Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jun 2025, 18:51:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo  (Pročitano 61522 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Prilicno da... naravno da ostaje tu nesto i van moje moci... okolnosti, sreca itd.. ali ne imenujem to bas kao Bog ili slicno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia 
šta znam... ima tu dosta nekih faktora koji su izvan nas a kroje nam priču.

definitivno postoji nešto veće od čovjeka,nešto što mu daje slobodu,ali    mu daje  i ograničenja ,kroz savjest..

naš je problem što mnogo toga,često i tudjeg želimo. a svoje ne koristimo,a neko bi za to 'ubio'. začaran krug.
po metodama samoubistva ,dužini oklijevanja i sl.možeš da provališ šta je neko htio da postigne i koliko mu je teško bilo zapravo. ima ono-doživio sam srčani udar i odlučio posle oporavka da ću svaki dan dvostruko da cijenim i cijedim max iz njega.
i onda,kad pominjemo taj 'kukavičluk',imaš ljude koji pokušaju,loše im je ali ipak ne smiju iz nekih svojih razloga..ili samo žele opomenu,da skremu pažnju i indirektno zatraže pomoć. a neki samo prekrate
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Ma da tu bas ima svega. Dosta, ali ne svi pokusaja samoubistava jesu pozivi upomoc.

Teska je to i kompleksna tema.

Od tinejzdzera koji time ucjenjuju roditelje zatim ljudi koji su zaista izgubili nesto, nekog i pate samim postojanjem.

Do nekih umjetnika i intelektualaca koji izuzetno dobro percipiraju stvari i zivot im je besmislen. Za njih nije obicna psihoterapija nego dijalog sa jednako nacitanim filozofom. Tzv Gestalt psihoterapija.

Ja na kraju ipak se drzim onog Sekspirovog "Life is a precious gift, even at it's worst"

Ali treba imati dubokog razumijevanja sa suicidalne ljude (razlicitog tipa) da bi uopste zadobili njihovo povjerenje i uputili ih na drukcije razmisljanje.
« Poslednja izmena: 08. Jan 2012, 02:17:06 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia 
apsolutno,ne smije se biti gluv na nečije vapaje. i da je nama sitnica,nekome je velika stvar
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Upravo tako.

---

2:22 je
Laku Noc  Smile    Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia 
meni 17:24,bez za*ebancije  Smile

noć  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
HTC One
apsolutno,ne smije se biti gluv na nečije vapaje. i da je nama sitnica,nekome je velika stvar

Ko da ima razumevanja kada nemaju oni ciji je to posao?  Smile

Sad sam cuo vest da se jutros ubio jedan covek kojeg znam. Covek ima preko 80 godina, nikakve bolesti u smislu teskih oboljenja, niti zivotni problemi. Coveka je uhvatila demencija a na to se nadovezali psihicki problemi.

Godinama mu menjali terapije, pokusavali svasta i nista nije pomoglo.

Kulminiralo je pre nekih 10 dana kada se pokupio ujutru u pidzami i papucama i krenu na Savu da se baci u reku. Srecom pa je bio cudan nekom coveku sto se tako obucen uputio na ivicu keja... pa ga je nekako zadrzao, zvao policiju i hitnu... odveli ga u Lazu, dosla mu je porodica... oni ga samo pregledali i rekli da ga vode kuci... na pitanje "Zar ne bi trebalo da ga zadrzite bar na posmatranju?" dobili su odgovor - "Ne, vodite ga kuci i pazite na njega/dezurajte".

Covek je prestao da spava, pokusavao da izadje iz kuce kad god pomisli da je sansa, par puta krenuo da postavi stolicu ispred prozora... medjutim, porodica je dezurala na smenu i uvek ga sprece... i tako danima niko ne spava, dezura jedno, ode kuci da spava, drugo dodje kod njega i sve u krug.

Jutros je bila pauza u dezuranju pola sata dok su ljudi hteli da se razmene zbog posla i drugih obaveza, njegova zena/baka ode na 2 minuta u wc i covek skoci sa 6. sprata i ubije se.

Jos je i kod lekara u Lazi i u povratku kuci samo ponavljao kako ce se on u svakom slucaju ubiti.

I ko sutra da ima razumevanja za ljude sa problemima kada "strucnjaci" nemaju?
« Poslednja izmena: 06. Feb 2012, 14:59:46 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Dementne osobe idu u staracke domove, ne u psihijatrijske bolnice... Sta ce oni tamo?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
HTC One
Da li si procitala deo - i psihicke probleme?

Godinama uzima terapiju, menjali je, davali nove, nisu pomagale. Naglasak je na psihickim problemima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Svejedno... postupak zadrzavanja nekoga na lecenju je komplikovan...
Ono sto je porodica treba da uradi je da pokrene postupak za oduzimanje poslovne sposobnosti... tako da... lekar jedino sto moze da kaze je - drzite ga pod kljucem...

Inace, znam da je to nekciji otac, suprug, deda, komsija, rodjak... ali.. preko 80 godina? Zaista?

Tu se postavlja jedno pitanje etike i morala... da li su zaista svi vredni spasavanja?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jun 2025, 18:51:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.