Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 07:04:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rusija kupuje bespilotne avione od Izraela  (Pročitano 23517 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Nase BPL nisu ugrozene nabavkom Izraelskih i to sam pomenuo vise puta.

teshko da bi  Smile . istina je da nisu u istoj klasi ,da bi bilo povoljno imati i vece i manje - ali brate ovo je srbija  Smile . postoji hronican nedostatak para i hronican vishak korupcije  Smile . bojim se da bi svaki zahtev VS za nabavkom BPL iz domacih izvora zavrshio sa odgovorom - pa zar vam vec nismo obezbedili .... onih 5 miliona evra je otishlo u nepovrat ,a mi sad imamo gotovo beskorisne letece igrachke.

jedina nada za domace letelice je izvoz ,ali poshto je konkurencija na trom polju jaka ,nada je slaba  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Bilo bi nade kada bi skontali nesto sto niko jos nije, neku mikro zajebanciju. Niakd se ne zna (mada sumnjam, jer letargija vlada - treba biti "lud" i hrabar pa nesto petljati - rezultati dodju sami) Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Nase BPL nisu ugrozene nabavkom Izraelskih i to sam pomenuo vise puta.

teshko da bi  Smile . istina je da nisu u istoj klasi ,da bi bilo povoljno imati i vece i manje - ali brate ovo je srbija  Smile . postoji hronican nedostatak para i hronican vishak korupcije  Smile . bojim se da bi svaki zahtev VS za nabavkom BPL iz domacih izvora zavrshio sa odgovorom - pa zar vam vec nismo obezbedili .... onih 5 miliona evra je otishlo u nepovrat ,a mi sad imamo gotovo beskorisne letece igrachke.

jedina nada za domace letelice je izvoz ,ali poshto je konkurencija na trom polju jaka ,nada je slaba  Smile
Pa nije bas tako, ulaganja u razvoj sistema su uvecana 4 puta u odnosu na prethodnu godinu, Sutanovac vec ubira politicke poene i nastavice sa obnovom industrije (stizu novi izbori), samo Turci su najavili saradnju vec od sledece godine na temu baruta (pretpostavlja se sfericnih), i projekata sa VTI, tj. aviona za obuku (rekose mi da oni imaju svoju licencnu verziju aviona tipa slicnom Lasti, moguce je da zele licencu za G4), i tenkovskog motora (razvijan za Vihora, nikad u siroj upotrebi, ali kupili su licencu za Koreanske tenkove a fali im nezavisni motor jer Koreanci nisu razvili svoj - opet moguca licenca).

Dakle, prostora za nabavku ne samo da ima i ne bi sigurno ulagali u razvoj letelice da im ne treba i da je nece kupiti. Nije ovo samostalni projekat Jugoimporta (poput Lazara i vise modernizacija), vec projekat VTI trazen i finansiran od strane vojske, iz vojnog budzeta koji ce u buducem periodu iz njega i biti nabavljen. Dakle nema njima sta ko da kaze, ne traze se dodatna sredstva od vlade, potrebe vojske su jasne, iskustva su stecena, a para za Izraelsko i da hoce vise nema.
Ovde nema puno mesta skepticizmu, iako u startu nece biti veliki brojevi u pitanju, ali ce posle testiranja najverovatnije i doci do uvodjenja u upotrebu. Naravno u Srbiji je sve moguce, ne sporim, ali se u slicnim situacijama uvek davala prednost domacem proizvodu, cak i u poslednje vreme, tako ce biti i ubuduce (naprosto politicka korist, nista licno).

Evo ponovo linka o razvoju domacih sistema u VTI (BPL se pominje samo u jednoj recenici, ali je tekst dosta jasan u promenjenom odnosu drzave prema vojnoj industriji u poslednje vreme - kao i kakav je bio do skora). Samo jedna napomena, ne verujem da bi Irak kupio bespilotne ni Izraela, niti Ruske, a Amerikanci im sigurno ne bi prodali svoje. Kada su nasi uspeli da im prodaju Lastu pre nego sto je bila zavrsena, zasto ne bi i BPL. A sigurno ima jos zemalja u slicnom statusu...:

http://www.odbrana.mod.gov.rs/odbrana088/10-12.pdf
« Poslednja izmena: 18. Maj 2009, 21:09:25 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
[
Pa nije bas tako, ulaganja u razvoj sistema su uvecana 4 puta u odnosu na prethodnu godinu, Sutanovac vec ubira politicke poene

dva put nishta je nishta ,matematika je jasna  Smile Smile Smile poznato nam je da shutanovac obecava i laze na krupno ,ali na ovaj pdf ipak ne dolaze veverice ,tako da te prichice ostavi za sastanak podmaltka DS  Smile

inache , vojna industrija je proizvela masu novih sredstava koja su navodno trebalo da budu uvedena u VS ,ali od toga nishta bilo nije - od pushke M-21 ,preko M-84 AB1, do te famozne modernizacije mig-29 koja se svela na jedan osrednji remont (ne mogu da skupe 4 ispravna aviona) . kako je projekat ove BPL najavljen josh 2004. ,ochekivalo bi se da nekih rezultata ima ,ali po svemu sudeci - odustalo se  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Ne ulazim u politiku pa bih isto zamolio i tebe (nemam nikakve veze sa pomenutom strankom, naprotiv), nema ovo veze sa Sutanovcem, samo pokusavam da objasnim da stizu novi izbori i da ce necime morati da se pohvale.... Inace, clanke imas na sajtu Ministarstva odbrane i na sajtu magazina Odbrana, nista prekomplikovano, a i kako god bilo mislim da ne lazu (bar ne preterano). Ipak su ovo reci iz struke, ljudi koji na tome rade, a i niko nikome ne brani da ode na sajam Partner 2009 i da se raspita (sajam je zatvoren za posetioce samo prvi dan, ostalih dana moze i gradjanstvo), verujte ljudi su otvoreni za pricu i cuces konkretne price zasto je neko nekoga zajebao, zasto nesto nije uradjeno, ko je od generala i politicara kriv itd. Nisu potrebne teorije zavere kada imas cinjenice.

M-21 je kupljena u broju od 1000 komada, a po meni nista specijalno jer je i ekonomski malo tupavo uvoditi novi kalibar kada imas stotine (mozda i koju hiljadu) tona municije za kalas, dok i sami Amerikanci 5,56 metak smatraju inferiornim, ali ne uvode novi jer to kosta ko Svetog Petra kajgana (a i razni lobiji cine svoje). To ne znaci da ce se kupiti strana puska, jednostavno nema para  za kompletnu vojsku...

Sto se tice M-84 AB1 nemaju para za modernizaciju a i 90 % delova za nju je uvezeno iz Rusije, dok je za jedan deo (danas je mozda i za sve ali nisam proveravao skorije) elemenata otkupljena licenca, inace dobar projekat, ali ja bih mu pre stavio varenu kupolu kada vec nesto rade (iako pri proizvodnji 80-ih nisu smeli da jacaju oklop, zbog ogranicenja u licenci za T-72 koju smo kupili, ne znam da li se to ogranicenje odnosi i na modernizacije). Zatim bih mu izdvojio municiju u posebno odradjen zadnji deo kupole tenka koji bi bio izveden isto kao na predlogu tenka tipa Oplot, da se ne bi desavala vise vesela izletanja kupole kada tenku zolja dodje do neoklopljenog spremista municije, da ne pominjemo kako reaktivni oklop ipak nije sve lepo pokrio, verovatno ima razloga zasto je to tako. Ali kada vec nemaju para za modernizaciju na standard AB1, verovatno ni ovo tek ne bi dolazilo u obzir.

A sto se tice modernizacije MIG-29 (inace svih 5 lete, sredili su i onog koji je u ljubavnom odnosu sa autobusom ostao bez krila) javna je tajna da Generali nisu hteli da cuju za SMT ili nesto bolje jer onda ne bi bilo pojma o novom avionu u narednom periodu (kupili bi im u najboljem slucaju jos 12 polovnih Migova iz Rumunije koji rdjaju na stajankama u zadnjih 10-15 godina, a uz njihovo odrzavanje, verovatno im je zmaj napola pojela korozija), ovako ce se kupiti novi avion  a politicari ce da masu ofsetom kao zlatnom kokom i njihovom genijalnom idejom, ha... politika je politika... a politicari su biiip - samocenzura.
(Katanic je na  sva usta najavljivao SU-30 dok mu nisu skrenuli paznju da nije politicki korektno da ne pomene i druge, a i utice na cenu ako Rusi misle da imaju siguran posao, mada je moguce da ce Bajden za koji dan da ponudi polovne F-16 iz pustinje na poklon, a mi da vrlo "povoljno" platimo modernizaciju  Smile, verovatno  taman onoliko koliko kosta nov avion... Nadam se da ovi nasi ipak ne bi prihvatili takvu glupost... nada umire poslednja)...

Hocu reci, samo se trudim da budem realan... a razvoj nijednog sredstva ne traje kratko, narocito u Srbiji, pa SORU su zapoceli jos pre nekoliko godina i iako je u pitanju prakticno samo modernizacija haubice koja je koju deceniju kod nas, zavrsetak trece faze razvoja najavljuju tek za 2014. BPL ce se uvesti u naoruzanje, ima milion razloga....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
ma,sve su zasrali...  Smile
zato je najbitnije da su oni pobacali hiljadu tenkova,i da su "ispunili uslove Partnerstva za mir"...a i sam taj pojam partnerstva za mir je veoma relativan,pogotovu za nas slucaj.
budale jedne.
a Hrvati su tek ispali najjaci...pravi slucaj prelazenja s konja na magarca...  Smile
Citat
A sto se tice modernizacije MIG-29 (inace svih 5 lete
taman da budu spremni za cuvanje Bajdena od pomahnitalih paraglajdera...
a to za Su-30-pa fala Bogu da treba uzeti Su-30 a ne neku raspalu americku krntiju poput F-16.to nek uvale Hrvatima,sa sve M-kama i ostalim govnarijama...kao sto rekoh-s konja na magarca.
Citat
M-21 je kupljena u broju od 1000 komada, a po meni nista specijalno jer je i ekonomski malo tupavo uvoditi novi kalibar kada imas stotine (mozda i koju hiljadu) tona municije za kalas
to nije samo ekonomski tupavo,to je u svim aspektima-debilno.
« Poslednja izmena: 18. Maj 2009, 22:30:07 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
Srecom T-72 niko nije hteo da kupi, pa su povuceni u rezervu. Nazalost T-55 ne moze da parira ni jednom modernom tenku, a kada se digla prasina oko povlacenja i prodaje T-34 u staro gvozdje (od strane ljudi koji ni neznaju sta to znaci vec su samo razumeli  rec TENK) ja sam bio iznenadjen da su se uopste jos koristili jer nisu nizasta drugo bili nego za muzej... Gde naci hiljadu tenkista je drugo pitanje, mladi izbegavaju vojsku ionako, a uvaliti ih u zastarelu krsinu i reci juris na Abramsa ili izdrzi napad A-10 bi ih tek obradovalo. Mora se sto pre modernizovati M-84, i planirati kupovina novih, nazalost, kao sto rekosmo ovo je Srbija i pitanje je sta ce biti. Ako nam je za utehu (a bas i nije) ni jedna Nemacka nece imati puno tenkova, negde oko 400.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Srecom T-72 niko nije hteo da kupi, pa su povuceni u rezervu.
ne,nego se koriste delom za trening,delom u Gardi.bar je tako bilo.moguce je da su sad svi u Gardi.
Citat
Nazalost T-55 ne moze da parira ni jednom modernom tenku
tenkovi i naoruzanje se ne ostavljaju u vojskama samo dok mogu da pariraju novim sistemima.zato postoji rezerva,ili druge manje-vazne jedinice.
T-55ice koje smo mi imale su sasvim solidni tenkovi za nase okruzenje.takodje,T-55 kad se nasvira moze da sluzi jos 20 godina,ili bar jos deset.i sem toga,ako ne kao rezerva,mogli su da rese pitanje tih T-55ica na brojne nacine...oni su odabrali onaj najgori.
Citat
a kada se digla prasina oko povlacenja i prodaje T-34 u staro gvozdje (od strane ljudi koji ni neznaju sta to znaci vec su samo razumeli  rec TENK) ja sam bio iznenadjen da su se uopste jos koristili jer nisu nizasta drugo bili nego za muzej...
da,bilo je i M-18ica(hellcat,valjda...),i M-36,varijanti Shermana. (  Smile )
prvi put sam za ovo cuo jos pre nego sto sam znao sta je i T-55(za T-34 sam naravno,znao da je najslavniji tenk WW2).te T-34ke su bile u sastavu jedinica Teritorijalne odbrane.svakako je da su bile za muzej,ali ipak su imale par dobrih upotreba u ratu.(granata,ma kolko stara,ispaljena iz ma kog topa ma kog tenka,u svakom slucaju je dovoljno razorna da unisti dzip ili kamion ili deo zgrade...)ali,naravno da su trebali da ih stave u muzeje jos 80-ih,ako ne i 70ih...
Citat
Mora se sto pre modernizovati M-84, i planirati kupovina novih, nazalost, kao sto rekosmo ovo je Srbija i pitanje je sta ce biti
upravo to.pare su u pitanju.mada,ja sam sasvim zadovoljan i sa ovim sadasnjim M-84kama koje imamo.i dalje su medju najjacim tenkovima u regionu.
Citat
Ako nam je za utehu (a bas i nije) ni jedna Nemacka nece imati puno tenkova, negde oko 400.
a,dobro,to je druga prica.
1.Zapadnu Evropu je sad zahvatio taj idiotski talas neke filozofije kako je bolje imati sto manje tenkova.delom zbog onih ideja kako su tenkovi sad manje potrebni(sto je glupost),delom zbog same doktrine na zapadu,koja je malo pogresna po pitanju kvantiteta.
2.jedan Leopard 2 vredi reko bih-1,8 nas M-84(al,to je relativno,naravno),jer je jako dobro oklopljen,a i jako dobro naoruzan,al zato i trosi 2 puta vise od naseg M-84/T-72,tako da je razumljivo da se ne moze tek tako uporedjivati.takodje,to je sasvim drugaciji dizajn.i sem toga,kad se prica o tim malim brojevima tenkova,svi zaboravljaju i na druge velike igracke,ciji brojevi nisu smanjeni...  :[115]:tako da to sto su Nemci i Britanci sveli njih na 400,ne znaci da su smanjili i broj artiljerije,transportera,BVPova,haubica...
« Poslednja izmena: 18. Maj 2009, 23:23:21 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 
Je li , Hkj , jesi li ti sluzio vojsku ikada ? Jesi li bio nekad u nekoj kasarni van dana kada su javne smotre naoruzanja i opreme ? Jesi li otisao u neki nas auto-park ili tenkovski park ?

Zbas li kako izgleda kada odvezes vozilo u kome se vozis ti i jos sedam vojnika , a mehanicar skida delove sa drugog rashodovanog vozila da bi popravio tvoje ?

Znas li kako izgleda kada u skladistu naletis na kamion koji je stariji od tvog oca i truli na otvorenom , a motor mu je presao manje od 5000km ?

Kada sve to vidis , ili nesto konkretno dozivis , onda pricaj o rashodovanju T-55 i zasto je to uradjeno , mozda ce ti nesto vise biti jasno , mozda ce ti biti jasno kakva je bila i JNA , i VJ SRJ , i VS i CG , i kakva je do skoro bila Vojska Srbije .

Kada M-84 ima sanse u borbi sa M1A1 ili A2 , ili sa Lepardom 2 , samo ako je u odnosu dva ili tri prema jedan , osim ako se ne nadju slucajno na manjim daljinama , pa M-84 moze da efikasnije upotrebi svoj top , kakve bi sanse imao T-55 ? Kakvu svrhu imas da ulazes u sistem koji je stariji od tvog oca i pri tom ne moze da se uspesno bori protiv bilo kojeg savremenog tenka ? Sta ce ti ? Da li ces da ulazes u njega , ili u osavremenjavanje M-84 i T-72 , u o nove tenkove , da li kupljene , ili u domaci razvoj ? Ili ces od tenka da razvijas oklopni transporter koji ce teziti skoro kao tenk , trositi gorivo kao tenk , a da pri tom nece obezbedti znacajniji stepen zastite od drugih transportera , a pri tom ce zbog manje pokretljivosti obezbediti siguran cilj koji je lako vise puta gadjati i unistiti ?

Sto se nasih BPL tice , treba ulagati i u jednu i u drugu , s tim sto se treba videti da li se mogu dvotaktni benzinski zameniti elektricnim motorima , ili kako se moze smanjiti buka motora na minimum . Po svemu ostalom se cine dobrim resenjima , jedino bi starija trebala da dobije kameru za pilota , kao i da se veze za GPS , i/ili Glonas i Galileo kada postane potpuno operativan . I GPS je oduvek bio dostupan , samo sa signalom koji obezbedjuje manju tacnost navigacije , namenjenim za civilnu upotrebu . Trenutno je americka vojska dozvolila upotrebu i signala vece tacnosti za civilnu upotrebu , ali ta se odluka menja u skladu sa pretnjama prema SAD . Ali , i ta netacnost se resava diferencijalnim GPS-om , ili istovremenim oslanjanjem i na druga dva sistema satelitske navigacije . Zbog toga ni pre , a ni sada , nije bio problem obezbediti i satelitski sistem navigacije za BPL , ni za druge letelice , trebalo je samo para i nista drugo .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Je li , Hkj , jesi li ti sluzio vojsku ikada ?
ne.sad "sluzim" faks  Smile,pa cu posle njega vojsku.
Citat
Jesi li otisao u neki nas auto-park ili tenkovski park ?
moze se reci.i to upravo sa gospodinom Goranom Jankovicem,jednim od konstruktora Munje.
Citat
Kada sve to vidis , ili nesto konkretno dozivis , onda pricaj o rashodovanju T-55 i zasto je to uradjeno
vidi,znam ja da ti volis da sebe izjednacavas sa Albertom Ajnstajnom sa iskustvom i mudroscu Yode,ali ne moram da budem toliko strucan da bih shvatio da je bacanje hiljadu tenkova obicna glupost...
kao sto rekoh,pitanje tih T-55ica je moglo da se resi na brojne nacine,o cemu sam vise puta i pricao sa Goranom.
oni su jednostavno izabrali i najgori motiv da ih se rese,i relativno lose vreme,a i najgori metod da to urade...
Citat
Kada M-84 ima sanse u borbi sa M1A1 ili A2 , ili sa Lepardom 2 , samo ako je u odnosu dva ili tri prema jedan , osim ako se ne nadju slucajno na manjim daljinama , pa M-84 moze da efikasnije upotrebi svoj top , kakve bi sanse imao T-55 ?
pobogu,kakvi Leopardi i Abramsi,kada niko od susednih zemalja nema ni M-60,ili Leopard 1,ili cak i T-80????
kad/ako dodjemo u situaciju da se M-84 suoci sa Abramsom,to ce biti rat sa Americkim snagama(kazem AKO ikada dodje do toga...),a to je sasvim druga prica...
ja sam ovde pominjao Leoparde jer ih je pomenuo @stegonosa.
i ma koliko T-55 bio star,to je bio za nas region jedan solidan tenk.svakako,medju starijima,ali jos jednom ponavljam-uzimajuci u obzir stanje u okolnim zemljama,bio je sasvim dorastao potrebama.i ja bih ih se resio,ali postepeno,i to tek za nekih 5 godina.
« Poslednja izmena: 19. Maj 2009, 01:05:41 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 07:04:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.