Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Родитељи, шта вам гледају деца  (Pročitano 25750 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 436
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
Citat
Додао бих да се некада знало за јасну границу између добра и зла, између слабијег и јачег.
Хумор је био доста дубљи, а дијалога конкретно у Том и Џерију није ни било, тако да нема ни ружних речи.

Slažem se.

Citat
Pored svega što ste naveli ja bih da se osvrnem još i na to da se gubi maštovitost, sve se svodi na par stvari (ubijanje i ostalo)... A i sami likovi gube na lepoti crta lica, sad su kockasti i bitno je samo da se kreće i govori, nije bitno kako izgleda ni crtani lik ni svet oko njega. Nekada je to sve bilo puno lepše, interesantnije, maštovitije, prepuno boja i nadahnjujućih melodija u pozadini.

Znaci, OK je kada se dvoje lepih tuku, ali nije kada se dvoje ruznih tuku...

I ona je diplomirala? Smile

Gde je ona tema - Srbija i deficit znanja.

Ja bih rekla - Srbija i deficit zdravog razuma... Smiley

Naravno da nije oke... to nije spomenuto iz tog razloga. Pokušavala sam da skrenem pažnju na kreativnost uma koju su nam, kao deci, nametalii nekadašnji crtani filmovi, bogati bojama, zaobljenim linijama i divnom muzikom. Mislila sam na Diznijeve dugometražne crtane filmove. Sada deca nemaju tu priliku, muzika je agresivnija, pa i sama faca crtanih junaka. Sve vodi ka upotrebi neke sile. Jer ti kad slušaš klasičnu muziku i cvrkut ptica u, na primer, "Snežani i sedam patuljaka" ne možeš nikako da pomisliš na to da povrediš sebe ili druge. A danas su to uglavnom, češće, zvuci metala, tehna ili neke takve vrste muzike. Ne kažem da je to loša muzika, i sama ponekad slušam metal, ali ne smatram da je to muzika za decu tog uzrasta, definitivno. Još kada tome dodaš sadržaj crtanog filma - dobijaš užas. Deca su sama po sebi hiperaktivna većinom, ne treba podsticati tu hiperaktivnost jer onda postaju "nemoguća" (ne u bukvalnom smislu te reči). Naravno, o tome ne treba raspravljati jer je to individualno, od deteta do deteta. Ali svakako mislim da agresivnija muzika i loši tekstovi (koje smo već spominjali u prethodnoj komunikaciji) nikako ne mogu pomoći u pravilnom razvoju deteta. I čak štaviše, sve veći i veći procenat dece je nemirniji, impulsivniji, nepažljiviji u poslednje vreme. Mislim da su, u nekoj meri, tome doprineli i crtani filmovi.
Tuča, smrt, katastrofalan humor, psovke i ostalo nije oke ni u jednom slučaju, naravno. Wink  
IP sačuvana
social share
".   .   .   riječi su isto kao i gomila ljudi - nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave.   .   .   "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa ovako, meni je intersantno da u Japanu i ostalim Azijskim zemljama su im filmovi i crtaci puni krvi, nasilja, seksa, silovanja i tih zabavnih stvari, a njihova deca su relativno normalna. Dakle da li je u pitanju mentalitet ili edukacija, vaspitanje, nesto jeste.

Da li su ovakvi programi dobri za Srpsku decu, pa naravno da nisu, to nije za svakoga. Ja se secam na primer DragonBall Z-a i takvih serija i uopste me to nije navodilo na nasilje ili bilo sta drugo, ali to je sve individualno.

Veoma interesantna stvar je to sto oni samo pominju Azijske crtace i filmove a Americke zapostavljaju.
South Park, Simpsonovi, Family Guy, American Dad, Futurama su sve serije pune golotinje, psovki to jest veoma niskog humora ili odraslog humora kojeg ne bih preprucio nikome.  Gledajuci jednu ili dve epizode Family Guy-a, osetio sam kao da mi je IQ spao jedno 50 poena nize.  Dakle takvi crtaci bi trebalo da se prikazuju veoma kasno uvece, i roditelji bi malo trebali da posvete vremena sta deca gledaju.

Propast kulture, ne znam sta drugo da ocekujemo.
Vitez Koja, Skubi Do, Mile, Bole, Gricko i Sovko, LePiaf, Lale Gator, Vuk Vucko, to su crtaci na kojem je moja generacija odrasla, ali tada smo imali bar neku kulturu.  Sada, jebac;;; na trista nacina i sve u shesnaest, jer to je col  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49842
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S24
Pored svega što ste naveli ja bih da se osvrnem još i na to da se gubi maštovitost, sve se svodi na par stvari (ubijanje i ostalo)... A i sami likovi gube na lepoti crta lica, sad su kockasti i bitno je samo da se kreće i govori, nije bitno kako izgleda ni crtani lik ni svet oko njega. [b]Nekada je to sve bilo puno lepše, interesantnije, maštovitije, prepuno boja i nadahnjujućih melodija u pozadini.

Evo kako izgleda "credit" Pokemon filmova.... 

Smile
« Poslednja izmena: 19. Feb 2011, 04:42:50 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
a
  Smile
oni su mi ok,tu do 7-8 godina

Jesu, trenutno ih gledamo. I Snorkijevce...Ima dosta (watch online ) starih srtaca  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Apple 15
Citat
Додао бих да се некада знало за јасну границу између добра и зла, између слабијег и јачег.
Хумор је био доста дубљи, а дијалога конкретно у Том и Џерију није ни било, тако да нема ни ружних речи.

Slažem se.

Citat
Pored svega što ste naveli ja bih da se osvrnem još i na to da se gubi maštovitost, sve se svodi na par stvari (ubijanje i ostalo)... A i sami likovi gube na lepoti crta lica, sad su kockasti i bitno je samo da se kreće i govori, nije bitno kako izgleda ni crtani lik ni svet oko njega. Nekada je to sve bilo puno lepše, interesantnije, maštovitije, prepuno boja i nadahnjujućih melodija u pozadini.

Znaci, OK je kada se dvoje lepih tuku, ali nije kada se dvoje ruznih tuku...

I ona je diplomirala? Smile

Gde je ona tema - Srbija i deficit znanja.

Ja bih rekla - Srbija i deficit zdravog razuma... Smiley

Naravno da nije oke... to nije spomenuto iz tog razloga. Pokušavala sam da skrenem pažnju na kreativnost uma koju su nam, kao deci, nametalii nekadašnji crtani filmovi, bogati bojama, zaobljenim linijama i divnom muzikom. Mislila sam na Diznijeve dugometražne crtane filmove. Sada deca nemaju tu priliku, muzika je agresivnija, pa i sama faca crtanih junaka. Sve vodi ka upotrebi neke sile. Jer ti kad slušaš klasičnu muziku i cvrkut ptica u, na primer, "Snežani i sedam patuljaka" ne možeš nikako da pomisliš na to da povrediš sebe ili druge. A danas su to uglavnom, češće, zvuci metala, tehna ili neke takve vrste muzike. Ne kažem da je to loša muzika, i sama ponekad slušam metal, ali ne smatram da je to muzika za decu tog uzrasta, definitivno. Još kada tome dodaš sadržaj crtanog filma - dobijaš užas. Deca su sama po sebi hiperaktivna većinom, ne treba podsticati tu hiperaktivnost jer onda postaju "nemoguća" (ne u bukvalnom smislu te reči). Naravno, o tome ne treba raspravljati jer je to individualno, od deteta do deteta. Ali svakako mislim da agresivnija muzika i loši tekstovi (koje smo već spominjali u prethodnoj komunikaciji) nikako ne mogu pomoći u pravilnom razvoju deteta. I čak štaviše, sve veći i veći procenat dece je nemirniji, impulsivniji, nepažljiviji u poslednje vreme. Mislim da su, u nekoj meri, tome doprineli i crtani filmovi.
Tuča, smrt, katastrofalan humor, psovke i ostalo nije oke ni u jednom slučaju, naravno. Wink  

U Snezani i sedam patuljaka se desavaju sledece stvari:
- smrt majke
- zla maceha
- maceha koja tera Snezanu u sumu i od lovca koji je odvodi zahtava da joj donesi Snezanino srce
- maceha koja jede Snezanino srce
- maceha koja kada otkrije da je Snezana ziva kuje zaveru da je ubije na vise nacina... od uboda na otrovnu preslicu do gusenja
- princ koji se zaljubljuje u mrtvu osobu...
- i na kraju... ubistvo macehe...

A to je samo jedna od starih prica... koje uglavnom obiluju nasiljem... Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
A to je samo jedna od starih prica... koje uglavnom obiluju nasiljem...

Možda jeste nasilje...ali je ipak i slika realnog života.
Takve stvari se realno i dešavaju.

Dodala bih samo da ni Diznijevi crtaći nisu uopšte bezazleni.
« Poslednja izmena: 19. Feb 2011, 10:28:28 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Apple 15
Pa jeste slika sveta... samo... mene nervira taj stav - Odvratni Japanci nam kvare decu!!!

Ne kvare Japanci. Oni te filmove snimaju za svoju publiku. Ako je vec kulturoloska razlika prevelika, onda o tome treba da brinu urednici programa i roditelji, a ne jadni Japanci...

Edit... samo jos da dodam nesto povodom onoga - klasicna muzika ne izaziva nasilje... tj. ne povezuje se sa nasiljem...
Dva primera iz popularne kulture:

- u filmu Apocalypsa Now u trenutku kada Amerikanci vrse napada na Vijetkongovce u pozadini ide Vagnerovo "Jahanje Valkira"... Ista numera je iskoriscena u crtanom filmu "What's opera, doc?" sa Dusko Dugouskom...

- u uvodnom delu filma Odiseja u svemiru 2001 ... u cuvenoj sceni tuce majmuna... u pozadini ide Strausova "Also sprach Zarathustra " iliti "Tako je govorio Zaratusta"
« Poslednja izmena: 19. Feb 2011, 11:01:30 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6300
Поновићу, криви су уредници што уместо Душка Дугоушка, Нинџа корњача, Тома и Џерија и Паје Патка деци пуштају Гокуа, Покемоне и још којекакве тамо борце на карте-коцке-лопте са караконџулама од по 80 метара које се жестоко кидају. Немам ја ништа против манги и јапанске уметности и културе, али ипак треба пробрати шта је ту за децу, а не пратити само "модне трендове". Има и добрих јапанских цртаћа, али данас на ТВ-у углавном пуштају оне насилније.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
I meni su japanski crtaći odvratni, ali činjenica je da je u pitanju kulturološka razlika.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Nokia 
Jel je postojala nekad neka generacija koja nije govorila kako ova danasnja omladina nista ne valja, kako deca nisu ko sto su nekad bila itd.  Smile A koju poruku salju Lepotica i zver i Pepeljuga? Nisu li to dve najvece sponzoruse?

Nije problem u crtacima nego generalno u televiziji. I ne zaglupljuju se samo deca preko tv-a nego sve generacije.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.