Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radio beograd 202 slavi katolički božić. Emisija Otisak duše  (Pročitano 29491 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60

Meni ne smeta, cestitas nekom praznik pa cestitas. Nije bas kao da smo se pokatolicili vec samo cestitali nekome ko taj praznik slavi.

Smeta mi to sto nema reciprociteta u svemu tome i kada mi slavimo taj Bozic to isto verovatno nece bilo ko uraditi za nas, no sta ima veze, ovako mi ispadamo gospoda a oni nekulturni pa mirna bacva.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Божић прослављамо у јануару по грегоријанском календару.
Citat
грегоријанском
Jel si pogrešio ili...?

Meni ne smeta, čestitaš nekom praznik pa čestitaš. Nije baš kao da smo se pokatoličili već samo čestitali nekome ko taj praznik slavi.

Smeta mi to što nema reciprociteta u svemu tome i kada mi slavimo taj Božić to isto verovatno neće bilo ko uraditi za nas, no šta ima veze, ovako mi ispadamo gospoda a oni nekulturni pa mirna bačva.  Smile
O tome pričam. Svima sam ovde uredno čestitao Božić. Meni ga niko neće čestitati jer i neznaju da postoji raskorak. Kad bude bio Bajram drugarima muslimanima svakako ću čestitati Bajram. Kultura je kultura a napinjanje od strane zapada je sasvim nešto drugo. A to što pojedinci ne vide dalje od nosa, to je njihov problem. Manji je problem samo onima koji su se odrekli bilo kakve religije. Stvar izbora.

Neko pomenu da smo sami krivi što se o pravoslavlju na zapadu malo zna. Ja mislim da se zna dovoljno zato i ne žele da se zna više od toga. Priimera radi za izgradnju pravoslavne crkve dozvolu ima da čekate bar 10-15 godina.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Nokia krntija
Citat
Пропагирање ''папског календара'' има исти ефекат по Србе, као пропагирање дроге и блуда!

Smile Smile
Da, smešno je. Ali nisi shvatio poentu. Sutra će crkva usvojiti možda Milankovićev kalendar i datumi će biti promenjeni. Kakendar ko kalendar, datum ko datum. Problem je šta ustvari gregorijanski kalendar donosi. Nimalo se na radi o kalendaru, radi se o pratećim stvarima.
Inače što se tiče tačnosti samog kalendara, (možda) bi trebalo crkva da usvoji Milankovićev kalendar koji je precizniji o gregorijanskog. Pa da onda mi njih napinjemo da usvoje Milankovićev kalendar.

Nema veze to sa kalendarom ljudi... Problem je ono prateće što sa zapada stiže.

Схватио сам ја одавно, зато се и смејем. Јер мислити да ће промена календара (иначе ја подржавам усвајање најтачнијег фор д рекрд) са собом донети зле силе западњачког католичанства и није ни за шта друго него за подсмех.  Smile

Причамо о календару. О томе како славимо Исусов рођендан, васкрсење, вазнесење на погрешан дан. Прихватањем тачнијег календара то се исправља. А о томе како ћемо то да прослављамо или нешто треће, је само на нашој Цркви.

Не може Ватикан да натера било коју Православну цркву да прихвати њену догму, осим ако она то сама не жели. Може само да лобира  Smile

Мада бих ја лично волео да се нађе компромис и целокупно хришћанство уједини. Причао сам већ о Шизми, њеном узроку и бесмисленошћу које је донела. Сам Исус се вероватно те 1054. године фејспалмовао када је видео шта идиоти раде Smile
« Poslednja izmena: 29. Dec 2011, 09:33:57 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Citat
A onda sledi demokratska Srbenda. Sve je samo ne demokratska. Ostaću bez svega za manje od godinu dana.
Пошто ти немаш ништа сем долара, пази да без истих не останеш и у сад! Smile

Citat
Дакле Јерусалим, Русија и Света Гора су са нама... Али су на другој страни Цариград, Грчка итд. 
Грчка православна црква је упропастила Павославље! Погледај колико има православаца на њеним територијама у Анадолији, егејском приморију, блиском истоку, африци...

Пред пад Цариграда (којег су бранили Срби предовђени) ЦЕЛО (званично) ПРАВОСЛАВЉЕ је признало папу сем једног Епископа! Данас сем ретких нико не зна имена тих митрополита, архиепископа, патријарха, али зато славимо тог Епископа!

Св. Марко Ефески: „Онај који хоће и покушава да ми одбацимо Православну веру и уведемо другу, новију, макар он био и анђео с неба нека буде анатема, и нек ишчезне сваки спомен о њему и пред Богом и пред људима. Нека нико не господари у нашој вери ни цар, ни епископ, ни лажни сабор, нити ико други, него само једини Бог, коју нам је и Сам и кроз Своје ученике предао“.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Nokia krntija
Па да. Зато Византија и дан данас постоји, а Турци дућкају пенисе у подно Кавказа. Smile
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple 15
Meni je zanimljivo to insistiranje na zivot po gregorijanskom kalendaru 354\365 dana i prelazak na julijanski tog jednog...

Pardon... ne prelaze ni tada, jer slave bozic 7. januara...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Malo si pomešala datume. 7. januara po gregorijanskom će biti 25. decembar po julijanskom, tako da što se crkve i vernika tiče, to je 25. decembar.

Meni je zanimljivo toliko interesovanje onih koj ne veruju za datum Božića... zašto je vama to bitno, osim da malo bocnete vernike? Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple 15
Ja vrlo dobro znam sta govorim Wink

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Ovo mora da je neki novi clan koji jos nije naucio da sef uvek zna sve najbolje.

Elem da i ja bacim kosku.

Za sve su kao sto svi znamo krivi Jevreji. Da Hrist nije bio jedan od njih svega ovoga ne bi bilo. Krenuo tip u Jerusalem da slavi Pashu. I u cemu je tu problem?
Pa u tome sto se i Jevreji drze svog kalendara kao pijan plota iako je netacniji od skoro svih.

I kad se primjeni Milankovicev - koji je bdw isti kao i ovaj Gregorijanski bar prvih 2500 godina ili tako nesto, ispadne da su oni Hrista prvo razapeli, pa je onda on usetao na mazgi u Jerusalim da proslavi Pashu.
Elem, ako primjenjujes ovaj stari Julijanski kalendar ti omogucava da malko vise stelujes datume, ne bi li se price poklopile - cijela ona prica o tome kako je Pontije nudio Jevrejima da oslobode Isusa je zato sto je u subotu bila Pasha. Znaci veliki vjernici prvo ide Veliki petak - koji nije praznik, nego dan zalosti, zatim ide subota koja bi trebalo da se poklopi sa Pashom, ali to nekad nije moguce i na kraju nedelja i Uskrs. Zato je nekad onoliko velika razlika izmedju dva Uskrsa, pravoslavci steluju da se price iz Biblije poklope sa kalendarom.

Elem, kao sto rekoh svega ovoga ne bi bilo da Isus nije bio Jevrejin i da Jevreji nisu tako zatucan soj da se 5000 godina drze loseg kalendara. Ako zaista zelite da vidite sve pravoslavce kako koracaju u novom milenijumu po novom kalendaru, znajte da su Jevreji prvi popustili.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
mob
Samsung S8 Plus
Ovo mora da je neki novi clan koji jos nije naucio da sef uvek zna sve najbolje.

Bolna istina...Polako, Anea je strpljiva   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.