Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radio beograd 202 slavi katolički božić. Emisija Otisak duše  (Pročitano 29360 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
A, ne ... nemoj tako.. SPC se ne bavi politikom... nikada.. nikako...
To radi samo ona zla, zla katolicka crkva...

u odnosu na ono sto su katolici radili,i koliko su oni tek karali svet,to je nista.

Ja nesto iskreno brate nisam video da nam je to ulepsalo kulturu, sa tim sto kao sto sam naveo ranije, vecina ljudi nema pojma sta slavi i zasto slavi, a da ne pricamo o tome koliko njih u stvari govore SlavjanoSerpski jezik.
Mozda brate je to trebalo da promeni Srbe i ucini ih boljim ali nije.  Sve se svelo na tradiciju i ritual, a gotovo nista na veru.  I kao sto rekoh, cast izuzecima, ali garantujem ti da manje od 3% Srba koji su Pravoslavci su Pravoslavci zbog tradicije a ne vere.  Jer ako je vera secenje kolaca, posta, paljenje sveca, pravljenje slava, i intoniranja na jeziku kompletno nerazumljivom za obicnog coveka onda stvarno ne znam.

Ja se ne zalazem za odricanje vere, ma koliko bio protiv judeo-hriscanstva, islama i ostalih stvari toga ranga.  ALi zato zelim da oni koji veruju se preispitaju sta veruju jer to je meni smesno.  Ja bar mogu da navedem niz koliko toliko logickih razloga zasto imam svoj stav, do sada je jedino Silvanus bio taj koji je imao da kazem tu veru.  Verovatno je mozda imas i ti, ali ja nisam pricao sa tobom toliko mnogo tako da ne mogu da dam stav u tom pogledu.

Pa,pazi,nisam ni ja potpuni pravoslavac,naravno.Da bih bio,morao bih da zivim kao sto je ziveo Pavle.A to je za mene nemoguce,barem sad.

Ali to ne znaci da automatski svako ko se ne ponasa i ne zivi tako kao on,nije pravoslavac.

Uzasno me iritira kada mi dodje raznorazni sljam(ne mislim na tebe) pa pocne da prica kako eto,su svi pravoslavni Srbi lazovi,jer svi zive s nekim gresima,a izjasnjavaju se kao pravoslavci. A izvinte,gde pise da pravoslavac mora da bude bezgresan?  Smile  I jos bolje - gde pise da pravoslavac mora da bude ekstremni vernik?  Smile Pise da treba da zivi po sistemu "ne radi drugima ono sto ne bi da rade tebi",ali ne i da treba da zivi kao Pavle,ili da ne izbija iz crkve,da bi bio pravoslavac.

U sustini,to je kao kada bi uzeo da gradis kucu,stigo do pola posla,onda jednu ciglu namestio pogresno,i uzeo i srusio sve,ko dete kad se nervira sto ne moze da napravi nesto s kockama,pa srusi sve.  Smile

Ok,ne zivimo kao pravi pravoslavci,gresimo,al sta sad?  Smile Treba svi onda da dignemo ruke zbog toga?  Smile Mislim,pobogu,21. vek je - svet je sjeban do koske,idiota imas kolko oces,a losih uticaja i grehova na svakom koraku.I neko ocekuje da ljudi koji zive u takvom okruzenju budu svi kao pokojni Pavle?  Smile Pa,moze,al eventualno tek kad odu u penziju.

Sta sad,zato sto ima pojedinaca koji zloupotrebljavaju veru,ili se izjasnjavaju kao pravoslavci,a zive ko skotovi,ili idu na slave samo da bi jeli,sad svi mi treba automatski da se ubijemo,a pravoslavlje se ukine,sta?  Smile

Kako da ne.Da vidim sto bi se ti pojedinci drzali te logike i "savrsenstva" kada bi tako neko od njih na poslu trazio da svake sekunde budu kao roboti,a jos i nasmejani,dok ih ja bockam i ometam.Ako ocemo da se igramo "savrsenstva",moze. Smiley

Po meni je to najobicnija glupost koju koriste smradovi kada nemaju sta da kazu,pa uzmu tako i izvrcu pravila i pokusavaju da unsite i ovo nesto malo vere sto je ostalo.
Susta suprotnost je Mrgi,koji je ateista,ali ne pljuje po vernicima,niti onima koji nisu kao Pavle,a izjasnjavaju se kao pravoslavci.Jer zna covek da nema savrsenih ljudi,svakako ne onih koji rade i zive,sada i ovde,na ovom sjebanom svetu punom ludila,

Verovanje u ciku koji leti na oblaku jeste zatucanost.

Po analogiji ti koji nisi vernik nisi zatucan?! Jesi li? Zapitaj se malo šta te čini boljim, pametnijim čovekom u odnosu na jednog vernika.

On je programer.Popravljace automate za kafu na Nemackim pumpama.Popio je svu pamet i mudrost ovog sveta.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2011, 15:08:22 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple 15
Citat
u odnosu na ono sto su katolici radili,i koliko su oni tek karali svet,to je nista.

Zasto uvek mora da postoji to - "u odnosu na" ili "ako su oni" ili "ti i ti su bili gori" ili bilo koji jebeni izgovor za sopstvenu neodgovornost, nesposbnost, glupost, idiotluk, lenjost, nemarnost?

Znaci, sasvim je u redu ako sam ja los dok su ostali losiji?!
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Citat

Zasto uvek mora da postoji to - "u odnosu na" ili "ako su oni" ili "ti i ti su bili gori" ili bilo koji jebeni izgovor za sopstvenu neodgovornost, nesposbnost, glupost, idiotluk, lenjost, nemarnost?

Znaci, sasvim je u redu ako sam ja los dok su ostali losiji?!

Zasto uvek mora da postoji to igranje "savrsenstva"?

"Ako nisi savrsen pravoslavac,ti nisi pravoslavac uopste".
"Ako ne zivis kao Pavle (i to u 21. veku),ti nisi vernik".
"Par odmetnika iz SPCa su za vreme sranja 90ih huskali Srbe na Hrvate => SPC je kriva za rat u Jugoslaviji".
"Par ludaka iz JNA mucilo par Hrvata zbog vere => SPC i pravoslavci kriva za mucenja u ratu".

Takodje,da se ovde (namerno) ne poistovecuju pojmovi SPC i pravoslavlje,ne bih se ja ni javljao oko toga.
Ali kao sto znamo,mnogi smradovi ovde vole da ih poistovecuju,kao u navedenim primerima,pa onda izvlace zakljucke kako je pravoslavlje u stvari krivo za sve i lose.

Samo na ovoj temi koliko su ga napljuvali,pomislio bih da je ono to koje je krivo cak i za nestanak dinosaurusa.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2011, 15:05:38 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple 15
Znaci, SPC je kriva za sve zivo? Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Pa,ne znam,tako ispada iz nekih postova koje sam procitao na ovoj temi...

Ko sto ispada da ja sad automatski treba da se ubijem jer nisam u stanju da u 2011. zivim kao apsolutni pravoslavac,odnosno kao monah.

I tako jos neki genijalni zakljucci koji se ovde izvode.

mislim,dobro,ja cu da budem tolerantan i da prihvatim taj stav "mora savrseno",samo...  Smile ako cemo tako,onda ni polovina onih koji su pisali ovde vise ne bi trebalo da imaju posao(jer ga ne rade savrseno),a ni kucu,jer eto,ima par cigli u njima koje nisu savrseno postavljene...  Smile
« Poslednja izmena: 27. Dec 2011, 15:13:00 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy IIs
Znaci, SPC je kriva za sve zivo? Smiley

Da, kao i katolicka i islamska crkva. Krivi su za obmanjivanje, indoktrinaciju i trovanje glupostima.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Apple 15
Pa,ne znam,tako ispada iz nekih postova koje sam procitao na ovoj temi...

Ko sto ispada da ja sad automatski treba da se ubijem jer nisam u stanju da u 2011. zivim kao apsolutni pravoslavac,odnosno kao monah.

I tako jos neki genijalni zakljucci koji se ovde izvode.

mislim,dobro,ja cu da budem tolerantan i da prihvatim taj stav "mora savrseno",samo...  Smile ako cemo tako,onda ni polovina onih koji su pisali ovde vise ne bi trebalo da imaju posao(jer ga ne rade savrseno),a ni kucu,jer eto,ima par cigli u njima koje nisu savrseno postavljene...  Smile

Ja zaista ne znam kakvo ti kripticno znacenje nalazis u ovome, ali da... SPC je kriva zato sto nije prihvatila Milankovicev kalendar koji je sama narucila i to iz cistog politikanstva...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Ja zaista ne znam kakvo ti kripticno znacenje nalazis u ovome, ali da... SPC je kriva zato sto nije prihvatila Milankovicev kalendar koji je sama narucila i to iz cistog politikanstva...

Milnkovicev nek prihvati,ajde.Ali ne ovaj postojeci Julijanski.Nema razloga da budemo veci papa od pape.

A ono malopre sam napisao jer,kazem,eto,mnogi umisljaju da da bi bio vernik,posebno pravoslavac,moras da budes savrsen,da zivis kao monah,pa se cesto igraju "savrsenstva",ne shvatajuci da ni oni nisu savrseni u svojim zivotima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Svodi se na to da ako cela Srbija treba da bude tolerantna na 1000 bolesnih ljudi i da pritom ih cak i reklamiramo na televiziji zasto onda oni (zapad) ne bi bili tolerantni na 8 miliona srba koji su toliko zatucani pa jos uvek uskladjuju svoju veru za "pogresnim" Julijanskim kalendarom. Zivim-o kako zivim-o, ja njih ne diram i sta oni mene ima da diraju. Moj kalendar je drugaciji i sta sad oni hoce. To je kao da se bunimo sto je komsija ofarbao kucu u svetlo plavo a ne u tamno plavo. Sta me se tice sta on radi u svom dvoristu ako me ne ugrozava. Ako mi toliko ugrozavamo svet zato sto nam je kalendar drugaciji, pa onda bolje da se kolektivno istrabimo nego da dozvolimo da ceo svet ispasta zato sto srbi nece da promene svoj verski kalendar.

Gde je sad njihova tolerantnost? Ima mnogo zemalja koji svoji verski kalendar nisu menjali. Rusija, Srbija Moldavija... Mozete i da me dopunite.
Zasto moramo da menjamo svoj verski kalendar. Takav je kakav jeste makar bio pogresan i za 3 meseca a ne samo za 14 dana. Ko uopste garantuje da je Gregorijanski kalendar 100% tacan. Mozda su i oni pogresili za par dana.

Ne radi se tu o kalendaru. Radi se o napadu na pravoslavnu veru. Korak po korak. Jedino sto je srpsko ostalo u Srbiji i sto se koliko toliko drzi jeste pravoslavna vera. I da je samo kalendar u pitanju, pa prvi bih bio da ga menjamo. Ne radi se o kalendaru. Nakon sto nam promene kalendar, sledeci njihov korak bi bio mnogo vise porazavajuci za Srbiju.

Sramota je da se na televiziji i radiju toliko forsiraju katolicki obicaji. Jos nisam video ni da se u jednoj zapadnoj zemlji forsiraju pravoslavni obicaju u medijima kada mi slavimo Bozic. Gde je onda tu njihova tolerantnost, citaj demokratija?

IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Svaka na mestu.  Smile

Jos ako te sad oni pomenuti "savrseni" pojedinci napadnu,znaj da si onda apsolutno u pravu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.