Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sarajevo: Srbe na vrbe, Tuzla: oskrnavljeno groblje, Srebrenica: Majku vam...  (Pročitano 36916 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Ericsson T28
Pozvao sam se na specijalne i paralelne veze Srpske i Srbije , koje imaju težinu! Čekao sam nije da nisam čekao , ali se isplatilo. Ali htio sam da kažem ne glumeći Sveca ni isposnika, možda nikad neću uživati kao oni što su otišli u zapadne zemlje, ali moje srce sada puno!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

СРЕБРЕНИЦA - Монаси Григориjе и Методиjе одлучили су да, послиjе низа атака на манастир Пресвете Богородице у Сасама код Сребренице, затраже стални полициjски надзор над овом православном светињом.

Ова светиња jе трн у оку Бошњацима коjи су се вратили у оближња села, посебно женама коjе живе у непосредноj близини манастирског комплекса.

- Тек што смо риjешили проблем бетонирања корита рjечице коjа протиче поред манастира, услиjедила jе буjица увреда и тешких клетви од наших комшиjа - испричао нам jе монах Григориjе о мукама и бригама коjе су их посљедњих дана притисле.

Када jе епископ зворничко-тузлански господин Василиjе 2002. године озваничио реконструкциjу и обнову манастира у Сасама, саграђеног 1242. године, ниjе ни слутио на какве ће све препреке наилазити jер у сребреничким брдима обнавља задужбину краља Уроша Првог Немањића.

- Док смо 17. jула крчили земљиште у непосредноj близини манастира дошле су четири Бошњакиње и почеле да вриjеђаjу раднике и мене. Замолио сам их да се удаље и да нас не узнемираваjу, али jе jедна од њих по имену Хаjра, на моjе молбе узвратила каменицом - рекао jе монах Григориjе.

Да jе тим женама, као и бошњачкоj власти у Сребреници, трн у оку оваj духовни и историjски бисер не само Подриња, него циjеле БиХ, потврдиле су ове повратнице и наредног дана када су се окомиле на раднике коjи су уређивали стазу у кругу православне светиње, старе близу осамсто година.

- На мети ових Бошњакиња били су младићи коjе смо ангажовали на бетонирању стаза између конака и манастирке цркве. Било jе тешко слушати њихове ужасне клетве: "Да Бог да вам на том мjесту убрзо гробови били", "jедан jе Aлах" - рекао jе нашем листу монах Григориjе не желећи да понавља све непримjерене риjечи коjе су радницима и монасима упутиле ове жене.

Ниjе им остало ништа друго него да затраже помоћ локалне полициjе коjа jе дошла у Сасе и службено забиљежила све што се дешавало током дводневних инцидената.

- Откако смо почели обнову манастира, више пута смо морали да тражимо помоћ полициjе. У бошњачким селима, коjа се налазе изнад манастира, била jе направљена брана на рjечици и кад год бисмо уређивали и бетонирали корита, неко jе пуштао воду, тако да су наилазили таласи коjу су све односили - пожалио се монах Григориjе и подсjетио да су ови проблеми риjешени послиjе доласка полициjе коjа jе обишла сва села коjа се налазе у брдима изнад манастира.

Монаси су истакли да су посебно изненађени што су синови Бошњакиња, док су оне вриjеђале и узнемиравале раднике, уживали мало даље од манастира одакле су, пекући jагње, ниjемо гледали и слушали оно што су њихове маjке или рођаке говориле људима коjи брину о манастиру и животу у њему, као и радницима коjи на врелим jулским жегама зарађуjу своjу кору хљеба.

К. ЋИРКОВИЋ   
http://glas.cms-go.com/481/2314.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
E ja prvi put cujem za takav slucaj, ne znam, mozda je to u RS-u normalna pojava, u Federaciji nije.

IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Ericsson T28
Pa ti si trebala tražiti hrvatsko državljanstvo , pošto je Federacija potpisala specijalne i paralelne sa HR!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
Pozvao sam se na specijalne i paralelne veze Srpske i Srbije , koje imaju težinu! Čekao sam nije da nisam čekao , ali se isplatilo. Ali htio sam da kažem ne glumeći Sveca ni isposnika, možda nikad neću uživati kao oni što su otišli u zapadne zemlje, ali moje srce sada puno!

Kakve koristi imaš od državljanstva Srbije, osim što ti je "srce puno"?
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Sto ce mi to?

Ne trebaju mi tudja drzavljanstva uopste, a hrvatsko pogotovo . Imam jedno i dosta mi je.  
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
A ti gledaš samo na korist?Ja imam dvojno državljanstvo i srce mi je puno,a i mogu da "daštam"!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Ma laže igorxxx , dobio je kitu a ne državljanstvo na osnovu sporazuma o posebnim odnosima !!

Igore da li je itko od tvojih roditelja rodjen u Srbiji ? .... možda na tu foru ....  ali nemoj dječije priče da pričaš   Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Ma laže igorxxx , dobio je kitu a ne državljanstvo na osnovu sporazuma o posebnim odnosima !!
Nelaže Igorxxx!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
A ti gledaš samo na korist?Ja imam dvojno državljanstvo i srce mi je puno,a i mogu da "daštam"!

Državljanstvo sa sobom nosi određena prava i obaveze. Mene zanima da li si ti ispunio neku obavezu prema Srbiji, ako si već njen državljanin.

Drugo, ja imam državljanstvo Srbije, imaju ga svi moji preci stotinama godina unazad, pa šta? Nije mi srce "puno", pogotovo kad stanem u red ispred italijanske ambasade. Tad se stidim tog državljanstva (pasoša). Još me podjebavaju poznanici, izbeglice iz Knina, svi oni imaju pasoše RH.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Ericsson T28
Niko vas ne može iz Srbije da spriječi niti ima prava na to da idete u neke druge zemlje i da ganjate svoju bolju budućnost tamo. Niti je nas neko pitao da li želite da se odreknete državljanstva SFRJ, e sad kad imam priliku da biram, ja biram i izbrao 
sam između svega toga to i meni dosta! Kamo sreće da više srba iz Bosne razmišlja srcem , a ne stomakom, tek onda niko nam ništa ne bi mogao! Fino je to što je muslimanski dio Bosne izganja bevizni režim sa Turskom i ko zna koliko Bošnjaka ima državljanstva nekih islamskih zemalja i pod kojim okolnostim ih dobijaju, ali to je njihova stvar!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.