Drugih naroda obicaje gledajte i pocitujte, brez da ih slijepo slijedite, oli slijepo pogrdite. Braca njihova budite, a ne robovi.
Lose metode cine da i dobre knjge i dobri ucitelji postaju beskorisni.
Brak je slican smrti, jer malo njih u nj stize spremno.
Gdi jedinosti nije, nije ni kreptosti. Tko ne zna da ljubi, ne zna ni da iskrenu istinu rece.
Ni mali ni veliki, ni covjek ni narod, niko ne vidi sto ga ceka.
Uceni ljudi cesce nego siromasi gledaju na korist vise nego na duznost. Umjetnost njihova cini se kao trgovina; sve misli njihove bojadisu se bojom novaca. Njihovo je srce cesto u trbuhu, a pamet u kesi.
Ne znajuci gdje zlo lezi, ne mozemo ga niti istjerati
Covjek koji nije patio, ne zna ni oprastati.
Gnjev zatamnjuje pamet, ali osvjetljuje srce.
Tko vam na nezgrapan nacin iskazuje postovanje, taj vas ili prezire ili je spreman da vas prezire.
Ljepota uvjek muskarcu i zeni donosi vise boli nego radosti.
Ocekivanje uzitka katkada vise uznemiruje nego strah.
Ne grijesi uvijek onaj ko je gnjevan; podlac se nikad ne zna razgnjeviti.
Ljubite istinu vise nego zlato, a bracu vise nego zivot.
Kad zena precesto izlazi iz kuce, onda se unisti obitelj.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Rijec sutra izmisljena je za neodlucne ljude i za djecu.
Istina koja nije izrecena u pravo vrijeme gora je od lazi.
Laz je isto tako ziva kao i istina, ako ne jos vise.
Jeste li primjetili da covjek koji je neobicno rastresen u krugu svojih podredjenih nikada nije rastresen pred svojim pretpostavljenima.
Postoje tri vrste egoista: egoisti koji sami zive i daju drugima da zive; egoisti koji sami zive ali ne daju drugima da zive; i na kraju, egoisti koji niti sami zive niti drugima daju da zive.
Zivot kakav bio da bio, bolji je od maste, kao sto je zdravlje bolje od bolesti.
Ljubavna pisma citaju obicno samo dvije osobe. Vec trecoj osobi su ona nesnosna i smijesna.
Ljubav ima svoje patnje za svaku zivotnu dob.
Nevolja brzo stari.
Suze su poput oluje; poslije njih covjek je uvijek mirniji.
Postoje prilike u kojima je takticnost neumjesna... gora od grubosti.
Ljubav je jaca od smrti i od straha pred smrcu.
Prve se patnje, kao i prva ljubav, ne ponavljaju.
Dobro po naredbi - nije dobro.
Beskorisno je covjeku sa predrasudama dokazivati neopravdanost njegovih predrasuda.
Ima osmijeha gorih od suza.
Nesvaceni ostaju samo oni ljudi koji ili sami ne znaju sta hoce, ili nisu vrijedni da budu svaceni.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Samo mali duhovi razlikuju tudje i svoje. Velikodusan covjek vidi citav svijet kao svoju porodicu.
Covjeku je dosudjeno trajanje od stotinu godina; polovica toga vremena prolazi u snu, polovica druge polovice otpada na djetinjstvo i starost, a ostatak tavorimo u drustvu bolesti, patnje i rastanka. Kako da smrtnici nadju radost u takvu zivotu sto je nalik na pjenu morskih valova.
Umjetnik ne gleda na stvari kakve one jesu, vec kakav je on sam.
Ono sto ljudi obicno u molitvi traze od boga jest: da dva i dva ne budu cetiri.
Diplpmat je covjek koji je placen za to da pokusa rijesiti poteskoce do kojih nikad ne bi doslo da nije bilo diplomata.
Grijeh je kao i krepost: ne treba ga zlouptrebljavati.
Kazniti u ljutnji ne znaci kazniti nego osvetiti se.
Mnogioprastaju uvrede, ali nikad niko nije oprostio prezir.
Sve maceve na svijetu Trebalo bi u metle preraditi, I pomesti sve nitkove S sjevera i juga. A zatim od metala napraviti plugove i preorati svu zemlju. (Nepoznati korejski pjesnik)
Nikad se ne zna ko ce pobjediti u ratu i ko ce dobiti zgoditak na lutriji.