Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 08:49:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sadasnji trenutak  (Pročitano 39061 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Taxtex , tvoji postovi su uvek nabijeni nekim revoltom i besom, to se vidi iz aviona. To nije projekcija kako je nazivaju psiholozi , tebe stvarno nešto muči, ne mene.

Ja mogu da se izlogujem sa foruma jer mi ova virtualna nadmudrivanja ne znače ništa.

Ali u redu
Citat
Ljudi veoma pate,neko manje neko više.Nije prirodno da smo ovoliko otudjeni,sve se sjebalo. Mnogo patologije na sve strane. Pokušavamo da budemo cool,suzdržani smo i "politički kortektni",prave j*bene diplomate. Materijalnim pokušavamo da popunimo unutrašnji osećaj praznine i usamljenosti i patimo od pokazivanja osećanja.Većina je "operisana" od toga.Postali smo kao školjke. Niko nije cvećka u tome pa ni ja.

Ova tvoja misao mi se sviđa i slažem se njom. I s tim u vezi ako je neko žestoki kritičar dogmatike bilo koje vrste, to sam ja. Ja svoje prijatelje i biram tako što gledam da u njima postoji nešto njihovo, nešto što je nastalo kroz patnju, ili radost. Mrzim prazne ljude, ljušture, koji se sa svima slažu, ali neki ljudi jednostavno nemaju više snage da se bore.

Kažeš da sam bacio misao "Kad se Ego ili "JA" oslabljuje, postoji opasnost je da svest bude zdrobljena čovekovom nesvesnom psihom." i zbrisao.

Nije tačno, čekao sam da se neko uključi u razgovor, da prvo raščistimo pitanje šta se podrazumeva pod Egom. Da li je to svest, da li to ono što nazivamo "JA". Pošto je diskusija zamrla ja sam odustao od čekanja. Ali neće mi biti teško da pokušam da narcrtam , da moraću da nacrtam moje viđenje svesti kao takve.

Tema se zove sadašnji trenutak, pa zar nije glavna misao Budizma da ne postoji ni prošlost ni budućnost, već samo sadašnji trenutak. I onda mi ti kažeš , e jbt evo ga još jedan sveznalica koji sve mora da nazove nekim imenom.
« Poslednja izmena: 18. Mar 2009, 00:38:49 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Ok moja "krivica" , što nemam preko dana vremena da ovde meditiram sa vama.  Smile

Sada je kasno i ljudi verovatno nemaju neku želju da učestvuju u ovim glavolomkama. Ali ja patim od nesanice, i ovo mi dođe kao prilika da ubijem još malo vremena. Mada kako je teško, komunicirati sa nekim na ovaj način. Stvarno teško.
« Poslednja izmena: 18. Mar 2009, 00:47:24 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Tačno je da postoje neki elementi budizma u ovome, ali nije budizam. Ego je dominantni deo naše ličnosti. Sada da li je on istinski ja? Da li se rađamo sa egom, ili on kasnije nastaje? Ako ubiješ ego šta ostaje? Ostaje pravi ja. Zato mislim da nas ego sputava ka samospoznaji. Dakle, spoznati sebe ne znači spoznati ego, već ono što je ispod, našu suštinu, ono što u stvari jesmo.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Da, Markose, ja mislim da trebamo utišati naše negativne aspekte ličnosti (Ega), da bi postigli smirenje.

Ali ovde se vidim potencira misao totalnog oslobađanja od Ega, kao put ka samospoznaji. Da ne bude zabune, postoje načini na koje možemo "utišati" svoj ego (koji se izražava preko svojih funkcija), i na taj način videti naše stvarno biće, našu svest. Ono "čudesno nešto" što se rađa zajedno sa nama.

Ali kada se oslobodimo Ega, šta dolazi posle toga. "JA" je onaj plamen svesti koji nas štiti od naleta nesvesne psihe. Šta se dešava ako poništimo svoje "JA", materijalisti više vole da "JA-svest" nazivaju Egom.

Ego predstavlja jednu organizaciju svesnih i nesvesnih funkcija, odnosno jednu vrstu psihičkog regulativa koje naše iskustvo organizuje i omogućava nam adaptaciju na realnost

U tom smislu pod Egom se podrazumeva organizacija funkcija koje osiguravaju prilagođavanja i kontrolu ponašanja, a uključuju u sebe: intelekt, mišljenje, pamćenje, jezik, percepciju, pažnju, integraciju, kontrolu realnosti, afektivitet, objektivne relacije i motalitet.

Znači Ego se izražava preko svojih funkcija. Svest zamišljam kao psihičku energiju (možda je to prana iz Budizma), koja prolazeći koja prolazeći kroz Ego izražava svoje funkcije.

Kod raznih ljudi različito su te funkcije organizovane,neke su slabije neke su jače (izrazitije), različito uzajamno deluju, čineći da je svaki (pojedinačni) Ego različit.

Ovo su moja razmišljanja, da neka persona ne pomisli da sam ovo po sistemu copy.paste zalepio.

Inače skinuću (pročitaću) ove knjige pa ću nadam se moći i ja da ravnopravnije učestvujem u razgovoru. Smile
« Poslednja izmena: 18. Mar 2009, 01:45:39 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Bosch ima centrifugu
Tvoj um veoma lepo funkcionishe - veoma prrdvidljivo sobzirom na tvoje everopsko obrazovanje i kulturno podneblje koje te je uoblicilio na odredjeni nacin. To o cemu pricas je veoma lepo receno ali ostaje pitanje - sta je to JA - ili da lli je tvoj nacin razmisljanja deo tebe (istinskog tebe) ili ne. Ego - bar u smisli kako ja vidim da tu rec Eckhart Tole to koristi - nije tvoj um niti to sto ti mislis da jesi. Nije cak ni svest, ni svest o svesti - tvoje pravo JA je ono sto postoji iza svega toga - svest iza svesti iza svesti koja se svesna sopstvene svesnosti. Svaki put kada skines jedan prasnjavi sloj sopstvene lazne identifikacije sa necim otkrices novi sloj sa jos vishe prasine. Kada ih sve skines nece ostati nista - ali ce u isto vreme ostati SVE. To si TI - ti si SVE.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia

Mighty Luke
13. Feb 2009, 00:09:06

Sta je to i kako izgleda to stanje svesti o kome su napisane tolike silne knjige a koje po de Melu nista nije lakse nego postici ga, samo sto to NE zelimo.
Stanje i svest naseg pravog ja, ne ovog sada uslovljenog raznoraznim etiketama, zeljama, strahovima.., nego iznad svega toga, kao sto je odrastao covek iznad decjih igara, stanje u kome vlada savrseni mir u umu, stanje maksimalne srece neuslovljene od nicega osim od samog fakta sto postojimo, nezavisnost od svega a opet povezani sa svime. Nase najprirodnije stanje, samo sto tokom zivota postajemo toliko zaslepljeni onim sto nas lazu, t.j. onim cime se sami lazemo, pa postajemo toliko slepi i konfuzni, a sto je jos gore, i samouvereni u tome. Po de Melu radi se o nasim zeljama i navikama kao prepreka ka prosvetljenju, tacnije nacin na koji ih posmatramo vezujuci se i uslovljavajuci se za njih.
Sta ce mi prosvetljenje ako me to toliko uzdigne iznad mojih zelja, recimo seksualnih, pa zaboravim da uzivam u seksu, nego gle strahote, to ce mi biti kao decja igra koju cu cisto radi reda da odigram a necu onako iskonski da uzivam. Postoji i volja za moc, ambicija, preterani ponos itd kao prepreke na tom putu medjutim seksualnost se smatra za nesto najiskonskije i najteze za prevazici. Pomocu seksa dobijamo jedan vid uslovljenog "prosvetljenja."
Citajuci po drugi put Budjenje dosao sam do zakljucka da ne zelim da se probudim. Recimo kad bih birao izmedju toga da imam vecni mir, spokoj i srecu ili jednu seks bombu sa kojom se fizicko-hemiski slazemo nuklearno, izabrao bih drugo. 
A vi probudjeni, jeste li se sasvim osvestili ili biste izabrali bezuslovnu srecu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia

Makros_Crni
Poruka #1 13. Feb 2009, 03:26:25

Ne želiš da se probudiš? Veruj mi da želiš. Šta te tera da istražuješ ovu oblast, ako ne upravo to. Nemoj da misliš da sam ja to postigao, kao i tebe ovo me zanima pa istražujem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia

Mighty Luke
Poruka #3 danas u 21:44:08

Zelim ali u svoje vreme. To je nesto kao imas kolac da pojedes a najbolji deo tog kolaca je slag, i to kao najbolje ostavljam za kraj, jer ako njega najpre pojedem u ostatku necu toliko uzivati. Moze se taj kolac jesti i umereno, pomalo od obe strane.
Psihijatar Majkl Pek je pisao nesto o tome, da je najveci problem kod ljude koje bi zeleli da istovremeno i jedu i da cuvaju taj kolac, ljudi koji odbijaju da odrastu a zele da budu tretirani kao odrasli. Mislim da je u tom kontekstu bilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia

Mighty Luke
Poruka #3 danas u 21:44:08

Evo jedne price o povezanosti seksa i straha kao prepreke ka prosvetljenju, hahahahahaa...

Jedan covek, sasvim obican neprosvetljeni covek je krenuo u setnju, najobicniju setnju da protegne noge. Put mu je preprecila banda od desetinu momaka. Vodja bande mu se doblizio i pitao ga:
- Gde si posao?
- U setnju - zbunjeno je odgovorio covek.
- E pa ne mozes da prodjes odavde.
Covek je hteo da se okrene i ode ali vodja ga je zaustavio i rekao mu:
- Sad vise ne mozes da odes. Zamoli nas lepo pa mozes da ides gde god hoces.
- Molim vas, hteo bih da prodjem - uplaseno rece covek.
- Ne ne - nasmesio se vodja.
- Molim vas decki, moram da prodjem - vec iznervirano rece covek i hteo je da se probije izmedju njih ali banda ga je izgurala.
Covek je samo cutao suzdrzavajuci bes. Cutali su i stajali neko vreme pa je konacno vodja dao znak svojima da  naprave mesto coveku da prodje. No samo sto je prosao, vodja ga je udario nogom otpozadi. Coveku se prelila casa strpljenja, nesvesno mu odeknulo u umu - ponos ili smrt!., i napao je vodju udarajuci ga. Ali ostatak bande ga je napao i prebio. Dok je lezao u polusvesti od batina, vodja se sagnuo prema njemu, nasmesio i rekao:
- Sledeci put nas samo LEPO zamoli.

Evo kako gledam na ovo, nesvesna verzija price

Jedan covek, sasvim obican neprosvetljeni covek je krenuo da nadje nesto da seksa, nesvesno jel. Smile Put mu je preprecila banda od desetinu momaka. Vodja bande mu se doblizio i pitao ga:
- Gde si posao?
- Da seksam nesto - zbunjeno odgovori covek.
- E pa ne mozes da seksas ovamo.
Covek je hteo da se okrene ali vodja ga zaustavio:
- Sad vise ne mozes da se vratis, zamoli nas lepo pa cemo te pustiti da seksas koliko hoces i gde god hoces.
- Molim vas, hteo bih da seksam - uplaseno odgovori covek.
- Ne ne - nasmesi se vodja.
- Molim vas decki, moram da seksam - vec iznervirano odgovori covek i hteo je da se probije izmedju njih ali banda ga je izgurala.
Covek je samo cutao suzdrzavajuci bes. Cutali su neko vreme pa je vodja dao znak svojima da naprave mesto coveku da prodje. No samo sto je prosao, vodja ga udario nogom otpozadi. Coveku se prelila casa strpljenja, u um mu nesvesno doslo - seks ili smrt!., i navalio je na vodju bande udarajuci ga. No, ostatak bande ga je napao i prebio. Dok je lezao u polusvesti od batina, vodja se nagnuo nad njim, nasmesio i rekao:
- Sledeci put nas samo LEPO zamoli.

Ako se secate Obi van Kenobija (Alek Ginis)  u Rat zvezda, epizoda Nova nada, kad je hipnotizirao vojnike Imperije, - Ne trazite nas, - Ne trazimo vas, Ne trebate ove robote, - Ne trebamo ove robote, - Mozemo da prodjemo, - Mozete da prodjete, i fino prosao sa Lukom, Tripijom i ArtuDituom. Sila ima veliki uticaj na slabe ljude. Tako i prosvetljeni ima slican uticaj, kao sunce koje rasteruje oblake.
Budimo prosvetljeni i imajmo maksimalno bezbedan seks, avaj, vodjenje ljubavi. Wink

Ako se ne slazete s ovime, molim vas izvolte demantirajte nesto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Coolrunner
Poruka #4 danas u 21:49:34

Stanje i svest naseg pravog ja, ne ovog sada uslovljenog raznoraznim etiketama, zeljama, strahovima.., nego iznad svega toga, kao sto je odrastao covek iznad decjih igara, stanje u kome vlada savrseni mir u umu, stanje maksimalne srece neuslovljene od nicega osim od samog fakta sto postojimo, nezavisnost od svega a opet povezani sa svime.

A opet, i pored ovolikog teksta, ipak mislim da je bas dete u sred decije igre i savrseno u svom miru i maksimalno srecno a neuslovljeno icim osim sto se bas tu i tada igra, odnosno postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 08:49:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.351 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.