Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Mar 2026, 14:50:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 171 172 174 175 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 509008 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Nakon dvije decenije: Otkriven napadač na slavnog boksera Antona Josipovića!

BANJALUKA - Nakon 20 godina istrage, tužilaštva s obe strane Drine konačno su uspjela da uđu u trag osumnjičenom za pokušaj ubistva Antona Josipovića (55), slavnog banjalučkog boksera i osvajača zlatne olimpijske medalje u Los Anđelesu 1984. godine. Kako ekskluzivno saznaju "Novosti" od izvora bliskog istrazi u Republici Srpskoj, riječ je o Zoranu Srdiću iz Jagodine.

Slučaj bi uskoro mogao da dobije i sudski epilog, jer je Okružno javno tužilaštvo (OJT) u Banjaluci predmet protiv Srdića ustupilo Višem javnom tužilaštu u Jagodini.

- Krivično gonjenje protiv prvoosumnjičenog, zbog pokušaja ubistva Antona Josipovića, OJT Banjaluka je dalo pravosudnim organima Srbije iz razloga što osumnjičeni ima državljanstvo te zemlje - rekla je Maja Đaković Vidović, portparol OJT Banjaluka.

Da je slučaj pokrenut s mrtve tačke, potvrđuje i činjenica da je tužilac iz Jagodine prošle sedmice boravio u Banjaluci i prisustvovao saslušanju više osoba, koje su bile direktni svedoci Josipovićevog ranjavanja.

- Po zamolnici pravosudnih organa iz Srbije tužilac OJT Banjaluka je, u prisustvu tužioca iz Jagodine, u vezi sa tim događajem saslušao veći broj svedoka - rekla je Maja Đaković Vidović.

Pokušaj ubistva dogodio se 4. novembra 1997. u kafe baru "Mustang" u Banjaluci.

Josipović je u to vrijeme živeo u inostranstvu i prvi put je nakon rata došao u rodnu Banjaluku da prisustvuje memorijalnom turniru "Radovan Bisić" kako bi odao počast prijatelju i kolegi.

U izjavi za "Novosti", Josipović kaže da je nakon turnira, u društvu starih prijatelja, otišao u kafić. Tu mu je, ničim izazvan, prišao golobradi mladić i u njega ispalio dva metka, kalibra devet milimetara.

- Sjedio sam sa starim društvom, zezamo se, razgovaramo... Vidim nekog dečka, u društvu sa dvije cure i još jednim momkom, koji mi djeluje nervozno. Primjetio sam da je nekoliko puta izlazio i vraćao se u kafić i u jednom trenutku vraća se s pištoljem u ruci. Prilazi mi i govori: "Majku ti ustašku, šta ćeš ti ovdje" i puca. Prvi metak pogodio me je u ruku, a drugi u grudni koš u blizini srca - prisjeća se Josipović, koji se od ranjavanja oporavljao dvije godine, od čega je pola godine proveo u bolnici.

On kaže da je njegovom društvu odmah bio poznat identitet napadača, ali je on isto veče pobjegao u Srbiju, zbog čega nikada nije uhapšen.

- Odmah su mi rekli da je taj momak bio pripadnik tadašnje Državne bezbjednosti koja je tokom rata učestvovala u mnogobrojnim ubistvima i pljačkama. Ja sam tu bio neka kolateralna šteta i uvjeren sam da su ga pojedinci iz službe instruisali da pokuša da me ubije. A nisam bio jedina žrtva - kaže Josipović.
Nije moguće izručenje

Prema riječima portparola Višeg tužilaštva u Jagodini Nenada Necića, istraga je u toku, pa bi otkrivanje bilo kakvih detalja ovog slučaja nanjelo štetu istrazi.

- Osumnjičeni je državljanin Srbije i nalazi se na teritoriji na kojoj je nadležan Viši sud u Jagodini. Prema međunarodnoj pravnoj pomoći, odnosno sporazumu koji imamo sa Bosnom, našim državljanima ne može da se sudi van Srbije, niti je moguće izručenje osumnjičenog - izjavio je Necić.Z. G.
Srbija ozbiljna država od BiH

Anton Josipović kaže da je za 20 godina istražiocima dao desetine izjava i već je izgubio nadu da će neko odgovarati za napad.

- Drago mi je što vidim da se radi na slučaju. Toliko sam izjava dao, da sam istražiocima rekao da prestanu da me zovu. Ipak, izgleda da se nešto konačno počelo rješavati i radujem se što je slučaj prebačen u Srbiju, jer su ozbiljnija država od BiH - ističe Josipović.

davno ja rekoh da je pravda jedina stvar koja nikad ne moze da zakasni...

samo eto jos da se zakon i pravda usklade bilo bi sve ok....

uglavnom svaka cast....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro

I to se desilo...verovali ne verovali desilo se...

Inace samo da podsetim da je obavestajni centar iz frankfurta bio preseljen u madjarsku i odatle neposredno rukovodio 

akcijom ilegalnog naoruzavanja hrvatskih redarstvenika....

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
u madjarskoj je posle raspada varsavskog pakta bilo mnogo oruzja...

i nije samo hrvatska naoruzavana preko madjarije..
i siptarija i armija bih pa i neke nase pojedine para-vojne formacije u bih su se
pocetkom '91 naoruzavale preko madjarije...
pa onda kriminalci po srbiji itd....

ali to je proslost...
danas   madjari nemaju to oruzje...
a i da ga imaju sve je to malo zastarjelo...(naglasak je na municiju i sl....)
i nije preporucljivo za upotrebu...

danas  su neka druga vremena

..................

Dodik rekorder po savjetnicima i novcu

Regionalni rekorder po broju savjetnika je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Uz šefa kabineta Danijela Dragičevića i šefa protokola Bojana Kojića, ima čak 16 ličnih savjetnika. Toliko savjetnika imaju zajedno tri člana Predsjedništva BiH.

Vijesti
    Republika Srpska

Srijeda, 15.03.2017. | 09:30

Savjetnik za politička pitanja je prof. dr Nenad Kecmanović, savjetnik za politička pitanja Dragan Kalinić, savjetnik za međunarodne odnose Gordan Milošević, savjetnik za socijalna pitanja Dijana Gajić, savjetnik Dalibor Račić, savjetnik za javne finansije Bojana Vasiljević, savjetnik za Brčko Distrikt Cvijeta Tanasić, savjetnik Prokopios Mancuranis, savjetnik za politička pitanja Aleksandar Vranješ, savjetnik za pitanja iz oblasti privrede Marinko Umićević, dok je savjetnik za obavještajno-sigurnosne poslove Pantelija Ćurguz.

Savjetnik za poreske i inspekcijske poslove je Stefan Mitrović, savjetnik za obnovu, rekonstrukciju i održivi povratak raseljenih i izbjeglih lica i odnose sa nevladinim sektorom i vjerskim zajednicama Miladin Dragičević i dva savjetnika za medije Pero Simić i Biljana Bokić, objavila je agencija Patria.

Prem pouzdanim podacima, Dodikov kabinet troši neuporedivo više novca nego sva tri člana Predsjedništva BiH zajedno. Sva tri člana Predsjedništva BiH poreske obveznike koštaju oko 7,5 miliona KM. U taj iznos uračunate su plate svih uposlenih u Predsjedništvu BiH, materijalni troškovi, kao i troškovi putovanja i reprezentacije. To praktično znači da pojedinačno svaki član Predsjedništva BiH imao na raspolaganju iznos od oko 2,5 miliona KM godišnje.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u prošloj godini poreske obveznike je koštao oko 10 miliona KM, što je za oko pola miliona više nego što mu je odobreno budžetom. Na plate u njegovom kabinetu, koje su veće za 10 posto u odnosu na godinu ranije, potrošeno je 2.261.000 KM. Više od šest miliona KM Dodikov kabinet je potrošio na "korištenje roba i usluga" !

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić kaže da je on kada je bio predsjednik Republike Srpske imao budžet nešto od oko 2 miliona maraka, što je pet puta manje nego što je danas budžet predsjednika Republike Srpske.

Dodikov kabinet troši dva puta više novca nego kabineti predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH. Kabineti Marinka Čavare, Milana Dunovića i Melike Mahmutbegović u Federaciji BiH u prošloj godini potrošili su zajedno nepunih šest miliona KM, odnosno dva miliona KM pojedinačno. Što će reći da je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potrošio pet puta manje od svog kolege iz Republike Srpske Milorada Dodika.

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Dodikovi bezuspješni pozivi Vučiću

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bezuspješno je pokušavao sinoć da se sastane u Istočnom Sarajevu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem. Čak i u vrijeme večere, koju su u čast srpskog premijera i ostalih učesnika samita, priredili domaćini bili su bezuspješni pozivi.

Kako saznaje BN televizija, u vrijeme večere koju su domaćini, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegov zamjenik Mirko Šarović, priredili u sarajevskom restoranu Libertas, bivšem Dubrovniku, Dodik je pokušavao da umoli Vučića da se vide...Telefon srpskom premijeru u dva navrata je zvonio...

Prvi put Vučić, prema našem izvoru, nije odgovarao na poziv, iako je znao ko zove. Na drugi poziv, iako s "grimasom na licu", se javio i kratko razgovarao... "Ne, ne mogu, gužva mi je...ne mogu protokol da menjam..., kako sada obezbeđenje da dižem... Bili smo skoro zajedno, ne, ne mogu sada...",bio je odgovor Vučića na ponovljeni Dodikov poziv da se sastanu, tvrdi izvor BN televizije.

Prema istom izvoru, večera u restoranu Libertas je trajala oko tri sata i protekla je u dosta opuštenoj atmosferi. Vučić sinoć nije imao vremena za Dodika.

Srpski premijer Aleksandar Vučić juče u popodnevnim satima je doputovao u Sarajevo, gdje će danas učestvovati u radu samita premijera zapadnog Balkana.

Samitu će prisustovati i komesar EU za politiku proširenja Johanes Han i ministar inostranih poslova Italije Angelino Alfano, čija zemlja će biti domaćin Samita država zapadnog Balkana koji  treba da bude održan u Trstu u julu ove godine.

Zbog samita, odnosno zbog prisustva srpskog premijera Aleksandra Vučića, Sarajevo je pod policijskom opsadom.

Smile

Vučić sa Dodikom samo 15 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Istočnom Sarajevu.

Sastanak Dodika i Vučića održan je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Sastanak je bio vrlo kratak, trajao je samo 15 minuta, nakon čega je Vučić bez izjave za medije napustio administrativnu zgradu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Dok je Vučić već bio na letu za Beograd novinarima se obratio sam Dodik koji kaže da je najvažnija tema razgovora bila kako da se dođe do radnih mjesta.

"Najvažnija tema je bila kako pomoći da se dođe do novih radnih mjesta. Srbija je veoma uspješna u tome i tako je stabilizovala političku situacija i postala atraktivna stranim investitorima. Naravno, BiH to nije u stanju", kazao je i dodao:

"Pričali smo i o projektima koji se ostvaruju i koji su već u realizaciji. Premijer Vučić me je informisao o sastanku vezano za Samit koji je održan u Sarajevu. BiH nema vladu niti premijera i zato se ne može nazvati Samit premijera".

Dodik je kazao da je Vučić jedini lider takvog kapaciteta da donese stabilnost u regionu.

"Može se jasno vidjeti da je gospodin Vučić prepoznat od EU i Njemačke kao lider koji može doprinijeti razvoju situacije u regionu. EU i Njemačka su morale razgovarati sa liderom tog kapaciteta u EU, ja to na taj način vidim".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Ko i za koliko para savjetuje Dodika?

Vlada Republike Srpske prije nekoliko dana na dnevnom redu je imala tačku koja se odnosi na povećanje budžeta Kabineta predsjednika Srpske Milorada Dodika. Iz Ministarstva finansija odgovaraju da nema probijanja godišnjeg budžeta. Milorad Dodik je i političar koji ima više savjetnika nego predsjednici Srbije i Hrvatske zajedno.

Rasipničko – političko ponašanje vlasti Republike Srpske. Kabinet Željke Cvijanović je na poslednjoj sjednici odlučivao o povećanju budžeta predsjednika Republike Srpske. Odobreni budžet od oko 10 i po miliona maraka očigledno nije dovoljan.

"Razmatranje Prijedloga rješenja o odobrenju proširenja operativnog budžeta u okviru zakonskog budžeta Republike Srpske za 2017. godinu, za period 1.1 – 31.3.2017. godine, u okviru budžetskog korisnika predsjednik Republike Srpske (organizacioni kod 0101) u ukupnom iznosu od 1.373,000,00 KM. Predlagači: Služba predsjednika Republike Srpske."

Iz Ministarstva finansija odgovaraju da se ne radi se o dodatnim sredstvima.

Osim po novcu, Milorad Dodik je rekorder i po broju savjetnika. Osim šefa Kabineta i Šefa protokola, na zvaničnoj stranici piše čak 15 savjetnika.

Prema našim informacijama ima ih i više. Među njima su Slavko Manojlović, Arie Livne, Ana Trišić - Babić. Ukupno 19. Toliko savjetnika nemaju zajedno sva tri člana Predsjedništva BiH.

Mladen Ivanić u svom kabinetu ima šest osoba. Dragana Čovića osim šefa Kabineta savjetuje šest, a Bakira Izetbegovića pet osoba. Oni koji prate politička dešavanja tvrde da predsjedniku Republike Srpske nije potreban toliki broj savjetnika.

Zvanični podaci kažu da Dodikov kabinet troši više novca nego sva tri člana Predsjedništva BiH zajedno. Ivanić, Čović i Izetbegović građane koštaju oko 7,5 miliona KM.

To praktično znači da je pojedinačno svaki član Predsjedništva BiH imao na raspolaganju oko 2,5 miliona godišnje.

Poslednji revizorski izvještaj o radu Službe predsjednika pokazao je da se nije štedilo na poklonima za domaće i strane goste, brojne delegacije, poklon bonove, telefonske račune, putovanja i smještaj. Mnogi bi rekli da moć zahtjeva logistiku, ali i budžet.

bn

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Nova istraga o Špirićevom stanu

Tužilaštvo BiH ponovo je otvorilo istragu o stanu koji je Nikola Špirić kupio u Beču, potvrđen je iz nekoliko izvora, piše bloger Slobodan Vasković.

Stan vrijedan cca 400.000 evra, Špirić je kupio 2008. godine.

Tužilaštvo je prošle godine pokušalo pokrenuti istragu u ovom predmetu, ali je Goran Salihović, suspendovani Glavni tužilac, opstruisao i nije dozvolio provođenje nikakvih istražnih radnji. Salihović je tu istragu i zatvorio, ali je ona ponovo otvorena.

Stan je kupljen na ime Jovane Špirić, kćerke Nikole Špirića, aktuelnog poslanika u Predstavničkom vijeću Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Ugovor o kupovini stana u glavnom gradu Austrije je sklopljen krajem oktobra 2008. godine kada je Špirić bio na čelu Savjeta ministara BiH.

Stan je plaćen ukupno, sa porezom, 397.000 evra. Osnovna cijena stana je 360 hiljada evra, dok je cijena garaže 20.000 evra.

Špirić je 15.10. 2008. godine isplatio 396.844,52 evra za stan i garažu.

autor - slobodan vaskovic

Smile

Spisak bestselera Nikole Špirića

Bivši predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić u nedavnom je razgovoru sa istražiteljima objasnio kako je stan u Beču od 800. 000 maraka kupio od prodaje knjige i donacija koje je dobio od prijatelja, objavljuje Žurnal.

U tekstu o novoj istrazi Tužilaštva objavili smo da se po drugi put provjerava na koji je način Špirić kupio skupocjeni stan u Beču.

Zarada od knjiga od gotovo milion maraka nemoguća je misija za najtiražnije regionalne pisce. Zbog toga smo istraživali koje je to knjige Špirić objavio prije kupovine stana u Austriji.

Od ukupno devet knjiga koje je Špirić objavio, četiri su objavljene prije kupovine stana, pokazuje Špirićeva zvanična bibliografija na stranici Ekonomskog fakulteta u Banjaluci i bibliografski sistemi BiH i Srbije.

Po prosječnoj cijeni knjige od 30 maraka Špirić je morao prodati više od 16.500 primjeraka da bi imao prihod od 500.000 maraka! U prosjeku su se četiri knjige morale prodavati u tiražima većim od 4.000 primjeraka što bi sve četiri knjige svrstalo u red regionalnih bestsellera. U ovaj izračun uopšte nismo uključili troškove štampanja knjiga i zaradu izdavača. U stvarnosti i po tržišnim pravilima, Špirić je morao prodati na desetine hiljada primjeraka da bi imao zaradu od pola miliona maraka.

O kakvim “bestsellerima” se zaista radi možda najbolje pokazuje jednostavna internet pretraga. Niti jednu od Špirićevih knjiga nije moguće pronaći u online prodaji knjižara. Nije moguće pronaći niti izgled naslovnice niti jedne od knjiga.

Tri Špirićeve knjige štampalo je grafičko preduzeće GrafoMark iz Laktaša. Špirić je ovoj kompaniji, dok je bio predsjedavajući, iz državnih rezervi isplatio 5.400 maraka za štampanje knjige “Kosovo i Metohija, prošlost, pamćenje i stvarnost”.

Žurnal donosi spisak knjiga koje je objavio bivši predsjedavajući Savjeta ministara i od čije je prodaje, kako kaže, kupio stan u Beču.

Stanovništvo Republike Srpske

Knjiga koju je Špirić izdao sa Zdravkom Marjanacom 1999. godine. Nije moguće pronaći dodatne informacije o ovoj knjizi.

Strateško upravljanje investicionim ulaganjem

Špirić je ovu knjigu izdao 2000. godine.

Podjele nadležnosti između institucija Bosne i Hercegovine i entiteta

Bivši premijer koatuor je ove knjige izdane 2000. godine. Izdavač je Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske – Odjeljenje društvenih nauka.

Ekonomska i monetarna integracija Evrope

Knjigu je 2005. godine napisao sa Vujom Vukmiricom, kolegom profesorom sa Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci koji je i izdavač ove knjige.

Monetarne i javne finansije

Knjiga na 339 stranica istog naziva kao i predmet kojeg Špirić predaje na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci, napisana sa kolegom Jovanom Dušanićem.

Monterne i javne finansije štampane su u 500 primjeraka.

Knjiga je izdana godinu dana nakon što je Špirić kupio stan u Beču!

vropska unija uslovi i uslovljavanja

Knjiga izdana 2010. godine. Kao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Špirić je 2011. godine bio sponzor i moderator Prvog međunarodnog savjetovanja Evropska unija uslovi i uslovljavanja koju je u dva navrata iz državnih rezervi finansirao sa oko 54.000 maraka!

Ova stručna monografija ima 171 stranicu.

Knjiga je izdana tri godine nakon što je Špirić kupio stan u Beču!

Obraćanja na domaćoj i međunarodnoj sceni – apeli predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

Knjiga od 287 stranica koja uz originalni tekst na srpskom jeziku ima i prevod na engleski objavljena je 2011. godine.

Evropska i evroazijska unija: vrijeme promjena, dilema i izazova

Još jedna knjiga napisana sa Vujom Vukmiricom. Izdavač Zavod za udžbenika i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva štampao je knjigu 2014. godine u 500 primjeraka.

Knjiga je izdana šest godina nakon što je Špirić kupio stan u Beču!

Hemeroteka: Pisani mediji o aktivnostima predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine: 2006-2011

Knjiga u porodičnom izdanju iz 2011. godine štampana je u 400 primjeraka. Uređivački tim ovog izdanja bili su Draga Salković i Špirićeva supruga Nada te djeca Jovana i Aleksandar Špirić.

zurnal.info

sve bandit do bandita  Smile Smile Smile

Smile
« Poslednja izmena: 17. Mar 2017, 08:25:24 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Industriju alata poklonio Srpskoj

Na vandrednoj sjednici Skupštine akcionara „Swisslion group“ d. o. o. Novi Sad odlučeno je da ovo preduzeće bez naknade prenese svoje akcije u vlasništvo Republike Srpske.

Skupština akcionara zatražila je i da se iz naziva i memoranduma Privrednog društva „Swisslion Industrija alata“ AD Trebinje izbriše „Swissslion“.

U otvorenom pismu adresiranom na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednicu Vlade Željku Cvijanović stoji obrazloženje da od momenta privatizacije „Swisslion Industrija alata“ Trebinje nije priznala obaveze po osnovu poreza iz perioda prije privatizacije.

Napominju da preduzeće uredno izmiruje sve obaveze po osnovu penzijsko – invalidskog osiguranja, uplaćuje doprinose, kao i obaveze prema dobavljačima i svojim zaposlenim.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Rodoljub Drašković je odlučio da IAT vrati u vlasništvo državi napominjući da nakon više decenija gubitaka Industrija alata Trebinje posluje pozitivno i stvara dobit.

Hercegovina press

lijepo od njega nema sta  Smile
samo jos da je pitao dodika da li ce prihvatiti 'poklon'  Smile  Smile
smejao sam se 5 minuta kad sam cuo za ovo  Smile

imam neki osjecaj da ce industrija alata zavrsiti na sudu... Smile Smile Smile

a to ne bi bilo lose..konacno bi se skinula oznaka 'drzavna  tajna' sa ugovora o privatizaciji  Smile Smile Smile

Smile
« Poslednja izmena: 17. Mar 2017, 08:30:28 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Милорад Додик: Мектић је универзалан примерак за политичку шегу, нетачне су тврдње да је мој кабинет био штаб за рушење Вучића

Председник Републике Српске Милорад Додик одбацио је вечерас као нетачне и злонамерне тврдње да је његов кабинет био штаб за рушење премијера Србије Александра Вучића.
Додик каже да је реч о инсинуацијама и тврдњама, које су, како је навео, будалаштина и нешто што је неозбиљно, нетачно, преамбициозно и нефер.

Он је одбацио тврдње министра безбедности БиХ Драгана Мектића да иза свега стоји саветник председника Републике Српске Перо Симић.

- Перо Симић је добар човек и службеник. Ако се некоме не свиђа, то је његов проблем - поручио је Додик за Фејс ТВ.

Додик је рекао да је "Мектић универзалан примерак за политичку шегу".

- Реч је о највидљивијем примеру шегачења, ма од кога то долазило, па макар и од министра безбедности БиХ - рекао је Додик.

Стабилна и јака Србија одговара и Српској

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Србија данас један од најважнијих фактора стабилности у региону, а да је њен премијер Александар Вучић позициониран као лидер од кога ЕУ и међународни фактори и велике силе управо очекују да допринесе тој стабилности.

Додик је рекао да и Српској одговарају стабилизација и мир.

- И Србија нама таква одговара. Стабилна и јака Србија, и економски и политички, па и безбедносно, јесте оно што ми желимо да видимо. Ми немамо ниједан проблем да подржимо оно што видимо и у Србији и код Вучића. Подршка Вучићу код нас није упитна - истакао је Додик, одговарајући на питање да ли ће подржати Вучића на председничким изборима у Србији.

Он је нагласио да никада није имао боље односе са Вучићем, а да је још важније то што Српска и Србија имају све боље односе и сарадњу.

(Срна)
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Dodik: Secesija Srpske nije na dnevnom redu

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da BiH nije politički održiva, ali da secesija RS nije na dnevnom redu i da se zalažže za dijalog koji će obezbediti mir. "O referendumu o otcepljenju Republike Srpske razgovarao sam sa nekim važžnim zvaničnicima. Referendum, kao i bilo koja aktivnost u vezi sa secesijom Srpske nisu na dnevnom redu i to savrššeno dobro znaju svi koji napadaju mene i Republiku Srpsku", rekao je Dodik sinoć za Fejs TV.
On je istakao i da Republika Srpska i srpski narod nisu zadovoljni statusom u BiH i naglasio da BiH nije politički održiva, prenose banjalučki mediji.

"Ja sam političar i vodim računa da ništa što radim ne dovede do nasilja. Stvari u Republici Srpskoj i BiH moraju da se rešavaju dijalogom", istakao je Dodik.

On je kazao da BiH ne može u političkom smislu da preživi, ali da nije jedini koji o tome govori.

"Ako i bude nekad nekog razlaza, onda to mora da ide na miran način, bez pretnji. Uvek sam govorio da sam za izvorni Dejtonski sporazum i to je sasvim legitimna politička pozicija u kojoj i Dejton i Ustav moraju da se poštuju. Legitimna je stvar da se Srbi, Bošnjaci i Hrvati u BiH dogovoraju bez uticaja stranaca", naglasio je Dodik.

Govoreći o srpsko-bošnjačkim i srpsko-hrvatskim odnosima u BiH, Dodik je rekao da je dobro da Srbi i Bošnjaci imaju dobre odnose, ali da smatra da odnosi Srba i Hrvata u BiH ne smeju da budu na uštrb Bošnjaka.

"Mi Srbi nemamo baš razloga da budemo blanko poverljivi prema Bošnjacima, pogotovo imajući u vidu priču o memorandumu o napuštanju Jugoslavije, kao i nelegitimnom referendumu o izlasku BiH iz te Jugoslavije", rekao je Dodik.

http://www.rtv.rs/sr_lat/region/dodik-secesija-srpske-nije-na-dnevnom-redu_809096.html
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 171 172 174 175 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Mar 2026, 14:50:24
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.