Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 18:47:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Samoubistvo je za vas:
Hrabrost
Kukavičluk
Nešto drugo
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo: Hrabrost ili Kukavičluk?  (Pročitano 173131 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
mob
Apple 5S
Sram sve da vas bude!! Isus mazohista i samoubica? Da vas sramota bude! A ti alex mozes da se drzis svoje teorije ali samoubistvo je samoubistvo....ja to ne zovem plemenitim! Plemenito je kad primis metak za voljenu osobu, i svestan si da te to moze ubiti, ali to nije samoubistvo, to je zrtvovanje zarad spasenja drugih! Isto tako se Isus ZRTVOVAO, metaforicki receno "primio metak" za nase spasenje, a ako malo razmislis shvatices da to nije isto! Samoubice su kukavice i tacka! A samoubistvo i zrtvovanje je nesto sasvim drugo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Ajd necu da provociram.

Isus je zajeban primer..

Inace oduzeti sebi zivot je hrabro.
« Poslednja izmena: 05. Jun 2010, 20:54:23 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
Samoubice su kukavice i tacka!
Kako je lako prtljati bez ikakve veze , ko je bre kukavica onaj koji se oprašta od života ,  to kukavica , ej moj prijatelju da znaš samo kolika hrabrost treba za tako nešto , halo nema te više , za tako nešto treba veliki ralog i nevolja , ne govorim o onima koji su poludeli ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
mob
Apple 5S
E ljudi necu da se raspravljam, al znam ja odlicno moj kum se obesio znam kakav je bio covek, ostavio porodicu u katastrofalnom stanju! I to je hrabrost? Znam i jednu zenu, tu iz kraja, obesila se i naisao na nju sin od 10 godina ostavila ga jadnog da zivi s babom, nema oca, i on je prvi pronasao i kad je video bilo je samo KVRC u glavi, i eno ga i dan danas je ostao retardiran, bukvalno! I to je hrabrost? Niko ne moze da mi kaze da su to hrabri ljudi! Sta im je falilo da ostanu da se izbore sa problemima, bar bi im porodica ostala citava!!! Kad tad moras da se susretnes sa smrcu, neki je se plase, neki ne, tako da nije to nista cudno....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Hara kiri , samoubistva iz casti i ponosa itd , ne treba generalizovati  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 128
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
mob
Apple 5S
a to se slazem... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Medju poznatim samoubicama ima raznih , ne verujem da su svi kukavice , Ernest Hemigvej , Branko Copic , pa cak i Hitler , da li su to sve bile kukavice  Smile Možda brkica  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Sram sve da vas bude!! Isus mazohista i samoubica? Da vas sramota bude! A ti alex mozes da se drzis svoje teorije ali samoubistvo je samoubistvo....ja to ne zovem plemenitim! Plemenito je kad primis metak za voljenu osobu, i svestan si da te to moze ubiti, ali to nije samoubistvo, to je zrtvovanje zarad spasenja drugih! Isto tako se Isus ZRTVOVAO, metaforicki receno "primio metak" za nase spasenje, a ako malo razmislis shvatices da to nije isto! Samoubice su kukavice i tacka! A samoubistvo i zrtvovanje je nesto sasvim drugo!

Koje moje teorije ,Pa sta sam ti ja napisao nego to isto u mom prethodnom tekstu,
ocigledno je da uopste ne obracas paznju i ne umes da napravis razliku izmedju razlicitih situacija.
Sto nas da bude sram ,mi ovde vodimo otvorenu demokratsku raspravu i svako ima pravo da iznese svoje misljenje, Nek bude sram onoga ko te je naucio tvom primitivnom nacinu rezonovanja i drugim
 glupostima na koje se lako primas  ,Lepo sam ti objasnio razlicite situacije u prethodnom tekstu cisto primera radi.
To sto se ti molis u 21 veku jevrejskom stolaru koji je zakucan ekserima na drveni krst je tragedija za sebe,
Zrtvovanje zarad spasenja drugih je kad skocis u vodu ili vatru gde su zrtve i onda pocnes da vadis jednog po jednog. Situacija je na ovoj planeti a specijalno tamo gde je Jesua  rodjen prilicno je losa moglo bi se reci cak ocajna i bila je takva vise od zadnjih 2000 godina.
Koga je molim te Isus spasao posle raspeca ?Nikog cak ni od njegovih ucenika, svi su umreli uzasnim neprirodnim krajem u mukama i bolu.
Njegov narod je patio jos 500 godina po rimljanima posle njegove smrti a njegova sekta je proganjana stolecima,
Isus je rekao da je dosao da ispuni prorocanstvo Mojsjeovih ili Mozesovih knjiga ,
To je jedina stvar za koju se zrtvovao i to prorocanstvo nije ispunjeno.
To Nije Ispunio ,
To Nije Ispunio ,
To Nije Ispunio,
 Srbine Isus nije ispunio  prorocansto koje treba da prati dolazak sina Bozijeg.
Tri stvari trebaju biti ispunjene po dolasku takozvanog "Hrista " a hrist je samo titula a ne prezime ovom Isusu kome se molis.
1.Sve bolesti treba odmah da nestanu sa sveta
2.Svi ratovi treba da odmah prestanu na celom svetu,
3.Zemlja ce postati raj i vladace vecni mir.

To sto sad crkvenjaci pokusavaju da okrenu stvari naopacke to je radi njihovog sopstvenog interesa ,
Jovanovo otkrovenje se odnosilo na Neronovu vladavinu .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Znaci Isus je bio mazohista? Smile
Nije, ali sam pokusavao da tebi i slicnima objasnim da nije mogao biti samoubica samo zato sto se dobrovoljno predao a znao je sta ce se desiti

Ima tu nesto Marko ,

On je na primer ZNAO UNAPRED sta ga ceka,to je najavio na tajnoj veceri i pred jutro dok je cekao Rimske vojnike u vrtu da je hteo mogao je lako da pobegne ali nije .
To Znanje ga cini samo potencijalnim samoubicom kad bolje razmislim cak i prevarantom jer moramo da pogledamo dokaze i opis iz biblije ,
Zna se da se Isus kao covek spremao za to iskustvo sasvim Svesno i Namerno cak je postio jevrejski post pred Sabath
Kad neko Svesno ne izbegne smrt  to zovemo samoubistvom,ali kad neko planira smrt do kraja zovemo ga budalom jer on literalno Nije Digao Ruku na Sebe ali je  metaforicno " stao ispred voza".
Isus je bio prilicno inteligentan za svoje vreme i izvodio je neka cuda manje vise uspesno.

Uostalom celo Raspece pred  Sabath je bilo organizovano poput pozorista ,Nisu ga cak ni stavili na krst a jedan od njegovih ucenika je vec pregovarao sa Pilatom da ih skinu sve pred praznik na pocetku novog dana koji pocinje u 18:00 petak vece a koji je za njih u ta stara vremena to bilo pocetak Subote.
Isus je proveo samo tri sata na krstu
Danas na Filipinima pobozni katolici stoje mnogo duze razapeti na krst sa trnjem na glavi nego sto je On ,
Kolena mu nisu bila prebijena i polomljena kao dvojci pored njega  jer je izgubio svest od jake esencije sirceta koja mu je data umesto vode a i zbog narikaca Majke i Magdalene koje su kukale da je umreo i predao dusu.
Rimski vojnik ga je ubo u desnu stranu medju rebra sto uopste nije vitalna ili smrtonosna tacka.
Toma je ispitao dubinu rane .I jednom kad su ga skinuli namazali su ga uljima i zavili u platno.
Grobnica u koju je polozen nije bila njegova ali ko god da je polozen u tudji grob morao je da se skloni i nece jednostavno moci tu da ostane.
Kad je Magdalena nasla otvorenu grobnicu prva stvar sto je pomislila je da je telo ukradeno i istrcavsi napolju u blizini je naisla na Tomu,Simona i Petra. Petar koji je bio taj koji je najavio Simonu da je Isus vaskrsnuo pregledavsi prazan grob.
Dakle nije bilo nikakvih svedoka a prvi svedok Magdalena nije priznata od crkve kao svedok.
Svetom Tomi se obracaju takodje kao blizancu i veruje se da je bio Isusov blizanac ,
(Isus je imao jos jednog brata Jamesa koji je kasnije bacen sa vrha hrama oko 30 metara),
posle nekoliko nedelja takozvani Apostoli piju vino u krcmi i pojavluje se Isus ali ne kao duhovno bice vec kao obican covek koji seda sa njima za sto i jede i pije i to sa apetitom. Interesantno je da su svi tu prisutni osim Tome blizanca,
On se pojavljuje tek posle posto je Isus otisao iz kafane .Drugo "pojava Isusa ili njegovo vidjenje je bilo na pijaci iz daljine bila su samo dva svedoka i naravno njegova ucenika koji su videli njegove ljubicaste haljine od pozadi i
dok su stigli do tamo jer je bila guzva on je vec otisao ili nestao.
Malo posle tih godina ,covek slicnog opisa sa slicnim ucenjem se pojavljuje na nekoliko razlicitih mesta u Indiji ,Nepalu,al to je vec druga prica...
« Poslednja izmena: 06. Jun 2010, 16:48:04 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
U bre, ti ko da si bio tamo.

Čini mi se da je tema otišla u suprotnom smeru, od onog koji je autor želeo.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 18:47:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.