Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 23:58:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rekli su ...  (Pročitano 443141 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
William Shakespeare (1564 - 1616)

I djavo moze citirati Sveto pismo za svoje potrebe.

Jednako su bolesni oni koji u sebe previse trpaju  kao i oni koji u oskudici gladuju.

Bio cist kao led i bijel kao snijeg, ipak neces izbjeci kleveti.

Posten biti, kakav je sada svijet, znaci biti izabranik izmedju deset hiljada ljudi.

U nevolji ne gledas s kim ces u postelju  leci.

Smijem sve ono sto dolikuje covjeku; Ko smije vise od toga, nije covjek.

Znamo sta jesmo ali ne znamo sta mozemo biti.

Ko silno ljubi, silan starah ga mori; A strah kad raste, jace ljubav gori.

Gdje ljubav vlada, ljuta ljubomora strazom ljubavi sebe naziva.

Mnogo je bolje plakati od radosti nego se radovati tudjem placu.

Ime nije nista! Ruza  bi lijepo mirisala i drugim imenom.

Savjetovati ljudi umiju
I utjesno govoriti o jadima
Dok ih sami ne osjete.

Bolje tri sata prerano nego minutu prekasno.

Od novog jada stara bol ce proci.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Shaw George Bernard (1856 - 1950)

Kad covjek zeli da ubije tigra, on to naziva sportom; kad tigar zeli njega da ubije, on to naziva okrutnoscu.

lijepoj su zeni potrebni i takvi prijatelji koji nisu s njom u prijateljstvu.

Muskarac treba da zna svoju zenu voljeti a da zbog nje ne bude drugima na ruglo i smijeh.

Zli su ljudi oni koji ne znaju za ljubav i zato ne znaju ni za stid. Ti imaju snage da traze ljubav jer je ne trebaju, imaju hrabrosti da je nude jer nemaju sta da daju.

Nikad ne odoli iskusenju: probaj sve, a cvrsto zadrzi ono sto je dobro.

Tajna nezadovoljstav je u dosadi. imate vremena razmisljati o tome da li ste sretni ili niste. Lijek je da se bavite necim.

Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani.

Ne mozete nauciti klizati a da ne budete smijesni... Zivotni led je klizak.

Sta ce reci istorija? Istorija ce , gospodine, lagati kao obicno.

Opasno je da budete iskreni ako niste i glupi.

Covjek koji slusa razum jest izgubljen: razum sputava sve one ciji duh nije dovoljno snazan da mu se odupre.

...neka ti oceve ludorije budu opomena, a ne isprika za tvoje.

Dom je zatvor za djevojku a radionica za zenu.

Tesko je, ako ne i nemoguce, za vecinu ljudi da misle drugacije nego u stilu svoga vremena.

Potrudite se da dobijete ono sto volite, jer ce vas inace prisiliti da volite ono sto dobijete.

Nijednu tajnu necete bolje sacuvati od one koju svako nagadja.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Robert Louis Stevenson (1850-1894)

Brak je kao i ovaj zivot - to je bojno polje, a ne krevet od ruza.

Pustite bilo kojeg covjeka da puno govori i on ce steci vjernike.

Pokazite mi mladog covjeka koji ima dovoljno pameti da od sebe napravi budalu.

Nema duznosti koju toliko podcjenjujemo koliko duznost da budemo sretni.

Najgroznije lazi cesto su izrecene sutnjom.

Stari ili mladi, svi smo mi na nasem posljednjem krstarenju.

Mrzim cinizam mnogo vise nego vraga; osim ako oni mozda nisu jedno te isto.

S vremenom pocinjemo voljeti stvari koje smo nekada mrzili i mrziti one koje smo nekada voljeli.

Bolje je putovati pun nade nego doputovati.

Bolje je biti budala nego mrtav.

Kada bi se ljudi zenili samo onda kada su zaljubljeni, vecina bi umirala neozenjena.

Svi zive od nekvake prodaje.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Swift Jonathan (1667 - 1745)

Razlog sto je tako malo sretnih brakova jest u tome sto mlade dame trose vrijeme u pravljenju mreze a ne kaveza.

Volimo se, jer su nam slabosti iste.

Nijedan mudar covjek nije nikad pozelio da bude mladji.

Nikad se ne cudim sto vidim ljude zle, ali se cesto cudim sto ih ne vidim da se stide.

Mi upravo imamo dovoljno religija da bismo se mrzili, ali ne dovoljno da bismo voljeli jedan drugoga.

Najbolji lijekari na svijetu su doktor Dijeta, doktor Mir i doktor Veseljak

Malo ih je sposobno da blistaju u drustvu, ali u svacijoj je moci da bude prijatan

Nista na ovom svijetu nije stalno osim nestalnosti.

Niko nije tako slijep kao oni koji nece da vide.

Satira je vrsta stakla u kojem posmatraci ponajcesce opaze svacije lice samo ne svoje.

Obecanja i kora od pite napravljeni su da se prelome.

Svako zeli da dugo zivi, ali niko ne zeli da bude star.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Tagore Rabindranath (1861 - 1941)

Nijedan narod ne moze se spasiti sam odvajajuci se od drugih. Ili se spasavajmo zajedno, ili zajedno propadnimo.

Ako zatvorite vrata svim manama, i istina ce ostati napolju.

Izaci iz granica nase senzibilnosti i nase mentalne predodzbe te postici beskrajnu slobodu, takvo je znacenje besmrtnosti.

Nesvrsenstvo nije negacija savrsenstva; konacnost ne porice beskonacnost. To se samo cjelina iskazuje u dijelovima, to se beskraj otkriva u granicama.

Civilizaciju ne smijemo suditi i cijeniti na temelju toga koliku je moc ostvarila, vec po tome koliko je u svojim zakonima i djelima izrazila ljubav prema covjeku.

Do istine mozemo doci samo onda ako nam je data sloboda da grijesimo.

Nista lakse nego u ime vanjske slobode unistiti unutrasnju slobodu covjeka.

Samo ono sto cinimo iz ljubavi cinimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizaslo...

Cvijet sa tugom gubi latice, ali umjesto njih s radoscu ocekuje plod.

Mali pupoljak rastvara latice  govoreci: "O dragi svijete, nemoj uvenuti!"

Rijeka moze postati more, ali ona nece moci nikada postici da more bude dio nje same.

Covjek je od oruzja ucinio svog boga.
I kad oruzje pobjedi, covjek ce ostati porazen.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Tarchetti Iginio (1841 - 1869)

Plac nije znak slabosti, a kad izbije, onda je slatka slabost, slatka i divna slabost koja ne ponizava jaka covjeka.

Samo je majka ona koja daje bozanski znacaj zeni.

Ljubav nas uci da narocito zavolimo samocu, a ova je druzenje s nama samima.

Velike su stvari uvijek krajnosti; jake duse ili obozavaju ili mrze.

Strah tj. ocekivanje nekakve nesrece, vece je zlo od onoga cega se bojimo i sto ocekujemo.

Drustveni je zivot borba koja malo - pomalo dotjeruje narav ljudi sve dok se potpuno ne preobraze njihovi karakteri.

Rijec, ta slika misli, moze samo izraziti opsta i obicne strasti, ona nam daje profile, ali ni svjetlo ni sjene; ona ne umije prikazati ni dubine ni ono sto strsi, pa ni velike radosti, kao ni velike boli.

Vrlina ne cvjeta, ali plodove radja.

Postoji vrlo lijepo dobrocinstvo koje svaki covjek moze uciniti svome bliznjemu, a ipak se rijetko cini: da se uzdrzi da o drugima govori zlo.

Sumnjicenje nije odlika uzvisenih dusa, nego ogranicenih i oholih umova.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Nikola Tesla ( 1856 - 1943)

Kad bi Edison morao naci iglu u plastu sijena, znam da bi kao pcela skidao slamku po slamku, sve dok ne bi naisao na iglu. Gledao sam ga vrlo cesto na slicnim poslovima, znajuci da bi, koristeci se teorijskim znanjem i s malo racunanja, obim posla koji obavlja bio manji za 90 posto.

Ne mislim da bi se izumitelj trebao zeniti, zato sto je takve prirode da se mora posvetiti poslu u potpunosti; bude li se posvetio zeni koju voli, onda ce njoj dati sve sto ima, ali ce zato napustiti svoj posao. Mislim da ne mozete nabrojati mnogo izuma ozenjenih ljudi.

Veliki industrijalci hoce da radim za njih. Ali ja ne zelim da radim s tudjim novcem i budem ovisan.

Uvijek sam mislio da zena ima one suptilne umne i dusevne osobine koje su je cinile nadmocnijom u odnosu na muskarca... Ali, tankocutna zena koju obozavam je sada nestala i ustupila mjesto zeni koja misli da je njen najveci cilj da sto vise lici na muskarca - u odijevanju, glasu i djelu... Svijet je iskusio mnoge tragedije, ali, po meni, najveca tragedija je sadasnja ekonomska situacija koja je zenu okrenula protiv muskarca i one u mnogo slucajeva uspijevaju zauzeti njegovo mjesto u poslu i industriji. Rastuca tendencija zene da zasjeni muskarca je znak propadanja civilizacije.

Doci ce vrijeme da, prelazeci okean parobrodom, budete svakodnevno mogli citati novine sa informacijama iz cijelog svijeta... moci cete, uz pomoc malog instrumenta i komadica zice zabodenog u zemlju, razgovarati sa prijateljima u drugom kraju svijeta, sa istim takvim instrumentom.

Po meni, prividjenja su bila dio refleksnog djelovanja mozga, pod nekim izuzetnim utjecajem.

Definitivno se nije radilo o halucinacijama. Evo kako je to bilo: pretpostavimo da sam bio na sahrani ili nekom slicnom dogadjaju. Nocima poslije toga, kada se sve smiri, zive slike tih prizora bi se pojavljivale pred mojim ocima i ostajale, uprkos svim naporima koje sam cinio da prestanu. Nekad bi ostajale u prostoru, cak i nakon sto bih ja, masuci, rukama prolazio kroz njih.

Razgovarao sam sa prijateljem i recitovao poeziju. U to vrijeme znao sam cijele knjige napamet. Jedna od njih bila je Goetheov Faust. Recitovao sam jedan narocito inspirativan odlomak, i dok se sunce spustalo, pred ocima mi se ukazao odgovor. Klekao sam i na zemlji stapom nacrtao dijagram, koji cu sest godina kasnije pokazati pred Americkim udruzenjem elektroinzinjera. Slike koje su mi se prikazale bile su neobicno ostre, jasne i imale su cvrstinu metala.

Hodao sam brdom, pokusavajuci da se sklonim od nadolazece kise. Nebo je bilo jako oblacno, ali nije pocelo padati sve dok, u jednom trenutku, nije sijevnulo i zagrmilo, a onda se srucio strasan pljusak. Shvatio sam da su te dvije pojave medjusobno povezane, kao uzrok i posljedica. Malo razmisljanja o tome navelo me na zakljucak da kolicina kise koja pada uveliko zavisi i od elektricne energije. Kad bi mogli proizvesti elektricne efekte potrebnog kvaliteta, cijela planeta i uslovi na njoj bi mogli biti izmijenjeni. Mogli bi navodnjavati pustinje... zauzdati prirodu u ljudske svrhe.

Delmonico (vlasnik restorana, op. pr.) snizava glas kada razgovara sa Teslom, kao sto su bostonski taksisti imali obicaj sniziti glas kad razgovaraju sa Johnom L. Sullivanom (bokserski prvak svijeta u teskoj kategoriji, op. pr.). Delmonico je novinaru kazao:" Taj Tesla moze sve. Jednu noc smo ga natjerali da s nama igra bilijar. Nije nikad igrao, ali nas je promatrao sa strane. Bio je veoma ljut kada je saznao da cemo mu dati petnaest poena prednosti. Sve nas je porazio. Proucio je bilijar i pobijedio nas za nekoliko minuta, bez obzira sto mi igramo godinama.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Thoreau Henry David (1817 - 1862)

Zasto da se tako ocajno zurimo da uspijemo, i u tako ocajnim poduhvatima? Ako covjek ne ide u korak sa svojima drugovima, mozda je to zato sto cuje drugacijeg bubnjara? Neka stupa po muzici koju cuje, ma kakav bio njezin takt i ma kako daleka bila.

Nikad ne nadjoh druga koji bi bio tako drustven kao samoca.

Samo nam onaj dan svane u kojem smo mi budni! Ima vise dana nego svitanja.

Sto se mene tice vrlo lako bih mogao bez poste... U svom zivotu nisam pimio vise od jednog ili dva pisma vrijedna postarine.

U ljubavi nema lijeka, vec valja  jos vise ljubiti.

Stvari se ne mijenjaju; mi se mijenjamo.

Nikad nije kasno napustiti predrasude.

Nista zemlju ne cini tako prostranom kao prijatelji u daljini; oni stvaraju geografske sirine i geografske duzine.

Duboko se kajati znaci ponovo zivjeti.

Sve dobre stvari su jeftine: sve lose su jako skupe.

Mi smo dvosjekli macevi: svaki put kad ostrimo svoju vrlinu, brusi se i nas porok.

Ako bijeda voli drustvo, ima ga dovoljno.

Jezik prijateljstva nisu rijeci nego znacenja.

Znati da znamo sto znamo i da ne znamo sto ne znamo pravo je znanje.

Ne mozemo svojih grijeha; oni su glavni put nase vrline.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Tjechov Anton Pavlovic (1860 - 1904)

Zena moze postati prijatelj muskarcu samo ovim redom: prvo poznanica, zatim ljubavnica pa tek onda prijatelj.

Cast se ne moze oduzeti, ona se moze samo izgubiti.

Ravnodusnost je - paraliza duse, prijevremena smrt.

Kad nema pravog zivota, covjek zivi od fatamorgane.

...privlacna je samo zenidba iz ljubavi; ozeniti se djevojkom samo zato sto je ona simpaticna isto je sto i kupiti na trznici nepotrebnu stvar samo zato sto je lijepa. U bracnom zivotu najvazniji saraf je ljubav, spolna privlacnost, jedno tijelo, a sve drugo nesigurno je i dosadno ma kako smo pametno proracunali. Dakle, nije rijec o privlacnoj djevojci, nego o voljenoj.

Treba svima vjerovati, inace se ne moze zivjeti.

Ljudima koji nisu daroviti, a imaju pretenzije, nista drugo ne preostaje nego da poricu prave talente.

Dobar covjek moze se postidjeti cak i pred psom.

"Upoznaj samoga sebe" - divan je i koristan savjet; steta je samo sto se stari nisu sjetili da nam pokazu kako da se okoristimo tim savjetom.

Nema i ne moze biti pravednog bogastva.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Lav Nikolajevic Tolstoj (1828 - 1910)

Prestani govoriti onoga casa kada primjetis da se sam uznemirujes ili pak onaj sa kojim govoris. Neizrecena rijec je zlato.

Najbolji znak istine je jednostavnost i jasnoca, laz je uvijek zamrsena, nakindjurena i rjecita.

U svakoj je stvari bolje malo ali dobro mnego mnogo i lose. Isto je tako i u knjigama.

Uzrok mnogim nesrecama lezi na dnu vinske case.

Sve misli koje imaju velike posljedice uvijek su jednostavne.

Nikad ne slusajte one koje koji koji lose govore o drugima a dobro o vama.

Ljudi se dijele u dvije vrste: jedni prvo misle a zatim govore i rade, drugi prvo govore i rade a tek zatim misle.

Vecina muskaraca trazi od svojih zena vrline kojih se oni sami ne pridrzavaju.

Govori samo o onome sto ti je jasno, inace suti.

Samo su dva izvora ljudskih poroka: lijenost och praznovjerje, i samo su dva dobrocinitelja:
rad i um.

Znanje je tek onda znanje kad je steceno naporom vlastite misli, a ne pamcenjem.

Plasljiv prijatelj je strasniji od neprijatelja, jer neprijatelja se bojis, a u prijatelja se uzdas.

Ne vjerujte rijecima, ni svojima ni tudjima; vjerujte samo djelima i svojima i tudjima.

Ljudi su cesto ponosni na cistocu svoje savjesti samo zato sto imaju kratku pamet.

Gdje je sud, tamo je i nepravda.

Najbolji talenti se gube u neradu.

Vrijeme je da prestanemo cekati iznenadne darove zivota, sami treba da stvaramo zivot
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 23:58:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.