Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Radikali juče prikazali stravične snimke masakra Srba u BiH  (Pročitano 28913 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Pita se narod, nazalost... Smiley

Videcemo, ja sam siguran da ce radikali da dobiju svojih 5 minuta, pre ili posle. Kladim se da ces da priznas da si pogresio povodom njih posto budu odradili mandat!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ako budem pogresio, priznacu kao sto uvek uradim, ali iz ove perspektive ne mislim da cu..
Videcemo
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Zivi bili pa videli...

Dotad cemo da polemisemo naravno! Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Radikali ce sada sigruno dobiti mandat. Bice problem sto se nisu transformisali u evropsku desnicarsku stranku, kao sto su to CSU/CDU u Nemackoj. Oni su jos uvek EU skeptici, a ako dodju na vlast pre nego sto se svi optuzenici iz Haga isporuce, nece nijednog preostalog clana isporuciti, i bice totalno pasivini po pitanju sradnje sa haskim tribunalom sto ce nas uvaliti u nevolje, mozda i sankcije. EU nije jedino resenje za dobar standard, najbolje je ako se mozes snaci sam kao Island, Norveska ili Britanija. Britanija je u EU, ali su dobrom politikom unapredili ekonomiju zahvaljajuci Blerovoj poltici. No Srbija nije Norveska ni Svajcarska ni Island nio Velika Britanija, i radikalii svojom velikosrpskom ideologijom nece nista moci uraditi na makroplanu sto se tice poboljsanja standarda u Srbiji. Isto ce nam biti kao i sada. Moze biti samo gore, a nikako i bolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
A ti mislis da bilo ko bez 10-15 godina moze bilo sta da uradi na makro planu? Pa da i je Bill Gates i da hoce svoje pare licno da da....
Za pocetak ce biti sasvim dovoljno srediti situaciju u lokalu.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Pa i ne moze, ali me cudi kako su onda svi optuzivali DS kako nista nije uradio, nista se kao nije poboljsao standard. Radikali su bili skloni to govoriti samo par meseci nakon dolaska DOS na vlast. Znaci nije se posteno drzava ni oporavila od smaknutog rezima, dakle prvo je trebalo srediti politiku, a onda preci na ekonomiju, a ovi su odmah poceli da uzivkuju kako se nista nije uradilo. To me je mnogo nerviralo, znaci DOS nije dobio svoju sansu, jer su na vlasti bili samo dve godine, a cinjenica je da su doveli do stabilizacije nakon ekonomskog kraha 1999.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Necu moci danas nista da pisem

Vjestice,ne ljuti se,sve je samo nesporazum
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Pa i ne moze, ali me cudi kako su onda svi optuzivali DS kako nista nije uradio, nista se kao nije poboljsao standard
Uglavnom su ih optuzivali za Cedu, Zivkovicev fakultet, Bodrum, i razne neke druge stvari. Djindjic dok je bio tamo uglavnom nije imao previse prigovora. Posebno pred kraj kad je zaista bio ultra popularan.

Citat
Znaci nije se posteno drzava ni oporavila od smaknutog rezima, dakle prvo je trebalo srediti politiku, a onda preci na ekonomiju, a ovi su odmah poceli da uzivkuju kako se nista nije uradilo
Prvo je trebalo srediti politiku, pa onda ekonomiju, problem je sto nijedno od navedenog nije sredjeno.

Citat
To me je mnogo nerviralo, znaci DOS nije dobio svoju sansu, jer su na vlasti bili samo dve godine, a cinjenica je da su doveli do stabilizacije nakon ekonomskog kraha 1999]
Kog kraha? Sem bombardovanja - rusenja i nakon toga gradjenja koje uglavnom nije placano, ali je radjeno, nisam primetio neki veci krah.. Krah ce biti kad nam prestanu oprastati dugove i ove pozajmice docu na naplatu
Ono sto je DOSov osnovni zadatak bio moglo je da se uradi za 2 dana a ne 2 godine.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
Podsetio bih ipak sve koji aktivno učestvuju na ovoj temi, na jednu vrlo važnu činjenicu: Slobodan Milošević je prvi zabio nož u leđa SFRJ, 1987, 88, 89, 90 i konačno 91 godine, zajedno u saradnji i prećutnom(podmuklom) dogovoru sa Franjom Tuđmanom i njegovom novom ustaškom Hrvatskom. Sloba se samo formalno i jedino na rečima zalagao za čuvanje i odbranu SFRJ i njenih principa. U praksi, Sloba je iskoristio podršku veliko-srpskih nacionalista i fašista(SRS), PRISVOJIO njihovu bolesnu, nerealnu i suicidnu ideju o tzv."ujedinjenju svih srpskih zemalja"(tj. "svi Srbi u jednoj državi", "Velika Srbija"). Na taj način radikali su lično moralno, a bogme i krivično veoma odgovorni za razbijanje SFRJ, pružanje izgovora Tuđmanu i njegovim ustašama da nasrnu na Srbe u Hrvatskoj, ugrožavanje svega onoga što su Srbi u Hrvatskoj stekli za vreme SFRJ. Čisto da podsetim sve prisutne: Srbi u Hrvatskoj su do 1991 godine imali status konstitutivnog naroda, bili su potpuno jednaki sa Hrvatima, imali su privilegovan položaj u svim oblicima administracije(što je bilo sasvim ok, s obzirom na doprinos Srba iz Hrvatske u partizanskom pokretu-85%). Ehh.. a onda dolaze Sloba i njegovi sateliti(SRS, Martić) i kreću sa pričom o "ujedinjenju svih srpskih zemalja". I šta se onda desilo, a? Na scenu stupaju hrvatski nacionalisti, koji su jedva čekali nekakav povod, samo da Srbima oduzmu njihova prava. Ali, to nikad ne bi mogli da urade, da njihova "braća po nacionalizmu"(Radikali), nisu počeli sa svojom suludom pričom o "Velikoj Srbiji". Bravo radikali, svaka vam čast, od svega onoga što su Srbi imali u SFRJ, ostavili ste nam pustoš i zgarišta!! Sloba nije nikakav kumunista, ni levičar. On je običan idiotski konvertit. Tito je za njega gospodin čovek. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 43
Citat: Shogun
1. Fašizam(od fascio, što u prevodu znači "snop", "nacionalno bratstvo", "zajednica braće po krvi") (1) je totalitarna, nedemokratska ideologija. Njeni osnovni principi(prema Musoliniju) su: (2) jaka nacionalna država, podsticanje nacionalističkih osećanja, (3) učenje o teoriji nacionalne čistoće i uzvišenosti u odnosu na druge narode, (4) stvaranje veliko-nacionalne državne zajednice, teritorijalna osvajanja. Najekstremnija forma ove ideologije bio je Hitlerov nacizam. Savetujem ti da pročitaš Musolinijevu knjigu "La patria" i Hitlerov "Mein Kampf", shvatio bi  koliko su te ideje bile bolesne.
Ovde imas veliki problem sto ne razlikujes karakteristike fasizma od onih koji su svojstvene svakom drugom drzavnom uredjenju. Ali ajmo redom:
(1) SRS je po svom uredjenju, programu i delovanju liberalno-demokratska partija, apsolutno privrzena svim demokratskim tekovinama. Radikali su uvek u potpunosti postovali volju naroda, a svoje politicko delovanje (za razliku od nekih drugih Wink) uvek sprovodili u okviru drzavnih institucija i pravnog poretka. Ako mozes da nadjes bilo sta iz programa SRS sto je u suprotnosti sa ovim, konretno navedi/citiraj.
(2) Sve drzave tzv. zapadne demokrartije su "jake nacionalne drzave" (ili su to bar bile) i u svim tim drzavama se podsticu nacionalna osecanja, postuju i neguju nacionalna obelezja i tradicija. Zbog cega bi to bio element fasizma samo kada je rec o Srbima?
(3) Apsolutno nema ni najmanjeg traga ovoga u programu i delovanju SRS. Medju radikalima je uvek bilo pripadnika nacionalnih manjina, cak i na veoma visokim funkcijama. Bilo kakva teorija "vise rase" je potpuno strana programu i delovanju SRS, naprotiv, upravo oni koji su po toj osnovi najvise proganjani (npr. Romi) su od SRS dobijali zastitu.
(4) Kao sto smo vec apsolvirali, sve (ogromna vecina) danasnjih drzava su razgranicene po nacionalnim linijama tako da mi nije jasno sta podrazumevas pod tim terminom "veliko-nacionalna drzavna zajednica". Nikakva teritorialna osvanjanja nisu u programu SRS, srpski narod koji je bio izvan granica avnojevske Srbije, gotovo trecina nacionalnog korpusa, nije tamo otisla pocetkom devedesetih da bi osvajali neku teritoriju, nego su njihova ognjista tamo vekovima, a o grobljima bolje da ne pricamo. Taj narod tamo je sam ustao da se brani od povampirene ustasije, a mi smo imali obavezu da im pomognemo koliko je to bilo u nasoj moci.

2. Politička doktrina SRS tokom 90-ih bila je: obnova veliko-srpskog nacionalizma, borba za "ujedinjenje svih srpskih zemalja", tj. tipičan fašistički veliko-državni projekat(na račun drugih naroda u SFRJ, a na najveću štetu upravo srpskog naroda!),
Da se ne vracam na ono sto sam gore vec rekao i da ne ponavljam kako ovo sto navodis nema nikakve veze sa fasizmom, postavi cu ti jedno pitanje: Po kom to istorijskom/pravnom/moralnom osnovu npr. Knin treba da bude u sastavu Hrvatske a ne Srpske drzave?

izjave V. Šešelja "kako Hrvate treba klati zarđalim kašikama",
Opet laz. Ajde reci mi tacno gde je to i kada Seselj rekao da Hrvate treba klati zardjalim kasikama?
No ajde da se ne mucis, posto to neces naci, ta prica potice iz jednog Seseljevog gostovanja kod Minimaksa, kada je krenula rasprava o nekoj izmisljotini kako je Seselj licno pobio pistoljem neke Hrvate, na sta je ovaj sarkasticno odgovorio "Ma nisam ih pobio pistoljem, nego sam ih poklao zardjalom kasiokom"(citat verovatno nije 100% precizan, ali to je sustina). Znaci nigde nema toga da Seselj kaze da to "treba" raditi, vec se radi o najobicnijoj sarkasticnoj izjavi u jednoj zabavnoj emisiji, koja je za cilj imala da se pokaze sva besmislenost optuzbi i izmisljotina koje mu se pripisuju.

ili ono čuveno skandiranje:"Oj Šešelju donesi salate, biće mesa, klaćemo Hrvate". Da nisu i ovo "laži", ipak sećaju se mnogi ovih parola i poziva, nisu baš svi pod amnezijom, kao ti.
Ko je to i gde ovo skandirao? Reci konkretno. Ja ovo nikada nisam cuo od nekog radikala, jedno od do demokrata Wink.

3. Čak i da se dokaže da Toma Nikolić nije počinio zločin, ostaje moralna odgovornost za njegovo učešće u radu takve stranke, kao što je SRS!
Ovo je vec tvoj licni stav, uopstena konstatacija na osnovu projekcija koje ne moraju da imaju mnogo veze sa cinjenicama, na primer neko drugi bi mu to uzeo kao veliki plus Wink.

Moralno je ljude ne deliti po veri i naciji. Nema "viših" i "nižih" naroda, intelektualan(misaoni) čovek ne sme da zastupa i brani ideje o "nebeskom narodu".
Nema potrebe ljude deliti po veri i naciji, oni su tako podeljeni ne sotinama, nego hiljadama godina i ne postoji apsolutno nista sto ti ili bilo ko od nas moze po tom pitanju promeniti. Mozes samo da budes svestan toga, i da se boris za opstanak i ocuvanje identiteta naroda kome pripadas, ili da se odreknes onoga cega drugima nije ni na kraj pameti da se odricu.
I da ponovim, to oko "visih" i "nizih" naroda nema nikakve veze sa programom SRS, razlikujemo samo losije i bolje narode (naravno uopsteno gledano, to ne vazi na nivou pojedinca), ili mozda bolje da se izrazim, prijateljske i neprijateljske narode, znaci iskljucivo na osnovu konkretnih dela i odnosa prema Srpskom narodu, a ne nekih urodjenih osobina ili predispozicija.

Nije ovde reč samo o srpskom nacionalizmu(kao jednom od uzroka za rat), nego o svim nacionalizmima i šovinizmima. Sve je to jedno veliko zlo. To je moje ubeđenje, mislim samo svojom glavom, koristim razum(ratio). Nije mi potrebna nikakva Nataša Kandić, sam mogu da shvatim šta je dobro, a šta nije.
To sto ti imas nesto protiv nacionalizma, sto ga ne dozivljavas kao pelmenitu pojavu ljubavi prema sopstvenom narodu, koja karakterise veliku vecinu ljudi na ovoj planeti, nego imas neke druge projekcije o tom pojmu koje su ti u svest usadjene od strane sorosevske medijske masinerije, to je vec ozbiljnija tema i bilo bi previse ambiciozno da ja sada to pokusavam da ispravljam u nekoj forumskoj diskusiji na netu Wink.

Za tebe baš i nisam siguran, ali iskreno ni ne zanima me. Toliko od mene, ne bih da više gubim vreme u raspravljanju, jer ni ti ni ja nećemo promeniti mišljenja. Pozdrav!
Naravno, ne moras gubiti vreme, tvoj je izbor koliko ces vremena, enrgije i znanja uloziti u odbranu svojih stavova, a koliko ce to biti izlizane fraze u koje vise niko ne veruje i sve to naravno ne znaci da ja ne treba da ti odgovorim za ovo sto si vec izgubio vreme Wink. Uzdravlje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.