Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 18. Apr 2021, 01:25:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saturn  (Pročitano 111778 puta)
Jet set burekdzija


This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
lose je postavljen ako ima kvadrate,opozicije i lose konjukcije...kada vidis one crvene linije unutar karte,to su losi aspekti,a plave su dobri... konjukcija je ako je razdaljina izmedju 2 planete do 10stepeni,a losa konjukcija znaci kada su tako blizu jedan drugom 2 malefika.a malefici su mars,saturn,uran,neptun,pluton
Makishon da nisi negde postavila svoju kartu?
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Evo je ovde  :D

http://forum.burek.com/index.php/topic,127732.40.html

Nadam se da je i onaj Mars dovoljno daleko od Saturna  :nervious:
« Poslednja izmena: 12. Avg 2006, 21:01:59 od Makishon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Saturn

Šesta velika planeta po redu udaljena od Sunca oko kog obilazi na prosečnoj udaljenosti od oko 9.5 astronomskih jedinica  ili 1420 miliona kilometara  po gotovo savršenoj kružnoj putanji  za 29 godina i 167 dana.
Druga je planeta Sunčevog sistema po redu veličine
Ekvatorski prečnik iznosi 120 000 km - 9,5 puta veći od Zemljinog
Polarni prečnik 108 700 km
Spljoštenost je za 1/10 veća nego kod ostalih planeta, zato je primetna i golim okom
Masa je 3500 puta manja od Sunčeve
Okreće se oko svog polarnog prečnika pod uglom od 64 stepena
... a prema ravni ekliptike pod uglom od 62 stepena
Planetina rotacija iznosi 10h 14'
Godina ima 25 239 dana
Temperatura atmosfere iznosi - 150 stepeni Celzijusa.

Ovaj džin sačinjen od gasova, okružen širokom ogrlicom ledenih prstenova, sa svojih 18 satelita koji kruže oko njega od kojih je šesti po redu Titan ujedno i najveći [nešto je manji od Zemlje i jedini je kod kog je pronađena atmosfera]. Saturn je dovoljno je velik da bi u njega moglo da stane 95 planeta veličine Zemljine kugle ali je njegova gustina toliko mala da bi, kada bi postojao dovoljno veliki okean u koji bi mogao da se spusti - Saturn po njemu plutao.

Saturn je princip učenja zato lekcija koju budete naučili uz njegovu pomoć nikada neće izbledeti u vašem sećanju.
On upravlja disciplinom i odgovornošću, sposobnošću ostvarenja karijere, ograničenjima i tugovanjima, kašnjenjima, teorijom i naučnim zakonitostima, strpljenjem, tradicijom.
Predstavlja kontrakciju, strah, učvršćivanje, mudrost i starenje. Njegovo delovanje je sporo i trajno jer u svako m znaku ostaje oko 2.5 godine. Predstavlja poriv za sigurnošću i bezbednošću, oprezan je i odgovoran, skrupulozan, poslovan, ekonomičan. Egoista je i teško prašta, razum mu upravlja srcem i emotivno je suzdržan, tvrdoglav, ophrvan brigama, inhibiran.
On je naredbodavac horoskopa, poznat i kao "veliki malefik" -  planeta sa negativnim utucajem. Njegov položaj u natalnoj karti će dati opis polju i planetama koje aspektuje - učiniti ih manje sigurnim a vama tražiti da se u navedenim oblastima iznova žrtvujete i dokazujete.

Citat iz knjige "Astrologija za neupućene " od Rae Orion
U astrologiji Saturn predstavlja sistem. Njegov je uticaj ozbiljan, on donosi strukturu, disciplinu, ograničenja, osećaj odgovornost, dužnost, istrajnost i strah. On nas iskušava i tera da se suočimo sa stvarnošću. Rezultat svega toga je Saturnova užasna reputacija, koju su odgajile generacije astrologa.

U knjizi "Astrologija za svakoga" od Evangeline Adams, opisano je da " ... Saturn razara sve na šta mu padne pogled. On je prokletstvo razočaranja, a ne ljutine. Ledi izvore vode;on je trulež i smrt bezbožnih. Gleda ka Suncu i očajava; u ciničnoj gorčini kuva se njegov napitak i on ga pije, želeći da je to otrov. Od njegovog daha vene ljubav, njegova reč je prokletstvo. Ali u svakom od nas postoje ovi principi. U svojim sudbinama, njega najmanje možemo da izbegnemo."
Sa ovakvim publicitetom, danas nije ni čudo što se poklonici astrologije plaše Saturnovog uticaja ali ipak ,on svoju reputaciju nije sasvim zaslužio. I pored toga što donosi teškoće, on pomaže da se stvaru dovedu u red. Njegov uticaj omogućava nam da pobedimo svoje strahove i da se borimo sa sopstvenom inercijom. Ako nas tera da se borimo sa depresijom, siromaštvom i drugim preprekama, on nas prisiljava na pronalaženje rešenja, postavljanje određenih ciljeva, planiranja, kvalitetnijeg i posvećenijeg rada. Pruža  nam priliku da se organizujemo bolje nego što smo mislili da možemo, postignemo mnogo više.

Saturn jeste planeta sazrevanja i dostignuća

U Rimskoj mitologiji Saturn je Bog vremena koji proždire sopstvenu decu, a zatim i Bog zemljoradnje i zaštitnik pravde.
U Helenskoj mitologiji su ga izjednačili sa grčkim bogom vremena Kronosom.

Legenda o Kronosu
Kronos ne beše siguran u to da će vlast zauvek ostati u njegovim  rukama. Bojao se da protiv njega ne ustanu njegova deca i zbace ga kao što je on učinio sa svojim ocem Uranom. Zato je naredio svojoj ženi Reji da mu svako dete nakon rođenja prinosi kako bi ga on gutao i tu sudbinu doživeše petoro njegovih naslednika [Hestija, Demetra, Hera, Hades i Posejdon]. Ipak, Reja napokon odbija da izgubi poslednje dete i po savetu roditelja Urana [Neba] i Geje [Zemlje] odlazi na ostrvo Krit i tamo u mračnoj pećini rađa Zevsa sakrivši ga od surovog oca kome kao žrtvu prilaže kamen zamotan u pelene. Saturn ga proždire kao i svu prethodnu žrtvovanu decu, ne sumnajući da je prevaren od sopstvene žene.
Sakriven u pećini rastao je Zevs. Čuvali su ga mladi Bogovi, koji su krili njegov plač udarajući mačem o štit kako ga otac Kronos ne bi čuo. Nimfe Adrasteja i Ideja su ga gajile dojeći ga mlekom božanske koze Amalteje i hraneći ga medom sa planine Dikti. Prelepi i moćni Zevs je stasao. I ustade protiv oca primoravši ga da na svet vrati svu svoju decu koju beše progutao. Jedno za drugim Kronos izbaci decu - radosne bogove koji otpočeše desetogodišnju borbu sa Titanima nakon koje preuzeše vlast i ustoličiše se na visokom Olimpu.
Tako se ostvarilo proročanstvo Geje da će Kronosa sa trona zbaciti lukavošću sopstvena deca - kao što je i on učinio sa sopstvenim ocem.

Rešavanje Saturnovih aspekata

Sunce i Saturn
u lošem aspektu daju loše organizovan život. Osoba poseduje višak samopouzdanja, teški su odnosi sa nadređenima, zakonom, ocem ali kasnije ako dostignete položaj postajete veoma težak, egocentričan čovek. Kompleks od oca. Postojao je deda koji je bio apsolutno siguran da je u nekom sporu bio u pravu. Kako bismo rešili takav problem moramo pustiti da nas drugi možda i unize, da im oprostimo i da pustimo da takva rana zaraste.

Mesec i Saturn
opisuju da je duša umorna od života. Umor je prisutan usled ženske genetike. Ovde više nego na drugim mestima postoji greh u samoj duši. Tu može da postoji i bez prema porodici. Ovakva osoba treba da meditira često i da nauči da se opusti i to jako duboko. Hladan dom, mali prostor, gomila suza koje puno pomažu da se čovek bolje oseća, teška emotivna stanja. Kamen je u stomaku, želucu, i takva osećanja treba što pre očistiti. Emotivni grč.

Venera i Saturn
Potreba čoveka za "Večnom ljubavlju" ali čim se odnos stabilizuje počinje problem u odnosima. Takva osoba ume da ogoli ceo osećaj ljubavi i radosti. Potrebno je da vežba da se uvek oseća udobno sa partnerom koji joj je dat ili koga izabere. Njoj sigurno neće biti lako i da će morati da trpi i kritike i slično, ali mora da se uči da se oseća udobno kraj te druge osobe. To daje tendenciju ka jakom vezivanju. Ukoliko je potrebno da se udaljimo od neke osobe, to treba i učiniti, ali nikako ne sa težinom ili mržnjom, već s ljubavlju.
Postoji jedan interesantan pristup u Indiji. Osoba koja ima loše postavljanog Saturna posebno sa Venerom ili Mesecom, odlučuje se da ništa ne jede 3 dana, osim ukoliko je neko ne ponudi. Tako se osoba vraća u kontakt sa okolnostima i uči da ih prepoznaje.

Merkur i Saturn
Crne misli i teretu u glavi. Sa ovakvim aspektom je bolje ne govoriti jer u njemu uvek živi pogrešna odluka. Ovakav aspekat ne daje lako da se osoba opusti i odmara jer stalno razmišlja o mogućim negativnim događajima, kao da ih priziva. Ukoliko postoje drugi podržavajući asoekti ovo je tačka izuzetne inteligencije, stabilnog stava i pouzdanog toka misli. Osnovni savet je prihvatiti svoje neznanje i bez osuđivanja shvatiti da postoje druge mogućnosti. Mogućnost da se napravi sudbinska greška.

Mars i Saturn
daju vrlo tešku kombinaciju. Saturn je nekada bio Mars. Kako Mars ima nepravilnu orbitu a Saturn pokušava da napravi red među njima je uvek nesklad. U toku života ovakva osoba često ostavlja utisak inata i ide glavom kroz zid, autodestruktivna. U momentu kada treba da se odmara (Saturn) ona ima potrebu da radi (Mars). Mars može predstavljati i osobu koja ulazi u sukob sa Saturnom. Ovo često ukazuje na vojničku prošlost bilo osobe bilo predaka. Nestrpljivost, ne voli da čeka.

Jupiter i Saturn
Mora osluškivati okolnosti jer je strahovito ambiciozan i cilja jako visoko.
Ukazuju na konkretna finansijska dugovanja koja je napravio neko od predaka. Stoga osoba treba da se fokusira na davanje novca, bolje nego da čeka da joj život silom uzme. Bogatstvo je teret. Osoba kada želi da gradi posao mora da počne od manjeg ka većem i tek kada je sagradila jedan siguran nivo može samo malo da se proširi i tako redom.

Uran i Saturn
Ruši zidove, temelje sigurnosti, sve što verujemo da je stabilno i daje nam jaku bazu, temelj. Opasnosti natusu od mundanih događaja, koji se mogu videti kao pad aviona ili neki drugi vid naglog rušenja. Budući da su Saturn i Uran daleke planete, treba se skoncentrisati na kuće kojima oni vladaju. Konflikt koji oni nose kao vladari treba dalje rešavati. Osoba treba da prihvati da se vremenom stanje stvari menja i ne treba previše da živi oslanjajući se na stabilnost i konzervativan pristup.

Neptun i Saturn
donosi priličnu konfuziju u načinu razmišljanja. Preci su možda bili alkoholičari, ali je to tek jedna moguća slika. Ovde postoji viši nivo razočarenja koje je emotivno i duboko. Problemi su dublji porodični. Osoba veruje u stabilnost dok to u šta veruje jeste ozbiljno narušeno. Nekada to ume da predstavlja i probleme sa religijom. Iznevereni dogovori. Razočarenje u sve u šta ste verovali da će trajati. Čovek se napije (Neptun)  kada je razočaran (Saturn).

Saturn konjunkcija Neptun
ne prekida brak već u njemu ostaje uprkos razočarenju. Iluzija o stabilnosti. Sami sebi pokrivate oči prstima (Neptun). Preci su bili protiv vere, religije,

Pluton i Saturn
Stara sećanja, mržnja. Daleku genetika. To je teret mržnje koji osoba nosi. To je vrlo moćan aspekat koji prezentuje ratni vihor. Obe planete su simboli smrti i podzemnog sveta i aktiviranje toga je veoma opasno, tada posebno morate biti oprezni u svađi sa drugima. Aktiviranje priče o starim dugovima, neraščišćenim računima, stradanje ljudi zbog moći i novca.
Dobra aspektura - Vremenom se dolazi do novca ako niste pod uplivom kolektivne strasti

A. Imširagić
« Poslednja izmena: 13. Avg 2006, 13:08:09 od Makishon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Saturn

Saturn u Ovnu i prvoj kući

Samostalnost, oslanjanje na svoje snage, ponekad i preko granica vlastitih mogućnosti.

U prvoj kući, težak, radišan tip ozbiljnog pogleda na život.


Saturn u Biku i drugoj kući

Nadilaženje prepreka, upornim teškim radom, ponekad financijski problemi, škrtost.

U drugoj kući, financijski problemi, siromaštvo, naporan rad koji nije dovoljno plaćen.


Saturn u Blizancima i trećoj kući

Lako učenje i podučavanje ili problemi sa učenjem i izražavanjem.

U trećoj kući, dubok odnos sa bliskim rođacima, često trzavice i problemi, problemi u prometu.


Saturn u Raku i četvrtoj kući

Često nesigurnost i strah, oprez, problemi u obitelji.

U četvrtoj kući, problemi sa roditeljima, moguće rana smrt majke, loše stambeno stanje.


Saturn u Lavu i petoj kući

Snažna volja, organizacijske sposobnosti, vođe koji nadilaze sve prepreke ili teškoće u ostvarivanju ciljeva.

U petoj kući, često problemi sa djecom, neplodnost ili osoba ne želi djecu, seksualni problemi.


Saturn u Djevici i šestoj kući

Poduzetan i efikasan, dobar radnik, često sklonost depresiji.

U šestoj kući, zdaravstveni problemi, problemi kod zapošljavanja.


Saturn u Vagi i sedmoj kući

Smisao za grupni rad ili problemi u komunikaciji i javnom djelovanju.

U sedmoj kući, problemi oko nalaska partnera, loš image u javnosti.


Saturn u Škorpionu i osmoj kući

Sposobnosti upravljanja, samodisciplina, sposoban za odricanje.

U osmoj kući, često teško umiranje, nasilna smrt, manjak financijske podrške.


Saturn u Strijelcu i devetoj kući

Saturn potiče Strijelca na introspekciju, meditaciju.

U devetoj kući, filozofska dubina, ali može biti problema na dužim putovanjima ili dug boravak u inozemstvu.

Saturn u Jarcu i desetoj kući

Ambicija koja je spremna na odricanje radi uspjeha, snažna volja i organizacijske sposobnosti.

U desetoj kući, vrhunski probitak, puno rada ali i veliki rezultati, osoba postiže vrhunac u karijeri, kod jakih aflikcija, problemi u karijeri.


Saturn u Vodenjaku i jedanaestoj kući

Mora učiti o toleranciji i vrijednostima drugih.

U jedanaestoj kući, problemi sa prijateljima, neomiljenost, loše planiranje, odugovlačenje do ostvarenja želja.


Saturn u Ribama i dvanaestoj kući

Praktični idealist, sposobnost podučavanja.

U dvanaestoj kući, obično teški životni udesi, bolest, zatvor, mentalne institucije ili naporan rad u državnim institucijama.
Retrogradan; govori da je srž problema u duboko usađenom egoizmu, osoba se mora transformirati prema višoj socijalnoj i duhovnoj svijesti.
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Makishon tek sam sada stigla da vidim kartu.Saturn ti nije lose polozen,daleko je od marsa,nisu u konjukciji,ima sekstil sa uranom,trougao sa suncem i merkurom,a od kvadrata(losih aspekata) sa venerom i neptunom,ovo sa venerom moze znaciti da dugo cekas na ljubav,jer ti venera vlada 7 poljem,pa moze oznacavati brak oko 30god..
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Hvala Cosmis girl,  :chuckel:
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 260
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Nisam siguran ali da li je meni Saturn na poziciji natalnog Saturna!? :-k Mislim ona prica da se svakih 29 godina on poklopi sa natalnim i sumira rezultate pa ako si bio dobrica nagrada a ako nisi ondak popravljanje za sledecih 29 godina itd itd itd!
IP sačuvana
social share
Neću da se varam. Idem s ranom
u srcu još uvijek dosta čistom:
zašto mene zovu šarlatanom?
Zašto mene zovu skandalistom?

Nisam pljačkao po šumama ljude,
niti streljo apsenike jadne.
Samo sam vragolan ćudi lude,
spreman svakom svoj osmijeh da dadne.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
@djchechen saturn ti je na 14step lava, trenutno je na 16(uh,a meni je na 16).znaci proslo,al' nije i otislo
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 260
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
E pa koleginice (preko Saturna) kad dobijamo nove zadatke ili nagrade?Usput jesi li bila dobrica i sta ocekujes od cika Saturna!
IP sačuvana
social share
Neću da se varam. Idem s ranom
u srcu još uvijek dosta čistom:
zašto mene zovu šarlatanom?
Zašto mene zovu skandalistom?

Nisam pljačkao po šumama ljude,
niti streljo apsenike jadne.
Samo sam vragolan ćudi lude,
spreman svakom svoj osmijeh da dadne.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ne da sam bila dobrica,nego predobra,povinula sam se skroz,cak mi se nista lepo zadnjih 100god i nije desilo,pa 'ajde da se nadam da ce stici nagrada
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Apr 2021, 01:25:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Muzej srpskog jezika :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.