Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rodila mrtvu bebu posle šest dana agonije u bolnici  (Pročitano 13114 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia zvrr
Pa i ranije je bilo optužbi na rad ljekara, i ranije se dešavalo da se te optužbe odbace kao neosnovane, pa se ne sjećam da su podnosioci tužbi bili  tuženi zbog klevete. Smiley Laku noć. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 5

Predlazem da se na forumu oformi specijalna komisija koja ce odrediti kojoj medijskoj kuci ili novinama treba najvise verovati. Inace, vest su prenele skoro sve dnevne novine. Primera radi, politika je prenela i stav direktora KC Kragujevac, koji takodje zestoko smrdi.

Očaj umesto radosti porodice Filipović

Da li su za smrt bebe u KC „Kragujevac” krivi lekari, kako tvrdi suprug porodilje, ili je, prema mišljenju ginekologa, u pitanju nesrećan slučaj.

Kragujevac – U Srbiji, kojom već godinama hara „bela kuga”, izgubljena je još jedna beba. To se, ovoga puta, desilo u Kliničkom centru „Kragujevac”. Umesto da novorođenče privije na grudi, tridesetdvogodišnja prvorotka Ružica Filipović pala je u očaj kada joj saopšteno da je fetus mrtav. Njen godinu dana stariji suprug Marko za smrt deteta krivi lekare.

Kaže da su se dežurni ginekolozi neodgovorno poneli i da ništa nisu učinili da spasu bebu. U dopisu koji je uputio Javnom tužilaštvu Osnovnog suda, optužio ih je za nesavesno lečenje, zlostavljanje supruge i – ubistvo deteta.

Lekari ovdašnjeg Kliničkog centra odbacili su optužbe, navodeći da je reč o nesrećnom slučaju. Tvrde da je Ružica Filipović imala isti tretman kao i sve druge porodilje, a da će uzrok smrti bebe biti poznat kada stignu rezultati obdukcije.

Na Odeljenje ginekološko-akušerske klinike Ružica je primljena prvog januara. Bila je u 38. nedelji trudnoće, a krajnji rok za porođaj bio je sedmi januar.

– Dežurni lekar je utvrdio da postoje kontrakcije, ali da grlić materice nije dovoljno otvoren. Supruga je, ipak, zadržana na odeljenju, jer se žalila na jake bolove. Nekoliko puta je povraćala, a lekari su ignorisali moje molbe da je pregledaju. Trećeg januara sam pozvao svoju majku, medicinsku sestru na Odeljenju za transfuziju krvi. Posle pregleda, lekari su mi rekli da je sve u redu, da još nije vreme za porođaj i da ne postoje razlozi za brigu. Mojoj supruzi je, međutim, bilo sve teže – kaže Marko.

On kaže da je intervencija njegove majke samo pogoršala odnos lekara prema supruzi, koja je i dalje trpela bolove.

– Tih dana više sam vremena provodio u bolnici nego kod kuće. Išao sam od sobe do sobe, tražeći dežurne lekare koji ili nisu bili tu ili nisu hteli da razgovaraju samnom. Iako nisam imao drugog izbora, sada znam da nije trebalo da zovem majku. Posle njene intervencije, moja supruga je prepuštena sama sebi. Uveče trećeg januara me je pozvala i kroz plač rekla da joj je dežurna doktorka odbrusila da se „ne dere”, da „ne kuka” i da je više „ne uznemiriva”. Kada sam došao u bolnicu, video sam kako se previja od bolova, ali ne znajući šta drugo da radim, govorio sam joj da stisne zube, da izdrži – nastavlja Marko svoju priču.

I pored agonije kroz koju su prolazili, roditelji su se, ipak, nadali rođenju prvog deteta. Međutim, petog januara, oko ponoći, njima je saopšteno da je beba umrla u stomaku.

– Stalno su mi govorili da se ne brinem, da su bolovi „subjektivna stvar”, da „neka porodilja vrišti, a neka ne pušta glas”. Ako su znali da je „sve u redu”, kako to da je dete umrlo – pita se Marko, koji je 13. januara izveo suprugu iz bolnice, a 14. sahranio mrtvorođenu bebu.

Pošto je utvrđeno da fetus ne daje znake života, lekari su izazvali porođaj i devetog januara ujutru iz materice izvadili mrtvu devojčicu. Materica je sačuvana, pa će Ružica, kako kažu, ponovo moći da rađa.

– Znam da je ovo tragedija za porodicu, pogotovo za majku, ali ovakve stvari se dešavaju. Ovde nije u pitanju greška ili nebriga lekara, već, jednostavno, nesrećan slučaj – izjavio je za „Politiku” direktor GAK-a KC „Kragujevac” Aleksandar Živanović.

Prema njegovim rečima, Ružica Filipović je bila zdrava i nije bilo potrebe da se lekari mešaju u prirodan tok porođaja.

– Nije bilo indikacija da postoji bilo kakav problem, a pravi nonsens bi bio da smo se umešali u prirodni tok porođaja. Niko normalan ne porađa zdravu ženu pre termina. Zašto bi neko sekao ženu i radio carski rez bez razloga. Pretpostavljam da je u ovom slučaju došlo do tromboze pupčanika. Takve slučajeve smo u KC sveli na minimum, odnosno na sedam promila, što je svetski standard. To se, ponavljam, dešava, a zašto je konačno došlo do smrtnog ishoda moći ću da kažem tek pošto vidim obdukcioni nalaz – kazao je Živanović, napominjući da je porodilja dvaput konzilijarno pregledana i da je imala „profesionalan i čovečan tretman”.

Zbog traume koju je doživela, Ružica Filipović nije bila u stanju da govori za naš list, a rezultati obdukcije, koja je obavljena krajem prošle sedmice, biće poznati za par dana.

----------------------------------------------

KC formirao komisiju

Pošto je prijava Marka Filipovića, upućena zaštitniku prava pacijenata, stigla u našu Pravnu službu, rukovodstvo Kliničkog centra „Kragujevac” donelo je odluku da formira Komisiji za unutrašnju proveru kvaliteta rada, saopštila je juče portparolka ove zdravstvene ustanove Vanja Đorđević.

Prema njenim rečima, zadatak komisije je da na osnovu podataka navedenih u prijavi, uvida u medicinsku dokumentaciju i izjava lekara s Ginekološko-akušerske klinike, koje Filipović tereti za nesavestan rad, sprovede unutrašnju kontrolu. Rezultati rada komisije biće poznati za dve sedmice, navela je Đorđevićeva.

Izvor: Politika

Zena crkava od bolova, usla u deseti mesec, obavljena dva pregleda i sve bilo kul? Niko normalan ne poradja zenu pre termina?! Kojih 9 meseci, 12 ili nista.  Al dobro, ko sto rece cuveni doktor Haus: "Svi lazu". Pacijenti najvise.
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 11:05:14 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia zvrr
Pa šta to smrdi u direktorovoj priči? Smile

Citat
Zena crkava od bolova

Ako ti bolovi nisu praćeni kolapsom, promjenama pritiska ili slično, nema razloga da predstavljaju signal za uzbunu. To 'crkava' je subjektivna ocjena.
Da, ako nema razloga da se žena porodi prije termina, ona se i ne porađa jer time se čini više štete nego koristi, naročito uzevši u obzir da je ova žena imala povećan šećer. Opet, ne vidim zašto bi baš ovoj trudnici uskratili adekvatan tretman. Kad žena dođe na akušersko odjeljenje, tj. na akušerski sto, pregleda se akušerski, ustanovi se koliko joj je grlić proširen, odradi se ultrazvuk, kardiotokografija na osnovu kojeg se utvrdi da li ima znakova fetalne patnje. Ako ima, onda se naravno preduzimaju mjere u smislu carskog reza. Ako nema, naravno da se carski onda ne radi jer nije osnovan. A smrt ploda može da nastane za minut, naglo, neočekivano, nepredviđeno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Svi crkavaju od bolova kad se otvoris 3 cm, to nije dovoljno za porodjaj.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Боље да боли истина него да утеху пружа лаж

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4000
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
политика не пише да је 6 дана повраћала крв...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Pa šta to smrdi u direktorovoj priči? Smile

Citat
Zena crkava od bolova

Ako ti bolovi nisu praćeni kolapsom, promjenama pritiska ili slično, nema razloga da predstavljaju signal za uzbunu. To 'crkava' je subjektivna ocjena.

Ти се очигледно правиш луд све време.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia zvrr
A ti se praviš pametan, kao i inače. Wink

Za razliku od tebe, ja sam upućen u  porođaj i situacije koje se dešavaju u tim trenucima, tako da ne pričam napamet. Dok ti saznanja o porođaju dobijaš iz filmova, ja sam ih dobio iz realnih situacija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Ја јесам паметан, нема шта да се правим.

Жена носи мртву бебу у стомаку а овај се пита дал су то заправо "прави" болови. Боже сачувај.

И да... видиш, пренело је ипак доста медија причу Smile
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 16:16:42 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia zvrr
Tep.. može ovako... ne uči me o tim stvarima, ok?  Smile Ako možeš da mi vjeruješ na riječ, upućeniji sam u tu problematiku od tebe. Ako ne...Nastavi po starom...Svejedno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
Знаш како је када неко носи мртву бебу? Упућенији си?

Ај па буди упућен... поздрав Smile

А што се тиче мене, пре ћу веровати поштеном човеку него корумпираним лекарима.
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 16:23:11 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.