Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:53:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Republika Srpska + Srbija  (Pročitano 19428 puta)
Clan u razvoju

zvezdas, liberal, etf-ovac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Motorola v3i
Uf sine o cemu mi pricamo...

Prvo, slazem se da bi bilo fer da jednog dana bude raspisan referendum za nezavisnost u RS. Predpostavljam da bi nezavisnost bila izglasana. Ipak to ne znaci automatsko pripajanje Srbiji. Trebao bi i u Srbiji biti raspisan referendum na kome bi se gradjani izjasnili da li su ili ne za spajanje sa RS. Iskreno, ja bih zaokruzio ne. Nemam nista protiv bilateralnih sporazuma tipa besplatno skolovanje itd. ali RS je zemlja koja nije u stanju da izdrzava samu sebe i samo bi kocila Srbiju koja se koliko toliko povratila posle virtuelne stvarnosti za vreme komunizma i horora devedesetih.

Inace, nisu Tadic i Kostunica izgubili Crnu Goru niti im ju je neko oteo. Gradjani CG su odabrali da ne zive vise u zajednici sa Srbijom i ne vidim ko moze osim njih samih biti kriv za to, ako se o krivici uopste moze i govoriti.

Takodje mi nije jasna srpska fascinacija teritorijama. Voleo bih da mi neko od vas, zagovornika fiks ideje zvane Velika Srbija,  objasni taj koncept. Da li je za vas bolje da svi srbi zive u jednoj drzavi, kako god taj zivot izgledao ili je vam je bolje da svi srbi zive dobro u vise drzava ma kako one izgledale . Ja bih mnogo vise voleo da zivim u Republici Dorcol i da vodim jedan materijalno situiran i duhovno ispunjen zivot nego da zivim u Seseljevsko-pola Balkana-Srbiji kao pas.
« Poslednja izmena: 26. Maj 2006, 03:00:57 od stamenic »
IP sačuvana
social share
There's a boy, who's got to pay
for all he had done before
Right or wrong must be shared
but that boy was just sowing love
but his harvest
has become that he loves none

Milan Mumin
---------

One day when Alfred Hitchcock was still a churchgoing Catholic, he was driving
through a Swiss city when he suddenly pointed out of the car window and said "That
is the most frightening sight I have ever seen." His companion was surprised to
see nothing more alarming than a priest in conversation with a little boy, his
hand on the child's shoulder."Run, little boy," cried Hitchcock, leaning out of
the car. "Run for your life!"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 
@stamenic jadna i ta zemlja koja je losija od nas  Smile
Slazem se sa tobom u dosta toga,ali ipak moje misljenje je da trebamo da se spajamo a ne da se cepkamo jer vlada bela kuga i nas je sve manje i manje.Ovako ce nas obrezani pojesti uskoro. Smile
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
U ovom svetu ne vlada pravda vec zakon jaceg!
Zasto su Velike Sile velike?
Zato sto su jake ekonomski, ili kao Rusija i Kina imaju potencijal da budu ekonomski jake
Zato sto su jake vojno, pa se pre svega mogu odbraniti od napada, ili mogu da osvajaju druge i namecu resenja u svom interesu (uslov za jaku ekonomiju)
Zato sto imaju veliku populaciju, pa ih nije lako napasti i osvojiti (opet uslov za jaku ekonomiju)
Zato sto zauzimaju velike teritorije, koje obuhvataju i izlaze na mora i rudna bogatstva i izvorista vode i plodna zemljista (takodje uslov za jaku ekonomiju)
I da ne nabrajamo vise, svako ko zeli da zivi dobro, mora u ovom svetu sile da bude sto jaci i sto veci kako bi mogao da se izbori i da obezbedi taj dobar zivot. Jednostavno, drzave narodi i pojedinci se bore za sopstveni boljitak, a on je uvek zasnovan na tudjoj grbaci. Ako Srbija i srpski narod zele da zive dobro, onda moraju da rade na stvaranju jake srpske drzave, a ta snaga ce se ogledati u tome sto ce ta drzava biti jaka ekonomski, vojno, sto ce zauzimati sto vecu teritoriju i sto ce u njoj ziveti sto vise Srba (i ostalih lojalnih gradjana naravno). Samo tako cemo u sto vecoj meri odlucivati o svojoj sudbini a samim tim i donositi odluke koje ce doprineti nasem boljem zivotu, sve ostale price o boljem zivotu u nekoliko malih drzavica su cista glupost, jer ce te drzavice biti direktno zavisne od odluka Velikih Sila, a one ce naravno donositi odluke u svom a ne u nasem interesu!
Znaci prica o Dorcol drzavi u kojoj bi se zivelo dobro je neostvariva, moze da bude Dorcol drzave, al kada pogledamo koje bi ona imala ekonomske potencijale, koliko bi tu ljudi zivelo i dali bi oni u takvoj drzavici nesto odlucivali, jasno je da bi to bila jadna, siromasna i nerazvijena drzavica koja sama o sebi ne bi nista odlucivala. Odmah da kazem da poredjenja sa Maltama, San Marinima, Luksemburzima i slicnim tvorevinama ne stoje, jer mi zivimo na brdovitom Balkanu, raskrsnici puteva, gde se susrecu razlicite civilizacije i strateski interesi, i gde Velike Sile oduvek zele da imaju kontrolu i dominaciju! Znaci da zivimo negde na severnom polu sa Eskimima, pa da kazemo da bi mogli ostvariti neku samostalnu drzavicu jer tamo Velike Sile nemaju neke znacajnije interese, jedini ozbiljniji protivnici bi nam bili beli medvedi, ali ovde na ovom podrucju je nespojivo imati banana drzavu i ziveti dobro u njoj!
Zbog toga sam ja za Srbiju, koja bi zauzimala sto vecu teritoriju, al pri tome ne mislim da treba osvajati tudje, vec da ona obuhvata one oblasti na kojima oduvek zivi srpski narod, da nas u takvoj Srbiji ima sto vise, da imamo sto jacu vojsku kako nas niko ne bi mogao napadati, bombardovati itd. a to je onda sve preduslov za samostalno uredjivanje te drzave i zaista dobar zivot u takvoj drzavi.
Zakljucak: Dobar zivot i stvaranje Velike Srbije su direktno povezani, tj. ne postoji dobar zivot za Srbe bez ujedinjene jedinstvene Velike Srbije!
Znaci Srbin uopste ne treba da bude veliki nacionalista da bi zeleo Veliku Srbiju, dovoljno je da shvati da ce mu samo ona doneti dobar zivot! Na kraju krajeva svi se ujedinjuju ne zbog nacionalizma vec zbog boljeg zivota, Ameri ratuju svetom ne zbog nacionalizma vec zbog sopstvene materijalne koristi, pa ne vidim onda zasto se i Srbi ne bi ujedinjavali i pravili Veliku Srbiju prvenstveno zbog boljeg zivota a ne zbog nacionalizma... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Odmah da kazem da poredjenja sa Maltama, San Marinima, Luksemburzima i slicnim tvorevinama ne stoje, jer mi zivimo na brdovitom Balkanu, raskrsnici puteva, gde se susrecu razlicite civilizacije i strateski interesi, i gde Velike Sile oduvek zele da imaju kontrolu i dominaciju! Znaci da zivimo negde na severnom polu sa Eskimima, pa da kazemo da bi mogli ostvariti neku samostalnu drzavicu jer tamo Velike Sile nemaju neke znacajnije interese, jedini ozbiljniji protivnici bi nam bili beli medvedi, ali ovde na ovom podrucju je nespojivo imati banana drzavu i ziveti dobro u njoj!

Koliko se ja secam kako izgleda karta, Luksemburg nije medju Inuitima (uvredljiv naziv: "Eskimi" znaci "Koji jedu sirovo meso"), nego tamo gde se ukrstaju interesi i uticaji poprilicno velikih Francuske i Nemacke, a (preko Belgije koja je stvorena kao njen satelit, tj. da bi smanjila Holandiju i Francusku) i Velike Britanije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
Nisam upucen, verovatno je ukrsten interes i stvorena ravnoteza, pa Luksemburg opstaje, mada bi mogao da objasnis ako si upucen kako i zasto je stvoren Luksemburg...A ako bi se ta ravnoteza poremetila? Dali bi Luksemburg mogao da opstane svojom voljom?
U pojedinim periodima, interes neke Velike sile moze da se poklapa sa interesima onog ko je mali, pa za to vreme moze i bolje da se zivi, al sta ako se taj interes Velikog promeni ili ako stupi na scenu neki novi Veliki sa novim interesima? To mi je kao kada bi pravili kucu od slame i onda ako je lepo vreme super uzivamo, a sutra ako dodje oluja e jbg najebasmo, srusi ce nam kucu, pa cemo prekosutra da pravimo novu, znaci zavisimo od drugih faktora i ne odlucujemo sami o sebi, zbog toga sam ja za pravljenje kuce koja nece zavisiti od vremenskih prilika, tj. praviti drzavu koja ce u sto vecoj meri moci da odoli razlicitim interesima Velikih, jer samo tako cemo uvek dobro ziveti, a ta drzava je sto veca i jaca Srbija...

P.S. Izvinjavam se Eskimima ako ih ima na forumu... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Nije stvar u tome da se ti izvinis npr. seoskom ucitelju 1930. zato sto si crtao njegovu karikaturu na tabli, a da ne bi dobio 25 stapom po turu, nego da ne omalovazavas druge ljude -- da kasnije ne bi morao da se izvinjavas sebi samom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
@stamenic jadna i ta zemlja koja je losija od nas Smile
Slazem se sa tobom u dosta toga,ali ipak moje misljenje je da trebamo da se spajamo a ne da se cepkamo jer vlada bela kuga i nas je sve manje i manje.Ovako ce nas obrezani pojesti uskoro. Smile
A kako ti to mislis da se suprostavis beloj kugi? Sta mislis da je uzrok bele kuge?
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 
Citat
A kako ti to mislis da se suprostavis beloj kugi? Sta mislis da je uzrok bele kuge?
Citat
Znam dobro sta je uzrok bele kuge.A ako te bas interesuje kako bi se suprostavio?
Restrikcijama.
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 415
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mislim da treba da se i dalje cepkamo na sto sitnije delove, a u tome ce nas uvek pomagati nase komsije siptari, Turci i Hrvati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mislim da treba da se i dalje cepkamo na sto sitnije delove, a u tome ce nas uvek pomagati nase komsije siptari, Turci i Hrvati.

Hrvatska s tim nema ništa,to je vaša unutrašnja stvar i pitanje.Hrvatska nemože ni sebi pomoć,vanjski dug nam je 25 mlrd. dolara a kamoli C.Gori ili Kosovu.To što Mesić ili Sanader kurtoazno čestitaju je šuplja priča kao što im je šuplja priča o ekonomskom pokretanju hrvatske dok ona stalno vozi u rikverc Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:53:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.