Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Mar 2026, 00:54:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 506365 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Ti tvrdiš da su počinili genocid,konkretan izraz je nebitan.
vrlo je bitan.
srbi nisu genocidni. niko nije genocidan. izraz je besmislen jos i vise nego rec autoshovinizam recimo
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.7.8
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

opet pokusaji izjednacavanja...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.7.8
mob
I-mate 30 Pro
Citat
DODIK ODLUČAN Ništa od odlaganja referenduma!
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
"Dodik nije više partner za dijalog, iako ide u Moskvu"

Poseta Dodika Moskvi tri dana pre referenduma o Danu Republike Srpske neće promeniti činjenicu da on nije više partner za dijalog.

To je rekao bivši visoki predstavnik u BiH Volfgang Petrič, koji ističe ulogu Beograda i Zagreba, koju će konstruktivno "odigrati" srpski premijer Aleksandar Vučić i Andrej Plenković, koji će, gotovo je izvesno, biti novi premijer Hrvatske.

On smatra da će dve pretpostavke biti presudne, ne samo za očuvanje jedinstvene BiH, nego i za stabilnosti zapadnog Balkana.

Te dve pretpostavke, kaže on, jesu regionalna odgovornost Srbije i Hrvatske prema Dejtonskom sporazumu, te ubrzanje integracija ka EU, kao integrativnog i političkog motora za celu regiju.

Navodeći referendum u RS kao primer, Petrič kaže:

"Srbija je pod vođstvom premijera Aleksandra Vučića preuzela odgovornost za stabilnost u regionu. Vučić je prošle godine zaustavio jedan referendum, a ovaj drugi elegantno je rešio. Svestan je da Srbija gubi svaku šansu za pristup EU ako dođe do problema u BiH. Za mene čak nije toliko ni bitno hoće li 25. septembra biti održan referendum, jer za Beograd on je izgubio svaki legitimitet", naveo je Petrič u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu".

Petrič referendum u RS vidi kao "jedan opak način spašavanja vlastite kože".

"Dodik zna da za Evropu više nije partner za dijalog, a Rusija ima svoje probleme. Mislim da Dodikova poseta Kremlju zakazana za 22. septembar ništa na tome neće promeniti! RS pod vođstvom Dodika skoro da je bankrotirala, internacionalno je izolovana i dovedena je u opasnost da postane neka Južna Osetija u srcu Evrope", smatra Petrič.

Drugi važan faktor za stabilnost regiona za njega je pobeda lidera HDZ-a Andreja Plenkovića na izborima u Hrvatskoj.

"Ovo je pobeda umerenih snaga, koje svojim susedima žele pomoći da ubrzano idu ka EU. Videli smo da je retorika vređanja Zorana Milanovića dobila odstupnicu, dok je Plenković sa svojom evropskom strategijom pomirenja dobio dosta podrške. To bi moglo dovesti do relaksacije odnosa u regionu", kazao je Petrič.

Srbija, ističe, kao kandidat za članstvo u EU, te Hrvatska kao članica Unije sve više postaju svesne svoje odgovornosti prema BiH, "a to bi moglo neodgovorne ekstremiste poput Dodika dovesti u ofsajd".

"Uzimajući sve ovo u obzir, očekujem od Brisela da BiH ponudi mnogo više od pukih programa", naveo je.

Ističe takođe da Savet za implementaciju mira u BiH (PIC) već duže vreme nije jedinstven organ kao što je to bilo kada je on bio visoki predstavnik.

"Mene je tada čak i Rusija podržavala, pa sam mogao pokrenuti važne reforme u državi. Čak je i Dodik tada bio kooperativan. Ali nakon procesuiranja Ive Sanadera u Hrvatskoj mnogo koruptivnih političara u bivšoj Jugoslaviji postavilo se protiv reformi, kako bi dobijali što više na uticaju. To nije tako samo u RS. Mislim da je OHR trebalo još davno zatvoriti", rekao je ovaj austrijski političar.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.7.8
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile Smile Smile

Kakav dijalog...sad ce vam komandovati...
« Poslednja izmena: 18. Sep 2016, 12:26:30 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
Ustavni sud BiH zabranio referendum u Republici Srpskoj 25. septembra

Ustavni sud BiH saopštio je na svom zvaničnom portalu odluke sa današnje sednice, prema kojima je usvojen zahtev da se obustavi Odluka Republike Srpske o održavanju referenduma zakazanog za sledeću nedelju, 25. septembar. Na istoj sednici je odbačena i inicijativa RS da Ustavni sud preispita svoju odluku iz novembra prošle godine, prema kojoj je proslava 9. kanuara kao Dana Republike Srpske neustavna, uz ocenu da se time krše prava Hrvata, Bošnjaka i drugih nesrba u RS.

U saopštenju Ustavnog suda BiH navodi se da bi održavanje referenduma o Danu Republike Srpske, zakazanog za 25. septembar imalo “ozbiljne i neotklonjive posledice” kada je reč o izvršenju odluke tog suda iz novembra prošle godine, ali i na ustavni poredak BiH u celini.

Ustavni sud zbog toga je praktično suspendovao Odluku RS o referendumu, do okončanja redovne pravne procedure u vezi s ovim pitanjima.

“Ustavni sud je usvojio privremenu meru kojom se privremeno obustavlja Odluka o raspisivanju republičkog referenduma”, navodi se u saopštenju Ustavnog suda.

Inicijativu da se suspenduje odluka o referendumu pokrenula je grupa političara iz Federacije BiH, među kojima je i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Na današnjoj sednici odbačen je i zahtev RS da Ustavni sud preispita svoju odluku iz novembra prošle godine, prema kojoj je proslava 9. januara ocenjena neustavnom.

“S obzirom na to da Narodna skupština Republike Srpske u svom zahtevu za preispitivanje nije predstavila nikakve nove činjenice koje bi mogle uticati na drugačije odlučivanje… Ustavni sud je zaključio da ne postoje opravdani razlozi za usvajanje zahteva za preispitivanje Odluke Ustavnog suda od 26. novembra 2015, te ga je, stoga, odbio”, navodi se u saopštenju.

Ustavni sud BiH doneo je u novembru prošle godine odluku kojom se neustavnim proglašava dan Republike Srpske, 9. januar, uz ocenu da se time krše prava Hrvata, Bošnjaka i drugih nesrba u Republici Srpskoj.

Tu odluku su odbili politički predstavnici RS i zakazali referendum na kom bi se građani izjasnili o ovom pitanju.

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je ranije danas da ga ishod odlučivanja u Ustavnom sudu BiH ne interesuje i da će referendum o Danu Republike biti održan bez obzira na odluku suda. Dodik je, kako je preneo RTRS, pozvao građane da izađu na referendum i potvrde da će 9. januara i dalje slaviti Dan Republike.

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić, inače predstavnik opozicije u okviru RS, ocenio je da će u slučaju da Ustavni sud odbije zahtev Republike Srpske da preispita svoju odluku u Bosni i Hercegovini doći do pogoršanja prilika.

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.7.8
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Citat
Kakav dijalog...sad ce vam komandovati...

kome ce on komandovati  Smile

frajer se upetljao kao pile u kucinu i ide da moljaka putina da ga vadi iz govana... Smile
i ovo sto petric kaze...ima i te kako veliku tezinu...
s dodikom vise nema price...

covjek je od price o referendumu o danu rs..( za taj problem je postojalo x mirnih resenja i pravnih ljekova)
doveo region pred rat.... Smile

jedan dobar predsjednik... nikako to ne smije  da ucini svom narodu...radi svoje licne promocije...

bez obzira na moje miljenje...sta god dodik da ucini....to nece moci uciniti bez ostalih srpskih predstavnika.....
( a posebno ne bez vojlje naroda) ako mu oni daju podrsku...tu nema vise sta da se prica...
idemo do kraja... Smile

moje je misljenje...da dodik treba da spusti loptu...i da saceka da prodje pivremena suspenzija referenduma...i da ne cacka u ustavni sud...
jer vise nije u pitanju samo dan rs i referendum...

u pitanju je republika srpska i institucija predsjednika republike srpske...kao i  citav politcki kor iz republike srpske...

a on posebno nije u nimalo dobroj situaciji...

stranci kad su poslednji put smjenjivali srpsku 'politiku' nista s tim nismo dobili...
sem 18 godina agonije...i pljacke... i ogromne sirotinje i trulezi...

i izgubicemo i ovo malo mlade inteligencije koje je nekim cudom jos uvijek nesto malo ostalo u rs....

ako stranci smjene citav politicki kor u rs..
i na njhova mjesta postave njima podobne politicare..(kao sto je dodik bio 98g..)
iisto nas sve ceka... sve isto kao i pre 18 g....

ja nemam ni snage ni zivaca za tako nesto..
a vjerujem da tako isto misli i 50 posto gradjana...
u gradjane ne racunam ovaj politicki olos...
koji slijepo tumara za svojim politickim liderima..pa ma kojoj stranci da pripadaju...

ovako po svemu vidjenom u polednjih mjesec dana....
dosao sam do zakljucka...da mozda dodika boli kurac za referendum..i za dan rs..
njemu je izgleda vazno...da zazivi prudski sporazum...
ili  da se dejton raspakuje i da hrvati dobiju svoj entitet...

protiv cega ni ja nemam nista... Smile
ako hrvatima budu pravili entitet od federalnog dijela bosne i hercegovine...
a ako pod to spada i komadanje republike srpske...
to ce malo teze ici...
jer u tom slucaju postoje velike sanse da to komadanje nece [proci   bez krvoprolica...
 to je barem svima onim koji imaju gram mozga u glavi -jasno...

a inace...u svijetu ...nije do sada zabiljezen slucaj....da se drzavncima ... kao sto je milorad dodik..(koji su alavi...bahati...bezobrazni i bezobzirni i koji gledaju samo sebe...)
ustupci cine... Smile

iako svijet i ucini ustupak...to ce biti zbog srbije (citaj vucica)  i hrvatske...
a ne zbog dodika... Smile

inace ako je putin prijatelj srba....dodik nece imati bas prijatan boravak u rusiji.... Smile

Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.7.8
mob
I-mate 30 Pro
videcemo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
stvari nisu nimlo bezazlene kakvim ih on i njegovi podanici zele predstaviti...
i jasno je  da se to nece resiti na relaciji dva konstitutivna naroda....

dodik je vec pokusao da se izvuce....ispod radara..ponudio je bakiru....
resenje u tome da 9 januar ostane dan rs..ali da ga bosnjaci i hrvati ne moraju slaviti..
a to je ravno kao i da dan republike i ne postoji...

isto kao kad bi u federaciji 3 mart bio obavezan samo za bosnjake
a srbi i hrvati bi mogli da rade na svojim radnim mjestima...

to u toj formi vise nije drzavni praznik... Smile nego praznik jednog konstitutivnog naroda... Smile

a to nama ne treba..mi hocemo dan republike srpske..9 januar...drzavni praznik...
i hocemo da ga slavimo institucionalno i na svim ulicama republike srpske...

a dodik je to zaboravio... Smile iako je to  bio  povod za referendum  Smile

« Poslednja izmena: 19. Sep 2016, 17:28:42 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Mar 2026, 00:54:00
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.