Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Mar 2026, 11:32:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 112 113 115 116 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 507543 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Додик: Отете надлежности ускладити са Дејтонским споразумом

Република Српска подржава изворни Дејтонски споразум који је донео мир и који функционише две деценије, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик. Нагласио је да ће тражити да се свих 83 надлежности које су отете и пренесене на ниво БиХ доведу у склад са Дејтоном.

Додик је на конференцији за новинаре истакао да Српска подржава Дејтон са "становишта слова, а не духа тог споразума", као и да је зауставила експанзију и веома "канцерогено" ширење теорије о духу Дејтонског споразума, преноси РТРС.

Успевамо вратити позицију поштовања слова Дејтонског споразума у БиХ и то ће бити наша политика и даље, имајући у виду да су високи представници, задужени да проводе слово Дејтона, кршили међународно право у више наврата и учинили кривична дела међународног карактера преносећи надлежности на ниво БиХ и кршећи права стечена Дејтонским споразумом", рекао је Додик.

Према његовим речима, Српска ће остати привржена томе да је формирање БиХ као конфедерално-федералне заједнице два ентитета и три конститутивна народа омогућило да та земља ступи у мировну фазу.

"Никада нећемо дозволити да разни међународни мешетари наметну причу о духу Дејтона која је коштала српски народ много. Наша политика подразумева да прво зауставимо те трансфере и онемогућимо злоупотребе Дејтонског споразума", рекао је Додик.

Он је навео да ће Српска тражити да се свих 83 надлежности које су отете и однесене на ниво БиХ доведу у склад са Дејтоном.

"Свако кршење Дејтона за нас је апсолутно неприхватљиво. Дошло је време да се на демократски начин све уреди. Дејтонски споразум је уредио да БиХ може само да се креће у складу са споразумом два ентитета, што мора бити уставни основ за свако рјешење. Све остало је неуставно, од суда, тужилаштва и много чега", рекао је Додик.

Како је рекао, неуставне ствари у БиХ одраз су насиља међународне заједнице и похлепе бошњачке политичке елите, која је била спремна да све учини да девастира Српску.

"То подразумијева да из Уставног суда оду стране судије", рекао је Додик додајући и много тога што ћемо покушати у наредном времену.

Председник Српске је рекао и да је Дејтонски споразум континуитет међународног субјективитета Републике Српске, која је у тај споразум унијела своју територију и ефикасну власт.

"Чињеницом да смо потписали све анексе тог споразума ми смо кључни фактор тог споразума", закључио је Додик.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Додик: Нећу прихватити све што странци смисле

Председник Републике Српске Милорад Додик поново је данас позвао на хитно затварање Канцеларије високог представника (ОХР).

Додик је одбацио тврдње високог представника Валентина Инцка да је РС била проблем у протеклом периоду, наводећи да је то Инцко и они који су, како каже, наметали решења.

Инцко је „захваљујући проблематизовању РС“ остао дуже високи представник него што је то било потребно и „свих тих месеци је добијао плату од 25.000 евра“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци. Додик је истакао да РС неће прихвати „све што смисле“ странци, пренела је Фена. „Време високог представника у БиХ је прошло. Тражимо да он буде укинут, не дислоциран и дистанциран, већ укинут“, рекао је Додик.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Српска протестује: Стоп НАТО пропаганди!

Данас је у Бањалуци одржан протест против НАТО алијансе, на којем су учесници изразили негодовање поводом постављених билборда о подршци уласку Босне и Херцеговине у ову организацију.

Синиша Синик, студент прве године факултета политичких наука у Бањалуци, каже да је дошао да подржи овај скуп и да НАТО у РС неће лако проћи.

„Искрено очекивао сам више људи овдје, али и ово је довољно да се пошаље јасна порука да ово што покушавају на мала врата да прогурају НАТО у Републици Српској (РС) неће тако лако проћи. Овај народ није заборавио шта је тај НАТО урадио српском народу од 1992. до 1999. године са акцентом на 1995. годину и бомбардовање РС. Ми смо дошли овдје да пошаљемо поруку да смо против уласка у било какав војни савез, јер то није вртић. То је мој став и став свих ових људи испреде којих ја причам“, казао је Синик, преносе регионални медији.

Група Бањалучана позвала је преко Фејсбука (страница „Стоп НАТО пропаганди у Бањалуци!“) суграђане на мирно окупљање под мотом „Не у НАТО“:

„У посљедњих неколико дана свједоци смо пропаганде НАТО пакта у нашем граду. Рекламни блокови на радио станицама и билборди са садржајем подршке уласку БиХ у ову злочиначку организацију се налазе на неколико мјеста у Бањалуци. Овим окупљањем желимо да изразимо негодовање поводом постављања ових билборда, а самим тим и противљење уласку у НАТО.

Зашто НЕ у НАТО?

– Распадом Варшавског пакта НАТО је изгубио смисао постојања и сада служи само као машина за сијање страха по свијету (Ирак, Југославија, Авганистан, Либија…)
– Уласком у НАТО били бисмо приморани водити ратове у туђе име, против држава и народа са којима немамо конфликте
– НАТО је извршио агресију на српски народ бомбардовањем 1999 године, и дан данас сије смрт по свијету.
– Уласком у НАТО нашли бисмо се на мети терористичких напада.
– НАТО пакт обећава економски раст и просперитет, што је обмана јер чланице попут Румуније и Бугарске имају један од најнижих животних стандарда у Европи.

Одупримо се пропагандној политици и не допустимо да постанемо марионете у служби туђих интереса.

Мирно окупљање ће бити испред Акване, код једног од билборда.

НЕ у НАТО!“
Фајгељ: НАТО пропаганда у Српској некад и сад

Подршку скупу упутио је преко друштвене мреже Фејсбук и Андреј Фајгељ, српски филолог, политичар и културни радник. Он је овим поводом указао на контраст друштвене стварности, подсјећајући на антисрпску пропаганду Запада током деведесетих и ону која се води данас.

„НАТО пропаганда у Српској некад и сад. Исто ‘Покоравање Срба’, исто бомбардовање. Подсећам: 1) НАТО је 1992. одржавао блокаду лета због које из Србије није могао да полети кисеоник, па је умрло 12 бањалучких беба. 2) Прва борбена акција НАТО-а након 45 година постојања имала је за мету Војску Републике Српске, 1994. године, због исте те блокаде лета. 3) Прво НАТО бомбардовање имало је за мету Републику Српску, 1995. године“, написао је Фајгељ.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.12.1
Browser
Safari 602.2.14
mob
I-mate 30 Pro
DODIK: Bakire Srbine, ne beži od svog porekla!

Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Citat
Додик: Отете надлежности ускладити са Дејтонским споразумом

klasicne dodikovske fore...

ovamo prica o nekim davno izgubljenim nadleznostima...kao saziva sve srpske stranke na dogovor...
dok u isto vrijeme ..ispod radara...(sve ispod krinke o davno prenesenim nadleznostima ...kojih je 90 posto on prenijeo na drzavni nivo) prenosi nadleznosti sa entitea na drzavni nivo u bankarskom sektoru.... Smile

a evo sprema se i strajk mupovaca... Smile
ljudi nisu dobili nadoknade jos od aprila  Smile a hoce dodik  i plate da im reze... Smile
a po svemu sudeci suocit ce se s necm sto nije nimalo ocekivao  Smile

dize se i prosvjeta i njima duguju nadoknade za prevoz i klopu..i traze visu (da se uskladi)cjenu rada....
kao i da ne diraju nadoknadu za minuli rad od 0.5 posto....
a tu ce uskociti i zdravstvo...ljekari skoro godinu dana nemaju uplaceno zdravstveno osiguranje Smile

a inace poceli su po nalogu mmf'a da otpustaju na sve strane radnike...
hiljada radnika  moraju otpusti sa drzavnih jasli...do 1 .1 2017  Smile Smile Smile
pa su cak posegli i  za metodom prisiljavanja realnog sektora ...da primaju taj sljam beskorisni koji budu otpustili....
da posten svijet ni u realnom sektoru ne moze dobiti posao...

e pa sad mile srbenda trazi novu partiju  nacionale sa drugarom bakirom( a ni kod bakira mu ne ide bas najbolje i tamo se spremaju strajkovi)
sad ce opet da udaraju po nacionali...i jedan i drugi....

sad ce biti referenduma i svega i svacega.... na obadvije tj na sve tri strane Smile  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Mala priča o "saveznicima" koji su se ničim izazvani branili golim rukama od isplanirane i brutalno sprovedene velikosrpske agresije. Priča se dešava ujutro 28 jula 1993 i nećete verovati nema ama baš nikakve veze sa nama agresorima :

„Bila je srijeda. Ujutro sam ustala kao i svaki dan, imala sam sina od osamnaest mjeseci, nije nikad ujutro spavao dugo, ali to jutro spavao je do deset. Dobili smo struju, pa sam pravila doručak, uključila mašinu, usisavala kuću“, mnogo godina kasnije o toj je strašnoj srijedi svjedočila preživjela B. Ž.

„Odjednom, čuo se pucanj, svašta nešto, i onda meni svekrva govori, ‘odoh ja dolje da vidim što je’. Otišla je dolje, kad trči putem i govori, ‘spremaj dijete, upali su u selo!’. Sve su oni pobili, gdje god su što našli, bio djed, bila baba, bio momak, bio čovjek, bila žena, bilo dijete, sve su pobili, sve su smakli, to je nemoguće, to je bila strahota.“

Razmjeri te strahote otkriveni su tek kad se vojska povukla.

Samo u tom selu, na dvije lokacije pronađeni su leševi trideset zarobljenih vojnika i desetak civila. Obdukcija iskasapljenih tijela, često potpuno golih ili pak samo u donjem rublju, otkrila je ljudskom umu neshvatljivu surovost ubojica. Vojnici i civili, žene i starci ubijeni su nakon strašnog mučenja. Muškarcima su odsijecane genitalije i udovi, nekima iskopane oči, većini je glava bila smrskana, jednome i prepolovljena, jednoj ženi je rasporen trbuh, neka su tijela spaljena, neka raznesena eksplozivom. Dvije stotine preživjelih mještana, među kojima deset trudnica i gotovo šezdesetoro djece, odvedeno je u logor. Osam zatočenika nije preživjelo, a najmanje dvije žene brutalno su silovane.

Iako je riječ o jednom od strašnijih zločina iz ratova devedesetih, iako ga je počinila jedinica jedne regularne vojske u pomno isplaniranom i izvedenom napadu, iako se znaju i naziv jedinice, i imena počinitelja, i imena njihovih zapovjednika na terenu – iako su i zapovjednici imali nadređene s imenom, prezimenom, činom i funkcijom, koji su znali za napad i masakr – do dana današnjeg, više od dvadeset godina nakon te strašne srijede, nitko za nju nije odgovarao, nitko nije izveden na sud i osuđen.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Dodik: Izetbegović je Srbin koji beži od svog porekla

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, Srbin koji beži od svog porekla.

"Ako već Izetbegović hoće da ide do kraja, mogli bi otići i nekoliko vekova unazad pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, pa da mu kažem 'tvoji su preci bili naši ljudi i nemoj bežati od toga'", rekao je Dodik u intervjuu agenciji Srna.

Dodik je ovom izjavom reagovao na ranije Izetbegovićevo upozorenje da bi političarima u Republici Srpskoj bilo bolje da prestanu sa zahtevima za vraćanje na "izvorni Dejton" jer bi u tom slučaju Bošnjaci mogli da zatraže vraćanje BiH na ustavno-pravni status koji je ta zemlja kao imala kao republika 1991. godine.

Dodik je još jednom najavio da će tražiti da se entitetima vrate ovlašćenja koja su, prema njegovom mišljenju, protivustavno preneta na federalni nivo u poslednje dve decenije. Kako kaže, radi se o 83 takve odluke.

Kao prvi korak on je najavio revidiranje uloge Ustavnog suda BiH za koji tvrdi da donosi odluke na štetu bosanskih Srba.

"U BiH ne sme biti više nikakvih odlučivanja dok se ne odluči o Ustavnom sudu", rekao je Dodik opisavši Ustavni sud BiH kao "jedno dekadentno mesto" u kojemu se odluke donose po diktatu Bošnjaka i predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

"Oni time govore da smo mi svi ovde budale - i Srbi i Bošnjaci i Hrvati. Ja neću živeti u takvoj državi", rekao je Dodik dodajući da je sve to "prevara i nasilje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Михајловић: У прошлости се рушило, сад заједно да градимо

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства Зорана Михајловић поручила је у Сребреници да после ружне прошлости у којој се рушило сада долази време када треба заједно да градимо.

"Мислим да смо некако у прошлости сви, једни и други, показивали да можемо и да рушимо, али сам сад сигурна да и те како можемо много тога заједно да градимо заједничким снагама и да можемо да оставимо будућим генерацијама оно што овде будемо направили", рекла је Михајловићева новинарима у Сребреници.

Грујичић је захвалио премијеру Србије Александру Вучићу на подршци Сребреници, као и потпредседници Владе Зорани Михајловић која је, како каже, дошла у Сребреницу да предочи све што жели Србија да помогне.

Михајловић је после састанка са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем, на коме су разматрани пројекти који ће бити финансирани донацијом Владе Србије у износу од три милиона евра, рекла да ће бити изграђен вртић, реконструисана централна улица и направљена производна хала у индустријској зони.

Додала је да је на том састанку разговарано и о новим пројектима у Сребреници који би могли заједно да се реализују.

"Ово је доказ наше сарадње, Србија је уз Сребреницу и уз Репулику Српску. Исто тако без стабилности која мора да постоји у Сребреници, РС, Србији и БиХ онда нема ни стабилности целог региона", поручила је Михајловић.

Она је рекла да ће се обданиште и саобаћајница радити већ наредне године.

"Влада Србије ће разговарати и о новим пројектима, наш следећи састанак ће бити већ крајем децембра највероватније у Београду, где ћемо направити пресек стања", додала је Михајловић.

Рекла је да ће изградња обданишта почети најкасније крајем марта или почетком априла, као и да ће тај објекат моћи да прими 190 малишана.

"Србија је стала иза нас и грађани Сребренице могу да рачунају на сваку врсту помоћи Србије. На нама је да изађемо са квалитетним плановима и пројектима, а они, како су рекли, неће се оглушити о наше захтеве и помоћи ће нам", навео је Грујичић.

Поручио је да "овај народ овде има на кога да рачуна и да ће овде бити бољи живот за све".

Грујичић је додао да ће општина урадити све са своје стране да убрза реализацију пројеката.

Влада Србије је донела 11. новембра 2015. године Закључак о финансијској помоћи општини Сребреница.

Од укупне вредности од пет милиона евра, два милиона евра уплаћено је као директна буџетска помоћ, док је три милиона евра предвиђено за заједничке инфраструктурне пројекте у овој општини.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Poturice su uvek imale potrebu da opravdaju svoju devijaciju ali je to nedovoljno da bi nekoga ubedile da su i oni i njihovi preci postupali ispravno. Suocavanje sa istinom je bolno ali neizbezno. Sto pre-to bolje.
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
kakvom istinom?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 112 113 115 116 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Mar 2026, 11:32:21
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.