Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 16:42:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 197
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Re: Predsednički izbori u Srbiji  (Pročitano 58918 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
jel imas nesto od vebera  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
od Crisa?  Smile
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Stami nije valjda da citas te kilometarske nebuloze za koje se neki tripuju da su u pitanju postovi? Smile
Milos Obrenovic je jednom rekao i to je narod prihvatio a mozda je i kod rugih naroda prihvaceno i pre- prijatelj neka ti je uvek u blizini a neprijatelj i neistomisljenik jos blize da znas sta smera
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Apple 15
Dogovor stranaka oko izbora ili raspad vladajuće koalicije u Srbiji
Igra živaca DS i DSS: izbori ili bojkot
Autor: Nikola M. Jovanović, Željka Jevtić | 27.10.2007 - 08:45

Koalicija koju čine Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije i G17 plus će se raspasti ukoliko predsednik Skupštine Srbije raspiše predsedničke i pokrajinske izbore za 9. decembar. Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ne pristaje na održavanje predsedničkih izbora u tom terminu i spreman je da ih bojkotuje, saznaje „Blic“ u vrhu vladajuće koalicije. To će, po svemu sudeći, biti i zaključak Glavnog odbora DSS koji je zakazan za nedelju, a Tadić, s druge strane, ne želi da se stekne utisak da, po ko zna koji put, popušta volji DSS.

- Koštunica smatra da Tadić slobodno može da raspiše izbore za 9. decembar, ali da će DSS bojkotovati te izbore u prvom krugu i to kampanjom čija je suština da izborni nisu u interesu Srbije i da svi koji učestvuju rade protiv njenih interesa. Nije sigurno kako će se Koštunica opredeljivati ako Tadić u drugom krugu bude trčao protiv Nikolića - kaže naš sagovornik iz Vlade Srbije i navodi da je pitanje opstanka koalicije na dnevnom redu ako se uskoro ne postigne dogovor.
- Nije sigurno kako će se Koštunica opredeljivati ako Tadić u drugom krugu bude trčao protiv Nikolića - kaže naš sagovornik iz Vlade Srbije i navodi da je pitanje opstanka koalicije na dnevnom redu ako se uskoro ne postigne dogovor.

Moguć kompromis
S druge strane, demokrate pričom o raspisivanju izbora za 9. decembar prvenstveno žele da isteraju DSS na čistinu i izvrše pritisak kako bi se postigao dogovor. Koštunica bi morao da kaže kada bi izbori mogli da budu održani. Predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović podvukao je liniju koju, po njegovom mišljenju, DS ne bi trebalo da pređe - nema izmene izbornog zakona.
Kompromis bi mogao da se nađe u održavanju izbora do proleća naredne godine, što je bio jedan od zahteva DSS, ali DS traži garancije od Koštunice da će taj dogovor, ako se postigne, biti ispoštovan.Igra sa živcima nastaviće se najkasnije do 8. novembra i to je poslednji dan kada predsednik Skupštine Srbije može da raspiše izbore za 9. decembar, jer je najkraći rok za raspisivanje tih izbora 30 dana.
Potpredsednik DSS i šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije Miloš Aligrudić kaže za „Blic“ da se nada da neće biti jednostranog poteza oko izbora jer to može imati ozbiljne posledice.
- Ali, na kraju, ako i bude jednostranih poteza, oni koji organizuju izbornu kampanju u Srbiji u ovom trenutku moraće da snose odgovornost za sve posledice koje to može imati po državu i njene interese - kaže Aligrudić.
Na pitanje kako se moguće raspisivanje izbora, a koje najavljuje DS, može odraziti na stabilnost koalicije na vlasti, Aligrudić ističe da to nikako ne može biti međustranačko pitanje.
- Ovo nije međustranačko već državno pitanje i zato i ne želim da odgovorim direktno na pitanje. Znači, ovo nema veze sa odnosima među strankama, već se tiče države i njene stabilnosti u periodu kada se bude odlučivalo o delu naše teritorije - ističe Aligrudić.
On je pozvao sve stranke da između 10. i 31. decembra postignu dogovor o datumu raspisivanja izbora i o eventualnoj promeni Ustavnog zakona.
Radikali koji insistiraju na tome da se Vlada posveti pregovorima o Kosovu, a izbore smatraju nemoralnim u trenutku kada se očekuje određenje statusa Kosova, ipak su spremni da učestvuju na izborima, čak i ako oni budu raspisani za decembar, stav je vrha te stranke. U kuloarima se priča da to delom ima veze i sa kontaktima koji postoje između DS i SRS, a posle kojih je DS navodno odlučio da uz predsedničke izbore treba raspisati i pokrajinske izbore. Poslanik DSS Zoran Nikolić juče je otvorio raspravu u skupštini stavom da će „onaj ko raspiše izbore za 9. decembar zabiti nož u leđa Srbiji u najdelikatnijem momentu za državu“. Šefica poslaničke grupe DS Nada Kolundžija rekla je da se stranke razlikuju u mnogo čemu, ali da nikako ne može da se dovodi u pitanje jedinstvo u stavovima o Kosovu i „nepodeljeni osećaj brige za konačan ishod“. Kolundžija je, međutim, istakla da normalan politički život ne sme da stane u Srbiji i da ona mora da pokaže kapacitet da nastavi život, da se radi, isplaćuju plate i penzije i sve ostalo.

SRS i SPS:
šta se dešava?
Poslanici opozicije u Skupštini Srbije zatražili su juče u skupštinskoj raspravi od vladajuće koalicije da saopšti kakva će biti reakcija države na eventualno jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, da li će predsednički izbori biti 9. decembra i da li će, u tom slučaju, DSS izaći iz vladajuće koalicije. Lideri SRS i SPS Tomislav Nikolić i Ivica Dačić tražili su da vlast saopšti kakav će biti položaj Srbije i njena bezbednosna situacija u slučaju da 10. decembra Skupština Kosova proglasi nezavisnost, kao i da ih obavesti šta se dešava na srpskoj političkoj sceni, odnosno da li će biti raspisani izbori.
Aligrudić je istakao da Srbiji nikako ne treba raspisivanje izbora za decembar i upitao Nikolića da li će pristati na razgovore o izmeni Ustavnog zakona. Nikolić mu je replicirao da je pre 15 dana ponudio da SRS inicira izmene Ustavnog zakona „jer je nemoralno raspisati izbore za 9. decembar“, ali da nije dobio nikakav odgovor od DSS i poručio da taj predlog više ne važi. On sada smatra da, ukoliko demokrate ipak raspišu izbore, DSS treba da raskine koaliciju sa DS. Dačić je potom postavio Vladi Srbije niz pitanja zahtevajući da parlament bude informisan o tome da li je 10. decembar dan kada se očekuje konačan izveštaj posredničke trojke. On se zapitao i da li će se Srbija u trenutku tih dešavanja naći između dva izborna kruga za predsedničke izbore i biti bez najvažnijih institucija kako niko ne bi mogao da kaže „ne“ u trenutku otimanja Kosova.

Pastor: Ovo je neozbiljno
Ukoliko nije moguće stvoriti pretpostavke za raspisivanje izbora, treba menjati Ustavni zakon, smatra Ištvan Pastor, lider Saveza vojvođanskih Mađara.
- Ustavni zakon treba poštovati, ali potrebno je stvoriti pretpostavke za raspisivanje izbora - rekao je Pastor i ocenio da je danas pitanje broj jedan u Srbiji kada i kako Tadić ponovo da bude predsednik, dok se sve ostalo potiskuje u drugi plan. On je ocenio da je neozbiljno da, umesto da se razgovara o pitanju izbora, onaj ko treba da donese odluku o tome (predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić), „juče putuje u Crnu Goru, dok sam Tadić obilazi Sajam knjiga i daje izjave kao da ne zna o čemu se radi“.

Tadić: Odluka pripada Duliću
Predsednik Srbije Boris Tadić nije imao odgovor na pitanje kada će biti predsednički izbori.
- Voleo bih kada bih mogao to da vam naznačim, ali kada bih ja u ovom trenutku imao odgovor, to bih rekao, a nemam, zbog toga što hoću da razmislim o svemu, kao i uvek, da donesem odluku koja se ne tiče samo mene, nego zemlje. To ne znači da ću uzeti svako mišljenje u obzir. Odluka će na kraju biti na predsedniku Skupštine - kaže Tadić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia N70
Zvuči naprosto neverovatno (mada je u Srbiji neverovatnih stvari sve manje) da je neka umna glava koncipirala kampanju protiv Č. Jovanovića tako što će da ga proglasi za narkomana.
Izvinite, a u čemu je problem ukoliko je neko narkoman?
Političar može da bude i neko ko je ordinarna budala, i neko ko je čist kreten i šizofrenik i zamlata, ali narkoman - nikako.
A zašto?
Zato što se zove Čedomir Jovanović, što nastoji da na bar neki naćin nastavi političku misiju pokojnog Đinđića.
Zbog toga je on jedini narkoman u Srbiji i u ovom delu sveta.
Niko drugi.
Sve okolo sami moralisti.
Šta je ovo ovde: udruženje časnih sestara, penzonisanih profesorki geografije ili predratnih skojevki*?
Onaj ko ima nešto protiv narkomana, je u direktnom sukobu sa veoma masovnim delom srpske populacije.
Narkomana je sve više.
A za koga će da glasaju narkomani ako ne za narkomana?
Ili bar za one za koje im kažu da su narkomani.
Stoga antičedisti kao da su se nasusali bunike** . Zapeli narkoman, beli nos i slično.
Po nmom skromnom uverenju to je najulčestalija konstatacija na mnogim burekovim forumima.
OK, narkoman i šta onda?
Ali, ipak, smrdi li ovde štogod.
Da neko nije zalego da Čedomiru farnba nos u belo zarad partijskog zadatka?
Kao: sto puta ponovljena laž, na kraju se pretvara u istinu.
Što onomad reče ona komunjara Gebels.

I još kada bi mi neko od grlatijih objasnio koja je to krivica Nataše Kandić, bio bih više nego srećan.
Da nije i ona narkomanka?
Ili sam ja možda narkoman, kada ovo pitam?

* skojevke - članice SKOJ-a, Saveza komunističke omladine Jugoslavije
**bunika - staroslovenski hašiš koji se konzumirao u obliku semenki istoimene  biljke što je izazivalo lakše ili teže halucinogene efekte

Bravo!  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
U ovom trenutku jedini pravi izbor za presednika države je Čeda Jovanović. On jedino realno govori o trenutnom stanju, i o tome šta treba uraditi da nam bude bolje.
mozda i to jeste tako...ali ima jedan problem....problem nedostatka jedno 1500000 glasova Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1029
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3X
U ovom trenutku jedini pravi izbor za presednika države je Čeda Jovanović. On jedino realno govori o trenutnom stanju, i o tome šta treba uraditi da nam bude bolje.
mozda i to jeste tako...ali ima jedan problem....problem nedostatka jedno 1500000 glasova Smile
Rayočarani radikali i dss-ovci, nakupiće se.
« Poslednja izmena: 27. Okt 2007, 16:18:54 od gordan.i »
IP sačuvana
social share
Misli svojom glavom.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Možemo da se pravimo blesavi ili ne, ali Čedi stvarno raste rejting i Čeda nije glup, to odlično zna i zato i insistira na izborima.Čeda se izvesnima čini jedinim rešenjem jer jedini nije predsednikovao do sada... a kao... drugačiji je. Lično mislim da ni on nije rešenje, ali se moj kandidat još nije eksponirao, pa neću da potenciram...
Što se tiče te baljezgarije, jeste narkoman-nije narkoman, to će se dokazati, nijedan narkoman nije dugo, ali ono što mene brine je što mi je u mojoj rođenoj državi još uvek ministar, a kako stvari stoje i kandidat za predsednika, jedan veoma opasan i ozbiljan bolesnik koji se ceri sa tv ekrana i optužuje novinare za sodomiju i opštenje sa ovcama. Mislim da niže ne možemo. Mi sa ovom "majkatereza" filozofijom praštanja ili je možda reč o "bolimedupe" stanovištu... ne znam. Ali je strašno što mi i ako ne možemo niže, on može sigurno. A to me više ne ljuti, to me sada plaši. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Motorola V3i
a ko bi bio tvoj idealan kandidat?
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mislim da ce DS opet ispusiti...
ovo je trenutak kada ne sme da se popusta...nikako.
ako i sada popuste, mozda cemo gledati Nikolica kao predsednika.
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 197
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 16:42:26
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.122 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.