Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rat vrednosti: Cutanje o istini  (Pročitano 14158 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Istina.Necu sad da ulazim u pricu o vise stotina hiljada Siptara pre deset godina.Je li se o tome ovde govorilo?Ili ono sto se tamo desavalo nije bitno?Opet kukanje samo za sebe (sto je normalno) i precutkivanje i nepridavanje znacaja tudjoj nesreci,iako su i oni bili nasi gradjani (nije normalno)
Siptara ima samo par miliona i dalje tamo i samo pristizu kao sto su i pre crnim kanalima pristizali, dakle mnogo su ih rasterivali. A srba nema iz njihovih kuca, gde su vekovima bili.
Citat
Za koga? I ova trojica su srpski heroji za vecinu ovde,koliko znam.Nisu javno proglaseni zlocincima.
U normalnoj i razvijenoj zemlji nekoga mozes proglasiti zlocincem tek kad pravosnazna presuda to dokaze.
Sto u slucaju Milosevic da i malo pravde ima nece biti jer realno, ma sta je Sloba radio, ono za sta ga oni terete i kako ga terete je bullshit.
Citat
Niko se ne  zapita zasto su oni zlocinci,sta su to oni [b/radili[/b].Vrlo rado cu da pricam o tome,ali na zalost nisam previse kompetentna,pa cu radije da uputim na sve moguce izvore na internetu (kako sam se ja informisala,guglajuci o dogadjajima i trazeci podatke koje imaju sve 3/4 strane)
Rat ... vojnici ne treba da budu bastovani nego vojnici...
A to ko sta pise i sta se stvarno desilo uglavnom nema neke narocite veze jedno sa drugim.
Svako ima svoje vidjenje i dogadjaja i istine, a kome ces verovati licna je stvar i obicno nikad ne saznas istinu, jer oni koji je znaju o njoj nece da pricaju ili bar nece da pricaju kako je zaista bilo.

Citat
Da Tudjman nije umro valjda bi i za njega bila dignuta optuznica,toliko se prica o tome
A posle ovoga sto je sud u Hagu sada poceo da sprovodi,pogotovo
Imali su sasvim dovoljno vremena.
To je potpuno isto kao kad bi u sezoni 99/2000 postigla gol i trazila da se prizna u 95/96.
U ciframa:
Koliko ima Srba u Hagu i na optuznicama?
Koliko ima Hrvata?
Koliko ima Muslimana?
Koliko ima lidera bilo koje od 3 strane?
Koliko ima Siptara?
Uz vrlo vrlo retke izuzetke samo su Srbi najebali.
I to je cinjenica, to nije naklapanje.

Citat
Ovde mi moras reci konkretnije jer ne znam na sta mislis...
Oslobodili ih Austrije.
Oslobodili ih Nemacke.
Uvek ispravljali njihovu pogresnu stranu u ratovima.
Na kraju Hrvatska nikad nije ispastala ni za sta sto su njeni gradjani i njena vojska radila.
I onda oni pricaju u Latinici kako bi da nije ukinut Cetnicki pokret koji je 80% rata bio saka jada, istrebio sve Hrvate...
Citat
Da,slazem se,kao i s tim da su fiksirani na nas.A razlog...? Lepo je Laslo rekao da je sve pocelo otkako smo u zajednickoj drzavi.A to mi potkrepljuje i uverenje na osnovu onoga sto vidim,da se oni sad polako okrecu protiv Slovenaca i da tenzija nije tako jaka kao sto je nekad bila.Ne mislim da to njihovo opravdavam ali ne mislim ni da smo mi tako cisti u celoj prici.
Oni su oduvek mrzeli slovence, samo sto sad to postaje jace jer im saka jada kupuje komplet privredu.
Citat
Mnogo ocajnih ljudi je proglaseno za svece,da ne kazem i gorih.O tome mogu tomovi da se nabrajaju(od raznih papa preko vladara, ne zna se cije su ruke bile krvavije)
A uzgred budi receno,i SPC je pravdala zlocine nasih 'heroja',ali ne vredi o tome govoriti dok se ne vidi koji su zlocini(trazi,internet)
Srpska pravoslavna crkva je minorna, nacionalisticki opredeljena verska zajednica sa par miliona vernika, katolicka crkva bi trebala biti globalna pa samim tim i pravednija.
Sta je kroz istoriju bilo.. bilo je.. ovo je vrlo vrlo skoro bilo.. tako da to nikako nije normalno.
Citat
Bar se zna za Jasenovac.Kod nas se ne zna za Srebrenicu.Organizuju se skupovi ludaka koji pricaju tim povodom.A takodje se proturaju price o tri-4 puta manjem broju ubijenih.Isto to,samo u manjem obimu
Poredis Masovno Ubistvo i Genocid.
Ono sto je, ako je, i kako je bilo u Srebrenici mozda jeste strasno, ali je po obimu vise desetina puta manje od zlocina koji su se odigrali na teritoriji NDH , ne samo u jasenovcu... alo.. deciji logori.. i ko je od tih ljudi posle rata najebao? Niko.
Svi dugovi se plate. Niko nikad ne ostaje duzan.
To sto se skupi par stotina ljudi pa slave tu Srebrenicu (za koju se i dalje ne zna tacno sta se desavalo, i kad to kaze Zoran Stanković ja u to verujem jer je to jedini covek iz nase vojske koji ne da nema mrlju nego je kao suza cist i cenjen i priznat) se razlikuju od onoga sto je Thompson radio dok je zario i palio hrvatskom scenom i dok su hiljade klicale njegovim krajnje miroljubivim tekstovima?!
Kad je nesto u manjem obimu nikako ne moze biti isto to.
Nikad mi nece biti isto par hiljada i skoro milion po raznim logorima...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Siptara ima samo par miliona i dalje tamo i samo pristizu kao sto su i pre crnim kanalima pristizali, dakle mnogo su ih rasterivali. A srba nema iz njihovih kuca, gde su vekovima bili.

Ni 900 000-milion ipo njih nije bilo u njihovim kucama(opet su brojevi problem).Pa je li se pricalo o tome ili su samo stranci na sav glas govorili o 'humanitarnoj katastrofi'.O tome kod nas ni reci.Niti se ispitivalo sta znaci 'preterana upotreba sile' od strane policije.

Citat
Rat ... vojnici ne treba da budu bastovani nego vojnici...

Jel to vazi i za ove u 'Oluji'? Ili ce sad svi da odgovaraju za zlocine na nacionalnoj osnovi,koje EU i pokusava da iskoreni.

Citat
A to ko sta pise i sta se stvarno desilo uglavnom nema neke narocite veze jedno sa drugim.
Svako ima svoje vidjenje i dogadjaja i istine, a kome ces verovati licna je stvar i obicno nikad ne saznas istinu, jer oni koji je znaju o njoj nece da pricaju ili bar nece da pricaju kako je zaista bilo.

Zato ima sud koji isteruje cinjenice do detalja.Pa ne vrte oni tamo palceve.

Citat
Uz vrlo vrlo retke izuzetke samo su Srbi najebali.
I to je cinjenica, to nije naklapanje.

Ti koji su najebali su imali dobar razlog za to,samo kamo srece da su najebali kod nas.Sta pise u onim optuznicama,mislis da su ih  ljudi izmislili koji nisu imali sta da rade ili da su pripremane tako sto su za njih skupljani podaci,imena,dokazi...hajd mozda su neki diskutabilni,ali da li se ovde uopste prica o cemu optuznice govore

Citat
Ovde mi moras reci konkretnije jer ne znam na sta mislis...
Oslobodili ih Austrije.
Oslobodili ih Nemacke.
Uvek ispravljali njihovu pogresnu stranu u ratovima.
Na kraju Hrvatska nikad nije ispastala ni za sta sto su njeni gradjani i njena vojska radila.
Citat

Pa mozda ce sad da ispastaju ako i njima uvedu sankcije...a i vec su im odlozili prijem u EU.Da i ne govorim oko buke u vezi optuzbi za 'Oluju'
Hm, i nas smatraju nekim osvajacima

Citat
I onda oni pricaju u Latinici kako bi da nije ukinut Cetnicki pokret koji je 80% rata bio saka jada, istrebio sve Hrvate...

Citat
Poredis Masovno Ubistvo i Genocid.
Ono sto je, ako je, i kako je bilo u Srebrenici mozda jeste strasno, ali je po obimu vise desetina puta manje od zlocina koji su se odigrali na teritoriji NDH , ne samo u jasenovcu... alo.. deciji logori.. i ko je od tih ljudi posle rata najebao? Niko.
Svi dugovi se plate. Niko nikad ne ostaje duzan.
To sto se skupi par stotina ljudi pa slave tu Srebrenicu (za koju se i dalje ne zna tacno sta se desavalo, i kad to kaze Zoran Stanković ja u to verujem jer je to jedini covek iz nase vojske koji ne da nema mrlju nego je kao suza cist i cenjen i priznat) se razlikuju od onoga sto je Thompson radio dok je zario i palio hrvatskom scenom i dok su hiljade klicale njegovim krajnje miroljubivim tekstovima?!
Kad je nesto u manjem obimu nikako ne moze biti isto to.
Nikad mi nece biti isto par hiljada i skoro milion po raznim logorima...

Naravno da nije isto,kao sto nisu ni muceni u logorima(bar vecina)nego pobijeni u par dana,a nisu ubijeni ni zene i deca.Ali ideja iza toga je ista...istrebiti sve 'lose' Srbe,Jevreje,Muslimane.Ja sam ga nazvala masovnim ubistvom da bih izbegla da mi prikace da ponavljam ono sto govore Amerikanci,B92,i tako dalje. Po presudi suda u Hagu to je genocid jer je postojala genocidna namera,i to je ova gore.Nema pojedinacnog zlocina tih razmera ni na jednoj drugoj strani(hvala bogu).
Citat
« Poslednja izmena: 27. Maj 2005, 02:44:09 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ni 900 000-milion ipo njih nije bilo u njihovim kucama(opet su brojevi problem).Pa je li se pricalo o tome ili su samo stranci na sav glas govorili o 'humanitarnoj katastrofi'.O tome kod nas ni reci.Niti se ispitivalo sta znaci 'preterana upotreba sile' od strane policije
Stranci se prvo pokriju usima po glavi (Bler recimo moze komotno i da obmota oko glave, a ni Bush ne zaostaje) za ono sto oni i njihovi rade, pa onde krenu da seru drugima. Jer mi smo ipak mali varvarski narod sa  balkana, a oni su centri svetske demokratije i postovanja tih ljudskih prava.
Ko zna koliko Albanaca ima na Kosovu, a koliko njih ima pravo da budu tamo? Dodju bespravno iz druge drzave i onda prave probleme i ti treba da ih ljubis i mazis?!?
Citat
Jel to vazi i za ove u 'Oluji'? Ili ce sad svi da odgovaraju za zlocine na nacionalnoj osnovi,koje EU i pokusava da iskoreni.
To vazi za sve. Za neke ti mozda moze biti drago, za neke ti moze biti mrsko, ali su to cinjenice. U ratu se sredstva ne biraju koristis sve sto imas protiv svog neprijatelja, ko god on bio.
A sto se tice zlocina na nacionalnoj osnovi.. a na kojoj osnovi ce ih od sad biti? Materijalnoj?
Citat
Zato ima sud koji isteruje cinjenice do detalja.Pa ne vrte oni tamo palceve.
Koliko ja vidim, generalno gledano i vrte palcevima i igraju dzepni bilijar i verovatno crtaju "cartoons", posto ja zaista nisam video nista znacajno da je taj sud uradio od kad postoji.
Imaju Biljanu Plavsic jecnu jedinu koja sve cinka kako joj kazu, nikog drugog niti su uspeli osuditi, niti su uspeli valjan postupak uopste pokrenuti.
Konkretno onoliko koliko sam gledao Slobino i Seseljevo sudjenje.. ono je farsa...
Citat
Pa mozda ce sad da ispastaju ako i njima uvedu sankcije...a i vec su im odlozili prijem u EU.Da i ne govorim oko buke u vezi optuzbi za 'Oluju'
Hm, i nas smatraju nekim osvajacima
Njima ce mozda da uvedu sankcije, a nas su jebali i jebu nas vec 10 godina.. zanimljivo...
Njima su odlozili prijem u EU pa smo sad na istom.. i time su se oni sad okrenuli protiv njih...
Digla se buka oko oluje nakon 10 godina.. i i dalje se nista konkretno ne radi...
Rekao sam... u ciframa, ti time baratas, ti to citas, meni je toga muka pa se trudim da se postedim:
Koliko ima Srba u Hagu i na optuznicama?
Koliko ima Hrvata?
Koliko ima Muslimana?
Koliko ima lidera bilo koje od 3 strane?
Koliko ima Siptara?
Citat
Naravno da nije isto,kao sto nisu ni muceni u logorima(bar vecina)nego pobijeni u par dana,a nisu ubijeni ni zene i deca.Ali ideja iza toga je ista...istrebiti sve 'lose' Srbe,Jevreje,Muslimane.Ja sam ga nazvala masovnim ubistvom da bih izbegla da mi prikace da ponavljam ono sto govore Amerikanci,B92,i tako dalje. Po presudi suda u Hagu to je genocid jer je postojala genocidna namera,i to je ova gore.Nema pojedinacnog zlocina tih razmera ni na jednoj drugoj strani(hvala bogu).
To je otprilike ekvivalent kao kad bi start Denisa Bergkampa na grudi Sinise Mihajlovica okarakterisali kao pokusaj ubistva i zatiranja svega sto je srpsko... ili jos bolje svega sto je italijansko posto Sinisa ima dvojno drzavljanstvo...
Ne kazem ja da to nije zverstvo, ako je bilo kako se prica, u sta sumnjam... ali ljudi.. to je rat.. u ratu je i to dobili odgovor sa njihove strane kao sto su sve stvari koje su oni radili dobijali odgovor sa nase, jer to tako funkcionise.. da nije tako Hrvatska bi bila do zemuna ili bi Srbija bila Karlovac - Ogulin - Karlobag - Virovitica.
Srpska vojska je tu bila da zastiti zivote i sigurnost svojih sunarodnika, i u tome generalno nije uspela, a to sta se desilo u Srebrenici.. Isto toliko ljudi pobijeno je u Nato Agresiji, pa nesto ne vidim da oni koji su za nju direktno odgovorni vise za "svedoke".
Nije meni tesko da priznam da je bilo zlocina sa nase strane.. meni je samo tesko da se pomirim sa time da smo mi jedini krvnici i jedini zlocinci i da samo nas treba jebati za sve ovo, ko da smo mi ostavili pola miliona ljudi bez kuca i ko zna koliko bez porodice.
Vidis... sa time se nikad necu pomiriti. Jednostavno, necu.
A sta ce o tome da kaze Helsinski o(d)bor za ljudska prava i slicne institucije.. jebe mi se.
« Poslednja izmena: 27. Maj 2005, 02:59:28 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Necu o ovome za rodjendan.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Hebes rodjendan, ovo su vecne teme, a ja to i onako ne slavim jer nit imam od cega, nit su mi oni sa kojima bih slavio na dohvat ruke, nit imam da budem iskren zasto.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat
To sto se skupi par stotina ljudi pa slave tu Srebrenicu (za koju se i dalje ne zna tacno sta se desavalo, i kad to kaze Zoran Stanković ja u to verujem jer je to jedini covek iz nase vojske koji ne da nema mrlju nego je kao suza cist i cenjen i priznat)

Ne zna se sta se desavalo ali ne na nacin na koji ti mislis.
Ja stalno koristim najmanji moguci broj koji sam videla(6000 mrtvih) da se neko ne bi za njega zakacio.Ali obicno se navodi 8000 ili cak 12 000.Ima mnogo nestalih.

Citat
To vazi za sve. Za neke ti mozda moze biti drago, za neke ti moze biti mrsko, ali su to cinjenice. U ratu se sredstva ne biraju koristis sve sto imas protiv svog neprijatelja, ko god on bio.

Postoji i nesto sto se zove moral.Ma kako malo ljudi bilo koji to imaju

Citat
A sto se tice zlocina na nacionalnoj osnovi.. a na kojoj osnovi ce ih od sad biti? Materijalnoj?

Hajde sada razmisli pre nego sto odgovoris.Normalno da ce biti na materijalnoj,verovatno i vise nego na nacionalnoj.Koliko je bilo zlocina radi kradje? I sta se sve radi pod krinkom 'nacionalizma'

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ne zna se sta se desavalo ali ne na nacin na koji ti mislis.
Ja stalno koristim najmanji moguci broj koji sam videla(6000 mrtvih) da se neko ne bi za njega zakacio.Ali obicno se navodi 8000 ili cak 12 000.Ima mnogo nestalih.
Isto toliko ima i zrtava Humanog nato bombardovanja.
Citat
Postoji i nesto sto se zove moral.Ma kako malo ljudi bilo koji to imaju
Moral ili zivot?
Zivot.
Citat
Hajde sada razmisli pre nego sto odgovoris.Normalno da ce biti na materijalnoj,verovatno i vise nego na nacionalnoj.Koliko je bilo zlocina radi kradje? I sta se sve radi pod krinkom 'nacionalizma'
Nisam mislio svaki zlocin (verovatno je trebalo da naglasim, ali nisam), mislio sam na zlocine ove vrste i ovakvih razmera.. to sto je neko obijao trafike ili bilo sta radio mozda u vecoj meri, nikad nije imalo za posledicu 700 000 zrtava.
« Poslednja izmena: 31. Maj 2005, 00:21:32 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat
Isto toliko ima i zrtava Humanog nato bombardovanja.

Kakve to veze ima jedno s drugim? Zlocin je svaki za sebe.Pri cemu je Mladic toliko ljudi ubio u jednom cugu,a koliko je to radio drugde po Bosni?

Citat
Nisam mislio svaki zlocin (verovatno je trebalo da naglasim, ali nisam), mislio sam na zlocine ove vrste i ovakvih razmera.. to sto je neko obijao trafike ili bilo sta radio mozda u vecoj meri,

mislila sam na materijalisticke zlocine u ratu  pod  izgovorom patriotizma,na sve one kradje i ubistva iz materijalnih pobuda

Citat
nikad nije imalo za posledicu 700 000 zrtava.

to je bilo pre 60 godina,i tome stalno slusamo.a o ovome sto je bilo skoro nista.
hajde malo da pricamo sta je bilo pre 15. godina.neka se vec jednom o tome prica. o onome sta su radili se samo cuti.

da:

Citat
sta ce o tome da kaze Helsinski o(d)bor za ljudska prava i slicne institucije.. jebe mi se.

pa to je misljenje koje ima 90% ljudi ovde.ali ja u drzavi u kojoj se jebe za ljude i ljudska prava ne zelim da zivim
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
e da

Citat
Ne kazem ja da to nije zverstvo, ako je bilo kako se prica, u sta sumnjam... ali ljudi.. to je rat..

sta pricas o ovome?kakvo je ovo opravdavanje zverstava?kakav rat.rat je ogromna nesreca.do toga uopste ne treba da dodje.taman posla kad bi sve moglo tako da se opravda.sta je drugi radio je uvek najlakse opravdanje.pa takvi ljudi to i rade,time i misle da pravdaju ona dela koja se nicim ne mogu opravdati.
« Poslednja izmena: 02. Jun 2005, 14:06:22 od tomahavkic »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Kakve to veze ima jedno s drugim? Zlocin je svaki za sebe.Pri cemu je Mladic toliko ljudi ubio u jednom cugu,a koliko je to radio drugde po Bosni?
Ima velike veze.
Zlocin izaziva zlocin. Ne brini niko nikom tu nije ostao duzan, samo smo mi ostali jebena strana.
Citat
mislila sam na materijalisticke zlocine u ratu  pod  izgovorom patriotizma,na sve one kradje i ubistva iz materijalnih pobuda
Na to ne moras da cekas to se desava od pocetka covecanstva na ovamo, ali ono sto muslimani rade radi vere i neki drugi narodi iz nacionalnih interesa nema nikakve veze sa materijalnim stvarima.
Citat
to je bilo pre 60 godina,i tome stalno slusamo.a o ovome sto je bilo skoro nista.
hajde malo da pricamo sta je bilo pre 15. godina.neka se vec jednom o tome prica. o onome sta su radili se samo cuti.
Ne, ajde da pricamo o svemu ili da ne pricamo ni o cemu.
Sve ima svoje razloge i svoju proslost, ne mozes da gledas nesto tako izolovano.
To je ko kad bi analizirala ono sto se desilo 5 oktobra na osnovu samo poslednjih 15 dana.
Utakmica se igra 90 minuta, prvenstvo 7 meseci, ne mozes da gledas to sto je neki klub pobedio jednu utakmicu i proglasis ga sampionom a sve ostale luzerima.
To sto je necemu trebalo 50 godina da pukne je je 40 godina guseno u krvi ne znaci da kad jednom pukne nece biti opste sranje
Ako nesto mrzim to je selektivna pravda.
Citat
pa to je misljenje koje ima 90% ljudi ovde.ali ja u drzavi u kojoj se jebe za ljude i ljudska prava ne zelim da zivim
Idi onda u Lijepu njihovu posto je tamo sve divno Wink i tamo nisu proterali 20% stanovnistva sa sopstvenih ognjista i nisu u poslednjih 100 godina uvek bili protiv nas Smiley i nisu nas pobili vise nego turci za 500godina i nemci za ceo rat... idi kod njih oni su fini... najvise volim takve narode... sto navuku hirurske rukavice i pobiju ili proteraju par stotina hiljada ljudi, skinu rukavice i prave se da nista nije bilo.
Ne mogu da shvatim tu potrebu da se popljuje sve sto je srpsko a opravda ili precuti sve tudje.. ne mogu.. moraces to slikovno da mi objasnis.
I boli me sta Sonja Biserko, Natasa Kandic, Biljana Kovacevic - Vuco i slicne osobe mnisle... nije mi samo jasno ko im daje uopste priliku i prava da ucestvuje u javnosti, u normalnoj zemlji takve osobe lece se po raznim ustanovama, a ovde moram da trpim kolektivnu terapiju sa njima...

Citat
sta pricas o ovome?kakvo je ovo opravdavanje zverstava?kakav rat.rat je ogromna nesreca.do toga uopste ne treba da dodje.taman posla kad bi sve moglo tako da se opravda.sta je drugi radio je uvek najlakse opravdanje.pa takvi ljudi to i rade,time i misle da pravdaju ona dela koja se nicim ne mogu opravdati.
Bicu vrlo eksplicitan...
Da tebi komsija dodje u kucu i pokolje ti porodicu ti ga ne bi trazila da se osvetis?
Ti bi pustila da to prodje.
E pa ti pusti. 99% ne bi. Uopste nema veze koje su nacionalnosti.. muslimani prvi bi ti pobili celu porodicu ako bi neko tvoj ubio nekog njihovog.
Rat je rat i u ovom svakako niko nikome nije ostao duzan, da jeste on se ne bi ni zavrsio bez obzira na sva mesanja.
To sto sad nas satanizuju kao glavne krivce za sve je ono sto je idiotizam.
Mi svakako ucestvujemo u krivici, ali nije srpska vojska isla da osvaja, isla je da brani onaj narod koji je bio satiran i u Hrvatskoj i u Bosni.. a to sto je pola promila budala imalo paravojnu jedinicu pa se izivljavalo, toga je bilo na svim stranama, ne samo na nasoj.

Rat?
Jebeni, prokleti rat.. ubijas da ne bi bio ubijen... svetis se jer su se tebi svetili.. simple as that, dal ti to shvatas ili ne, druga je stvar, da si provela vreme u rovovima verovatno bi mogla da razumes da je rat ultimativno zlo koje apsolutno ne bira sredstva... treba preziveti a koliko ce to neke druge da kosta.. nije bitno... bilo je budala... izmedju ostalog jedan moj poznanik iz detinjstva sto je probao da proseta izmedju 2 rova deruci se da je dosta i a je vreme da se pomirimo, mislim da mu majka jos uvek ide na grob a da su ga ostali i zaboravili...
To sto je negde ubijeno 5000 ljudi sa jedne, maltene uvek znaci da je sa neke druge strane ubijeno 5000 samo na drugom mestu.. stricevi su mi bezali iz Sarajeva, jedan od njih je prosao kroz logor u kome je bilo 10000 ljudi, sta mislis koliko njih danas ima noge, koliko je uopste zivo?
Sta mislis koliko su ljudi pobili snajperisti po brdima oko sarajeva koji su se kladili ko ce vise pobiti u toku dana?
Ajde da nas satanizujemo.. ajde da organizujemo redaljku.. da svi jebu nase generale koji su u tom ratu ucestvovali.. nek dodje i gotovina, zvao bi i njofru i aliju al ne mogu doci...

Nije normalno da pljujes po svojima a cutis o tudjima.. bar meni... nekako mi je ljudski da stanes u odbranu svojih u situaciji kad su stvari nejasne i verovatno prilicno ravnopravne.. ti opet mozes raditi kako ti je volja... ja cu da kazem i da je sloba beba dokle god ne budem video da je tudjman ili alija posthumno proglasen za zlocinca, i uvek cu opravdavati svakog naseg vojnika dokle god ne budem video da se i prema drugima gleda isto i postupa isto.
Necu da trpim da mi budemo najveci krvnici i zlocinci jer to nismo. Necu ni da trpim da samo mi ispastamo za sve ono sto se desavalo a sta nije bilo samo nasa krivica.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.