Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 15:37:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Reinkarnacija da ili ne???  (Pročitano 28843 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@costa

Bravo Kole - ne mogu da verujem da se ja i ti u necemu slazemo. Izgleda treba malo vremena ali docicemo na isto - koliko god se tupili i svadjali. Samo jedna sitnica - sto se mene tice - opet da ponovim - nisam u NewAge-u bilo koje vrste a nisam ni u pravoslavlju - ja sam u svom srcu i pustam da me ono vodi. Ne pokusavam da spoznam Boga glavom, jer koliko sam skola do sad zavrsio trebalo bi da sam vec pobratim sa njim ali na zalost nisam dosao ni blizu njega koliko god knjiga da sam procitao. Samim tim tvoja sugestija da treba da se drzim svoje ljubavi prema Bogu i da u njoj zivim je na mestu - TO JE BAS ONO STO RADIM.

Jedina razlika izmedju nas je sto ja ne mislim da je bilo ko ko ne veruje u iste stvari kao i ja izgubljen i od Boga zaboravljen. Ne mislim da je moj 'put' jedini put i ne cenim ljude po tome u sta veruju. Ne mislim da ce iko goreti u paklu samo zato sto nije pravoslavac. I dalje stojim iza onoga sto sam rekao - ljubav jeste Bog - jer ljubav ne zna za razlicire rase, religije, jezike ili bilo koje druge razlike koje egom opsednuti ljudi vide izmedju sebe.

Amen!
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49888
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
naletio sam na temu o reinkarnaciji koja je ranije bila aktuelna,
zanimljivo bi bilo procitati odgovore:

http://forum.burek.com/index.php/topic,59659.0.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Hvala na upucivanju na staru temu - videh da je bilo bas zanimljivih likova na ovim diskusijama a i brat costa je bio aktivan malo vise nego sada. Ali ne marim - ko zna zasto je to dobro.

Nego posto smo vec iscrpeli ovu temu ja bi da zavrsim sa svojim misljenjem o istoj stvari. Iako sam po svom licnom filozofsko-spiritualnom ubedjenju najblizi zen budizmu, reinkarnaciju kao pojam predstavljen od strane budista i hinduista ne prihvatam. Njihom pogled na svet doduse mi je uvek bio bliz nego hriscanska definicija - zivis-umres-ides u raj/pakao. Mnogo razlicitih opisa i definicija reinkarnacije sam nalazio za zivota ali mi ni jedna nije 'legla' i drzal vodu i odgovorila na sva pitanja koja su mi se vrzmala po glavi. Na kraju sam naleteo na ciku po imenu Bo Yin Ra (procitajte vise o njemu na www.koberpress.com, ako vas zanima). Bez ulazenja u detalje zasto kako i zbog cega - iznecu njegovo vidjenje iste teme. Naravno prepricano kroz moja usta i ofarbano mojim egom - tago da se unapred izvinjavam na greskama u interpretaciji.

U sustini po njemu sve religije ovog sveta su dodirnule ovu temu ali prenele samo delimicnu istinu o njoj i samim tim prozvele totalnu konfuziju. Prica pocinje od trenutka stvaranja nas kao materijalnih bica - primrni greh Adama i Eve tako jepo metaforicki opisan u Bibliji je nesto sto se desava non-stop, svaki put kada se novo ljudsko bice rodi na zemlji. Nase poreklo sa 'visih' energetskih sfera i pad u materijalno je produkt nase licne volje, medjutim nase postojanje kao unifikovane jedinke koja nosi muski i zenski plaritet u sebi je u tom obliku moguce samo u toj tkzv visoj sferi. Pad na zemlju neizbezno vodi na cepanje naseg energetskog entiteta (nazovi duse) na dva polariteta - muski i zenski. Cela misterija braka i nasa zelja za sexualnim spajanjem sa osobama suprotnog polariteta (namerno ne govorim pola, jer te dve stvari nisu iste) je ustvari iskonska zelja duse da ponovo bude ujedinjena. Stvari postaju komplikovane jer ne uspevaju sve duse koje se rode na zemlji da nadju svoje ispunjenje. Telo nestaje ali dusa ostaje ili tacnije delovi duse ostaju. Pricam o delovima jer u dinamickim transformacijama u energetskoj sferi izmedju materijalnog i viseg sveta neispunjena i neostvarena dusa se deli i reformira ne bili se kroz novo pojavljivanje u matreijalnom dosla do tog ispunjenja. Stvari ni malo nisu jednostavne jer entitet duse ne ostaje neraskidivo fiksiran tokom svog postojanja - on je u procesu dinamickog menjanja non stop. Memorije tkzv proslih zivota su ustvari memorije delova duse koji mi nosimo u sebi i koje kroz nas traze ispunjenje i odlazak sa ovog sveta. Medjutim mi kao mi - dok smo na zemlji - zivimo samo jedan zivot - i nikada ne mozemo da se vratimo u materijalni svet u istom energetskom sklopu. Zadrzacemo energetski sklop samo ako se u potpunosti oslobodimo vezanosti i zelje za materijalnim i kroz spajanje sa svojim suprotnim polaritetom nadjemo potpuno ispunjenje. Jednostavno - razlog naseg pada na zemlju je posledica nase zelje - isto tako razlog naseg uzdizanja sa iste mora da bude posledica iste. Bog kao takav ne spasava niti kaznjava ikoga - on boravi u svim energetskim sferama i definise zakone po kojima one funkcionisu - drugim recima on i jeste zakon sam po sebi. Sve ostalo je na nama - sve je posledica nasih dela i zelja.

Ovo je veoma pojednostavljena slika jer nisam isao u detalje o tkzv prelaznom svetu - koji nije materijalni ali je usko vezan za materijalni svet. Tu postoje mnogi energetski entiteti koji ne zele da se odvoje od materijalnog sveta. Delimicno njihovo postojanje je vezano za nase postojanje jer se oni hrane nasim zeljama koje nas vezuju za materiajlno i cak sta vise rade na tome da nas ovde zadrze. Dovoljno je reci da njihov rad nama ne donosi nikakvo dobro.

Sve u svemu ako vas zanima vise detalja procitajte THE BOOK ON LIFE BEYOND od Bo Yin Ra, sve prevedene njegove knjige mozete da nadjete na Amazonu. Njih je na zalost tek nekoliko - medjutim ko zna nemacki moze da dodje do svih njegovih knjiga jer je to bio njegov maternji jezik

IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49888
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
a zašto baš njemu da vjerujemo ? a ne recimo SPC
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Nemoj da verujes nikome - slusaj sta ti srce govori i prati ga. Ono nikad ne gresi.

Ko sto rekoh ranije - svako ima pravo na svoj put i svoj izbor. Ja samo pokusavam da pokazem kako ima ljudi koji ne misle ka na primer main-stream SPC. Moj metod je uvek bio da prikupljam podatke sa vise razlicitih izvora i filtriram ih kroz neki moj licni osecaj sta drzi vodu a sta ne. Nikada nisam prihvatao one koji su govorili kakao je njihova istina jedina istina jer iz licnog iskustva znam da istina kao pojam ne postoji. Postoje samo verzije i simulacije istine. Postoji beskonacno mnogo istina i svako od nas ima pravo na svoju. Da li je to ucenje SPC, Koptske crkve, Bude , Krishne , Mojsija, Paje Patka, Mandraka ili Betman-a totalno je nebitno. Ako ne osetis u svom srcu istinu onda je celo ucenje koje apsorbujes za DZABA. 
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Srce kao fiziolozki organ je nepogresivo i savrseno u svojoj meri i potrebi.

Ali kao duhovan organ, ako nije prikopcano na glavni dalekovod (Crkva), a glavni dalekovod nije prikopcan za hidrocentralu, (Hristos), a kroz hidrocentralu ne struji voda (Sveti Duh), dzaba srcu svi napori, ne daju "struju", i uvek ces biti u zabludi. Najmanje dokle covek moze ici je da veruje samo svom razumu, u saradnji sa svojim srcem, ali pri tome tome je najdalje i od istine. Zabluda nastaje onda kada nas nas razum obmanuje, a to je nazalost vrlo cesto, jer mi smo ti koji ustvari obmanjujemo sami sebe Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Struja ili baterije brate costa sve jedno je ali ja tebe opet nista ne razumem jer si brate u tri recenice napravio tri kontadiktornosti - prvo srce nije bitno i ne treba nam jer je um taj koji nas vodi, onda ispade srce radi sa umom a na kraju je i to varljivo jer je um ustvari produkt nasih licnih obmana . Pa cemu bre da verujemo onda?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Не чему-већ коме....а знамо коме....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49888
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@decky999

Nisu mi jasne neke stvari oko polariteta. Slozio bih se da je zelja razlog zbog pada u materijalno, ali ona nije jedini uzrok. Tu je i gordost. U bibliji se spominje andjeo koji je zbog zelje da bude Bog protjeran iz raja. Ideja o tome kako bi njemu valjalo da bude Bog izasla iz jake gordosti, tj. snazne zelje za upravljanjem, za kontrolom situacijom. Bog kontrolise situaciju, a to je pozelio i andjeo, i kada je ovaj "paket" u njemu opasno prekoracio nivo ljubavi prema Bogu, protjeran je. Tako da je koeficijent gordosti veoma bitan. Gordost jeste jedan od najcvrscih grijehova.

A sto se polariteta tice, na znam cudna je procedura tog ispunjanja. Pogotovo sto dijlovi nekih dusa kroz nas traze ispunjenje.  Smile Tesko da je dusi covijeka koji je pocinio samoubistvo kako bi se kurtalisao zivota, stalo do ispunjenja. Ne vidim nigdje zudnju duse za istim ( mozda i postoji u dijelovima neke druge duse koja se zakacila za ovu, pa obe potonuse. Treca ce imati velikih problema da na kraj sa dvije izadje )  Smile 

« Poslednja izmena: 14. Jul 2006, 22:06:30 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@ dje si Magic

Drago mi je sto diskutujemo i dalje na datu temu. Hmm gordost - poprilicno ljudka osobina zar ne. Ne znam da li bi bas tako to nazvao kada pricamo o andjelima. U mojoj prethodnoj prici nisam mnogo pricao o andjelima i djavolima kako mi to popularno volimo da zovemo ali i ta prica je zanimljiva (izvor je isti i naravno i dalje obojen mojim subjektivizmom na cemu se izvinjavam). Sve to nekako trazi odgovor na pitanje sta je Bog, pre nego se upustimo u razgovor o bilo cemu drugome. Ja licno gldem na Boga ne kao na vrh hijerarhije, ne kao jedinku, On je jednostavno SVE, i mi i andjeli i djavoli i energija i materija i sve sto mozemo i ne mozemo da spoznamo kao i svi zakoni koji to sve definisu. Znaci nije Bog taj koji definise zakon - on jeste zakon, nije on koji daje ljubav i milost - on jeste ljubav i milost (i obrnuto), ali isto tako on ne kaznjava nego je kazna sama po sebi. Sa druge strane sam ubedjen da u duhovnom svetu postoji hijerarhija. Svako se nalazi tamo gde treba, radi ono sto treba sa jednim ciljem - odrzanje harmonije i balansa energije. Gordost se vise moze definisati kao otvorena zelja da se menja utvrdjena energetska i spiritualna hijerarhija. Znaci ako andjeo hoce da postane Bog on radi dve stvari u isto vreme - ne shvata da je on vec deo Boga i zeli da narusi balans spiritualne energije. To samim tim definise nivo spiritualne svesti tog andjela ili da ga nazovemo energetskim entitetom. Taj nivo svesti koji on iskazuje svojim bivstvovanjem ga stavlja na energetski nivo koji zasluzuje - to cesto moze da bude strasno nisko (citaj blizu materijalnog sveta) jer jedino u tom stanju on ne nearusava prirodni tj. Boziji balans i harmoniju.

Postojali su sufi mistici koji su tokom prosvetljenja izjavljivali - Ja sam Bog. Ali to nije bio iskaz zelje da postanu ultimativna energija vec jednostavna spoznaja da su deo jednog skladnog i harmonicnog organizma koga mozemo nazvati Bogom. Malo sam ga zakomplikovao ali nadam se da si me shvatio. Sve u svemu gordost kako si je ti nazvao isto tako mozes na neki nacin svrstati u kategoriju zelje ili cak zudnje (negativna konotacija).

Sto se ostalih stvari tice, ono sto sam opisao je bilo generalna i malo simplifikovana slika stvari. Postoje izuzeci iz cele price. Prvo postoje izuzeci koji se mogu nazvati klasicnom budistickom reinkarnacijom - formirana dusa deteta koje pogine ili umre kao posledica sklopa okolnosto koje nemaju nikakve veze sa njegovom licnom spiritualnom energijom koju nosi - budisti bi rekli - njegova smrt nije deo ispunjenja njegove karme - se vraca na zemlju u drugom telu ali sa istom ne rasformiranom dusom.

Sto se samoubica, ubica, kriminalaca i ostalih napacenih dusa tice. Dusa moze da dodje do svog ispunjenja jedino ako mi za zivota radimo na podizanju svoje svesnosti. U tom procesu mi nismo sami - tu dolaze u pricu raznorazni pozitivni i negativni energetski entiteti koji nam pomazu ili odmazu u tom procesu (nazovi ih andjelima, demonima ili kako god hoces to ne menja njihovu funkciju). Sto je nasa svest visa za nasih materijalnih zivota, to je nasa dusa kompaktnija i bliza ostvarenju. Samim tim, cak ako za mi za nasih zivota ne dodjemo do potpune svesti o sebi i Bogu, duse koje su veoma bliske ispunjenju ce ostati u toj formi pri prelasku u novu energetsku sferu, tacnije dobar deo te duse ce ostati formiran i ceo. Novi pridodati delovi ce biti samo oni koji mogu doprineti brzem dostizanju cilja. Jednostavno - sto smo blizi cilju nasa disa ima vecu 'gustinu'. Takva jos ne-formirana dusa se ne vraca u materijalni svet vec ostaje da se razvija u medju-energetskim nivoima, i ostaje tu dok ne dozivi ispunjenje. Medjutim to moze da traje strasno dugo i odatle dolaze sve price kako prosvetljenje mora da se postigne za zivota na zemlji jer je to najbrzi i najlaksi nacin - samim tim i jedina svrha naseg zivota na zemlji. Kakve ovo veze ima sa samoubicama. Nivo njihove svesti je strasno nizak u suprotnom ne bi radili to sto rade. Isto vazi i za ubice i kriminalce. Samim tim i gustina njihove duse je strasno mala. Samim tim i uticajna moc takve duse kada bude ucestvovala u formiranju novog materiajnog coveka/zene je strasno niska. U procesu recikliranja energije na ovaj nacin cuva se samo ono sto nam pomaze u razvoju i povecanju nase svesnosti. Na kraju jos izuzetaka - postoje ljudi visoke svesnosti koji svesno ne zele da se odvoje od materijalnog sveta. Posle smrti oni se ne vracaju u materijalno telo jer im je dusa formirana dovoljno da to nije moguce - ali zbog sopstvene zelje ostaju energetski vezani za materijalno. Necu korstiti imena za njih - ali izvor njihove snage i hrane smo mi i nasa energija (tacnije negativna energija). Svaki put kada smo tuzni, kada mrzimo kada ono sto nam je dato da koristimo za stvaranje koristimo za destrukciju - e pa oni su tu da nam zdusno pomognu u nasim naporima i 'ubede' nas da je to sto radimo najbolja stvar na svetu. Bez nase mrznje ovaj svet bi bio mnogo lepse mesto za zivot.

Sve u svemu -  mnogo srece u traganju - stay human and love yourself . Cilj naseg postojanja je veoma jednostavan - trebamo da prestanemo da se plasimo, mrzimo i vezujemo - kako doci do toga - e to je vec na svakome od nas da provali za sebe.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 15:37:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.