Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Savet Evrope: Delovi srpskog Zakona o radu krše Evropsku povelju  (Pročitano 9671 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Кристал, инвалиднина редовна?
Nije valjda da te toliko boli? : ))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.99
mob
HTC One
Citat
Eto, iznervirao se covek bezveze : )) Nema argument, trudi se da bude moderan i zato baguje.

Nema nervoze, cinjenica je da ti nedostaje znanja iz oblasti bioloske ekonomije i povezanosti bioritma i duzine covekovog zivota sa tempom aktivnosti i proporcionalnim naporom koji odrzava makro stabilnost organizma a samim tim i unutrasnju harmoniju.

Uhvatio si se klasicne ekonomije koja ti takodje ne ide a iskljucujes iz jednacine odnos prirode/coveka i rada, svojstva koje ga je napravilo ljudskim bicem. Citaj malo o tome, imas na internetu kada ga vec vesto koristis.

Bioloska ekonomija kaze da osim sto produktivnost kod coveka sa godinama opada, takodje prestanak aktivnosti dovodi do naglog zapustanja organizma, opadanja mentalnih sposobnosti kao i artero-skleroznih opstrukcija. Stoga se i preporucuje aktivnost sve dok je covek pokretan, a spoj lepog i korisnog jeste rad za novcanu nadoknadu u kombinaciji sa odrzavanjem zdravlja i vitalnosti.

Jos se podgrupa ekonomske skole Kejnzijanaca (bio-produktivisti) bavila ovim pitanjem, dok je danas broj radova na tu temu kao i pripadnika ove i slicnih skola poprilicno velik. Upravo oni savetuju da covek u punoj radnoj snazi i najboljim godinama radi 12 sati dnevno a da osobe preko 50 godina rade samo 8 sati dnevno.

Naravno, ti si zaglavio u neke alternativne nauke i kavzi-ekonomske analize pa je logicno da te ovakve stvari ne zanimaju niti ih priznajes... a istina je da nista o tome nisi ni citao.

Stoga nemoj trovati umove ljudi o zlom kapitalizmu, radu kao necemu zlom i slicno jer takvo razmisljanje vodi ljude u nerad, neaktivnost pa samim tim prerano opadanje koncentracije i mogucnosti misljenja (demencija), problemima sa kardiovaskularnim sistemom kao i anatomskim problemima (kicma) i pritom pogubno utice na povecanje zivotnog standarda koji u kombinaciji sa dugovecnoscu ljudima garantuje miran, lep i dug zivot.

Eto, ne mrzi me da se i ja ozbiljno raspisem, da ne bude kako samo ti citas i obrazujes se. Mada se plasim da je sve dzabe jer je iz tvojih pisanija ocigledno da niti imas pojma o cemu ja govorim, niti cenis zivot i zdravlje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Citat
Nema nervoze, cinjenica je da ti nedostaje znanja iz oblasti bioloske ekonomije i povezanosti bioritma i duzine covekovog zivota sa tempom aktivnosti i proporcionalnim naporom koji odrzava makro stabilnost organizma a samim tim i unutrasnju harmoniju.
Bioloska ekonomija pravi razliku izmedju rada i posla!

Citat
Uhvatio si se klasicne ekonomije koja ti takodje ne ide a iskljucujes iz jednacine odnos prirode/coveka i rada, svojstva koje ga je napravilo ljudskim bicem. Citaj malo o tome, imas na internetu kada ga vec vesto koristis.
Moguce da mi ne ide...mozes li mi reci, na koji konkretno deo mislis?
Sto se odnosa prirode/coveka i rada tice, danas je situacija takva da sistem unistava prirodu kao neposredno okruzenje za coveka i od toga pravi izvore profita, a samim tim unistava i coveka. Dakle, sistem je antiljudski/protivprirodan.

Citat
Bioloska ekonomija kaze da osim sto produktivnost kod coveka sa godinama opada, takodje prestanak aktivnosti dovodi do naglog zapustanja organizma, opadanja mentalnih sposobnosti kao i artero-skleroznih opstrukcija. Stoga se i preporucuje aktivnost sve dok je covek pokretan, a spoj lepog i korisnog jeste rad za novcanu nadoknadu u kombinaciji sa odrzavanjem zdravlja i vitalnosti.
Sve je to lepo...na papiru. U praksi se desava to da covek radi sve vise, za sve manju novcanu nadoknadu. A to je posledica bankarstva delimice rezerve, odnosno prevarnog ekonomskog sistema. Desava se to da sve vise novca zavrsava u dzepovima sve manje ljudi.
Novac se ubacuje u opticaj kao kredit (dug), koji se potom trazi natrag sa sve kamatom (koja ne postoji). Rezultat toga je duznicko ropstvo. Sistem je problem.
Citat
Jos se podgrupa ekonomske skole Kejnzijanaca (bio-produktivisti) bavila ovim pitanjem, dok je danas broj radova na tu temu kao i pripadnika ove i slicnih skola poprilicno velik. Upravo oni savetuju da covek u punoj radnoj snazi i najboljim godinama radi 12 sati dnevno a da osobe preko 50 godina rade samo 8 sati dnevno.
Danas, covek moze da radi i 4 sata dnevno. Ako covek radi ono sto voli, moze da radi i 16 sati dnevno, to je zadovoljstvo. Sa druge strane, ako teras coveka da radi posao koji ne voli, rezultat je situacija kao u SAD i slicnim drzavama...masa ljudi na lekovima, antidepresivima, ne idu u krevet bez sake lekova.
Citat
Naravno, ti si zaglavio u neke alternativne nauke i kavzi-ekonomske analize pa je logicno da te ovakve stvari ne zanimaju niti ih priznajes... a istina je da nista o tome nisi ni citao.
Ono sto pisem, mogu matematicki da dokazem.
Ne postoji veca kvazinauka i kvaziekonomija od ove koja psotoji danas. To ce istorija pokazati. Ekonomija danas uopste nije nauka.
Sta je uopste alternativa?
Citat
Stoga nemoj trovati umove ljudi o zlom kapitalizmu, radu kao necemu zlom i slicno jer takvo razmisljanje vodi ljude u nerad, neaktivnost pa samim tim prerano opadanje koncentracije i mogucnosti misljenja (demencija), problemima sa kardiovaskularnim sistemom kao i anatomskim problemima (kicma) i pritom pogubno utice na povecanje zivotnog standarda koji u kombinaciji sa dugovecnoscu ljudima garantuje miran, lep i dug zivot.
Znaci, kapitalziam = rad? : )) Pa ovo je razbijanje univerzuma na sastavne delove : ))) Prosto neverovatno do kog nivoa je sve to otislo.
Gde sam ja poziavo na nerad? Ljudi, da li vi znate gde vi zivite?
Najveci trovaci ljudskog uma su upravo kapitalisticke bande, nezasita korporativna zver, koja od ljudskih umova pravi upravo ovo sto ti pises...osobu koja se ne bori za bolje sutra, vec se prilagodjava na sistem koji ga unistava, koji unistava prirodu. To je filozofija gliste i crva. To je kapitalizam...stvaranje podanickog mentaliteta.
Ja mislim da ti tvojim stavovima trujes! Da pozivas na mirenje sa sudbinom i defetizam...sta cemo sad?
Citat
Eto, ne mrzi me da se i ja ozbiljno raspisem, da ne bude kako samo ti citas i obrazujes se. Mada se plasim da je sve dzabe jer je iz tvojih pisanija ocigledno da niti imas pojma o cemu ja govorim, niti cenis zivot i zdravlje.
Problem je sto ni ti sam ne znas o cemu govoris : )
Upravo vrednosti koje zastupas garantuju coveku bolest (odrzavanje u zivotu) i smrt.

Citaj moju temu o ekonomiji, pitaj profesore ekonomije  pitanja koja sam tamo izneo, pa ces se smejati kao i ja ; ) Nije problem i da u tom procesu nesto naucis novo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Citat
Smile

Citat
Ne postoji veca kvazinauka i kvaziekonomija od ove koja psotoji danas. To ce istorija pokazati. Ekonomija danas uopste nije nauka.
Тако, тако, само научно...

Citat
Трампа. Ти комшији џак кромпира, он теби џак куруза. Само немој да кукаш што неће бити телефона или ајпитивија.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.99
mob
HTC One
Citat
Bioloska ekonomija pravi razliku izmedju rada i posla!

Ne pravi, i jedno i drugo je fizicka aktivnost koja je pozeljna u svakom obliku. Kod posla je samo ubacena u jednacinu i dodatna vrednost - zarada. Sve je to Parkins, jedan od najtemeljnijih teoreticara bio-produktivizma objasnio. Mada, ni Mogerinovski ne zaostaje ali je on blizi teoriji tzv. aktivne telesne zarade.

Citat
Moguce da mi ne ide...mozes li mi reci, na koji konkretno deo mislis?
Sto se odnosa prirode/coveka i rada tice, danas je situacija takva da sistem unistava prirodu kao neposredno okruzenje za coveka i od toga pravi izvore profita, a samim tim unistava i coveka. Dakle, sistem je antiljudski/protivprirodan.

Mislim na to da nisi nista bolji od zagovornika klasicne ekonomske misli. To sto je sistem trenutno los ne znaci da je rad objasnjen u mom prethodnom komentaru pogresan i netacan. Ako cemo u sire poznavanje ekonomije, humani ekonomisti, poznatiji kao Cikaska skola su dokazali da covek ukoliko radi (rad ili posao, svejedno) ne moze fizicki stici da unisti prirodu, cista matematicka racunica, odnos ekonomskog prostora i produktivnog vremena. A rad nikako nije protivprirodan, rad je ono sto odrzava zdravlje.

Citat
Sve je to lepo...na papiru. U praksi se desava to da covek radi sve vise, za sve manju novcanu nadoknadu. A to je posledica bankarstva delimice rezerve, odnosno prevarnog ekonomskog sistema. Desava se to da sve vise novca zavrsava u dzepovima sve manje ljudi.
Novac se ubacuje u opticaj kao kredit (dug), koji se potom trazi natrag sa sve kamatom (koja ne postoji). Rezultat toga je duznicko ropstvo. Sistem je problem.

Ne razumemo se. Akcenat je na tome da je rad kao takav dobar i koristan za opste zdravlje coveka. Cak da radi za dzabe, covek doprinosi svom zdravlju. Ako pritom radi za pare, tim bolje. Pa u odnosu na tvoje da ne treba raditi u losem sistemu (gde nemas ni pare ni zdravlje), kod bio-produktivizma zdravlje imas sigurno a svaka dodatna para je dobro dosla. Pritom, sto vise ljudi radi i to vise casova dnevno, to su isplate vece pa se ispumpava sve vise para tamo odakle su koncentrisane. Teorija kruzenja novcane masa, svedski statisticar Bjorsen objasnio u svom eseju "O tokovima novca". Samim tim je manja sansa za bilo kakvo ropstvo. Dodatno, vecim radnim vremeno gasi se klasicno potrosacko drustvo jer je covek psiho-fizicki zadovoljan pa nema potrebu da robuje stvarima a i zauzet je pa nema vremena da podlegne konzumerizmu. I to je sve objasnjeno u radovima modernih bio-produktivista.

Citat
Danas, covek moze da radi i 4 sata dnevno. Ako covek radi ono sto voli, moze da radi i 16 sati dnevno, to je zadovoljstvo. Sa druge strane, ako teras coveka da radi posao koji ne voli, rezultat je situacija kao u SAD i slicnim drzavama...masa ljudi na lekovima, antidepresivima, ne idu u krevet bez sake lekova.

Na lekovima su jer robuju mentalitetu potrosackog drustva i kreditne "kulture" umesto da se okrenu ovome o cemu govorim.

Citat

Pa dokazi, sa zadovoljstvom cu procitati. Ja tvrdim da je tvoje shvatanje ekonomije (i zagovornika takvog stava) nista manje zlo od liberalnog kapitalizma, da em lose utice na zdravlje ljudi em ih dovodi u stanje apsolutne ekonomske podjarmljenosti jer ih navodi da se lisavaju novca cime ce biti podlozni ekonomskom zlostavljanju. Monetarna psihologija objasnjava kako covek koji nema para lako podpada pod mentalnu kontrolu osoba koje dozivljava nadmocnijim po osnovu materijalnog statusa. To je nesto neopisivo razarajuce i nikome tako nesto ne zelim. A da cenis coveka, ne bi ni ti.

Citat
Znaci, kapitalziam = rad? : )) Pa ovo je razbijanje univerzuma na sastavne delove : ))) Prosto neverovatno do kog nivoa je sve to otislo.
Gde sam ja poziavo na nerad? Ljudi, da li vi znate gde vi zivite?
Najveci trovaci ljudskog uma su upravo kapitalisticke bande, nezasita korporativna zver, koja od ljudskih umova pravi upravo ovo sto ti pises...osobu koja se ne bori za bolje sutra, vec se prilagodjava na sistem koji ga unistava, koji unistava prirodu. To je filozofija gliste i crva. To je kapitalizam...stvaranje podanickog mentaliteta.
Ja mislim da ti tvojim stavovima trujes! Da pozivas na mirenje sa sudbinom i defetizam...sta cemo sad?

Ne znam sta da ti kazem, ovo mi zvuci kao neki pamflet a ne produktivni pristup resavanju problema. Bolje sutra je kombinacija zdravlja i materijalne sigurnosti a i jedno i drugo proistice iz rada. Da citiram uvazenog dobitnika Sumanove plakete "rad je stvorio coveka ali tu nije kraj... rad ce ga odrzati zdravim i podariti mu zdrave narastaje da ga naslede".

Citat
Problem je sto ni ti sam ne znas o cemu govoris : )
Upravo vrednosti koje zastupas garantuju coveku bolest (odrzavanje u zivotu) i smrt.

Odmah na licno i na osporavanje sagovornika. Samo ti gutaj sta ti serviraju i slepo veruj umesto da koristis bogom dan razum da sagledas stvari iz svih uglova. Upadas u zamku "alternativnih" teorija koje podmece liberalna misao ne bi li osiromasila ljude i duhovno i materijalno i potpuno ih podjarmila... a sve verujuci da je taj pristup poseban, humanisticki i ispravan. Otvori oci, razmisli malo, nikad nije kasno da se razbiju iluzije i pomogne obicnom coveku.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95

Čekamo...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 40.0.2214.91
konačno se neko setijo da kaže NE evropskom totalitarizmu    Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.99
Coolrunner
Citat
Ne pravi, i jedno i drugo je fizicka aktivnost koja je pozeljna u svakom obliku. Kod posla je samo ubacena u jednacinu i dodatna vrednost - zarada. Sve je to Parkins, jedan od najtemeljnijih teoreticara bio-produktivizma objasnio. Mada, ni Mogerinovski ne zaostaje ali je on blizi teoriji tzv. aktivne telesne zarade.
To su prevazidjene stvari. Danas, mozemo sa mnogo manje ulozenog rada da dobijemo mnogo vise, sto pojeftinjuje citav ciklicni proces potrosnje.

Dakle, rad nikad nece biti ukinut/prevazidjen. Medjutim, ono sto se moze ukinuti/umanjiti kolicinu ulozenog rada jeste posao kao takav. Cinjenica je dau se ljudi u istoriji izborili sa sesnaestocasovnog i dvanaestocasovnog radnog vremena na osmocasovno radno vreme i to, bas zbog toga sto se desava i danas. Do toga nisu dosli "kroz pregovore", vec u krvi. Deca su radila u fabrikama 10 sati dnevno....to je taj kapitalisticki olos, koji idanas postoji.

Kapitalizmu ne treba covek, on moze i bez coveka.

Znaci, vidi se da vi ovde imate neki problem sa "radom", neku vrstu fobije. Rad proistice iz istinske ljudske potrebe da zadovolji svoje potrebe/afinitete. Posao (kakav danas postoji) sa druge strane je nesto sto se mora, povezan je sa korupcijom, licnim intereom, duznickim ropstvom, bankama, takmicenjem, oskudicom, placanjem racuna i sl.

Citat
Mislim na to da nisi nista bolji od zagovornika klasicne ekonomske misli. To sto je sistem trenutno los ne znaci da je rad objasnjen u mom prethodnom komentaru pogresan i netacan. Ako cemo u sire poznavanje ekonomije, humani ekonomisti, poznatiji kao Cikaska skola su dokazali da covek ukoliko radi (rad ili posao, svejedno) ne moze fizicki stici da unisti prirodu, cista matematicka racunica, odnos ekonomskog prostora i produktivnog vremena. A rad nikako nije protivprirodan, rad je ono sto odrzava zdravlje.
Ne, sistem nije trenutno los, ovo je prava priroda sistema, tako je napravljen da pare idu gore, a sranja prema dole. Banke se uvek bogate, veliki postaju jos veci, a mali jos manji.
Ponovo se meni ubacuje nesto sto nigde nisam rekao. To sto vi licno mislite da ja imam nesto protv rada, to dolazi od vase istinske prirode (sto nije nista lose, covek i posluje, samo da bi jednog dana mogao da radi ono sto voli), koju projktujete na sve ostale.

Znaci, mi ne radimo, mi poslujemo! Poslovanjem odrzavamo sistem koji nas unistava i degradira. Na koji nacin se obogacuje covek koji cisti kanalizaciju?

Odnos ekonomskog prostora i produktivnog vremena...u liberalnom kapitalizmu (potorsackom drustvu), akcenat je bacen na beskonacnoj potrosnji (eksploataciji/unistavanju resursa) u konacnoj sredini. Buduci da broj ljudi na Zemlji raste, a priroda se unistava pretvaranjem u profit, samim tim se i potreba za sve vecom potrosnjom resursa povecava. Ako nesto trosis brze nego sto se obnavlja, stvari su vise nego jasne.
Citat
Ne razumemo se. Akcenat je na tome da je rad kao takav dobar i koristan za opste zdravlje coveka. Cak da radi za dzabe, covek doprinosi svom zdravlju. Ako pritom radi za pare, tim bolje. Pa u odnosu na tvoje da ne treba raditi u losem sistemu (gde nemas ni pare ni zdravlje), kod bio-produktivizma zdravlje imas sigurno a svaka dodatna para je dobro dosla. Pritom, sto vise ljudi radi i to vise casova dnevno, to su isplate vece pa se ispumpava sve vise para tamo odakle su koncentrisane. Teorija kruzenja novcane masa, svedski statisticar Bjorsen objasnio u svom eseju "O tokovima novca". Samim tim je manja sansa za bilo kakvo ropstvo. Dodatno, vecim radnim vremeno gasi se klasicno potrosacko drustvo jer je covek psiho-fizicki zadovoljan pa nema potrebu da robuje stvarima a i zauzet je pa nema vremena da podlegne konzumerizmu. I to je sve objasnjeno u radovima modernih bio-produktivista.
Jos da objasnis kako u ovo msistemu prevazici problem zarade i kako svako moze da zivi od svog rada?

Ko kaze da rad nije dobar? Do duse, moze biti i rada u smislu unistavanja, kao sto imamo danas...no dobro, verujem da pricamo o "korisnom radu"!?
Ja mislim da gospodin kog si citirao prima dobre pare da pise ovakve nebuloze. Sa stanovista roba iz starog Egipta, koji je radio 18 sati dnevno, ova prica deluje kao napad na njegovu licnost.
Covek koji radi posao koji ne voli ne moze biti psihofizicki zadovoljan. To smao moze da kaze osoba koja u zibotu nije digla nista teze od kasike.
Pogledaj situaciju u SAD i EU, pa i sire...od stresa zbog posla koji obavljaju, 85% ljudi je na nekom najtezem antidepresivu, ne idu da spavaju bez sake lekova. To smao potvrdjuje covekovu prirodu. Dugotrajno forsiranje na obavljanje necega sto covek ne voli da radi, bez sumnje dovodi do ovakvih stanja.
Citat
Na lekovima su jer robuju mentalitetu potrosackog drustva i kreditne "kulture" umesto da se okrenu ovome o cemu govorim.
Ne mzoes ti izbeci kredite u danasnjem drustvu. Kapitalizam, bez sumnje dovodi do potrosackog drustva, medjusobno takmicenje. Ovo je zavsrna faza kapitalizma.
Ili ce pobediti covek ili kapitalizam, treceg nema.
Citat
Pa dokazi, sa zadovoljstvom cu procitati.
Radi osam vec to, evo linka:
http://forum.burek.com/ekonomski-sistem-danas-planeta-zemlja-i-nove-mogucnosti-t584655.280.html
Citat
Ja tvrdim da je tvoje shvatanje ekonomije (i zagovornika takvog stava) nista manje zlo od liberalnog kapitalizma, da em lose utice na zdravlje ljudi em ih dovodi u stanje apsolutne ekonomske podjarmljenosti jer ih navodi da se lisavaju novca cime ce biti podlozni ekonomskom zlostavljanju.
Cekaj, ti si rekao da je "sistem trenutno los". A ja ti kazem da on nikad nije ni bio napravljen da sluzi svima, vec samo manjini...i, ako se ljudi ne organizuju, nema te sile koja ce to promeniti. Centralizacija moci ce se nastavljati.
Ja ne bih lisavao ljude novca, to bi trebao da bude prirodni proces sazrevanja drustva, vec pogresne monetarne regulacije, koja danas postoji.
Citat
Monetarna psihologija objasnjava kako covek koji nema para lako podpada pod mentalnu kontrolu osoba koje dozivljava nadmocnijim po osnovu materijalnog statusa. To je nesto neopisivo razarajuce i nikome tako nesto ne zelim. A da cenis coveka, ne bi ni ti.
Kapitalizam sam po sebi tezi tome da se "najjaci" obogate, a to znaci da stvaraju profit (ustedu), da se stvarju klase tlacitelji i potlaceni, a to znaci da drugima uskracuju pravo na zaradu u obliku novca.

Sve je to lepo, nego nikako da objasnis sledece: Kako je u sistemu novca u obliku duga moguce dosegnuti to o cemu pricas?
Citat
Ne znam sta da ti kazem, ovo mi zvuci kao neki pamflet a ne produktivni pristup resavanju problema. Bolje sutra je kombinacija zdravlja i materijalne sigurnosti a i jedno i drugo proistice iz rada. Da citiram uvazenog dobitnika Sumanove plakete "rad je stvorio coveka ali tu nije kraj... rad ce ga odrzati zdravim i podariti mu zdrave narastaje da ga naslede".
Mislim da nije dovoljni, izbaciti parole i na tome ostati.
Danas, materijalna ne/sigurnost proistice iz posla kojim se bavis. Imas zanimanja, koja sa vrlo malo ulozenog rada, stvaraju nenormalan profit (brokeri, bankari i drugi paraziti). Tako da, nije tacno da kolicina utrosenog rada obezbedjuje srazmernu materijalnu sigurnost. To nikad nije bilo, jer bi u tom slucaju robovi bili najbogatiji sloj drustva.
Dobar je citat, slazem se. Ja bih dopunio: rad je stvorio coveka, rad ce coveka spasiti ,a posao preti coveku da ga unisti.
Citat
Odmah na licno i na osporavanje sagovornika. Samo ti gutaj sta ti serviraju i slepo veruj umesto da koristis bogom dan razum da sagledas stvari iz svih uglova. Upadas u zamku "alternativnih" teorija koje podmece liberalna misao ne bi li osiromasila ljude i duhovno i materijalno i potpuno ih podjarmila... a sve verujuci da je taj pristup poseban, humanisticki i ispravan. Otvori oci, razmisli malo, nikad nije kasno da se razbiju iluzije i pomogne obicnom coveku.
Samo sam komentarsaio napisnao, nisam mislio nista licno....no dobro.
Uopste nije bitna ta averzija prema "alternativnom"...bitno je da li nesto daje rezultate ili ne!?
Imamo realnost i po tom pitanju mozemo nesto da uradimo. Guranje istog, iako je to isto dovelo do problema, ne moze resiti taj isti problem.
Covek, koji radi 12 sati dnevn posao koji ne voli, ne moze duhovno da se obogati, a materijalno vrlo tesko.
Citat
Čekamo...
http://forum.burek.com/ekonomski-sistem-danas-planeta-zemlja-i-nove-mogucnosti-t584655.280.html

Ima u par poruka na toj strani, pa pogledaj ; ))
« Poslednja izmena: 23. Jan 2015, 07:42:00 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Дошао сам јутрос на посао...дан суморан, киша, бљузгавица...
И онда сам отвоирио ову тему и умало да се упишам од смеха Smile

Насилни форумаш Кровзец Smile Smile Smile
Тачно је као мусави клиња пекао хулигански занат по стадионима ОФК-а и Рада а сад је прешао да хулиганише са мишом и тастатуром Smile Smile Smile

Само напред Бовеле Smile
« Poslednja izmena: 23. Jan 2015, 08:18:47 od Мргец »
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
zakon o radu  Smile Smile Smile
pre ce biti zakon o robovlasnistvu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.