Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 12:05:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Samoubistvo je za vas:
Hrabrost
Kukavičluk
Nešto drugo
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo: Hrabrost ili Kukavičluk?  (Pročitano 173151 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
Tvoje neshvatanje znacenja reci "sloboda" te navodi na verovanje u postojanje bilo kakvog oblika i forme "slobode".

Ma jeste Bozija je volja da smaras ljude po forumu  Smile

Ti zasigurno nisi upalio komp, citao i pisao komentare  Smile 'Oce to tako  Smile

Samoubistvo samim tim ne nosi nikakvu tezinu jer nije svojevoljno vec nekim drugim planom utvredjeno...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Srecan unapred veliki Petak i Uskrs

Da li je Isus znao sta ga ceka dok je sedeo u vrtu pre dolaska rimskih vojnika.
Jeste i Znao je ! , i velike su sanse da je sam sve organizovao da bi bio marta,zrtveno jagnje.
Da li je to hrabrost ?verovatno jeste jer stvarno treba imati velika muda da ne pobegnes od krsta i mucenja.
Ali je citav scenario bio vec predumisljen i on je tacno znao sta ce da mu se dogodi i u kom redosledu.
Da je Bog stvarno hteo nekog da testira On mu prvo ne bi rekao nista o testu.
Neki zovu njegovo osecanje vidovitost ili sesto culo ali u mojoj knjizi to je vesto i dobro planiranje.
al to sam Ja i za mene da sam na njegovom mestu bi pomoc odozgore bi bio radije neki snajper na krovu.

Da li je bio mazohista i da li je uzivao u bolu ,ko zna ?Da li je bio lud ? Mozda,
Da li se stvarno nadao spasenju ,jeste ,da li je verovao u to sto prica ,naravno
Da bi ti drugi verovali moras prvo ti sam da verujes u sta pricas ?

Ako je bio Bog da li je uopste osecao bol isto kao sto drugi ljudi osecaju ?
Ne nije jer pored njegove fanaticne ludosti ,on se spremao fizicki i duhovno za ono sta ga ceka,
To se vidi po njegovoj dijeti i po njegovom jevrejskom postu koji je upraznjavao pre raspeca.
Jedno je sigurno imao je jaku volju i trenirao je svoj duh kroz molitvu i meditaciju.
Da li je bio heteroseksualac ili homoseksualac ?Da li je njegovo "Volite jedan drugog "bilo plutonske ili seksualne prirode ,putujuci sa dvanaest gologuzih ljudi i prostitutkom nije bas neka druzina na glasu i ne kvalifikuje se bas
za neku svetost,pa opet danas znamo na osnovu arheoloskih dokaza da je bilo vise ljudi najmanje tri sa titulom "Hrist"jedan je ziveo i bio je ubijen od rimskih vojnika 3 god.pre nove ere a drugi su bili u izgnanstvu,
i price o njima su od Japana i Kine pa do Egipta i Indije.
Sto se tice ovog stvorenog biblijskog karaktera Ne bih mogao da ga nazovem kukavicom jer on je odlucio da umre za svoje ideje koje je pripovedao.
Svako ko je spreman da umre za svoja ubedjenja je po meni Hrabar covek.
Ali posto je znao do detalja sta ga ceka i u kom redosledu to ga cini samoubicom ,
Izbor uvek postoji
Sta je Isus hteo da nam pokaze ? Da je on bice koje neupravlja svojim zivotom poput lutke i piona
Da je sve uzaludno ,Da slobodna volja stvarno ne postoji! Da je sve Bog i Bozije,
Da treba da se prepustimo sudbini a u medjuvremenu zivimo najbolje sto mozemo boreci se za prave stvari kao sto je jednakost i protiv losih stvari kao sto je diskriminacija i predrasude u bilo kakvom obliku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Al' si opisao Isusa..kao nekog baju iz neki klan  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50186
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

Ти си стваро опсједнут киборзима.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: ThePhilosopher

Ma jeste Bozija je volja da smaras ljude po forumu  Smile

Ti zasigurno nisi upalio komp, citao i pisao komentare  Smile 'Oce to tako  Smile

Samoubistvo samim tim ne nosi nikakvu tezinu jer nije svojevoljno vec nekim drugim planom utvredjeno...
Ukoliko ima ljudi koji su morali da citaju sta sam napisao i to ih pri tom smorilo, naravno da je to kao i sve drugo Bozija Volja.
A gde sam ja to rekao da je uopste bitno kako ce neko izgubiti zivot ( odnosno da samoubistvo ima neku tezinu ) ?
Sve je Bozija Volja, On samo zeli da pokaze da je njegov arsenal ubijanja coveka tako snazan, da covek moze da bude ubedjen da sam sebe ubija.
Argumentovano sam objasnio da po definicijama hrabrosti i kukavicluka samoubistvo ne moze da bude
ni jedno ni drugo.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat: ThePhilosopher

Ma jeste Bozija je volja da smaras ljude po forumu Smile

Ti zasigurno nisi upalio komp, citao i pisao komentare Smile 'Oce to tako Smile

Ukoliko ima ljudi koji su morali da citaju sta sam napisao i to ih pri tom smorilo, naravno da je to kao i sve drugo Bozija Volja.
A gde sam ja to rekao da je uopste bitno kako ce neko izgubiti zivot ( odnosno da samoubistvo ima neku tezinu ) ?
Sve je Bozija Volja, On samo zeli da pokaze da je njegov arsenal ubijanja coveka tako snazan, da covek moze da bude ubedjen da sam sebe ubija.
Argumentovano sam objasnio da po definicijama hrabrosti i kukavicluka samoubistvo ne moze da bude
ni jedno ni drugo.

Onda nista drugo sem bozije volje ne postoji ja se ponekad upitam jesi ti ozbiljan.

A sad nesto o temi, meni nikad nije bbilo jasno kako covek ubije samog sebe covek je rodjen da prezivi , a tek tako samog sebe ubiti bez borbe za zivot, nesto skroz drugo od moih shvatanja.
IP sačuvana
social share
Im a Gamer i have Many lives
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kukavičluk. Sebičluk. I svakako sve to u spletu sa nekom psiho-bolešću koja se bazira na labilnom nervnom sistemu. Kako god. Pravoslavlje je protiv samoubistva. Za ostale vere ne znam. Takoše ne znam, a baš me zanima, da li osiguravajuće kuće isplaćuju osiguranu sumu navedenim naslednicima u slučaju da se osiguranik (samo)ubije?!?!?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Kukavičluk. Sebičluk. I svakako sve to u spletu sa nekom psiho-bolešću koja se bazira na labilnom nervnom sistemu. Kako god. Pravoslavlje je protiv samoubistva. Za ostale vere ne znam. Takoše ne znam, a baš me zanima, da li osiguravajuće kuće isplaćuju osiguranu sumu navedenim naslednicima u slučaju da se osiguranik (samo)ubije?!?!?!

Pa sad zavisi kako je sklopio ugovor. Da li je labilna osoba sklona suicidu ili stabilna osoba, takvi su i procenti.
Inace, Harakiri, za to treba imati muda.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: stojan111 II
Onda nista drugo sem bozije volje ne postoji ja se ponekad upitam jesi ti ozbiljan.
"Bozija Volja" je termin koji predstavlja uzrok svih posledica. Covek je posledica, a ne uzrok. Covek nije postojao, pa je onda nastao u jednom momentu.
Ako je taj uzrok koji stvara sve posledice postojao pre nego sto je nastao covek, zasto mislis da je posle nastanka coveka taj uzrok prestao da postoji ?
Covek je energija koju je dala energija/volja koja je postojala pre coveka, kako sada covek moze da bude izvor energije/volje.
Svaki covek je instrument volje koja nije covekovo vlasnistvo. Ego trip "ja ovo, moje ovo..." je samo misao a ne stvarnost koju covek koji je normalan moze da spozna.
Svako ko je normalan moze jako lako da shvati da covek nije to sto njegovo telo zeli ili sto njegov um prihvata ili ne, nego samo osecaj prisutnosti koji nam ta prisutnost pruza.

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 12:05:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.