Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Apr 2026, 20:35:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 259 260 262 263 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 513334 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
Nemaju u svetim spisima ali su nekada imale u praksi

кључна реч... ''некада''

колико год ти био политчки коректан и жмурио на ствари које јесу голе чињенинце... јер се теби не свиђају пропагатори истих... остаје јбга евидентна разлика између ислама и све и једне друге религије... ислам је трејдмарковао, копирајтовао и ексклузивно лиценцирао гомилу појмова од шеријата и верског фундаментализма, преко светог рата па до тероризма... и врло врло радо то демонстрира у пракси.

Крај приче у било каквом поређењу религија данашњице. Енде.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Posto se bakcem nesto istorijom vise nego sto zelim, mogu samo da izjavim da su se Kotromanici vodili (sami sebe) kao srpska dinastija. Jebigica. Cak je i poslednja kraljica Bosne bila iz Srbije...

S tim u vezi, ispada da su ljiljani na plavoj podlozi izraz srpske hegemonije u Bosni...  Smile
« Poslednja izmena: 18. Jan 2018, 10:17:32 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1362
mob
Samsung S10 +
Dobar dio nas poznaje istoriju, neki vise neki manje a neki bi da je promjene , kao da nista nije bilo prije 1992.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ne. Ljiljani na srpskom grbu su izraz pretenzije na bosnu
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 190
Paaa mogao bih reci da se slazem od reci do reci ali mi ono sa vlasima i bosnjanima nije jasno.
Da napomenem, razumnoj osobi relativno je nebitno ko od koga potice ali da li pokusavas da kazes da je skoro bilo sta moguce dokazati, da neki srbi recumo ne poticu od srba ili nesto drugo?

Takodje, katolicka crkva nije nacionalno organizovana cini mi se, mada kler sa odredjene teritorije nista ne sprecava da tako deluje. Kao kod hrvata npr
Recimo da da Sasvim je moguce da neki srbi koji se danas tako tretiraju i zovu(samozovu) takvo njihovo shvatanje identiteta moze da dodje u pitanje i to upravo kroz to da oni nekada nisu bili srbi tj ne poticu od kako si ti rekao srba
To moze ali i ne mora , to nije kljucno za ovu ovakvu pricu
Jer sa mog stajalista meni je svejedno ja nemam problem sa srpskim identitetom jer ga naprosto nemam-- mozemo tako doci do sasvim izvjesnog i jasnog zakljucka kako upravo nacionalno za srpski populus je katkad teret i nelagoda i stavlja pojedince tog naroda u manju ili vecu nepriliku
To , ta teza koja se provlaci u nekoliko postova, da su Srbi Srbi i ne mozete im nista cini mi se da je ta teza konstruirana da zastrasi one koji nisu Srbi. Sto i nije tako tesko , jer mislim su ziteli Balkana toliko konfuzni da vrlo lako mogu i sami sebe zastrasiti. Ta teza je toliko destruktivna nekad je u kriticnim situacijama opravdano nailazila na odgovor drugih, a nekad bi opet drzala cijeli region u nekoj pat poziciji-- ili bolje receno statusu quo, ne talasaj paroli i slicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa dobro, ali ne vidim zasto srbe isticati u tom smislu. Gle bugare npr. Skoro bilo koga. zavisi od snage koju ima.

A ti za poreklo... Pa kuči i jedno susedno albansko pleme npr imaju predanje da potiču od istih predaka. Sve je to mešano i pomalo fluidno jer se etnički identitet može promeniti, biti jači ili slabiji...
« Poslednja izmena: 18. Jan 2018, 10:54:54 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 190
Pa dobro, ali ne vidim zasto srbe isticati u tom smislu. Gle bugare npr. Skoro bilo koga. zavisi od snage koju ima.

A ti za poreklo... Pa kuči i jedno susedno albansko pleme npr imaju predanje da potiču od istih predaka. Sve je to mešano i pomalo fluidno jer se etnički identitet može promeniti, biti jači ili slabiji...

To si u pravu -- i nema prava i potrebe kako ti kazes isticati srbe u tom smislu to jest kao nesto prigovarati
Jednostavno ovo je tema o nacionalnom i nacionalizmu tako da je skakljiva i cesto dovodi i vodi ka neugodnim pravcima
Za mene srbin je svako ko se tako osjeca i to je ok, i u tom smislu mozemo uzeti bilo koju drugu naciju

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Paaa mogao bih reci da se slazem od reci do reci ali mi ono sa vlasima i bosnjanima nije jasno.

Није ни чудо...ако се не варам ово је други Шофран или како се већ звао...иначе бошњачки трол. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
E to je ono najnezgodnije u ovakvim razgovorima. Upravo je ovo primer. Ja se nisam uvredio zbog isticanja srba, ali neko drugi bi jer bi pomislio da nesto insinuiras. Ja sam te pitao sta zelis da kazes.
Mislim da je problem u vrlo rasirenoj iskompleksiranosti, sindromu "mi nismo mali narod" o cemu kod srba cak i postoji pesma
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
mogu oni da zele sta god hoce...
a mogu i da rede sta god hoce...
ali tamo u svojoj federaciji...
republika sprska ima svoje institucije...ima svoj ustav i svoje zakone...
sve sto se kosi sa ustavom i zakonima bice sankcionisano pa sve da su ne znam ko a ne muslimani...

a ako se pozovu na ustav bih....ustav  bih ....prvi oni NE postuju
od osnivanja zajednickih institucija mi smo postovali ustav bih...i postovali smo ga sve do momenta kad su poceli
da izmisljaju i prohtjevaju kao da je republika srpska njihova...a ne nasa...
kad su nam udarili na dan republike....otvorili su pandorinu kutiju...
dan republike cemo slaviti sve dok postoji i jedan srbin u republici srpskoj...
dan republike srpske nam sluzi kao podsjetnica sta su nam pokusali uraditi od 92-95 g...
i svim srbima treba da sluzi ..kao podsjetnik da nikad  ne zaboravimo
sta smo morali da damo da ne bi bili nekakvi bosanci..nego srbi..svoji na svome...

a njihova fasisticka federacija nas uopste ne zanima....
zanima nas samo sacica obespravljenih srba koji nemaju ni k od konstitutivnosti ni  lj od ljuskih prava
ni d od demokratskih usatvom zagarantovanih prava..
koja uzivaju muslimani i hrvati u republici srpskoj....
niko ih ni ne pita sta su i ko su....smatramo ih nasim gradjanima...komsijama..kolegama..drugarima..

i oni -fasiti...koji uskracuju ljudska i demokratska prava ..nasim srbima u federaciji...
oni od nas traze da mi postujemo ustav...ma idite u 3 picke materine...
sram vas bilo...

sa republikom srpskom nema nista onaj musliman u sarajevu niti onaj hrvat u mostaru,...itd...
odabij....
uredjujte svoju federaciju..republiku srpsku ima ko da uredjuje...

...................

sto se tice ovog nekog navodnog paravojnog udruzenja....
ovo je izborna godina....
i sve jasno...
dodik koristi zastrasujuci izgled ovih momaka i njihov 'los glas'
a opozicija to dozivljava kao pretnju...
i sad se malo prepucavaju....

a regularne bezbjedonosne sluzbe...rade svoj posao...

pre nekog vremena bile su slike i informacije u javnosti damuslindze osnivaju paravojne formacije...
sve strasno da strasnije ne moze biti....
nabildano..napucano..puske u rucicama krimogenim...
i na kraju se kao ispostavi da su to clanovi nkakvog airsoft kluba i uglavnom humanitarci...

ma vidi molim te....

da se ne lazemo puno..stos e tice ovih nasih....to su mahom sve krimogena lica...
neki su cak i osudjivni za teska krivicna djela...

i sasvim je logicno....kada se takva lica pojave negdje...oni su bezbjedonosno zenimljivi...svim b.sluzbama...
bilo gdje kad se pojave ....

a kada u javnost 'izgmizu' slike na kojima se ta krimogena lica vide sa
vatrenim oruzjem ...koje sluzi  za odredjenu vrstu likvidacije zive sile...
sasvim je normalno da se i nadlezne b.sluzbe pocnu interesovati za takva lica...
to im je posao....bezbjednost je njihov posao...

bezbjednosts e ne odnosi samo na reakciju posle neke akcije....
bezbjednost je i pravovremena akcija nadleznih da ne  bi doslo do bilo kakvih incidenata...

ja nisam cuo da su pomenuti momci bilo sta ucinili na teritoriju republike srpske...
pa ni na teritoriju citave ove nakaradne bih...
a posto su bezbjedonosno zanimljivi...sluzbe ne cekaju da oni nesto urade pa da onda reaguju...
nego ih bezbjedonosno i informativno obradjuju i drze ih na oku....

kako sam cuo vec je cetvorici od njih...zabranjen ulazak u republiku srpsku ...odnosno u bih...

inace narod ne treba da se plasi...
bez obzira na njihovu kriminalnu istoriju...i na zastrasujuci izgled....

nije dovoljno da se nabildas i da  naucis da koristis vatreno oruzje
da bi mogao da izadjes na crtu
nekome kome je bezbjednost posao....
u slucaju bilo kakvog sukoba izmedju nadleznih sluzbi i pomenutih lica..sukob bi trajao najduze 'dva minuta'
za dva minuta je prica gotova....

i bice gotova ako urade bilo sta....mimo zakona republike srpske ili bih....

nisu ni prvi ni zadnji....koji misle da su zajebani...strasni..i mnogo jaki....

inace  ja licno nemam nista protiv njih ...niti protiv djelovanja njihovog  patriotsko-humanitarnog udruzenja...
svaka pomoc ugrozenim gradjanima..a njih je mnogo..mnogo mnogo....dobro je dosla...

ali znam da ih gradjani banjaluke ne gledaju sa prevelikim oduzevljenjem
kad ih vide 'uniformisane' i 'parkirane ' bilo gdje...
ljudi su uznemireni.....
i ako naprave bilo sta bilo kome....posrace se na sav taj patriotski i humanitarni rad...na koji se oni pozivaju...
bez obzira i da setaju gospodskom i sa samim bogom a ne sa nekim licima...
nece biti dobrodosli u banjaluku...niti u republiku srpsku...

ne samo oni..nego bilo ko....

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 259 260 262 263 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Apr 2026, 20:35:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.15 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.