj Smiley  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Na ploči neću da štedim, jer je ona osnova za nadogradnje, ali ne bih ni da bacam neke silne pare. Dakle 90e dolazi u obzir, možda i malo skuplja. Kao što ste se i vi složili, GA-MA790x-DS4 deluje lepo, gomila priključaka, lep raspored slotova, jedino nemam iskustva sa AMD čipsetima (tu ću vam verovati na reč Smiley ). Jedina zamerka na sve tri mi je što su SLI. Idealna bi bila ovakva ploča sa jednim PCIex16. Malo sam i ja tražio modele po netu, ali imam utisak da se sve manje proizvode ploče takvog tipa, sve su neke sa integrisanom grafikom, ili SLI. Našao sam par ploča koje bi mi odgovarale, ali su već zastarele (kao npr. Gigabyte GA-M52S-S3P), tako da ne dolaze u obzir. Trebalo bi mi bar 3 PCI slota, ili 2 ali da ploča ima dual LAN.

Što se tiče grafike nisam stvarno puno razmišljao još uvek, jer mi ova za sada lepo odrađuje posao, a gejmer baš i nisam. Ako Radeon ide bolje uz AMD čipsete (što bi i trebalo po nekoj logici), onda će biti Radeon, jer tu nemam favorite.  Smiley

Hvala na ovim preporukama, pa ako možete da prokomentarišete još malo bio bih vam još zahvalniji.  Smile
Heh, na ploci nikad i ne treba stedeti.  Smile Chipset je najnoviji AMD-ov pa nemas bojazni da si propustio nesto. Jedini "jaci" je 790FX koji u principu se razlikuje od 790X po mogucnostima rada sa grafikom, sto tebi i nije mnogo bitno. U principu ploca je najbolji izbor, trenutno. Sto se tice PCI-E slotova, danas vazi pravilo, sto visa klasa to vise slotova. Znam, totalna glupost ali marketing radi svoje. Tesko ces naci kvalitetnu plocu sa samo jednim grafickim slotom.
Ako nisi gamer onda nemoj ni da menjas grafiku, a ako i odlucis to da uradis 4670 je jako lep izbor po prihvatljivoj ceni.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 223
Zastava Vrbas
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
SonyEricsson W810i
bolje jedan kvalitetan nego dva dobra Smiley

2232 ili ti 2233 isto sta nadjes samo ... ubedljivo najbolji izbor za te pare ... a od skoro sam se i uverio u to ... vec oko mesec dana imam 2233BW ... pa sad vidi ... Wink garantujem xexexe
mnogo hvala...oba modela su vrh i verujem da cu se odluchiti za jedan od njih..e sad neshto sam kledo po netu i nashao ovo:

Nema potrebe za rasklapanjem monitora da bi se utvrdio koji je panel, to je ovde zakljuceno. Takodje receno je i kako da se preko tastera OSD-a prikaze sistemski meni na ekranu koji daje korisne informacije.
Ja cu ponoviti to prvo:
1. staviti "contrast" i "brightnes" na 0
2. pritisnuti "source" taster i drzati ga 5-6 sekundi, pojavice se na ekranu sistemski meni sa informacijama

E sada, na meniju ima nekoliko razlicitih informacija o monitoru (koliko je radio...itd), a vi gledate informaciju o verziji dakle, "version" i obicno se nalazi pri dnu menija (2. ili 3. odozdo)
Dalje, pod tom stavkom nalazi se niz slova i cifara, nesto slicno kao m-MY22N0CLA-1000.1.

E sada, vi gledate pretposlednje slovo u ovom nizu, u gornjem primeru to je slovo L.
Prema onome sto sam uspeo da nadjem, moguce su sledece opcije:
x-xxxxxxxAx-xxxx - ovo je Samsungov panel, slovo A
x-xxxxxxxLx-xxxx - AU Optronics panel, slovo L, izuzetan panel takodje, i pozeljan
x-xxxxxxxDx-xxxx - C panel, nesto losiji od gore navedenih
x-xxxxxxxIx-xxxx - CPT panel, najgori.

Eto, to znace ti simboli i ovako se proverava koji je panel.U principu, treba ganjati A i L oznake (panele), a poslednja dva izbegavati u sirokom luku. Ne zato sto ne valjaju, nego zato sto su manje kvalitetni, brze se kvare, pre dolazi do anomalija i treba mnoooogo muke oko podesavanja opcija iz OSD-a da bi se iole priblizili panelima sa A i L oznakama (ako je ikome to uspelo, a takvih je malo).

dali je to ista situacija i sa ova dva gore navedena sumsong monitora ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 4
to se vezuje za 2232bw ... i stvarno treba pogledati ... za 2233 sam cuo da nema toga ... a i kada sam ga kupio bilo je u brzini Smile trazio sam  2232 nije ga bilo nigde u gradu u tom momentu i jedan clan odavde Wink Smile ... mi je dao adresu za snimak review 2233 svideo mi se ... rekao da nema toga oko panela ... i pazario sam poslednji iz izloga u gradu Smile e sda ih ima jos sigurno Smile pa potrazi ... ja bih se sada pre odlucio za 2233 ... dinamicki kontrast 20000:1 za razliku od 2232 ... 2000:1 cini mi se ... a i lepsi mi je Smiley .... ima i cvetice pozadi xaxaxaxaxaxaxaxa strasno Smile xD
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol
Poruke 166
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Hvala ljudi, pomogli ste mi da se odlučim. Onda, neka bude GA-MA790x-DS4!  Smiley   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 242
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
SonyEricsson k550i
Nasao sam kuciste koje u sebi ima napajanje od 520w,linkworld 313-06u i cena mu je 30evra.Da li neko zna kolko je dobro to napajanje i da li bi moglo da mi izgura hd 3870 i klokovan dual core?Ako neko ima neki predlog za tu lovu za neko drugo kuciste,sto da ne!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 372
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 6280
@dzavi

Ja ne bih experimentisao takvo napajanje sa tom grafickom i dual cor-om! Smrdi mi tu nesto! 520w za 30e!  Ako ti se svidja kuciste kupi ga, ali napajanje ti preporucujem da kupis zasebno od nekih dobrih proizvodjaca! Chieftec, Cooler Master, Corsair, Silverstone i dr!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 4
definitivno Wink .... ako nista imas za 50~60e ... sto je malo vise ...a vredi sigurno .... CM Elite 331 ili 332 ... sa 420 ili 460w ... izugrace sigurno a kavalitet i kuciste i napajanje Wink mani se kineza Smile  Smile pogotovu ako planiras ikakav oc
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple Iphone 3G 8GB
Ja sam skoro uzeo Chieftec 550w za oko 55e.
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 364
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ne znam stvarno sta se tripujete oko tih napajanja. Ja sam do sada menjao 5 compa i ni sa jednim nisam imao problema da me zeza napajanje, a sva napajanja su bila obicna ona od 10e, nista posebno kao sto je chieftec. Za svojih 8 godina iskustva sa racunarima nikada mi nije pravilo problema obicno napajanje od 10e, cak mi jedno trajalo 4 godine i prodao sam ga Smiley Auuu ti si lud Roksab, 55e za napajanje? Ja ne bi dao ni 15e Smiley A ti dzavi uzmi koje god hoces napjanje samo da je 450w ili vise . Ja sam kupio kuciste pre mesec dana za 1100 dinara novo sa napajanjem od 450w i sta mi fali Smiley Tera klokovanu 3850 i klokovan cpu amd 5000+ i sljaka samo tako Wink
« Poslednja izmena: 30. Nov 2008, 03:24:26 od zoki358 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 109 110 112 113 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.