Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 12:29:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rasizam i rasisticke reci  (Pročitano 22100 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Pa i crnci kad vređaju jedni druge, koriste reč Nigga. Poaro moj dragi...  Smile

A možemo mi ovako do sutra da filozofiramo, ali opet se vraćamo na jedno te isto - ako crnci neće da prestanu da koriste reč ''nigga'', neće prestati ni ostali amerikanci. Sviđalo se to njima ili ne. Isto važi i za cigane, šiptare i sve ostale folirante.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Da...makeveli... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Tamnoputi amerikanci koriste izraz "nigga" kada aludiraju na pripadnost etničkoj, kulturnoj grupi. Zato "My Nigga" apsolutno ne može da se prevede sa "brate moj" ili ma kakav izraz koji bismo mogli da nazovemo srodnim. Prvi sagovornik oseća bliskost sa drugim na osnovu boje njegove kože i ničeg više.
Kada bismo svi mi ostali zbog ovoga morali da govorimo "His Nigga" ne samo što bi se izgubio tok razgovora, nego bismo posredno menjali gramatiku engleskog jezika. Složenost problema bi se utoliko uvećala kada bismo se nekog narednog puta obratili drugom sagovorniku, te ispali direktno agresivni aludirajući na njegovu ličnu stvar, pa "His Nigga" uvlači i prvog sagovornika u neposredan razgovor, bez ikakve namere i potrebe.

Problem se ogleda u činjeničnom stanju - kada afroamerikanac kaže drugom afroamerikancu da je "nigga" on ne želi da bude banalan rekavši kako njih dvojica imaju isto poreklo. Ukoliko su prijatelji, dugogodišnji nerazdvojni drugovi ili braća po srodstvu, u većini slučajeva bi upotrebili odgovarajući izraz - naročito u svakodnevnim situacijama gde ih neznanci jednostavno ne poznaju dovoljno dobro. Svom sagovorniku on govori "nigga" kada želi da na osnovu boje kože skrene pažnju na zajedničku sudbinu koju dele po tom i samo tom osnovu, a ne kao građani Sjedinjenih Američkih Država.

Rasizam u svakom obliku zvuči komplikovano i ozbiljno pogrešno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Eto objasnio covek...

Nemam sta da dodam..

Ipak ja samo nisam dovoljno taktican... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Kao što rekoh, dokle god crnci koriste reči nigger i nigga, koristiće ih i belci. Možemo mi sad da filozofiramo do sutra kako ko to doživljava, dal je to ispravno ili nije, dal je ovako nako... ali dokle god crnci koriste te reči, rasizam neće prestati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Imacemo konstantan konflikt...

Mozda je to i cilj...

Znaci nije poenta u nerazumevanju...nego u tome da imas konstantan konflikt...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Pre neki dan Hulk Hogan je otpusten od strane WWE-a

http://www.hollywoodreporter.com/news/hulk-hogan-fired-wwe-reports-810894

Ne samo da je otpusten i njegove majice i ostali suveniri povuceni iz prodaje(sto je normalno kada WWE otpusti nekog) vec je jednostavno izbrisan iz celokupne istorije i oduzet mu je status iz "Kuce Slavnih" kao i da nikada nije postojao(iako je nemoguce da jednostavno izbrises najvecu legendu americkog rvanja ikada).

Razlog: Nasli su mu snimak od pre neke godine gde kaze "N rec" tj "Nigga".

Ne bih da ulazim koliko je opravdano, WWE je ipak kompanija koja je u poslu obrcaja novca pa to sto imas rasistu za zaposlenog dosta steti istoj pa su morali da reaguju nekako. Mene interesuje sledece:

Па да ли је реално...  Smile Smile Smile

Иначе било би фино кад би Рејвен мало исписао о расизму у Америкама из прве руке... тачније не шта мисли о мањинама, то је мање више јасно... него како Амери генерално гледају на расизам... како званично јавност а како незванично обична сиротиња раја...

Сетих се сад Мела Гибсона и оне неке његове приче о Јеврејима од пре неколико година.. и како од тад добре филмове гледа само у биоскопима...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Možemo mi sad da filozofiramo do sutra kako ko to doživljava, dal je to ispravno ili nije, dal je ovako nako...
Pa tu i jeste problem u licnom dozivljavanju. Neko je stvarno rasista i koristi tu rec kao pogrdnu dok ce neko recimo reci "My Nigga" kao pozdrav bez negativne konotacije. Jos gore je kako to druga strana shvata pa ce se neko ljutiti a neko ne. Pa je upitno da li shvatiti kao rasizam ili ne. Smile
« Poslednja izmena: 28. Jul 2015, 21:29:52 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 44.0.2403.107
inicio

Glavni problem borba recima, za koju opet, mislim da se namece sa razlogom, mislim da smo u neku ruku zarobljeni u toj problematici. Kada crnac belca nazove pogrdno, onda se to ne tumaci kao rasizam, zasto, pojma nemam. Sa druge strane, kada belac to ucini prema crncima, velike su sanse da platis kaznu, a mozda i robija.

U Parizu ne smes na glas da kazes "Arab" (Arap) ili terorista/terorizam. Pa ja sad pitam zasto? Ako smo "slobodni i demokratizovani"...

p.s. Ti mozes, tom logikom da kazes "Terorizam je uznemiravanje. Ali, isto tako su i Teorije zavere uznemiravanje...sledi...terorizam tretiramo isto kao i teorije zavere."
« Poslednja izmena: 28. Jul 2015, 19:11:10 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Mozda ima veze sa ogromnim brojem crnaca koji su bili robovi...

Itd...

Mozemo mi da se pravimo da je to nebitno...medjutim nije...

Ima realna osnova na kojoj se zasniva...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 12:29:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.