Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 17:13:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Religija je u modi  (Pročitano 19931 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
ja nesto gledam ljude na ulici i u autobusu, i kad sve saberem, mnogo vise ima onih koji se ne krste kad prodju pored crkve, nego onih koji se krste. iz cega proizilazi da je ateizam, ustvari novouvezeni agnosticizam u modi, sto ni ne treba da cudi s obzirom da je crkva institucija u koju narod ima najvise poverenja. nekada je uz crkvu bila i vojska (po poverenju), a onda dodjose uvezena nam "braća" da je uniste.
Ajd ovako jedan primer. Jedan moj drug ne veruje u ovozemaljske postbiblijske svece, slave, krštenje pred crkvom i slične pojave, ne ide u crkvu i ne slavi slavu, ali veruje u Boga i Biblijske priče i proročanstva. Da li to znači da je ateista, zato što se ne krsti pred crkvom i ne pridaje značaj svecima?

ne znam u kom je fazonu, ali rekao bih da je protestant.
naravno postoje velike mogucnosti da nije protestant, samo mu se svidela takva teorija.
samim tim sto veruje, nije ateista. ja sebe smatram vernikom i ne krstim se kada prodjem pored crkve. prekrstim se samo kada ulazim u crkvu ili manastir jer je takav obicaj/tradicija.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Za ulazak to je skroz OK, ali za prolazak iz autobusa mi je bzvv
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
stvarno ne znam odakle taj obicaj. vidjam na nasoj teritoriji  Smile  krste se ljudi na vidikovcu, pa u skojevskom, pa na banovom brdu, pa ako si u dvajes' trojci onda i kod "beogradjanke". . al' htedoh da kazem, ti sto se krste, oni su ipak u manjini. ima tu i druge "mode", brojanice naslagane od šake do lakta. meni prvo sto padne na pamet, to je, koliko joj treba vremena da se na svakoj pomoli. obicno bude odgovor "to mi je poklon sa Hilandara, manastira Vasilija Ostroskog, Meteora, Jerusalima,..."
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Grrrr. Jedan lik kad obuce plavu kosulju stavi plavu brojanicu. (itd)  Smile

Ja imam brojanicu i to crnu. Ove kicaste sto izdaju - stvarno no comment... A za one koji brojanicu koriste kao modni detalj da se uklope boje  Smile

Inace ne nosim nikakve lancice, sat, zlatne narukvice, prstenja. Na levoj ruci brojanica i tako ce da bude za zivota.

Sto se tice krstenja u autobusu, ja to radim u sebi. Stvari vere volim da drzim u sebi osim ako neko ne zatrazi da mu o tome pricam. Ne volim da namecem nista.

Citat
prekrstim se samo kada ulazim u crkvu ili manastir jer je takav obicaj/tradicija.
Takodje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kako neko može da bude religiozan, da nosi brojanicu i da pusti dete da ide u školu kao na splav?!?!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Kako neko može da bude religiozan, da nosi brojanicu i da pusti dete da ide u školu kao na splav?!?!?

Eee, ovo me je podsetilo na novo (najnovije?) pomodarstvo u vezi sa religijom, a to je svopšte mračnjaštvo i zlovolja, kao da je religija sahrana koja večno traje. Nošenje živopisnih boja, glasan smeh, sex pre braka (pa i sex u braku) druženja u smislu večernjih izlazaka, jedenje gurmanske hrane, čitanje nereligioznih knjiga (čitanje religioznih knjiga takodje), slavljenje rodjendana, nošenja kupaćih na plažama, ... ... sve je to pod turobnom osudom kao "nereligiozno ponašanje". Kad takve mračne tipove priupitate šta su oni u hijerarhiji SPC, konkretan odgovor dobiti nećete, već fraze tipa "svi smo crkva Božija..."
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Svi pravac u Grcku da vidite kako se krsti.  Krstili bi se sa obe noge u isto vreme kada bi mogli.
Dakle svi krst oko vrata sa "spinnerom" i majcu sa citatima i pali (nevernike)  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Eee, ovo me je podsetilo na novo (najnovije?) pomodarstvo u vezi sa religijom, a to je svopšte mračnjaštvo i zlovolja, kao da je religija sahrana koja večno traje. Nošenje živopisnih boja, glasan smeh, sex pre braka (pa i sex u braku) druženja u smislu večernjih izlazaka, jedenje gurmanske hrane, čitanje nereligioznih knjiga (čitanje religioznih knjiga takodje), slavljenje rodjendana, nošenja kupaćih na plažama, ... ... sve je to pod turobnom osudom kao "nereligiozno ponašanje". Kad takve mračne tipove priupitate šta su oni u hijerarhiji SPC, konkretan odgovor dobiti nećete, već fraze tipa "svi smo crkva Božija..."
Ma nemoj sad da se dopisujemo kao da imamo 12 godina ili 12IQ. I nemoj da mi pričaš da ćeš tvoju ćerku da puštaš da se šetka ovako kako se šeta izvestan broj klinki. na kraju, to ne mora da ima veze sa religijom, već sa vaspitanjem, pa bratac, i sa njenom bezbednošću.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
stvarno ne znam odakle taj obicaj. vidjam na nasoj teritoriji  Smile  krste se ljudi na vidikovcu, pa u skojevskom, pa na banovom brdu, pa ako si u dvajes' trojci onda i kod "beogradjanke". . al' htedoh da kazem, ti sto se krste, oni su ipak u manjini. ima tu i druge "mode", brojanice naslagane od šake do lakta. meni prvo sto padne na pamet, to je, koliko joj treba vremena da se na svakoj pomoli. obicno bude odgovor "to mi je poklon sa Hilandara, manastira Vasilija Ostroskog, Meteora, Jerusalima,..."

Sve dok ne vidimo raznorazne guske na ulici koje ce na usima u vidu mindjusa nositi neke ikonice, dobri smo i ima nade  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
eto! dao si mi ideju za proizvodnju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 17:13:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.