Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:28:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo  (Pročitano 62281 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
HTC One
rekao sam ja vec jednom na ovoj temi...nesto slicno kao i ti....
u slucaju nekog opakog oboljenja...ne daj boze...
i to mogu da skapiram...

ali da covjek u najboljim godinama..
sto mu nesto lose kao krene u zivotu..
da sebi oduzme zivot..i da se preda bez borbe... Smile
pa to je nista drugo nego kukavicluk...strah od zivota...i suocavanja sa istim..

prvo sebi svojom tupavoscu...zagorcaju i upropaste zivot...
i kad ih zivot pritjera uz zid..roknu se...

ostavi ga cura on se ubije..ne moze on bez nje da zivi..vidi molim te..(a svejedno bi je sutnuo...
cim bi nasao drugu... sa vecim si*ama... Smile)

i sta je uradio..njega vise nema.a ona se i dalje je*** s drugim... Smile

sta da su se svi ljudi poubijali... koji su nekog u ratu izgubili... Smile
mislim da bi nas jako malo bilo.... Smile

ma nemam pojma..sto uopste pisem na ovakvim usranim temama... Smile

Sa ovim se slazem u potpunosti.

Mada, ljudi su kvarljiva roba. Moze neko biti na oko stabilna i jaka licnost... i onda se glavapoigra sa njim... 5 minuta suzenja svesti je dovoljno a posle nema vremena sa popravni. Zato je nezahvalna tema, ima 1001 moguci scenarijo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
A sta ako je neko oboleo od terminalne bolesti i bukvalno se raspada? I uz sve to zna da njegova porodica to gleda i prolazi kroz sve?

Pa i to nije neko resenje posto(na neki nacin) baca na jos vecu muku clanove porodice time sto ce sam sebi oduzeti zivot, ali da, takvi primeri su daleko od prostog kukavicluka i bezanja od zivota.

Mada je vecina primera koje sam cuo iz svoje blize i dalje okoline upravo to bezanje od zivota. Eto, neki kvrc u momentu u glavi koji te natera da pomislis da je ta solucija nesto sto treba uraditi usled nekih prilika koje su te zadesile.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
HTC One
Na jos vecu muku clanova porodice?

Da li si imao takav slucaj u porodici? Ili okolini? I ne mislim na one "lakse" (kako to uzasno zvuci) oblike od kojih se covek muci ali u jednom trenutku otkaze neki vitalni organ i gotovo... vec od onih najgorih, tipa pluca, pankreas i slicno?

Pa da vidis kako porodice u pocetku govore kako ce sve uraditi i izdrzati, a kada to potraje, umovi prihvate da spasa nema i kraj je neminovan, a ispred sebe imas osobu koja se raspada i ti to stalno gledas, onda pocnu da se mole da ih neko/nesto sto pre uzme.

Kazem, nisu to jednostavne teme za ovakvo forumsko caskanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60

Da li si imao takav slucaj u porodici? Ili okolini? I ne mislim na one "lakse" (kako to uzasno zvuci) oblike od kojih se covek muci ali u jednom trenutku otkaze neki vitalni organ i gotovo... vec od onih najgorih, tipa pluca, pankreas i slicno?

U porodici.

Namucio nas je sve duze vreme ali licno bi nam bilo mnogo teze da se jednostavno samoubio. Ovako smo makar proveli duze vreme sa njim i orpstili se kako treba.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
HTC One
Jbg, sebicno. Imao sam istu situaciju u kuci, ali i u blizoj porodici jos par. Niko se nije odlucio na takav radikalan potez... i ja sam razmisljao kao ti... ali me nije sramota da priznam da je to sebican licni motiv - neka se covek sto duze muci samo daje jos pored nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Tja, malo je daleko od toga posto je  on(inace u pitanju je deda) bio bas borac pa se borio do zadnjeg a mi kao porodica smo bili uz njega svo vreme. Cisto kazem da bi nam mnogo teze palo da je odlucio drugacije. Sebicno, nesebicno, ali tako je...

Zato i imam neko misljenje da samoubistvo i nije neko najsrecnije resenje sto se tice ostalih oko tebe. Ali da skracuje neke teske muke u nekim slucajevima, zaista skracuje. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia 
dobro veče,kako ste

uglavnom,
na još jednoj temi sam pisala o samoubistvu. e sad,na ovoj temi bih se dotakla veze samoubistva i odnosa: čovjek/bog.

čitam neku knjigu pa me opet bacila u razmišljanje o nekim temama. rodiš se i svako ti servira svoje shvatanje boga. poštuj ga,plaši ga se. vjeruj u njega. kao i ono-jedi grašak,zdrav je,nekima se to gurkanje tanjira religioznosti malo ogadi ili zavole na silu.

sjutra,ako taj isti bog da pa budem imala djecu,čini mi se da znam kako ću im servirati priču o bogu. makar znam da ih neću plašiti njime,nego im ga prikazati kao prijatelja,unutrašnju svjetlost,snagu. nekog ko ih nikad ne ostavlja. neko ko ih uvijek sluša,osluškuje i opipava puls..čak i kad im se čini da je sve gluvo i pusto.
mislim da ljudi najviše pate kad se osjete napuštenim od boga,nekako im fali dio. ja znam da me bog sluša. i zato se lijepo osjećam kad mu se obratim. i zato mu se zahvalim često. zato i dalje vidim svjetlost i guram naprijed.
onaj ko je na ivici samoubistva..tu svjetlost ne vidi i čini mu se da ga je bog,kao i njemu bitni ljudi,zaboravio.
bog ti da život i da ti snagu..i grijeh je prema njemu da se ubiješ.  jer ti daje tako dragocjen dar,dar života.
ja sam rekla da ću se ubiti samo ako mentalno obolim,sve ostalo ne podržavam.
ima tona razloga zašto neko pomišlja na samoubistvo...znam dosta ljudi koji su o njemu aktivno mislili.
nekako često bude-pa koji djavo ima smisla da nastavim dalje? pa zar ovako da živim? gledam živote nekih i pitam se da li bih ja toliko izdržala,kad bih se slomila..? ne čudi me ništa skoro,samo mi je žao što se neko tako slomi pod crnim mislima i što je toliko sam u trenutku
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Heh, ali eto onome ko ne vjeruje u Boga (meni) je sva ta prica vjestacka konstrukcija.

Iako ja prilicno dobro shvatam sve to religiju, Boga - kao koncept. Opet ne mogu rec da Bog realno postoji i da ja osjecam da je prisutan.

Ja cu djeci rec iskreno, bolje i ne mogu: da ja mislim da Boga nema ali u tom Hriscanstvu, kao i u ostalim religijama ima dosta mudrosti koju ne treba ignorisati i treba postovati.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia 
jer vjeruješ da si isključivo ti tvorac svoje sudbine?  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:28:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.