Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 16:33:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sadasnji trenutak  (Pročitano 39072 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: qcko
Ego je smišljen da bi se razlikovali kvazi-ludi od kvazi-normalnih... po ljudskom shvatanju sasvim je (kvazi)normalno misliti prvo na sebe pa na druge.
Ne postoje 'kvazi-ludi' ili 'kvazi-normalni', postoje ili ludi ili normalni ljudi, zna se vrlo dobro sta je lud covek, a sta
je normalan covek.
Misliti prvo na sebe je apsolutno normalno i nema apsolutno nikakve veze sa egom, ego je davanje vaznosti sebi u odnosu na druge.
Kako mislis "Ego je smisljen' ?
Ego je stanje svesti, kako neko moze da smisli svoje stanje svesti ?

Jewpiter
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Ne postoje 'kvazi-ludi' ili 'kvazi-normalni', postoje ili ludi ili normalni ljudi, zna se vrlo dobro sta je lud covek, a sta
je normalan covek.
Au brate  Smile.... ko je merodavan da donosi odluke šta je normalno a sta ne? Većina?
Ono što se danas radi, a smatra se normalnim, bi se pre 100 godina smatralo ludim....
Isto tako ono što mi danas smatramo suludim, će se možda u budućnosti smatrati normalnim... to je toliko relativno, da neću ni da nastavljam diskusiju o tome...između ostalog zato što nije tema.
Misliti prvo na sebe je apsolutno normalno i nema apsolutno nikakve veze sa egom, ego je davanje vaznosti sebi u odnosu na druge.
Slažem se...Sad je tako. Ali i to je varijabilno. Možda ćemo u budućnosti raviti kolektivnu svest kao mravi, što me uopšte ne bi čudilo, kako smo krenuli...
Kako mislis "Ego je smisljen' ?
Ego je stanje svesti, kako neko moze da smisli svoje stanje svesti ?
Konkretno, mislio sam u smislu da je ego smišljen kao opravdanje sebičnih ljudi.
Ako ćemo tako, Ego=Ja... Kako Ja mogu da budem stanje sopstvene svesti?
Bavimo se malo komplikovanijim terminima ovde. Ne možeš tako olako da definišeš Ego.
Prvo kažeš da je ego davanje važnosti sebi u odnosu na druge, a onda u istom kontekstu kažeš da je ego stanje svesti.
Možda si mislio na to da ego predstavlja stupanj razvijenosti samosvesti, najprostije, ali opet nepotpuno rečeno...
evo ti definicijE (da, ima ih više, gle čuda) ako ne znaš.
http://www.thefreedictionary.com/ego
ovde si sam sebe zakopao...
Misliti na sebe nema veze sa egom  Smile
Misliti prvo na sebe nema veze sa davanjem važnosti sebi u odnosu na druge  Smile
« Poslednja izmena: 12. Apr 2009, 13:02:52 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: qcko
Au brate  Smile.... ko je merodavan da donosi odluke šta je normalno a sta ne? Većina?
Ono što se danas radi, a smatra se normalnim, bi se pre 100 godina smatralo ludim....
Isto tako ono što mi danas smatramo suludim, će se možda u budućnosti smatrati normalnim... to je toliko relativno, da neću ni da nastavljam diskusiju o tome...između ostalog zato što nije tema.
"Medicinski lud covek je lud covek bez obzira na vremenski period. To je covek koji je odvojen od stvarnosti.
stvarnost je danas ista kao sto je bila pre 10000 godina.
Ti brkas okolnosti i moral sa medicinskim stanjem uma.
Svaki covek koji ima koeficijent inteligencije ispod 80 nije normalan covek.
[quote=qcko]
Slažem se...Sad je tako. Ali i to je varijabilno. Možda ćemo u budućnosti raviti kolektivnu svest kao mravi, što me uopšte ne bi čudilo, kako smo krenuli...
"Misliti na sebe" znaci imati zastitu svog zivota kao prioritet, sve zivotne vrste (pa i mravi) su opremljeni mehanizmom koji pokusava da odrzi taj zivot.
"Misliti na sebe" znaci odrzati sebe u zivotu da bi mogao da pomognes drugima.
[quote=qcko]
Konkretno, mislio sam u smislu da je ego smišljen kao opravdanje sebičnih ljudi.
Ako ćemo tako, Ego=Ja... Kako Ja mogu da budem stanje sopstvene svesti?
Bavimo se malo komplikovanijim terminima ovde. Ne možeš tako olako da definišeš Ego.
Prvo kažeš da je ego davanje važnosti sebi u odnosu na druge, a onda u istom kontekstu kažeš da je ego stanje svesti.
Možda si mislio na to da ego predstavlja stupanj razvijenosti samosvesti, najprostije, ali opet nepotpuno rečeno...
evo ti definicijE (da, ima ih više, gle čuda) ako ne znaš.
Nista tu nije komplikovano, postoji samo jedna prava definiocija reci i ego nema nikakve veze sa sebicnoscu, zato sto postoje ljudi koji nisu sebicni, ali su na ego tripu, zato sto sebi pridaju znacaj.
Ziveo sam 14 godina u Engleskom govornom podrucju (UK & US) i hvala ti za trud da ti meni objasnis za sta se koristi termin 'ego'. Ako mislis da se tamo ljudi setaju sa recnikom pod miskom, varas se.
[quote=qcko]
ovde si sam sebe zakopao...
Misliti na sebe nema veze sa egom  Smile
Misliti prvo na sebe nema veze sa davanjem važnosti sebi u odnosu na druge  Smile
Nisam se ja zakopao, nego ti ne shvatas razliku izmedju "misliti na sebe" i "isticati svoju vaznost".
Po tebi ako sam ja gladan i ako mislim kako da se nahranim, znaci da sam ja na 'ego tripu'.

Nemas potrebu da mislis da sam ja protiv tebe, niti da sam protiv onih koji su 'iznedrili' verovanje koje ti imas,
samo ti objasnjavam sta je istina, istina ne ide protiv coveka, nego protiv onoga sto je covek rekao.

Jewpiter
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Šta je stvarnost a šta iluzija? Da li si siguran da živiš u stvarnosti, ili si, kao većina ljudi, odabrao jednu od mnogobrojnih iluzija?
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
@eyepheelYU, ubih se dok sam protumačio šta si napisao.
Citat
"Medicinski lud covek je lud covek bez obzira na vremenski period. To je covek koji je odvojen od stvarnosti.
stvarnost je danas ista kao sto je bila pre 10000 godina.
Ti brkas okolnosti i moral sa medicinskim stanjem uma.
Svaki covek koji ima koeficijent inteligencije ispod 80 nije normalan covek.
ne pricamo o istom ludilu, ocigledno...ti misliš na mentalnu zaostalost. Ja mislim na ludilo koje ima veze sa društvom u kome živiš i koje se stiče...znači nije urođeno kao mentalna zaostalost.  Smile
Citat
Nista tu nije komplikovano, postoji samo jedna prava definiocija reci i ego nema nikakve veze sa sebicnoscu, zato sto postoje ljudi koji nisu sebicni, ali su na ego tripu, zato sto sebi pridaju znacaj.
Ziveo sam 14 godina u Engleskom govornom podrucju (UK & US) i hvala ti za trud da ti meni objasnis za sta se koristi termin 'ego'. Ako mislis da se tamo ljudi setaju sa recnikom pod miskom, varas se.
Jel treba ponovo da ti šaljem link?
Valjda je očigledno da nema samo jedna definicija te reči, već više. Znači, možda ja grešim, ali tako sam čitao i čuo svuda. Ako imaš jedinstvenu definiciju, slobodno pošalji  Smile
I kakve veze ima Engleski i Engleska govorna područja sa reči Ego, kad je to latinska reč?
I ego je širi pojam od sebičnosti. Čovek koji ima razvijen ego, ne mora da bude sebičan, ali zato čovek koji je sebičan obavezno ima razvijen ego.Postoi i termin za takav karakter - egocentričan, i sebičnost je samo jedna od osobina takvih ljudi.
Citat
Nisam se ja zakopao, nego ti ne shvatas razliku izmedju "misliti na sebe" i "isticati svoju vaznost".
Po tebi ako sam ja gladan i ako mislim kako da se nahranim, znaci da sam ja na 'ego tripu'.
Ok, izvini, pogrešno sam shvatio  ovo za "misliti na sebe" i "isticati svoju važnost"... sad kapiram šta hoćeš da kažeš. a što se tiče ego tripa, donekle se i slažem sa tobom, ali...
Malo je pogrešno nazvati to 'ego tripom' ... ja bih to nazvao nuždom. Da li bi se ti iz nužde pretvorio u kanibala ako ti život zavisi od toga? Pritom imaj u vidu da se u trenucima kad ti je ugrožen život, svest (znači uključujući i samosvest tj. ego) menja. Ekstremno. Ali, da , možda bi se to moglo nazvati 'ego tripom'.
I ne mislim ja da si ti protiv mene. Ja imam svoje istine, ti imaš svoje. Drugačije smo naučeni.
Kol'ko ljudi, tol'ko ćudi.
Šta je stvarnost a šta iluzija? Da li si siguran da živiš u stvarnosti, ili si, kao većina ljudi, odabrao jednu od mnogobrojnih iluzija?
Stvarnost je ono što postoji i što se dešava. Iluzija je ono što mi mislimo da postoji i da se dešava a ne dešava se.
Da li sam siguran da živim u stvarnosti?
Da li cvrkuću ptice ispred mog prozora?
Da li osećam Sunce na svojoj koži?
Da li me miris proleća podseća na dane koje sam kao mali provodio na selu?
Da li znaš kakav je osećaj kad postaneš ujak...drugi put.
Kako da ti opišem šta je stvarnost kad je nisi doživeo i proživeo?
To je jedina stvarnost za koju znam. Jel sam ja lud što sam navikao na život?
Ako ikad saznaš da živimo u brdu jedinica i nula, nemoj da mi javljaš, nisam toliki revolucionar.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
Stvarnost je ono što postoji i što se dešava. Iluzija je ono što mi mislimo da postoji i da se dešava a ne dešava se.
Ako ikad saznaš da živimo u brdu jedinica i nula, nemoj da mi javljaš, nisam toliki revolucionar.
To sto si naveo, je samo zato sto tako "vidis", sto svest daje takav utisak. Ono crvenim je poenta.  Smile A i u ostalim navedenim stvarima gresis.
« Poslednja izmena: 12. Apr 2009, 18:29:07 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Citat
Ako ikad saznaš da živimo u brdu jedinica i nula, nemoj da mi javljaš, nisam toliki revolucionar.
To sto si naveo, je samo zato sto tako "vidis", sto svest daje takav utisak. Ono crvenim je poenta.  Smile A i u ostalim navedenim stvarima gresis.
Ja se potpuno slažem sa tobom. Ali to je jedina stvarnost za koju ja znam. A potrebna mi je ta stvarnost da bih imao želju za životom. Šta meni znači i da shvatim da živim u iluziji? Ne postoji ništa što mogu da uradim 'odavde' da tu iluziju prekinem. Jer ja se u njoj nalazim. Šta, živeću sa tim saznanjem do kraja života, i šta time dobijam?
A šta ako ovo jeste stvarnost? Moraš i da misliš na tu opciju. Onda sam džabe potrošio taj jedan život koji mi je dat u paranoji misleći da živim u iluziji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Citat
to je upravo ono zbog čega sam odustao... imaš osećaj da si nešto novo, bitno i istinito otkrio...a u stvari nema tu ničeg osim tvoje paranoje (tako je meni barem bilo).Krećeš zdravom logikom i čistog uma a završavaš sa glavom u sopstvenoj bulji... i sve je to živi pesak koji te vuče sve jače i jače a da nikad ne potoneš skroz...i posle nekog vremena, imam osećaj da nema povratka. Implodiraš u sopstveno ludilo...hvala bogu pa nisam osetio kako je to. Sad će ovi koji su nastavili tim putem da kažu kako je to u stvari lep osećaj, kako spoznaješ sebe, postaješ jači itd... nisam dotle stigao i iskreno ne znam kako je ali znam da ne doživljavaju svi isto, tj. količina spoznaje zavisi od čoveka do čoveka...i mislim da je sve to iluzija.
I sad se osećam bolje prvenstveno zato što sa manje očekivanja i vere koračam životom. Ne trošim više misli ni na šta, osim na ono što je ispred, iza i oko mene. Ne zalazim više u svetove koji ne postoje...

Razumem te,prošao sam pakao strahova radeći na oslobadjanju okova uslovljenosti. Odučavati se nije nimalo jednostavno a takodje nametnut strah "Šta će o meni misliti" je takodje stravičan i ja te potpuno razumem,preteško je ići tim putem i to jeste put kojim se redje ide-linja manjeg otpora je češća naravno.
 Gomila razarajućih strahova za čije prebrodjavanje treba avanturizam i hrabrost ogromnih razmera...
  Smireni i svesni ljudi do tog stanja svesti nisu došli prečicom jer nje prosto i jednostavno nema.
  Na putu koji vodi ka slobodi stoji gomila,ali gomila strahova koji se pojavljuju. Vremenom,imaju sve manju snagu a vi osećate prisutnost i gledate zbunjeno kakav je svet u kome živite,koji ste živeli. Mi smo ludi,mahniti,poremećeni ali svako ko je dovoljno hrabar i sme da se upusti u samoposmatranje neka zna da ne treba da se bori ni protiv čega već da strpljivo posmatra svet oko sebe kao prvi put u životu. Do slobode se dolazi svesnim samoposmatranjem,dobronamernošću i neizmernom tolerancijom prema sebi.
« Poslednja izmena: 12. Apr 2009, 19:56:25 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
@taxtex, jel si razmišljao da se kandiduješ za predsednika. Imaćeš moj glas  Smile  ...osim ako ti opozicija bude Slavoj Žižek  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0
 Baš i nisam nešto cool jel da  Smile Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 16:33:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.