Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 20:33:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rehabilitovan Dragiša Cvetković  (Pročitano 16499 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Kamaro24, nisam rekao da je knez Pavle bio nacista, ali da to nije bio Dragiša Cvetković, teško bi bilo dokazati. Knez Pavle je doneo odluku da se priključi trojnom paktu iz čisto praktičnih razloga, jer je smatrao da je to bolje za Jugoslaviju.

Пошто је Павле без икакве сумње далеко утицајнија особа од Драгише Цветковића,зашто сад Павле сигурно није нациста,а Драгиша јесте?Мислим на основу чега закључујеш да је Драгиша донео одлуку из убеђења а не због притиска?И то човек који је по свему судећи био подложан притисцима.

Potisnik je sporazuma, zar to nema težinu. Ne verujem da je sam doneo odluku , ali je sam potpisao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
inzko80, toliko o tvome znanju i obrazovanju. cela vasa nacija je utripovala da su oni bili antifasisti iako su bili ciste fasisticke sluge. i to je zacementirano u istoriji, koliko god se ko tripovao!
a partizani su na moju zalost bili gotovo cisto sve sami srbi na pocetku rata, dok do kraja rata taj pokret postaje multietnicki, stim sto su srbi ubedljivo najbrojniji!
kada su handzari u gotovo u celosti presli u partizane, prikljucuju se i ostali muslimani, kako  bi se spasili od svoje fasisticke proslosti.

Камаро,Срба четника је било по Далмацији,какви Хрвати.Ђујић и Динарска дивизија Хрвати?
ja znam da je medju samim dalmatincima bilo dosta cetnika (medju kojima je i deda moje strine hrvatice) i tako znam da su u tom delu bili poprilicno monarhisticki nastrojeni. sa druge strane bilo je i onih drugih.
inace, ja ne negiram postojanje cetnika u tom smislu, ali negiram tvrdnju da je to bio ikakav ozbiljan pokret. to su bili seljaci iz delova koji su bili cisto srpski i koji nisu mogli da urade nista ozbiljno po pitanju spasavanja srba od ustskog noza. njihova borba se vise svodila na odbranu svojih sela od ustasa nego o pravoj borbi protiv znatno opremljenijih i brojnijih pokreta ustaskog i partizanskog (koji su delovali i udruzeni).
sam draza je imao slicno misljenje o djujicu, a da ne pominjem njegovu izdaju na kraju rata i pomeranje u sloveniju.

perudji, povrsno si pogledao par stvari iz pavlove biografije i poceo si da pises na osnovu toga. ja sam ti ozbiljno rekao da pregledas njegovu biografiju i posebno delove koje se odnose na veze sa britanskom kraljevskom porodicom.
bice ti onda jasnije zasto mislim to sto mislim!
« Poslednja izmena: 26. Sep 2009, 18:48:31 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
mob
SonyEricsson k850i
inzko80, toliko o tvome znanju i obrazovanju. cela vasa nacija je utripovala da su oni bili antifasisti iako su bili ciste fasisticke sluge. i to je zacementirano u istoriji, koliko god se ko tripovao!
a partizani su na moju zalost bili gotovo cisto sve sami srbi na pocetku rata, dok do kraja rata taj pokret postaje multietnicki, stim sto su srbi ubedljivo najbrojniji!
kada su handzari u gotovo u celosti presli u partizane, prikljucuju se i ostali muslimani, kako  bi se spasili od svoje fasisticke proslosti.

koga smo mi to rehabilitovali  Smile
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Niste li pokrenuli inicijativu da se sagradi spomenik Pavelicu u Zagrebu?
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson k530i
Перуђи потписивање тог пакта те не чини нацистом.То је идеологија,не потпис на папиру.

Камаро,и баба и деда су ми из Далмације,и то из Голубића,села до оног у коме је Ђујић поповао.Нису били мали у то време,и када ми обоје кажу да Срба не би било да није било Ђујића и његових,а деда ми је притом комуниста и дан данас,то носи одређену тежину.Ратовало се и тамо жестоко.Партизани су ту били јаки рецимо тек од '42. а и после тога су се њихови доприноси свели на провоцирање Италијана,који су објективно доста помогли тај народ.

Што се издаје Драже тиче,Ђујић је урадио шта је могао,са оним што му је било на располагању.Снаге да се пробије,да га спасава није имао.Судбина тог рата није преломљена у Југославији.Ђујић је то схватио,Дража није.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Kamaro24 , to je tvoje mišljenje, međutim ja samo tvrdim da se ne zasniva na činjenicama već na ubeđenjima i predpostavkama. Stvarno , neznam dokumente koji potvrđuju da je Pavle sa odobrenjem Engleske krune aminovao trojni pakt. Sama činjenica da je prvo bio u Africi, pa tek posle rata došao u Evropu, govori kontra tvojoj tezi. Ne znam zašto se ti toliko podcenjivački odnosiš prema mome znanju iz ovog perioda? Možda jer imaš predubeđenje,da  ja kao pripadnik partizanske porodice nisam dobro obavešten. Ja nisam bio ni komunista ni vernik ni pokajnik , kao Dobrica Ćosić, samo sagledavam situaciju i ne želim da podlegnem antikomunističkoj histeriji, koj besni u Srbiji. S druge strane revanšizam može biti mnogo gori nego sama nepravda, jer govori o liku onoga koji se sveti. Ako su komunisti , brzopleto proglasili mnoge ljude izdajnicima, ne znači da treba brzopleto izvesti suprotan čin. Ovaj metod , lokalnih sudova, koji će poništavati jednu po jednu presudu, nije dobar, nije transparentan, jer ja ne znam kojim su se dokazima koristili u Nišu , a nisam ni danas o tome obavešten. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold

koga smo mi to rehabilitovali  Smile
pa vi i nemate koga da rehabilitujete, jer nikoga niste ni osudili (sem muslimana cetnika koje ste pobili) od fasista. svi ste presli u partizane jos pocetkom 44. god. kada se videlo da fasizam u evropi gubi.

Перуђи потписивање тог пакта те не чини нацистом.То је идеологија,не потпис на папиру.

Камаро,и баба и деда су ми из Далмације,и то из Голубића,села до оног у коме је Ђујић поповао.Нису били мали у то време,и када ми обоје кажу да Срба не би било да није било Ђујића и његових,а деда ми је притом комуниста и дан данас,то носи одређену тежину.Ратовало се и тамо жестоко.Партизани су ту били јаки рецимо тек од '42. а и после тога су се њихови доприноси свели на провоцирање Италијана,који су објективно доста помогли тај народ.

Што се издаје Драже тиче,Ђујић је урадио шта је могао,са оним што му је било на располагању.Снаге да се пробије,да га спасава није имао.Судбина тог рата није преломљена у Југославији.Ђујић је то схватио,Дража није.
vezano za izdaju da ne duzimo. ima razlicitih gledista i sva su uslovno tacna.
slazem se da je djujic imao doprinos kada je u pitanju zastita odredjenih teritorija od ustasa. ali to ne menja cinjenicu da je to lokal pokret sa malo snage i potencijala.
uglavnom, prihvatam sve ono sto ti je deda ispricao.
a ako je ziv, zamolio bih te da ga pitas za te dalmatince (ali ne za one koji su srbi) katolike i njihov odnos prema monarhiji i jugoslovenskoj vojsci u otadzbini.

Kamaro24 , to je tvoje mišljenje, međutim ja samo tvrdim da se ne zasniva na činjenicama već na ubeđenjima i predpostavkama. Stvarno , neznam dokumente koji potvrđuju da je Pavle sa odobrenjem Engleske krune aminovao trojni pakt. Sama činjenica da je prvo bio u Africi, pa tek posle rata došao u Evropu, govori kontra tvojoj tezi. Ne znam zašto se ti toliko podcenjivački odnosiš prema mome znanju iz ovog perioda? Možda jer imaš predubeđenje,da  ja kao pripadnik partizanske porodice nisam dobro obavešten. Ja nisam bio ni komunista ni vernik ni pokajnik , kao Dobrica Ćosić, samo sagledavam situaciju i ne želim da podlegnem antikomunističkoj histeriji, koj besni u Srbiji. S druge strane revanšizam može biti mnogo gori nego sama nepravda, jer govori o liku onoga koji se sveti. Ako su komunisti , brzopleto proglasili mnoge ljude izdajnicima, ne znači da treba brzopleto izvesti suprotan čin. Ovaj metod , lokalnih sudova, koji će poništavati jednu po jednu presudu, nije dobar, nije transparentan, jer ja ne znam kojim su se dokazima koristili u Nišu , a nisam ni danas o tome obavešten. 
perudji brate, ja nista nisam rekao o tvome znanju. samo ti kazem da podrobnije procitas nesto o knezu pavlu u posleratnom periodu kao sto sam ja. medjutim, ne mogu da nadjem to sam citao o njemu na netu pa da ti dam link.
tacno, ja to tvrdim na osnovu svega procitanog o njemu a ne na bazi nekih dokumenata.
to sa afrikom je bilo upravo delo njegovih prijatelja u britaniji, koji su mu kasnije sredili da se vrati u evropu.

moje misljenje je da su njegovi prijatelji plemici iskoristili njegovo prijateljstvo i uradili najbolju mogucu stvar za britaniju i antifasizam. posle su mu pomogli, ali to sto su ostavili srpsku dinastiju karadjordjevic bez kraljevine, odnosno srbiju prepustili komunistima jeste izdaja prema srbiji i svim karadjordjevicima
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson k530i
a ako je ziv, zamolio bih te da ga pitas za te dalmatince (ali ne za one koji su srbi) katolike i njihov odnos prema monarhiji i jugoslovenskoj vojsci u otadzbini.

Жив,81 година а здрав ко дрен  Smile Питаћу  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Karađorđevići su sami sebe ostavili bez kraljevine. Nikako nisu smeli pobeći u inostranstvo i ostaviti narod, nijedan srpski kralj to nije nikada uradio. To je nešto neoprostivo. O ovome nema rasprave, neko ko je pobegao a prvi je trebao braniti otadžbinu nije zaslužio oprost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson k530i
Karađorđevići su sami sebe ostavili bez kraljevine. Nikako nisu smeli pobeći u inostranstvo i ostaviti narod, nijedan srpski kralj to nije nikada uradio

Ако баш хоћеш и Петар I је урадио то исто.Додуше одвео је и војску са собом,али бар је имао војску да је поведе за разлику од Петра II.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 20:33:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.378 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.