Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sarajevo: Srbe na vrbe, Tuzla: oskrnavljeno groblje, Srebrenica: Majku vam...  (Pročitano 36787 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
Niko, poslije ovog tvog posta, stvarno si me natjerao da se zagledam u ekran. U pravu si, ali koga briga moja priča i ostalih sarajevskih Srba, a i svaki će ti Bošnjak ili neki internacionalac reći da je ono uže gradsko jezgro jedino patilo, jer je non stop bilo granatirano, nigdje se nije moglo izaći i da smo mi Srbi iz Sa, branili pogrešan dio grada.
Ali evo da ispričam ukratko ono što sam ja doživio za vrijeme rata i do izlaska iz Vogošće i kako sam poslije toga završio u Brčkom, gdje za neupućene tolerancija i suživot ima drugačiji smisao i princip koji bi se trebao primejniti na Sa, ali naravno da to "prave" Sarajlije nikad neće dopustiti. Za neupućene Brčko ima svog ličnog visokog predstavnika, koji sve nadgleda i nemeće na lokalnom nivou i jedna od takvih odluka je zabrana ubijanja i maltretiranja lutalica i vjerujte mi da se ta odluka itekako sprovodi zato je meni ovo bilo čudno u Sa, jer valjda Sa kao glavni grad treba biti primjer nama svima, a to nije u ovom i mnogim slučajevima! No da se ja vratim na situaciju u Vogošći. Početak rata u njoj je za neku drugu temu i to ću rado ispričati, ali bi bio off ovdje. Ono što je bila istina je da smo i mi bili granatirani doduše, ne haubicama, već minobacačima raznih kalibara, iz ona dva mjesta, a poslije pada Žuči (strateške tačke) i sa nje, ali ono što je zanimljivo poredeći Sa i Vogošću, a i putnik namjernik može i dan danas vidjeti ostateke gelera po civilnim zgradam, valjda nemaju para za rekonstrukciju, pa zjape još uvijek onako nakrnjene, da nijedna međunraodna TV nije došla u Vogošću i Ilijaš da snime to kao što su radili u Sa. Poginulih ima manje, ali nikad nije tačno utrđeno , jer su se ljudi selili i napuštali te opštine neposredne ratne opasnosti, za razliku od Sarjalija mi smo imali koziji put kuda se mogli izaći, kasnije i Sarajlije na prevaru kopaju tunel ispod aerodroma i tuda se vežu sa slobodnom teritorijom odakle dobijaju još municije i pokojeg mudžahira. Kako se dosad vidi stvar je poprilično izbalansirana, ali je i dalje kriva samo jedna strana. Na Sarajevskom ratištu Bošnjaci su uvijek prvi kršili mjesečna primjerja, ono što se desilo meni i mojim drugovima u parku dok smo se igrali sjećaću se čitavog života, maj 95. divan sunčan i topao dan izašli mi iz zgrada, nije bilo struje po nekoliko mjeseci , jer su struju držali bošnjaci pa nam je nisu čestu puštali ili gotovo nikako, ali je vode stalno bilo , jer smo se prespojili, i da se ja vratim na ono, igrali smo malog fudbala i odjednaput čuješ glasno šištanje i fijuke, salva minobacačkih mina na sve strane, sva sreća, što smo bili ipak tu ispred zgrada, ali ja sam u tom trenutku se sjetio moje mame, koja se sigurno zabrinula i ono čega sam se ja plašio je to da je mogla krenuti tražiti me po ulici. Zato ja nisam otišao sa ostalom rajom već sam pošao za svoju zgradu, koja je bila dvije ulice daleko, ali sam samo mislio na svoju staru i polako grnatiranje je trajalo negdje pola sata, ali tih pola sata je za mene bilo što kažu čitava vječnost, mine padaju okolo, dobor su znsli da nema vojnih objekata u užem gradskom jezgru, granate koje su padal oko opštine i stanice milicije mogu razumjeti, ali šaroliko granatiranje ne. Poslije kada sam prešao par stotina metara i približio se svojoj zgradi, pala je jedna na parking i detonacija i od nje me je spasio veliki debeli parking zid, pošto je to bilo u izgradnji sakrio sam se u jedna veliki cjevovod i tu ostao sve dok i zadnja mina nije prestala da pada, morao sam se uvjeriti da li je moja mama izašla na polje da me traži! Tada sam imao 12 godina! Jednoj mojoj drugarici mina je prošla kroz krov i uljepšala joj dnevni boravak, a prozore više nije imala, sva sreća što je čitava familja bila u šetnji! Ubrzo poslije toga pokojni sloba je dao Harisu Srpsko Sarajevo i ostalo je poznato. U Sa 2001 vratoli su se moji baba i deda, živjeli su od penzije iz Srpske, koja je mala za život u takvom skupom gradu, nije bilo nekih velikih ekscesa(ćetnikušo, što se vraćate, nema vama ovdje mjesta i tako..) kad su se vratili tamo, mene niko nije mogao prepoznati , jer ja nisam ta generacija, ja sam imao 8 godina kad je počeo rat, a nisam se po Vogošći puno ni kretao, jer i to je za mene bio drugi grad, priče ljudi i onaj njihov mentalitet nije mi dao da tražim društvo i da upoznajem ljude. Na klupi dok sam šeato sa pokojnom babom priđe mi jedna nana, koja je mislila da samo muslimani i poče da mi priča svoju porodičnu tragediju u Srebrenici, priča onako , bilo mi je žao  i kad sam babi dao signal očima da ustanemo ona meni vrati da ostanemo i da tu nanu saslušamo do kraja, ali kad eto ti problema poče ona da proklinje i Srpsku i Ratka Mladića i Srbe i sve živo i proklinje dan kad je alah izmislio Srbe i kad ih je naselio na Balkan, e tu je meni pukao film i ja onako demonstrativno ustanem povučem svoju babu za ruku, i kažem onoj nani mi smo Srbi i krenušmo, a ona poče kukati i dozivati Alaha i što nam je uopšte pričala bl šta , poče kukati , rekoh babi bježmo još će reći da smo je tukli , Srebreničku žrtvu. Moji roditelji su vratili stan , ali nikad se nisu vratili u Vogošću, ne zbog toga što smo nekom u ratu učinili nažao, Bože sačuvaj svi smo čisti, već zato što smo započeli život na drugom mijestu i što je Srpska srpaka i ja u njoj dišem punim plućima. Eto im Vogošća, jer se ne mogu u njoj pronaći i ogromna većina Srba. Štetu koju smo trpili je ta , što nam je svake zime neko provaljivao u podrum i krao drva. Jedan od komšija Bošnjaka nam je rekao samo : mora da neko zna da ste Srbi! To nam je sve reklo! Ja ovom pričom nadam se da neširim mržnju niti mi je to cilj, parve ispovjede treba tražiti od Srba koji su ostali kod Alije i da oni prričaju kako su svoje najmilije izgubili na Kazanima ili oni koji nikog nisu izgubili što mi je drago da kažu na koji način su sačuvali svoje živote. A što se tiče provokacija Niko kad vidim od koga je ne uzubuđeujem se previše, sve dok ih ne počenm dobijati od Srba, a tada ću ja svojevoljno napustit ovaj Forum! Hvala ti na podršci i intersovanju za moje ratno djetinjstvo! Pozdrav!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
LG Nexus 5
Provokatorske bljuvotine obrisane.

Ajmo dalje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia E50
E,tako Igore...konkretno,imas svoja iskustva,i to je bitno.Cuti i drugu stranu medalje,a ne samo njihove koje su dosadile i Bogu i narodu... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Ericsson T28

БРОД - Од како се у Малу Брусницу у општини Брод настанио Мато Босић, хрватски повратник у ово село, српска породица у коjоj живе Jанко, његова супруга Петра и син Борислав Миjатовић нема мира.

Њихов мир угрозио jе, кажу, комшиjа Хрват коjи их jе приjе петнаест година са кућног прага одвео у логор, гдjе су отац Jанко и његов син Борислав провели више од три мjесеца.

Мато Босић у Малу Брусницу вратио се приjе четири године. Његова кућа jе удаљена око четири километра од Миjатовића. Међутим, проблем jе што Миjатовићи до своjе куће мораjу да прођу поред куће Босића.

- Не можемо идемо овим путем, jер нас увиjек када пролазимо поред куће Босића нападне Мато - прича Борислав Миjатовић и додаjе да немаjу другог прилаза до куће.

Први пут Мато их jе, рекао jе, напао када су Jанко и син Борислав трактором превозили сиjено. У гостима код Мате тада jе био Кемал Гарић и његов унук Aрмел.

- Кемал jе своj џип паркирао на пут и поред њега се ниjе могло проћи. Позвали смо га да склони возило, а онда су услиjедиле псовке. Почели су да нас туку моткама. Кемалов унук Aрмел jе из џипа извадио ловачку пушку и уперио у нас. Убрзо jе стигла полициjа из Брода али су Кемал, Aрмел и Мато у међувремену побjегли у Оџак и тамо приjавили да смо их ми напали - испричао jе Борислав Миjатовић.

Напади хрватског повратника на Миjатовиће не престаjу. Након овог инцидента Мато jе неколико дана касниjе сачекао на путу Jанка Миjатовића када се враћао из центра села кући и претукао га. Тако испребиjаног гурнуо га jе у канал, гдjе га jе пронашла полициjа. Полициjа сваки пут сачини записник и преда Jавном тужилаштву у Дервенти. Међутим казне за хрватског повратника нема.

Борислав прича да су jедном били на суду у Дервенти, али jе Мато дошао у судницу пиjан па jе расправа одгођена. Да ирониjа буде већа, Борислава Миjатовића у општинскоj служби задуженоj за повратак оптужуjу да "кочи повратак Хрвата у Брусницу", због чега Миjатовићима нису добили прикључак на струjу па су сами то морали да ураде.

Миjатовићи истичу да их Мато Босић малтретира због догађаjа из посљедњег рата. Босић jе међу првима у селу обукао униформу Хрватског виjећа одбране и за Србе из мале Бруснице и околних села био страх и трепет.

- Он и jош педесетак хрватских воjника су у маjу 1992. године опколили нашу кућу и мене и мог оца одвели у логор у Оџак -испричао jе Jанко Миjатовић. Из Оџака су затим одведени у приватни затвор Кемала Гарића. Jанко и Борислав добро су запамтили тромjесечно заточеништво у хрватским логорима од Оџака до Брода и Орашjа. Борислав jе приликом копања ровова за хрватску воjску рањен од гранате и jош има гелере у глави.

- Мато Босић jе са своjим истомишљеницима одговоран за смрт више од двадесет Срба из Мале Бруснице, пљачку и паљење српских кућа, одвођење Срба у логоре... - каже Борислав.

Он jе нагласио да Босић не оставља на миру ни друге Србе. Приjе извjесног времена покварио се електро-вод коjим се струjом снабдиjеваjу српске куће. Мато Босић jе ножем напао радника Електродистрибуциjе коjи jе отклонио квар.

Миjатовићи се питаjу да ли ико може да стане у краj дрском понашању свог "комшиjе". Полициjа jе, истакли су, до сада више пута сачинила записнике о Босићевим нападима и наношењу повреда Jанку и Бориславу али он ни за jедно ниjе кажњен.

Б. ТЕОФИЛОВИЋ

ПОЛИЦИJA

У Полициjскоj станици у Броду потврђено нам jе да jе Борислав Миjатовић више пута приjављивао да њега и породицу напада повратник у ово село Мато Босић.

- Полициjа jе сваки пут излазила на лице мjеста, сачинила записник и достављала га Jавном тужилаштву у Добоjу - истакли су у полициjи и додали да не знаjу да ли jе jавни тужилац покретао кривични поступак против Босића jер у полициjу не стижу повратне информациjе.

Glas Srpske
« Poslednja izmena: 27. Jul 2007, 13:26:36 od igorxxx »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

i would like to welcome the newest NoLimit Soldier

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2072
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
LG m4410
jos zivite u tom vremenu...juhu alo ljudi...21 vek... ok ajde otvorite temu za turke pa o njima da pricate, mislim stvarno...
IP sačuvana
social share
.                   Welcome to my world nigga and its V.I.P
                      And the bitches and the bud for free
                                 In G-O-D we trust
             That's why ya'll suckers can't "Touch us, Touch us"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
reci to za 21 vjek drugim stranama Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung S7220
Srbi ugroženi u Brčkom
Ponedeljak, 27. avgust 2007. 11:04

Srbi koji žive u naseljima gde su Bošnjaci većinsko stanovništvo, u Brčkom - distriktu, koji je pod medjunarodnim nadzorom, upozorili su da se ne osećaju bezbedno jer su izloženi stalnim pritiscima, provokacijama i napadima Bošnjaka na nacionalnoj osnovi.

Poslednji incident dogodio se prošle nedelje u gradskom naselju "4. jul" gde živi 30 raseljeničkih i izbegličkih porodica, kada je grupa Bošnjaka motkama pretukla jednog Srbina koji se tu nastanio nakon što je izbegao iz Hrvatske.

Na provokacije i vredjanje nacionalnih osećanja u naselju "4. jul", gde živi manjinska srpska zajednica, žalilo se još nekoliko gradjana srpske nacionalnosti.

Jedna Srpkinja je rekla da od kada se tu doselila pre pet godina nema mira jer se iz dana u dan dešavaju incidenti na nacionalnoj osnovi.

Kako je izjavila jedna grupa Srba iz tog naselja, Bošnjaci sve vreme govore šta će Srbi u tom naselju i treba da se sele jer je Brčko bošnjački grad.

(Tanjug)

Napad Bošnjaka na policijsku stanicu

Nedelja, 26. avgust 2007. 16:25

Zamenik komandira Policijske stanice Vlasenica Muharem Ferhatović i još tri policajca su povredjeni u noći izmedju subote i nedelje, kada ih je ispred policijske stanice napala grupa od 25 Bošnjaka, potvrdio je Srni portparol Centra javne bezbednosti Bijeljina Dragomir Perić.

Prema njegovim rečima, do incidenta je došlo pola časa iza ponoći kada je grupa Bošnjaka, sa bejzbol palicama i drugim predmetima, pokušala da nasilno udje u policijsku stanicu, u čemu su ih sprečili policajci, primenjujući sredstva prinude.

"Dvadeset pet Bošnjaka su pola sata posle ponoći fizički napali Ferhatovića, koji je želio da ih spreči da nasilno udju u policijsku stanicu u Vlasenici.Oni su, ipak, pokušali da to urade, što im policajci nisu dozvolili primenjujući sredstva prinude", kaže Perić.

Uhapšena su tri lica, a oduzeto je više bejzbol palica i metalnih šipki. U toku je istraga u kojoj bi trebalo da budu identifikovani svi napadači, kao i razlog napada na policijsku stanicu.
U Vlasenici su se u isto vreme okupile grupe Bošnjaka i Srba, ali incidenata izmedju njih nije bilo.

Perić kaže da je incidentu prethodila tuča koja se dogodila u subotu izmedju više pijanih lica srpske i bošnjačke nacionalnosti ispred sportske kladionice "Euro jedan", u kojoj je jedan Bošnjak zadobilo telesne povrede.

O ovom incidentima obavešten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

"Nakon intervencije policije, lica su se razišla i o ovom dogadjaju biće podnesen izveštaj protiv lica koja su narušavala javni red i mir", kaže Perić.

(Srna/MONDO)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49985
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Брчко српској!

без њега је преполовљена  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Srbi,koale i bijeli medvjedi su najugrozenije vrste na planeti Zemlji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
dobrodosao ponovo druze!  Smile Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.