Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:51:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Samoubistvo je za vas:
Hrabrost
Kukavičluk
Nešto drugo
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo: Hrabrost ili Kukavičluk?  (Pročitano 173102 puta)
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
nazivati samoubicu kukavicom je licemerno. nemati pojma koje su i kolike muke nekoga na to naterale, a osuđivati ga je vredno svakog prezira.

nazivati samoubistvo hrabrošću je podstrek samoubistvu, te je očito pogrešno.

probati pomoći čoveku ako se može, a ako se samoubistvo ipak desi - ne gurati nos gde mu nije mesto.
Amin.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
To da, ali se mora praviti razlika od situacije do situacije
Nedao bog nikom da dodje u takvu situaciju kada je samoubistvo jedini izlaz , ne verujem da se neko iz mode ili hira ubija , da se razumemo ne kažem ja ni da je hrabrost ni da je kukavicluk ubiti se , jerdnostavno verujem da samoubice u datom trenutku nisu u vecini slucajeva pri zdravoj  svesti ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Nedao Bog nikom, ali ja verujem da nije jedini izlaz u vecini slucajeva

Svakako da niko ko uopste pomislja na takav cin nije pri zdravoj svesti ali mora se razlikovati slucaj od slucaja. Ako neko ubije sebe kako ne bi isao u zatvor ne moze da bude hrabar niti castan vec samo kukavica. Drugo je ako je stvarno u takvoj situaciji da "nema dalje" kao sto sam opisao ali kao sto sam rekao uvek postoji vise izlaza
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Naravno da postoji više izlaza , verujem da bi neki koji su se ubili danas to ne bi ucinili sutra , jednostavno ima loših dana kada se lakše puca , štom je danas beziazlazno sutra nije i obrnuto , opet kažem lako je nama pametovati , ko zna šta je tim ljudima u glavi i protiv kakvih demona se bore ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
mob
Apple 5S
Da mnogi ljudi misle da je to velika hrabrost, ali ja mislim da je to daleko od toga! To je veliki kukavicluk! Hrabrost je kada si i u velikom problemu da opstanes i boris se sa tim problemom do kraja ma koliko problem bio veliki! Najlakse je ubiti se! I sta onda? Osim sto ostavljas svoj problem porodici, prijateljima, jos im dodatno nanosis bol i patnju! To nikako ne moze biti hrabar covek! Oprostite ako je neko imao oca, majku ili nekog u porodici ko je izvrsio samoubistvo pa sam ovim nekoga uvredio, ali to je jednostavno moje misljenje. Takodje osudjujem one prave okorele Emo retarde koji su skloni samoubistvu jer oni, molim vas, pokazuju svoja osecanja vise od drugih! Cist debilizam! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
mob
Apple 5S
nazivati samoubicu kukavicom je licemerno. nemati pojma koje su i kolike muke nekoga na to naterale, a osuđivati ga je vredno svakog prezira.

nazivati samoubistvo hrabrošću je podstrek samoubistvu, te je očito pogrešno.

probati pomoći čoveku ako se može, a ako se samoubistvo ipak desi - ne gurati nos gde mu nije mesto.

A kako onda nazvati cokeva koji zbog tolikih muka oduzme nesto sto je najvrednije? ZIVOT!! Ne moze postojati niti jedna muka koja moze da natera ljude da nanosi drugima bol tako sto ce sebi skratiti zivot na ovako jadan nacin? Pa naravno da su kukavice! Nas zivot se sastoji od izbora i od njega zavisi, a sigurno da uvek pored samoubistva postoji i ono drugo, hajde da ostanem ziv i izborim se sa svim mukama! Ne bi se slozio sa tvojom konstatacijom! A ja sam vrlo kompetentan da govorim o ovome, jer sam imao veliki slom u zivotu! A i nije mi strana nimalo tema jer je moj kum izvrsio samoubistvo i ljudima koji su skloni tome ne treba puno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Dobro evo ti  scenario shomi_rocket

U prvom si terminalno bolestan imas kombinaciju raka i skleroze kostiju ,dakle non stop si u neizdrzivim bolovima
ne mozes da jedes hrani te tvoja porodica sa supom jer nista tvrdje od toga ne mozes da progutas ,ocelavio si i u plucima ti se redovno skuplja voda,deca te vise ne prepoznaju jer si izgubio 40% svoje tezine ,procedure koje te odrzavaju zadnje dve godine u zivotu su sve skuplje i jedini nacin kako tvoja porodica moze produziti tvoj zivot je ako prodaju kucu ,Nista ne mozes uraditi sam ,seres u krevet i dugi moraju da te presvlace i peru ,Tvoja porodica nema pored tebe ni trenutka slobodnog vremena ,znaju da ces umreti i vec su se pomirili sa tim samo cekaju trenutak da sve bude gotovo i da mogu da nastave normalno zivot.
Pitanje ,da li bi uzaludno produzavao svoju i njihovu agoniju sledecih 6 meseci i ostavio ih u finansijskom sranju ili bi kao muskarac zadrzao malo ponosa i okoncao svoj zivot jer ti buducnosti nema .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
mob
Apple 5S
To nije ponos! Prvo sto ne bi opterecivao svoju decu da me presvlace tu mi je zena i nasao bi pomoc pored, i umro bi od toga sto bolujem ne bi oduzeo zivot svojom rukom. To je sastavni deo zivota! Zasta radim ceo zivot ako ne bi imao para da se lecim, a i ako ne bi imao, naravno da ne bi dozvolio deci da prodaju kucu da me lece nego bi umro u jos gorim mukama! Ne bi skratio ni svoju ni njihovu agoniju ako bi se samoubio! To nije resenje. Ima mnogo ljudi koji nazalost dozive takav smrtni scenario koji si ti gore naveo, ali tvrdim da samoubistvo nije resenje! Pa zasto popovi ne dolaze na sahrene samoubica? Ja sam i vernik, a nisam ni kukavica da bi se samoubio! Tako da razmisli malo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Znaci ako ti nema spasa jer si terminalno bolestan,Ti hoces i zelis da zadnjih godinu dana da provedes lezeci u krevetu u konstantnim bolovima na teretu porodice da te gledaju kako propadas moleci se bogu za spasenje u non stop komiranom stanju od jakih lekova,umesto da te zapamte onakvog kakv si bio srecan zdrav i radostan .
Ne slazem se sa tobom ali Neka ti bude to je tvoj izbor ,nadam se da neces biti nikada u toj situaciji.

Drugi scenario,
Pomenuo si da si vernik, Isus je samoubica broj jedan On je na primer znao unapred sta ga ceka,to je najavio na tajnoj veceri i pred jutro dok je cekao Rimske vojnike u vrtu da je hteo mogao je lako da pobegne ali nije .
Kad neko svesno ne izbegne smrt  to zovemo samoubistvom,on literalno nije digao ruku na sebe ali je
metaforicno " stao ispred voza".
Crkva kaze "On je dao svoj zivot za nase grehe" ali nejasno pravi nikakvu razliku izmedju samoubistva i samozrtvovanja ,a tu je naravno i treci termin slucajan nesrecni slucaj ,
zasto popovi ne idu na sahranu detetu koje je naslo ocev pun pistolj i greskom pucalo sebi u glavu,
to nije bilo samoubistvo vec ubistvo jer krivica lezi sa ocem koji nije zakljucao svoj kabinet za oruzije .
Ali Koliko Ja znam pravoslavna crkva nema nikakvo odeljenje koje sa bavi skupljanjem dokaza a i ne traze potvrdu od policije za bilo kakav dokaz i ne polazu krivicu ni na koga pa ce cak i da te posvete i blagoslove kad ides u rat,
naravno ne da te ociste unapred od grehova kao u vreme krstaskih ratova vec je to samo da se vratis ziv i zdrav.

Ako je Isus tacno znao kao sto je vec sve drugo znao unapred da ga ocekuje mucenje smrt i vaskrsenje onda je cela njegova zrtva bila jedna velika uzaludna Farsa ili obmana.
Da li bi Ti dao svoje srce za svoje dete  .
Da li bi dao svoj zivot da odbranis svoju kucu i porodicu .
Da li bi dao svoj zivot za zemlju.
Da li bi dao svoj zivot za zenu koju volis i prijatelja koga imas ,
Ne moras da odgovoris jer znam da je odgovor unapred  DA,

Ali ukoliko bi tvoj odgovor bio NE ,samo u tom slucaju si kukavica jer si okrenuo ledja drugima,
A sto se tice tvog sopstvenog zivota ,najveci dar je slobodna volja i tvoja je licno stvar kako ces da ga okoncas i pod kojim uslovima i u kom cilju. Ali Napravi razliku izmedju cilja i razloga ,

Ako izvrsis samoubistvo jer su ti razlozi materjalni ili nemas prijatelja,usamljen si ,nemas ljubavi,ruzan si ,nemas posao imas licne finansijske probleme,impotentan si, ubio si ,silovao si ili si uradio nesto zbog cega nemas vise mira zbog neciste savesti onda je sve to Kukavicluk ,zbog toga jer imas izbora bez obzira da li je to Manastir,Klinika,Dobrovoljni rad nije vazno potrebno je bar pokusati da se iskupis .

Ali ako ti je cilj plemenite prirode gde ces rado dati svoj zivot da spases nekog ili u borbi protiv nepravde pri cemu ce tvoja savest biti mirna jer radis pravu stvar ,onda je tvoja zrtva i davanje svog zivota Hrabrost .

A ako si bolestan i umires u bolovima i nema ti spasa onda je to resenje i izlaz u inekciji morfijuma.
To sto neko pokusava da kaze kako trebas da nastavis da se zivis i mucis do samog kraja da bi doziveo neko spasenje jer ti je Bog tako odredio sudbinu je vrlo primitivno i cista glupost .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Auuu bre!!! Ostavite isusa na miru. Ako je potrebno da umreš da bi sprečio još veće sranje, da hrabrost je.

Ono drugo neću da komentarišem (sve ti se smučilo i oćeš samo da se prekine), glupo je pričati o nečijem bolu kad nisi doživeo ni približno nešto takvo.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:51:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.