Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radio beograd 202 slavi katolički božić. Emisija Otisak duše  (Pročitano 29549 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.26
mob
HTC Wildfire S
Cekaj,ako nije to deo nacionalnog identiteta,sta jeste?

Deo nacionalnog indentiteta su znacajni dogadjaji, licnosti, datumi iz istorije..

Srednjevekovna  kraljevina, Nemanjici, Prvi srpski ustanak, Drugi srpski ustanak, Prvi svetski rat, Drugi svetski rat...

Verski praznici nikako ne mogu da budu deo nacionalnog indentiteta.

Jesi li pomislio nekada da postoje i Srbi koji nisu pravoslavne veroispovesti ?

Mislim da je ključna reč "deo"

Ako ti recimo živiš u državi u kojoj ti je ustavom zagarantovan slobodan dan zbog proslave svoje slave (i to nije nametnuto, većina je to izglasala. A manjina ako ne želi ne mora, niko je ne tera... ali mora biti svesna da je manjina i da bude svesna šta to znači.), sasvim je normalno zaključiti da je jedan važan dan i događaj iz religije od te slave podjednako ako ne i više važan.
Slaveći ga toliko dugo postaje deo nacionalnog identiteta. To je proces koji se gradi.
Ne nešto čije poreklo tražiš godinama unazad do svog korena i po tome ga etiketiraš. Jer onda se vrlo lako stiče utisak da ništa nije naše.. i posebna stvar, teško je definisati uopšte "naše". (i to je karakteristično za sve narode na ovoj planeti. Jer narodi izumiru, stvaraju se novi, neki se menjaju za života itd itd... panta rei)
Hrišćanstvo je jevrejska zajebancija isto koliko je i sarma turska (e sad čija je bila pre Turaka, ko će ga znati. Ni hrišćanstvo nije original) Ali i jedno i drugo, bez obzira što je jevrejsko i tursko, smo prihvatili i samim tim što slavimo i jedemo i dičimo - postaje deo nas. I našeg identiteta.

Hoću reći... to je jedna psihološka stvar.
Niko od nas ne može dati krv na analizu i reći doktore izmerite mi i recite šta sam ja po nacionalnosti. (možete izmeriti neke druge stvari, kao genetsko poreklo i tip... ali to je nešto drugo i ne pričamo o tome. Dokaz da je nacionalnost potpuno psihološka stvar je činjenica da Srbi i Hrvati imaju maltene iste gene.)

Suportno tome.
Nije ni isključiva a svakako nije nepromenjiva stvar.
Teško je odrediti šta je celina a kamoli da zbog nedostatka nekog dela te maglovite celine, kompletna stvar padne u vodu. Ne ide.
Sudeći po tome, posmatrajući atmosferu pre 50 godina - Srbi uopšte nisu onda postojali... pa su se onda odjednom pojavili?!  xD
Nedostatak tog dela ne čini nekoga manje Srbinom. Čini ga drugačijim Srbinom.

I ja smatram da bi Srbi trebali biti obrazovani, za njihov properitet.
Pa sad ako je neko glup ko tocilo, najmanje mu vredi što slavi božić i tripuje da je Srbenda veća od svih.

Ali na stranu s njim, generalno božić jeste deo nacionalnog identiteta. Što ne mora da znači da će uvek biti.
Kod nekih država je došlo doba razuma.  Smile

I ako ne bude bio. To nije gubitak identiteta. Već se sam identitet promenio. (a iz moje tačke gledišta... sazreo)

Citat
Znas sto su Albanci uspesniji od Srba ?

Zato što se kote ko pacovi. I pametno lobiraju.

Ne zato što je nečiji nacionalni identitet  bolji > od tuđeg.
Taj identitet maltene nema vrednost.

To je isto kao dal' navijaš za Partizan ili Zvezdu... a u suštini nemaš ništa nika'ke koristi ni od jednog ni drugog. Smiley

Pogrešno je misliti da se oni ne piče između sebe. Piče se itekako. Smiley
U toj zemlji još uvek vlada krvna osveta, karakteristična za primitivna čoporativna društva... a ne ovo da se razbacujemo ovde kako je njihov nacionanli identitet napredniji i kako ih čuva. Smiley
« Poslednja izmena: 09. Jan 2012, 17:29:23 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Im proud of you brother, you are now a part of my identity  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75

Ako ti recimo živiš u državi u kojoj ti je ustavom zagarantovan slobodan dan zbog proslave svoje slave (i to nije nametnuto, većina je to izglasala. A manjina ako ne želi ne mora, niko je ne tera... ali mora biti svesna da je manjina i da bude svesna šta to znači.), sasvim je normalno zaključiti da je jedan važan dan i događaj iz religije od te slave podjednako ako ne i više važan.

To sto je nekom ustavom zagarantovano pravo na slobodan dan zbog slave jeste deo verskih sloboda, isto kao sto je ustavom zagarantovano da pravo na slobodan dan  imaju ljudi koji slave Bajram i ljudi koji slave Bozic po Gregorijanskom kalendaru... (ili oni ne treba da imaju to pravo ?)

Zato što se kote ko pacovi. I pametno lobiraju.

Ne zato što je nečiji nacionalni identitet  bolji > od tuđeg.
Taj identitet maltene nema vrednost.

To je isto kao dal' navijaš za Partizan ili Zvezdu... a u suštini nemaš ništa nika'ke koristi ni od jednog ni drugog. Smiley

Pogrešno je misliti da se oni ne piče između sebe. Piče se itekako. Smiley
U toj zemlji još uvek vlada krvna osveta, karakteristična za primitivna čoporativna društva... a ne ovo da se razbacujemo ovde kako je njihov nacionanli identitet napredniji i kako ih čuva. Smiley

Ja sam vec objasnio sto su Albanci uspesniji od Srba. Niti zbog toga sto se "kote kao pacovi" niti zbog toga jer pametno lobiraju, vec zbog toga sto svoj nacionalni indentitet grade odvojeno od verskog. Ali posto vidim da ti i dalje bauljas u nekom sovinistickom mraku, kao i vecina Srba, pokusacu to da ti objasnim na jednom vrlo jasnom primeru, pa ako ti i nakon toga ne budes razumeo sta znaci to graditi nacionalni indentitet odvojeno od verskog i rukovoditi se nacionalnim interesima nezavisno od verskih, ja ti tu ne mogu pomoci.

Znas li ti zbog cega su Albanci izabrali Amerikance da im budu prijatelji ? Zbog vere sigurno nisu, a ni zbog toga jer su nesto zaljubljeni u njih, vec su skapirali da Amerikanci mogu najbolje da im pomognu da ostvare svoje nacionalne interese. Oni su gradeci svoj nacionalni indentitet odvojeno od verskog i rukovodeci se nacionalnim interesima nezavisno od verskih prostom logikom videli ko treba da im bude prijatelj.

A znas li sto su Srbi izabrali Ruse da im budu prijatelji ? Iskljucivo i samo zbog vere, jer smatraju da najbolje u ostvarenju svojih nacionalnih interesa mogu da im pomognu oni koji su pravoslavci, iako je istorija vise puta pokazala da od tih Rusa mogu da dobiju samo prst u bulju.

I tako Albanci od Amerikanaca dobise Kosovo, a Srbi od Rusa prst u bulju.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Чек мало, значи на основу тога што су Шиптари изабрали за савезнике неке типове друге вере ти си закључио да они своје националне интересе граде одвојено од вере. Јел сам добро скапирао?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.24
Albanac katolik je i dalje Albanac
Albanac musliman je i dalje Albanac
Albanac ateista je i dalje Albanac

Srbin katolik je Hrvat
Srbin musliman je Bosnjak
Srbin sa Kosova je Kosovar
Srbin iz Vojvodine je Vojvodjanin
Srbin preko Drine i nije neki Srbin...
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Filmadzija u pokusaju-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Vertu E50

Srbin katolik je Hrvat
Srbin musliman je Bosnjak
Srbin sa Kosova je Kosovar
Srbin iz Vojvodine je Vojvodjanin
Srbin preko Drine i nije neki Srbin...

S time da ova prva sorta ne postoji,cetvrta sorta je politicka kreacija,ali peta je pobedila  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.26
mob
HTC Wildfire S

To sto je nekom ustavom zagarantovano pravo na slobodan dan zbog slave jeste deo verskih sloboda, isto kao sto je ustavom zagarantovano da pravo na slobodan dan  imaju ljudi koji slave Bajram i ljudi koji slave Bozic po Gregorijanskom kalendaru... (ili oni ne treba da imaju to pravo ?)
Pričamo o nacionalnom identitetu i njegovim delovima.
Inače, naravno da mogu.

Ja sam vec objasnio sto su Albanci uspesniji od Srba. Niti zbog toga sto se "kote kao pacovi" niti zbog toga jer pametno lobiraju, vec zbog toga sto svoj nacionalni indentitet grade odvojeno od verskog. Ali posto vidim da ti i dalje bauljas u nekom sovinistickom mraku, kao i vecina Srba, pokusacu to da ti objasnim na jednom vrlo jasnom primeru, pa ako ti i nakon toga ne budes razumeo sta znaci to graditi nacionalni indentitet odvojeno od verskog i rukovoditi se nacionalnim interesima nezavisno od verskih, ja ti tu ne mogu pomoci.

Znas li ti zbog cega su Albanci izabrali Amerikance da im budu prijatelji ? Zbog vere sigurno nisu, a ni zbog toga jer su nesto zaljubljeni u njih, vec su skapirali da Amerikanci mogu najbolje da im pomognu da ostvare svoje nacionalne interese. Oni su gradeci svoj nacionalni indentitet odvojeno od verskog i rukovodeci se nacionalnim interesima nezavisno od verskih prostom logikom videli ko treba da im bude prijatelj.

A znas li sto su Srbi izabrali Ruse da im budu prijatelji ? Iskljucivo i samo zbog vere, jer smatraju da najbolje u ostvarenju svojih nacionalnih interesa mogu da im pomognu oni koji su pravoslavci, iako je istorija vise puta pokazala da od tih Rusa mogu da dobiju samo prst u bulju.

I tako Albanci od Amerikanaca dobise Kosovo, a Srbi od Rusa prst u bulju.  Smile

1. Albanci nisu ništa izabrali. Ameri su izabrali njih, jer im je tako odgovaralo i to im je bilo u interesu. (Amere zabole dupe za bilo čiji nacionalni identitet na Balkanu i da li se on gradio na veri, kulturi, herojima iz epskih pesama ili proizvodnji šok žvaka. Ruse takođe zabole.)
2. U politici ne postoji reč prijateljstvo.
3. Istorijski gledano, ovaj američki šablon je odavno poznat i to Kosovo na kraju neće imati ni oni. A nemaju ga ni sad iako imaju iluziju da ga poseduju. (ako tebi stranci eksploatišu većinu sirovina i prirodnih resursa, a mafijaši, tovji sunarodnici ti kroje politiku i vladaju nad tobom putem droge i korupcije... po čemu ti onda imaš zemlju? Po papiru?)

4. Ja nemam pojma o čemu ti kenjaš. Srbija je sekularna država i tu se cela priča po meni završava.
Po čemu je gora od Albanije i na osnovu čega si to zaključio nemam pojma. Srbija se ne orijentiše po veri, pojedini Srbi gaje iracionalna ljubavna osećanja prema Rusiji i podjednako su opičeni kao pojedini Srbi koji gaje ista ljubavna osećanja prema svakoj kanalizaciji koja dođe sa zapada. (doduše ovi rusofili su samo za ič opravdaniji sudeći po određenim istorijskim momentima.)
Savim sam siguran da pojedini Srbi gaje i iracionalna ljubavna osećanja prema australijskim Aboridžinima.
Zašto je sve ovo bitno, nikako mi nije jasno. Niti kakve veze ima sa Šiptarima.
U zemlji u kojoj neko ne izlazi 20 metara od svoje kuće zbog rizika jer je njegov deda opizdio nečijeg dedu pre 100 godina... ti meni pričaš kako su oni odbacili iracionalne verske zajebancije i kako razmišljaju skroz napredno i strateški procenjuju ko će im biti "prijatelj" a ko neće.
Pfff. xD

Evo. Sutra, 10. Janura, u Srbiji se, hipotetički, nacionalni identitet odvojio u potpunosti od verskog (ma šta to značilo).
I šta se promenilo? xD
Šta se promenilo u sledećih mesec dana?!  Smile

Im proud of you brother, you are now a part of my identity  Smile Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Отворила се прилика да Рејвен завлада Србљем и наметне сотону. Било би кул.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.26
mob
HTC Wildfire S
Živio drug Đavlo!   Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Отворила се прилика да Рејвен завлада Србљем и наметне сотону. Било би кул.
Prvo i prvo, kada bi zavladao Srbijom, verujem da bi uradio bolji posao nego vecina ovih "hriscana" sto imamo na vlasti.
Drugo, vratio bih Kraljevinu Srbiju, tako da bi svi proto chetnici bili happy, ali nazalost ne bi bilo S' verom u boga i ta sranja.
Trece, satana smo svi mi, i po staro judejskom Satana se smatra svako ko ti stane na put, i za razliku od klasicnih hriscanskih gluposti koje su bile zasnovane na knizi "Knjiga Posmatraca" koja govori o padu koji se nikada nije desio tipa Izgubljeni Raj od Miltona.  Ali nazalost i dan danas vecina "hriscanskih" crkava i dalje veruje da se to stvarno desilo.
Cetvrto, po najstarijem zapisu ili prici, satanina uloga je da kusha, da bude specijalac po tom pitanju, ali nije u pitanju jedan andjeo nego legije i legije,.
Peto, satana je deo nas, jer prestavlja nashu mracnu stranu u sebi.
Sesto, ja ne verujem u satanu, nego sam ja vas satana i kusam vas, vasu veru, i vase znanje, i vec 5 godina to odlicno radim, i uz pomoc toga otkrivan nove stvari o vama samima koje nisu bile poznate pa vama samima.
Sedmo, moja licna uverenja nikada nisu stala na put tome da ja zelim ono sto je najbolje za Srbe i Srbiju, i cak mislim da sam bolji covek od svih samo proklamovanih "Veliko Srba" i "vernika" koji nemaju pojma o cemu pricaju, i za razliku od njih ja koji nisam vernik/hriscanin ili sta vec sam oprostio zlodela pocinjena nadamnom kako u Srbiji tako i na ovom forumu.
Osmo, ako se neko ovde zalagao za Srpstvo i vracanje na stare korenje, na ono sto nas cini ili sto nas je cinilo tim ljudima iz proslosti onda sam to bio ja.
Deveto, hail Satan!!!!
Živio drug Đavlo!    Smile
Hail \m/ Smiley
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.