Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sarajevo: Srbe na vrbe, Tuzla: oskrnavljeno groblje, Srebrenica: Majku vam...  (Pročitano 36925 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Ericsson T28
Citat
Kakve koristi imaš od državljanstva Srbije, osim što ti je "srce puno"?
A ti gledaš samo na korist?Ja imam dvojno državljanstvo i srce mi je puno,a i mogu da "daštam"!

Državljanstvo sa sobom nosi određena prava i obaveze. Mene zanima da li si ti ispunio neku obavezu prema Srbiji, ako si već njen državljanin.

Drugo, ja imam državljanstvo Srbije, imaju ga svi moji preci stotinama godina unazad, pa šta? Nije mi srce "puno", pogotovo kad stanem u red ispred italijanske ambasade. Tad se stidim tog državljanstva (pasoša). Još me podjebavaju poznanici, izbeglice iz Knina, svi oni imaju pasoše RH.
Od svih obaveza je bilo da se svečano zakunem u zemlju Srbiju i da je doživljavam kao svoju, što nije bilo teško,
 vojsku sam regulisao i mirna Bosna!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Ja ne znam jel se mi igramo gluhih telefona ili ?

gluhih nikako, gluvih  - možda  Smile

Znam samo jednu stvar, a to je : Rodjena sam u Bosni. Znaci, bosanske sam nacionalnosti, jelte ? Logicno.

Ja sam rođen u Jugoslaviji, nisam Jugosloven- nelogično Smiley

Kako ja mogu biti Srpkinja, kada nisam tamo rodjena, a i niko iz moje familije nije ? Znaci, trebam se ravnati po tome sto je neki moj predak pre 500 g dosao iz Srbije u Bosnu ina osnovu toga se izjasnjavati sta sam po nacionalnosti?

Prije bih rekao da su ljudi sa Dinare išli u Šumadiju i pošto su našli dosta neiskrčene šume nazvali je Šumadija. Međutim, ne želim da raspravljam o istoriji jer imamo tri istorijska pogleda a nijedan nije baš objektivan.

To sto ti navodis regije , tipa Dalmaciju u Hrvatskoj, i poredis je sa mojom izjavom da sam Bosanka je smijesno. Dalmacija je u Hrvatskoj, znaci Dalmatinac je Hrvat, isto kao kad bi poredio recimo Sarajevsku Kotlinu i Bosnu kao drzavu.

Još nisam čuo da postoji Sarajevske Kotlince.  Smile
Sa druge strane Dalmatinac postoji kao i Bosanac.

Svi ste vi mene pogresno shvatili. Takvo je politicko uredjenje da se moram izjasniti kao pripadnik jednog od tri konstitutivna naroda u BiH; hrvatskog, srpskog ili bosnjackog. I vec sam rekla na osnovu cega sam se izjasnila da sam Srpkinja; ali realno ja to nisam. Zasto onda ja ne mogu dobiti srpsko drzavljanstvo ?

Bez obzira što mi je ideja o Bosanskoj naciji glupa, složio bih se stobom da treba ljude da puste da se izjasne kako hoće, pa ako hoće da budu Kotlinci to je njihova volja.

Lijepo je receno, ili moram biti rodjena na tlu Srbije ili neko od roditelja mora biti rodjen na tlu Srbije da bih dobila srpsko drzavljanstvo.
Prema tome, svi koji ste se rodili na tlu Bosne ste Bosanci, te vase wannabe Srbin price mogu procu samo ovde, a kad odes da trazis srpsko drzavljanstvo, zalupice vam vrata pred nosom.  Smile

Vidim ja da si ti iz mješane obitelji. Nego živa i srećna bila u ovoj našoj Bosanskoj državi. Meni je najvažnija da bude mira, bar dok smo ovako ranjivi ko puževi golaći.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
da li pokusavas da kazes da mi nismo srbi, nego eto, tek se tako izjasnjavamo?
Prvo i osnovno trebao bi reč Srbin pisati velikim slovima . Užasno me nervira kada neko tako piše .

Drugo , poenta cele priče je da Srbiji ne trebaju tuđi problemi . Problemi dijaspore su problemi dijaspore . Srbi u Srbiji imaju svoje probleme .Meni je 10 puta draže Kosovo nego BIH .

Neće biti nezavisne RS . Ja bih želeo da je tako , ali to može ići samo na štetu Srbije . Uopšte kada nešto radiš protiv tuđe volje neophodno je da za to imaš jaka leđa . Takva leđa nema ni Srbija a kamoli RS .

prvo i osnovno... jbt.  Smile

nemoj da mi dijelis lekcije o pravopisu, a nervozu zadrzi za sebe. (uuuu! kucas razmak izmedju kraja recenice i tacke/zareza!!! uuuuu!  Smile  )

drugo i malo manje osnovno, ali ipak malo osnovno iako bas i nije neka prijeka potreba, ali sta da se radi, nisam primijetio da sam rekao nesto o nezavisnoj RS, pitao sam te na koje politicare i na kakve namjere mislis.

znaci zanima me ovo:

Citat
To što se vi izjašnjavate kao Srbi , nije nikakvo opravdanje za neke postupke koje nameravaju pojedini zvaničnici u BIH .

i ovo:

Citat
Srbi iz Srbije imaju sa bosanskim Srbima mnogo manje veza nego oni sa Bošnjacima .

(vidis, opet razmak, pa tacka .  Smile   Smile  )
« Poslednja izmena: 20. Jul 2007, 21:20:57 od od rasssse »
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
ja bih svima toplo preporučio da malo prouče migraciona kretanja stanovništva na balkanu od osmanliske okupacije pa do danas, pa da onda vide ko s kim ima veze i kakve
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6630
Citat
nemoj da mi dijelis lekcije o pravopisu, a nervozu zadrzi za sebe

Uopšte nisam nervozan , teško mi je da shvatim Srbe sa Tihog okeana .

Uostalom , nisam tebe napadao niti nikoga , moje mišljenje o bosanskim Srbima ostaje takvo kakvo jeste . Ja ne znam da ljude određujem prema nacionalnosti , već po tome kakvi su prema sebi i prema drugima sa kojim žive . Kada sam govorio o vezama Bošnjaka i bosanskih Srba , govorio sam o ljudima koji žive zajedno , i koji sigurno imaju više zajedničkog , nego neki Pera iz Banja Luke sa Vladom iz Novog Sada ili Bahrudin iz Zenice sa Arifom iz Novog Pazara .

Ja sam izbeglica iz Hrvatske , znam vrlo dobro šta je rat, u njemu sam izgubio roditelje i sve što sam imao od ognjišta . Znam šta su žrtve i bol , pa kad jedan čovek poput tebe se izrugiva sa Srebrenicom na uštrb kako je u potpisu stavio Srbije do Pacifika , onda je to dokaz da si ti jednako u istom košu kao i oni Hrvati i muslimani koji su izazvali rat i bespotrebno naneli bruku svojoj zemlji .

Na kraju krajeva ne moj da se nerviraš , ipak sam ja samo tekst . Smile

IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia E50
Slazem se sa tobom Igore oko drzavljanstva,i smatram da svi iz RS treba da imaju pravo na njega.
Mi smo jedan narod,koji razdvaja administrativna granica na Drini.O rodbinskim vezama,poreklu da i ne govorim...
Razumem i @zemunac2 frustriranost oko krajiskih putovnica...ali takav zivot,sta da se radi,moze im se.
A,to,koliko je nekom kolena unazad rodjeno u Srbiji zvuci prilicno odbojno i ne-fer prema tim ljudima-mislim na one koji nisu uzeli putovnice,nego na Srbe,koji zele i hoce da imaju taj pasos,zato sto im se npr. bosanski gadi(nisu se za Bosnu borili) ...ebiga,pa i Zemun do 1918.nije bio u Srbiji,Kosovo i Polimlje do 1912...cela Srbija do 1804,kao drzava nije postojala nekoliko vekova...pa se onda dodje do zakljucka da su nam svima preci rodjeni u Turskoj... Smile
Mi-Srbija smo stali uz te ljude i na pocetku rata i u Dejtonu,gde smo jedna od potpisnica sporazuma,a samim tim i garant istog da se sprovede u delo.
Dakle,dvojno drzavljanstvo mora da postoji kao ponuda od Srbije,ono bas zbog tog parafa u Dejtonu i Parizu,koji smo stavili mi-Srbija u njihovo ime...jeste da je potpisao Slobodan,ali to ne menja tezinu tog akta,sta god mi o njemu mislili...

Ali,posto se na ovoj temi radi o sasvim drugim stvarima-zivotu Srba koji bi hteli,ili su pokusali da se vrate u FBiH,i njihovim problemima....odosmo u totalni off...ako je neko raspolozen,moze da otvori temu o paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske... Smile
Ovde vise necemo o tome,ajmo malo po temi... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Ama bice ovih medjunacionalnih ekscesa jos najmanje 50 godina. Nije tako davno bio rat. I ne tako mali deo naroda u BiH casti se medjusobno imenima Cetnik, Balija i Ustasa. Ne zaboravimo i dijasporce koji su u pravilu i najvise nacionalisticki nastrojeni, a prisutni su tokom leta. Ne treba praviti medijske senzacije od ovakvih stvari, jer je to krajnje kontraproduktivno, ne vodi pomirenju, osim ako nekom od politicara ne odgovara da se narod u BiH pomiri, a valjda ste do sada uvideli da nece biti nista od unitarne BiH, vehabijske BiH, ukidanja Srpske,  ili nezavisnosti Srpske. Policija svoj posao u BiH ,sto se ovih stvari tice, u to sam se licno uverio,  odradjuje krajnje profesionalno, i nema nikakve razlike bilo da se zovete Milojko, Mujo ili Gojko, ako krsite zakone. Niti jedna od ovih stvari ne prolazi nekaznjeno.
IP sačuvana
social share
"All beings tremble before violence. All fear death. All love life. See yourself in others. Then whom can you hurt? What harm can you do?'' izvor Sutta Nipata
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Državljanstvo sa sobom nosi određena prava i obaveze. Mene zanima da li si ti ispunio neku obavezu prema Srbiji, ako si već njen državljanin.

Drugo, ja imam državljanstvo Srbije, imaju ga svi moji preci stotinama godina unazad, pa šta? Nije mi srce "puno", pogotovo kad stanem u red ispred italijanske ambasade. Tad se stidim tog državljanstva (pasoša). Još me podjebavaju poznanici, izbeglice iz Knina, svi oni imaju pasoše RH.
Da naravno,prvenstveno nosi obavezu voljenja svoje države,a ja Srbiju volim najviše na svetu!A ti kakvu ti obavezu imaš prema svojoj državi?sem da pljuješ po njoj!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Citat

Da naravno,prvenstveno nosi obavezu voljenja svoje države,a ja Srbiju volim najviše na svetu!A ti kakvu ti obavezu imaš prema svojoj državi?sem da pljuješ po njoj!

Ne, nego nosi obavezu da služiš vojsku i da finansiraš državne organe tako što ćeš da plaćaš porez u ovoj zemlji. Preispitaće se opravdanost dvojnih državljanstava, već ima takvih ideja u određenim političkim krugovima ovde.
Ne može jedno dupe na dve stolice da sedi.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
cesarica18 , kako objašnjavaš masovnu pojavu mučenja i ubijanja pasa i mačaka u Sa , sad ćeš ti reći toga ima svugdje u BiH, ali nije tako , takva brutalnost stvarno me iznenadila, kakv je gušt ubiti mačku i izvaditi joj oči! Strašno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.