Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šampioni iz Oksforda odbili stipendije i vratili se u Srbiju  (Pročitano 11500 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
""Šta još? Upravo smo završili projekat čiji su rezultati detektori za novu generaciju magnetskih diskova koji koriste laser da zagreju medijum i tako formiraju sitnije magnetiće. To se zove Heat Assisted Magnetic Recording (HAMR) . Ako zapamtite ovu skraćenicu, možda ćete da je primenite na vašim računarima za par godina. Projekat koji sada počinjemo su telekomunikacioni sistemi za propagaciju signala kroz atmosferu koji koriste modulaciju orbitalnog ugaonog momenta fotona. I projekat, koji mene lično najviše preokupira, a vezan je za biohemijske mehanizme ispravljanja grešaka u procesu replikacije DNK. Ovo je, nadam se, nešto što će studentima biti zanimljivo da čuju"""

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Citat
A mi umesto sto stalno kukamo kako je negde tamo sve mnogo bolje, bolje bi nam bilo da razmisljamo kako da ovde stvorimo kvalitetnije uslove za zivot. Ljudima prolazi zivot u kukanju. Iskreno receno umoran sam vise od tog naseg kukanja.

Tako je. Isto sam govorio na onoj drugoj temi.

I sad će Ze opet da kaže "pa kako, pa od vlasti sve zavisi, a vlast je nesposobna i pljačka narod..."    

Oćemo opet da žvaćemo taj štap?  Smile

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5

Ko će ga znati... možda su im zaista ponudili na ruke sve a ovi misle da oni ne mogu da im ponude bolje obrazovanje od onog koje već dobijaju ili iz nekih drugih razloga... možda što kaže Simi i već je ranije to  @Anea pomenula, zbog toga što treba da polažu razliku u predmetima, da uče tuđe zakone, a oni to neće ... ne znamo, rekoh već, možemo samo da lupetamo u ovom konkretnom slučaju. Jebi ga, ova riba je gostovala negde na televiziji, video sam je, a nisam obratio pažnju šta priča. Čuo sam samo da su pobedili na tom takmičenju i tu sam se isključio, a možda je rekla šta su im ponudili.

Al nebitno, nego ja pričam generalno. Postoje ljudi koji bi odbili ponudu za školovanje i kasnije rad u inostranstvu. Ima ih, i kao što rekoh bilo ih je i biće ih, pa čak i u Srbiji. Manje ih je nego u drugim zemljama, ali ima ih.

I jebeno me nervira to što, pa i ovde na forumu, provejava neverovatno veliki skepticizam kada je reč o napretku u Srbiji, što sam već pričao na onoj temi o bilbordu

Kao da su svi digli ruke, kao da je sve propalo i kao da je poslednja nada izgubljena, pa se mladi podržavaju i ohrabruju u ideji da odu odavde i traže sreću negde drugde, pa kada neki mlad čovek to neće već želi da ostane ovde, da gradi svoju budućnost ovde, onda ga svi gledaju kao da je lud.

E to mene nervira. I to me opako nervira.

Ako su se radi o medjunarodnom takmicanju iz medijskog prava, verujem da je materija poznata i njima, kao i amerikancima i afrikancima koji su se takmicili. Dakle nije bio lokalni nivo takmicenja. Sto se tice skepticizma u Srbiji, sama drzava je dovela do toga. Fakulteti poput medicinskog, masinskog, ETF-a, PMF-a, FON-a, Saobracajnog, i sl, svake godine lansira u svet dosta strucnjaka. Nije stvar u skolstvu. Problem je sta dalje posle fax-a. Zbog obilja korupcije, veza-vezica i mahinacija, veliki broj strucnjaka ide iz zemlje u potrazi za boljim zivotom. Vecina ga nadje negde preko, neko propadne, neko se vrati. SVako ko zavrsi ETF recimo i ko svoje znanje odlicno primenjuje u praksi, treba da ima minimum 2k evra platu u Srbiji. Neki imaju ali to je malo procenat. Vecu platu imaju razni "Sojici" koji smrde na beli luk i brisu usta kravatom, a takvi su po pravilu direktori, menadzeri i slicni instant "strucnjaci". Onda se vecina ljudi rukovodi pametnom logikom: "Ako neko treba da me jebe, neka me jebe sa dobre pare",onda odu preko i tako...

Nema tu neke kuknjave, samo zdrav razum. Jebes ti demokratsku Srbiju u kojoj se i dalje sanja posao u drzavnoj firmi, gde bez potrebne veze ne mozes da imas vecu platu od republickog proseka, pa sve da si zavrsio tri fakulteta. To je problem.

Citat
A to za matematičare...pa kakva je to stipendija koju ti moraš da platiš?  Smile

Dal je bila stipendija ili skolarina, jebem li ga, uglavnom nisu imali da izdvoje te pare.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
kakve veze ima sta ja mislim  Smile

ja cu svoju decu da skolujem da odavde idu ako mogu, a vi vasu kako god vi hocete  Smile

i jedno je u frankfurtu malati zidove, a drugo biti korporativni advokat ili ozbiljan menadzer u nekoj velikoj ozbiljnoj svetskoj firmi... tako da te price nama je draze nase parce leba ovde, to mozemo macku o rep  Smile

ja nisam manje srpkinja ako bih otisla odavde, niti ste vi velikosrbi sto bi ovde ostali  ... samo je pitanje sta ti je u zivotu prioritetno  Smile

i jos jednom ponavljam, ovo je tekst sa politickom pozadinom nakon afere Bilbord, nadam se da ne verujete jednu rec koja je tu napisana  Smile
« Poslednja izmena: 05. Apr 2011, 23:54:35 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
Ae sad na  megatrend... Smile Smile

Salu na stranu svaka im cast!  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 06. Apr 2011, 00:01:58 od grobar kv »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
jel imas ti sansu da odes u london i budes uspesan poslovni covek?  ako imas a ovde si, to znaci da ovu zemlju volis iznad svog prosperiteta, a to je lepo, ali to imas samo moralnu satisfakciju. Ako nemas sansu, e onda shut up  Smile
Nemam sansu za London i nemam ponudu za neki ozbiljan posao, ali mogu u svakom trenutku da odem i da radim neke budjave poslove i da uzimam bar duplo vece pare nego sto bi ovde uzimao cak i kada bi se zaposlio u struci. I verujem da bar 50 % ljudi ima mogucnost da ode ovog trenutka iz zemlje. Ali oni ne idu i ipak ostaju ovde. Ne ostaju sigurno zato sto su velike patriote nego zato sto nece da prodaju svoj zivot za male pare. I niko nije lud ako tako razmislja.
A mi umesto sto stalno kukamo kako je negde tamo sve mnogo bolje, bolje bi nam bilo da razmisljamo kako da ovde stvorimo kvalitetnije uslove za zivot. Ljudima prolazi zivot u kukanju. Iskreno receno umoran sam vise od tog naseg kukanja.

A sad reci ako je zarada duplo veća zašto se ljudima ne isplati da odu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
ja ne znam sta znaci "prodati svoj zivot za male pare" ali iskreno i ne zelim da znam, jer je objasnjenje verovatno neka teska patetika ili nonsens  Smile

sva sreca pa u srbiji ne prodajes zivot za male pare, plate su visoke i standard je super  Smile
« Poslednja izmena: 06. Apr 2011, 00:14:28 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Onaj kome odgovaraju uslovi, on ce i ostati, onaj kome ne odgovaraju ce i otici. Nema to veze sa patrotizmom koliko sa osobom i njenim razmisljanjem o tome sta joj je bolje da uradi tj ako izvaga da je bolje da ode(i da za to ima uslova) onda ce otici, ako odluci da ostane jer ima fine uslove i ovde ili ga nesto povezuje sa sredinom u kojoj je(npr porodica), onda ce i ostati. Ko sto rece Crowz, cist zdrav razum Smile

Nazalost, uslovi su takvi da vecina vaga da ode odavde ako ima priliku. Kada se uslovi promene, mozda i bude drugacije. Ja se nadam da je drzava nesto uradila pa su ovi iz teksta ostali (naravno ako je vest istinita  Smile ). Cisto sumnjam da tako ali bilo bi lepo videti da su uradili nesto pozitivno  Smile
« Poslednja izmena: 06. Apr 2011, 00:16:11 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
A sad reci ako je zarada duplo veća zašto se ljudima ne isplati da odu?
Ne znam ni ja. Ali je cinjenica da je plata bar duplo veca da je standard mnogo bolji i cinjenica je da skoro svako ima nekog vani i da bi mogao bez vecih problema da ode, ali opet ogromna vecina od tih sto mogu da odu ipak ostaje. Ostaju ovde i kukaju.

@Munkaze
Nije nikakva patetika u pitanju nego vrlo jednostavna stvar. Ljudi odaze iz Srbije u 99% slucajeva zbog novca, a kada odes iz zemlje ti ostavljas jedan zivot i zapocinjes drugi. Na neki nacin ga prodajes. A sve ima svoju cenu pa i sam zivot.
...........................................................

Sto se tice visoko obrazovanih ljudi jedna stvar mi nikako nije jasna. Ja razumem da neko ko se bavi naucnim radom kuka kako nema novca za nauku, ali da neko ko je zavrsio fakultet i ko predstavlja inteligenciju ove zemlje kuka kako nema posla u Srbiji. Pa ko ce da stvori posao ako nece on. Nije ovo komunizam da cekamo drzavu. Ako mislis da te drzava sputava ti se onda bavi politikom dodji na vlast pa uradi nesto.
Vidi se da smo deca komunista.
« Poslednja izmena: 06. Apr 2011, 00:32:41 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.