Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Mar 2026, 23:08:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 141 142 144 145 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 507918 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
ma nebitni ljudi...

koga zabole ko njega podrzava...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
jel ti ralikujes privatni zivot i drzavnu politiku?

Kako bi to izgledalo kao oni su meni dragi i ja privatno brinem za njih, ali se zalažem da naša vlast ni na koji način ne održava veze sa RS?
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
nisam ja rekao nikakve veze ali svejedno, cak i da jesam.

pojedinci su pojedinci, drzave su drzave.

eto ja sam bio u kini i upoznao nekoliko dobrih i zanimljivih ljudi. ajde da pripojimo kinu
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Бошњачки интелектуалци Андрића упоредили са Хитлером

Бошњачки интелектуалци су нобеловца Иву Андрића упоредили са Хитлером, а његово дело прогласили геноцидним на промоцији књиге Русмира Махмутћехајића "Андрићевство: Против етике сјећања", у мостарском Центру за културу.

Оценивши да је Махмутћехајићево дело "прво целовито испитивање односа националистичких, оријенталистичких и културно-расистичких односа Иве Андрића према Босни, босанству и бошњаштву", посланик СДП-а у Скупштини Херцеговачко-неретванског кантона Нерин Диздар изјавио је како је "Андрић декадентнима увек означавао само Турке, муслимане и ислам".

Истакао је и да бројни књижевници који га бране, попут Ивана Ловреновића и Миљенка Јерговића, "не желе признати његов расизам".

Наводи и како не стоје аргументи да је Андрић био паметан, па није могао бити националист, јер су "и Адолф Хитлер и Добрица Ћосић и Војислав Шешељ били паметни!"

Након поређења са Хитлером, Диздар је своју "аргументацију" о Андрићевом расизму пронашао у његовој докторској дисертацији, истичући како су Андрићеве књиге за резултат имале "геноцид над Бошњацима, посебно у Вишеграду".

У прилог томе је навео и чињеницу да Андрића данас цитирају хрватски и српски политичари, попут Милорада Додика, Војислава Шешеља, Ивана Мусе, па чак и бившег председника Хрватске Иве Јосиповића.

И други учесници промоције ове "књиге" су Андрића оптуживали за "негативан однос према муслиманима и Босни", а његову књижевност описивали као "велики антибосански пројекат, великосрпски пројекат, резултат Недићевог режима, у ком су добри Бошњани приказани као реметилачки фактор".

Универзитетски професор Вахидин Прељевић Андрића је назвао "фантомским монструмом који је фалсификовао историју", истичући да су његова дела користила "у пропагандне сврхе током рата у БиХ".

Књижевни теоретичар Сањин Кордић тврди како су "Андрићеви романи делом расистички", али је позивао јавност да их ипак чита и суочи се с њима кроз процес "детрауматизације".

Публици се на крају промоције обратио и сам аутор "књиге" Русмир Махмутћехајић, који је рекао да "уколико бих имао било што рећи на излагања својих колега, морао бих написати нову књигу, а то би сигурно било о свемирском питању – питању Босне", пренела је РТРС, позивајући се на босански потал Дневник.

Nisam znao gde da uglavim ovaj debilarijum. Inače ovo nije prvi put da napadaju fra Ivu Andrića koji ih je poznavao bolje od njih samih.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro

prilog o 25 godina tragedije jugoslacvije...

inace dobar deo je posvecen rs...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Dodik: Pripadniku Al Kaide je lakše ući u Ameriku, nego meni

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da još nije dobio vizu za odlazak u SAD i da ga niko ništa nije obavijestio, te da ne zna da li je ili nije odbijen njegov zahtjev za dobijanje vize.

"Uglavnom, suviše je kratko vrijeme da bih sada potvrdio avionske karte, da ih uplatim, da rezervišem hotel. Ide još ljudi sa mnom, to nije mali novac. Nisam mogao da prihvatim da se to sve plati sa neizvjesnošću dobijanja vize i da, sa druge strane, zbog toga trpi budžet Republike Srpske. Sad mi je žao što sam uopšte podnio zahtjev za vizu", izjavio je Dodik za "Nezavisne novine".

On je izrazio uvjerenje da će s novom administracijom imati bolji kontakt.

"Što se tiče ovog trenutka, nisam htio da trgujem s interesima Republike Srpske, i to nekima u Ambasadi SAD u Sarajevu nije odgovaralo, i zato sam 15 dana čekao vizu, što je nevjerovatno. Vjerovatno je nekom pripadniku Al Kaide lakše ući u Ameriku, nego meni", naglasio je predsjednik Srpske.

Dodik je obavijestio organizatore svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa da je, nažalost, morao da otkaže najavljeni dolazak u Vašington, jer još nije dobio vizu za ulazak u SAD.

"Predsjednik Republike zahvalio je za poziv koji je primio da učestvuje u svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa. Sam put iziskuje više dana za pripremu, a nedobijanje vize je onemogućilo da se iste blagovremeno učine", saopšteno je ranije iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Dodik je, uz izraze zahvalnosti, prenio i očekivanje da će se sa ljudima iz nove administracije predsjednika Trampa sresti u najskorije vrijeme i da odgađanje susreta iz navedenih razloga neće spriječiti izgradnju konstruktivnijih odnosa i boljeg razumijevanja, navedeno je u saopštenju.

ne ide mile u ameriku... Smile

naravno ima raznih idiota koji ovako nesto smatraju dobrom stvarkom... Smile

jer tako se pokazuje koliki si srbin....
u ameriku ne  primaju samo kimdzongliju i njega ... Smile Smile Smile
cak i brat putil moze u ameriku  Smile

e tako nece nista biti ni od tvog treceg entiteta mile.... Smile
ustase tvoje ce dobiti kurac a ne posavinu....mrs bagro ustaska   Smile

mile gotov si....samo jos to ne znas...  Smile
sjebace te tvamp  Smile

zivjela slobodna republika srpska  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 13. Jan 2017, 10:11:30 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
SNSD da ne vodi Srpsku u konflikt!

Potpredsjednica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević pozvala je danas SNSD da, kako je navela, prestane huškati narod i voditi Republiku Srpsku u konflikt sa čitavim svijetom, samo da bi sačuvali vlast.

Komentarišući izjavu potpredsjednika SNSD-a Marka Vidakovića, u kojoj je ocijenio da izjava lidera SDS-a Vukote Govedarice, da 'raspad BiH nije moguć bez rata', identična onim ‘bošnjačkih lidera iz Federacije BiH, nekada Harisa Silajdžića i Mustafe Cerića, a danas od čelnika SDA’, te da je ‘zabrinjavajuća činjenica da se predsjednik SDS-a svrstao u red ovih istomišljenika’, Pandurevićeva je upozorila da Vidaković očigledno ne shvata da je svako raspakivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma Damoklov mač nad Republikom Srpskom.

"Jedno su želje, drugo je realnost. Mladi i ostrašćeni Vidaković bi prvo sebi trebalo da odgovori, da li bi Srbija i Ruska Federacija podržale bilo kakvu promjenu 'Dejtona', pa i otcjepljenje!? Ne bi, to vidimo iz izjava najviših zvaničnika! Imamo li snage da idemo protiv cijelog svijeta, bez ijednog saveznika? Nemamo,", istakla je Pandurevićeva.

Ona je podsjetila i da su brojni mediji u regionu objavili planove NATO-a o ulasku u Brčko i zapitala „čime ćemo i kako braniti Republiku Srpsku, ako je NATO presječe kod Brčkog“.

Kockari i hazarderi, koji danas sudbinu Srpske stavljaju na ivicu provalije, a koji ni cipele nisu uprljali kada je Republika Srpska stvarana, poigravaju se emocijama naroda i, nažalost, Republiku Srpsku vode u neizvjesnost. Koliko je SNSD-u stalo do Srpske pokazuje i to da podržavaju ‘treći entitet’ i da ni riječ nisu rekli povodom izjave Dragana Čovića da će on obuhvatiti i Posavinu - kazala je ona.

Samo ekonomski jaki narodi, sa snažnim saveznicima u svijetu, mogu dobiti nezavisnost, a SNSD je, tvrdi, ekonomski uništio Republiku Srpsku, ispraznio je od stanovništva i hiperprodukovao broj neprijatelja.

Deklaracija o privrženosti

Pandurevićeva je najavila da SDS priprema Deklaraciju o privrženosti Dejtonskom mirovnom sporazumu i ubrzanim evropskim integracijama koju će uputiti u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

"Cilj te deklaracije je da definiše dva vitalna interesa Republike Srpske: očuvanje njenog dejtonskog statusa na načelima dva entiteta i tri konstitutivna naroda, te ubrzan evropski put kako ne bi imali zid EU i na granici sa Srbijom."

"SNSD-e, ako želi da izbrišemo granice sa Srbijom, treba da shvati da Srpska treba da bude lokomotiva puta ka EU, kako bi zajedno sa Srbijom postali članica EU i time izbrisali granicu na Drini. To je jedina nacionalno odgovorna politika, a sve drugo je put koji Republika Srpska vodi u neizvjesnost", upozorila je potpredsjednica SDS-a.

nece da ratuje za naseg mileta  Smile

...................

Raspad BiH nije moguć bez rata, a SDS to ne želi

Predsjednik SDS-a smatra da je potrebna nova generacija političara koja će neopterećena prošlošću pokušati dati novu nadu za život na ovim prostorima.

Raspad BiH nije moguć bez rata i SDS taj scenario ne promoviše, izjavio je u intervjuu za novi broj magazina „Dani“ predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

"Možda bi neki voljeli i takav razvoj događaja, ali to nije moja politika" naglasio je.

On smatra da je potrebna nova generacija političara koja će neopterećena prošlošću pokušati da da novu nadu za život na ovim prostorima.

"I da fokus bude na pitanjima standarda i kvaliteta života, kulture i duhovnosti, slobode i demokratije. Sve suprotno od ovoga bojim se da vodi depopulaciji i jednom pustošenju ljudi sa ovog područja, prije svega odlasku mladih ljudi, što je već sada vrlo ozbiljan trend. Tako daje pitanje kome pravimo države i ko će u tim državama da živi?" rekao je, između ostalog, Govedarica za "Dane".

ovaj nas guslar...pecednik buduci...ni on ne zeli ratovat... Smile
sto to  Smile a ja ..sds je vec jednom ratovao...dok je mile ronhil cigare i naftu - svercovao..  Smile

a inace jeste vi culi sta njedjo sa manjace kaze  Smile

braco srbi ratovat se mora  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 13. Jan 2017, 10:30:07 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
POBILI IH KOMUNISTI: Pronađena masovna grobnica ubijenih četnika Pavla Đurišića!

Banjalučanin Miodrag Čenić tvrdi da je svedočio ovom masovnom ubistvu u leto 1945, kada su partizani izvršili egzekuciju više od 1.000 četnika.
On kaže da je po naredbi tadašnjih komunističkih vlasti kao 16-godišnjak bio prinuđen da učestvuje u zakopavanju ubijenih četnika vojvode Pavla Đurišića

Otkopavanje masovne grobnice iz Drugog svetskog rata, u banjalučkom naselju Šibovi,
trebalo bi da počne na proleće 2015. godine. Posmrtni ostaci više od 1.000 pripadnika Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini, koje su likvidirale komunističke vlasti, nalaze se u ovoj grobnici.

Predsednik Okruga Krajine Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske Darko Bogovac, poručio je novinarima da će predstavnici ovog pokreta inicirati kod gradskih vlasti Banjaluke da se što pre dobiju potrebna dokumentacija, sredstva i odobrenje kako bi se krenulo sa iskopavanjem.

Banjalučanin Miodrag Čenić tvrdi da je svedočio ovom masovnom ubistvu u leto 1945, kada su partizani izvršili egzekuciju više od 1.000 četnika. On kaže da je po naredbi tadašnjih komunističkih vlasti kao 16-godišnjak bio prinuđen da učestvuje u zakopavanju ubijenih četnika vojvode Pavla Đurišića, koji su se povlačili preko Posavine i rejona Banjaluke prema Gradišci, a gde su ih, na nekoj od tih lokacija zarobili partizani. On tvrdi da su leševi ubijenih četnika sedam dana stajali na vrućini zbog čega su na njima počele da se roje muve.

– Zarobljenici su dovezeni noću u strogoj tajnosti u dugačkoj koloni, u paru dva po dva, bili su svi vezani žicom, nakon čega su maljevima ubijani i bacani u rovove koje su nekada na ovoj lokaciji koristile ustaše – posvedočio je Čenić juče u Banjaluci.

– Nakon toga, tadašnji seoski odbor doneo je naredbu da sve sposobno stanovništvo u kućama mora pristupiti njihovom zakopavanju – kaže Čenić, koji ističe da sve do sada o ovome nije od straha nikome smeo da priča.

Kasnije, na lokalitetu ove grobnice, tvrdi Čenić, komunističke vlasti su napravile Planinarski dom, gde su se organizovale igranke, narodna veselja i sportska takmičenja.

Milenko Jeftić iz Banjaluke, koji je godinama radio sa arheolozima, rekao je novinarima ATV vesti, da su mu komšije davno pričale da su svega dva ravnogorca uspela tada da pobegnu sa Šibova.

- Pričali su mi kako su zarobljenici vikali i zvali u pomoć, nakon čega su im odrezali jezike, a zatim ih ubijali maljevima, hladnim oružjem i bacali u raku i rovove - tvrdi Jeftić.
..............

je l srbenda mile dozvolio da se ekshumiraju mucki pobijeni djurisicevi cetnici  Smile
ozbiljno...pitam ako neko zna... Smile nisam nista cuo o tome vec godinama  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Revolt grafitom "pozdravio" i Incka

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko uporedio Dan Republike Srpske sa danom osnivanja NDH-a, smatramo da, citiramo, “tog klovna treba spakovati na prvi avion, ali ne za Austriju nego negdje u Sibir, pa neka tamo malo razmisli o svemu” – poručili su danas iz “Revolta” Banjaluka.

Osim toga, oni su ispisali jedan "šaljivi" grafit koji, u suštini, ima malo dublje značenje. Na zgradi Katoličke gimnazije piše: "Nećeš više Incko Valentine u Bakincima jesti prasetine”! 

Revolt dalje podsjeća da Milorad Dodik od kako je prije par godina, kako kažu, počeo glumiti Srbina i pravoslavca, na svoju slavu nije pozivao predstavnike boračkih organizacija, porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide, ali jeste Valentina Incka, Džonatana Mura, ambasadore SAD, Velike Britanije, Njemačke i razne bjelosvjetske hohštaplere.

“Jasno je da Milorad Dodik, Valentin Incko, Bakir Izetbegović, Džonatan Mur, OHR, Dragan Čović, OSCE, Goran Salihović, Nenad Stevandić, Dževad Galijašević, RTRS, Miroslav LaŽanski, Mate Đaković, tzv. Socijalistička partija i DNS čine kriminalnu organizaciju koja za cilj, u udruženom zločinačkom poduhvatu, ima uništenje Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve hrabre i slobodoumne ljude da nam se pridruže u borbi protiv ove mafije!” poručuju iz Revolta.

sta izdajnici sve pisu  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 141 142 144 145 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Mar 2026, 23:08:24
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.14 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.