Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 01:32:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo  (Pročitano 62381 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 
Sarumane ti više voliš taj način kada je reč o kamikazima Smile Smile al i to je imao transcendentni oblik.

(Kladio bih da danas te iračani koji ubiju se sa bombama, imaju veze sa starom Yu psihiatrima. Znamo da puno tehnologije su dobile iračani od nama. A taj poludjenje koji vodi do kamikaze akcije, ipak naše psihiatri su dali i istraživali kod nama)
« Poslednja izmena: 19. Avg 2008, 17:44:46 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Skeptik,cinik & slobodni mislilac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 353
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson w200
Sta da ti kazem,volim kad mi postupci imaju svrhu Smile
Kao neko ko je pre godinu i po dana,nesto jace,preziveo pokusaj samoubistva,osecam se vise nego dovoljno verziranim da kazem par reci.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Roditelji u Aziji sve češće vode sa sobom u smrt i decu
Autor: Tanjug | 12.10.2008. - 13:00

Talas samoubistva zahvatio je celu Aziju, a sve više bračni parovi koji izvrše samoubistvo vode u smrt i svoju decu. Broj ovakvih (samo)ubistava u Hong Kongu je porastao za poslednjih 10 godina sa pet na šest godišnje, dok je na Tajvanu drastično veći – čak do 28.

Ovo se događa u tolikoj meri da naučnici Univerziteta u Hong Kongu i Makau pokušavaju da objasne zašto se roditelji odlučuju da, pre nego što izvše samoubistvo, ubiju i sopstvenu decu.

Pojedini slučajevi su posebno šokantni. Oktobra 2007, 36-godišnja majka iz Hong Konga, čiji muž je bolovao od raka, zavezala je ruke i noge svom devetogodišnjem sinu i 12-godišnjoj kćerki i gurnula ih sa 24. sprata zgrade u kojoj su živeli, da bi se potom i sama bacila. Avgusta ove godine, 33-godišnji otac, koji se našao u finansijskim nevoljama, pronađen je mrtav sa svojom trogodišnjom kćeri u krevetu, u spavaćoj sobi, nakon što su se ugušili ugljenmoksidom od upaljenog ćumura. Pre neki dan su pronađena beživotna tela jednog biznismena, njegove supruge i trogodišnjeg deteta u njihovom stanu u Hong Kongu.
Na osnovu oproštajnih poruka, koje su za sobom ostavili roditelji samoubice i ubice svoje dece, može se zaključiti da su svi verovali da to čine iz ljubavi prema deci.

"Ubistva dece pri samoubistvu su veoma rasprostranjena u Aziji, dok se tako nešto retko dešava na Zapadu," kaže dr Pol Jip Sui-fai, direktor Centra za istraživanje i prevenciju samoubistava Univerziteta u Hong Kongu. "U Hong Kongu, oko 20 odsto ubistava pri samoubistvu odnosi se na ubistva dece."
Istraživači navode da je u većini slučajeva ubistva dece u Hong Kongu reč o verovanju da je ubistvo urađeno iz ljubavi prema detetu, odnosno verovanju roditelja da je bolje da dete ubiju, nego da ga ostave samog da se snalazi u svetu. Reč je o želji da se žrtva zaštiti od životnih nedaća, navode naučnici.
"Mi to zovemo altruizam u samoobmani. Roditelji misle da čine žrtvi nešto dobro, ali to nije istina. To postoji samo u njihovim glavama," kaže dr Jip.
Prema njegovim rečima, u Kini mnogi ljudi smatraju sebe vlasnicima svoje dece pa su zato uvereni da je za decu najbolje da nestanu zajedno s njima.
Taj trend se poklapa sa velikom otuđenošću među stanovnicima Hong Konga.

"U većini sličajeva ljudi ne poznaju ni komšiju iz susednog stana, što nije slučaj u zapadnim zemljama," kaže dr Jip, dodajući da ljudi često nemaju kome da se obrate za pomoć. "Samo 20 odsto žitelja Hong Konga zatraži pomoć, dok se ostalih 80 odsto ne obrati nikom."
Naučnik je zaključio da postoje dva odlučujuća faktora koja prate porast ubistava prilikom samoubistava - loša ekonomska situacija i otuđenost u međuljudskim odnosima. Samoubistvo i ubistvo se najčešće izvršavaju gušenjem, koje se smatra prikladnijim od bacanja sa visokih zgrada.
"Veoma je drastično baciti bebu kroz prozor, ali ako se odlučite da zapalite ćumur i umrete gušenjem, to izgleda manje nasilno," kaže dr Jip.
Socijalni radnici koji rade na prevenciji upozoravaju socijalne službe da na vreme primete "upozoravajuće signale" u porodicama koje bi mogle da se odluče na samoubsitvo.
"Komšije i prijatelji najpre mogu sprečiti pokušaje samoubistava," ukazao je dr Jip.
"Posebnu pažnju treba obratiti na ljude koji se nađu u finansijskim ili emotivnim problemima."

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
SonyEricsson W800i
Na ovu temu lepo treba staviti katanac...sta ima da se jos prica o tome,sad se svi prave pametni,kao seru da su ti ljudi kukavice,eeee bas bih voleo da se nadjete u situaciji tih ljudi koji se ubijaju,samoubistvo nije mala stvar,u 90% slucajeva ne ubijaju se ljudi bezveze kao sto vi kazete...naravno ima ljudi koji to rade zbog banalnosti...U mojoj okolini je bilo par slucajeva tako da ne serite o tome,to moze da prica neki psiholog ili neko ko je to pokusao ili imao posledice zbog toga,a ne svaka budala koja se reg na forumu!
Ja naravno ni ne pomisljam da nekad to uradim(sem rat  i te stvari),svoju gresku cu preziveti,a ako me neko povredi,pre cu njemu ko zna sta uraditi,nego ubiti sebe zbog budale...
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
SonyEricsson W800i
I ne trebaju neka moooda i hrabrost za to,nego prevelika mrznja,razocaranost i brzopletost,jer mnogi se ubiju,a da su malo sacekali i bili hladne glave to nikad ne bi uradili,al jbg...
Eto i u tome Srbija prednjaci...
Sve nas je manje,mislite o tome!
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Samoubistvo je mnogo kompleksan pojam da bi moglo da se kaze da je neko digao ruku na sebe sa vezom (razlogom, prim.aut), i bez veze.
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
SonyEricsson W800i
Citao sam temu i video da mnogo seru,i pola njih kaze kao da se ubijaju zbog gluposti...Razlog je mozda za nekoga glupost,a za druge je mozda bas ta stvar sve...
Ne treba vrsiti samoubistva,ali krivo mi je sto svi ovde pametuju,znao sam neke ljude sto su se ubili,nema ni govora da su bili kukavice,da samo znate sta su preziveli i kakvi su ljudi bili...
IP sačuvana
social share
GNP!
2pac R.I.P.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Pa što nam ne ispričaš kakvi su bili njihovi razlozi da se ubiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
to moze da prica neki psiholog ili neko ko je to pokusao ili imao posledice zbog toga
Interesantno grupisanje...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
SonyEricsson W800i
Ne bih sad o tome...Razlozi se ne znaju,svako ima neki svoj razlog koji nestaje zajedno sa njim...
Necu sad da se cimam zbog nekog bureka i neke tamo morbidne teme...zanimljivo je pricati dok se ne osete posledice...
Samo sam se iznervirao za dz...
IP sačuvana
social share
GNP!
2pac R.I.P.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 01:32:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.