Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 74638 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
@Akan

U Kuranu se navodi da:"* 7. On tebi objavljuje Knjigu(Muhamedu), u njoj su ajeti jasni, oni su glavnina Knjige,
a drugi su manje jasni. Oni čija su srca pokvarena - željni smutnje i svog
tumačenja - slijede one što su manje jasni. A tumačenje njihovo zna samo
Allah. Oni koji su dobro u nauku upućeni govore: "Mi vjerujemo u njih, sve
je od Gospodara našeg!" - A samo razumom obdareni shvaćaju"

Ovaj stih upravo opisuje ljude od  kojih ti kopiraš ova navodna čuda u Kuranu.
Sam si kazao da su to bili manje jasni stihovi, tek je navodno u modernom dobu otkriveno šta znače. Dakle, nisi bili jasni ajeti, inače bi se odmah znalo šta znače i (navodne) naučne činjenice bi bile poznate ranije i to  svima (barem muslimanima). Ali kako su to oni manje jasni ajeti , njih  danas zloupotrebljavaju oni koji tumače Kuran za svoje interese i izmišljaju da se u njima kriju naučne istine. A kako njihovo značenje zna samo Alah, onda značenje koje oni daju ne može biti istinito, jer ako ga ti razumeš, ne zna ga samo Alah.
Dakle, obrni, okreni,kad tvrdiš da Kuran prenosi naučne istine koje  su tek skorije otkrivene ne možeš da odbraniš svoj stav.

Citat
Akane, jel ima taj stih neki nastavak, pošto tu nema tu kruženja vode?
Dakle "Zar ne vidiš da Allah spušta s neba kišu pa je u izvore u zemlji razvodi?…

Ovde i dalje fali isparavanje vode… jel ti znaš šta znači kruženje vode u prirodi? Ko ti je ukrao udžbenik iz poznavanja prirode?

Ovaj ajet govori da podzemne vode nastaju kao posljedica kiše. Da li je ovo saznanje, koje nam je prezentirano na nedvojben način, bilo poznato i u ranijim razdobljima? Vjerovatno ćemo se iznenaditi kada pročitamo saznanja koja iznose G. Castany i B. Blavoux, dva stručnjaka, koji su napisali poglavlje ''Hidrologija'' u Encyclopedia Universalis: ''Prema Talesu iz Mileta, okeanska voda, koja na površinu izbija pod pritiskom vjetra, koji puše u dubinama kopnenih dijelova, pada na tle i tako ulazi u zemlju. Ovo mišljenje dijeli i Platon, te misli da se povratak u okean odvija uz pomoć velikog vrtloga. Što se tiče Aristotela, on je mislio da se vodena para, koja se podiže sa zemlje, koncentrira u hladnim udubljenjima brda i da se izvorske vode hrane iz ovih jezera. Prvo jasno otkriće u vezi konstantnog kruženja vode pripast će Bernardu Palissyu, 1580. god. Prema njegovom mišljenju, podzemne vode nastaju prodiranjem kiše u zemlju.'' Aristetolovo mišljenje je dominiralo u Srednjem vijeku. Prema njegovom mišljenju, podzemna jezera napajaju izvorišta vode.
Da je autor ovog teksta koji si prekopirao bio pošten, kazao bi da je u prvom veku p.n.e Marko Vitruvije, opisao kako kiša i druge padavine natapaju zemlju i pune izvore. I da je Aristotel u svom delu Fizika opisao kako se para iz vazduha na većim visinama gde je hladnije kondenzuje i pada kao kiša (Fiz. 198 b 19–21).Još je napomenuo da kiša ne pada zbog nečije želje, već da je to proces. Tako da opet nema mesta čudu u Kuranu. Samo lošoj interpretaciji.

Nijedna rijec nije bez veze u Kuranu recene, za one mkoji hoce da vjeruju, mi imamo realan problem sto nismo u stanju kuran tumaciti na ispravan nacin  na svojim jezicima jer original je samo arapska verzija a mi na neki nacina samo kopiramo rijeci dobrih poznavalaca arapskog jezika i znacenja Kurana.

Zamisli nekog naučnika koji napiše rad koji se na samo jednom jeziku može razumeti.
Ako ne možeš da tumačiš Kuran na svom jeziku, zašto ga ovde tumačiš? Ako dobiješ prevod ili interpretaciju, kako možeš da budeš siguran da su dobri? Prinudjen si, ne da naučiš arapski, nego da savladaš arapski iz perioda nastanka knjige, da naučiš puno toga o kulturi i običajima, da razmišljaš kako su razmišljali tada. Dok to ne uradiš, možeš samo sebe da dovedeš u situaciju (kao što i jesi) da pričaš ono što ne piše u Kuranu.

Evo Allah se na jednom mjestu Kune smokvom i maslinom, ja znam da ce  to kod mnogih izazvati podsmijeh ali ja sam siguran da ce nauka doci jednom i potvrditi vaznost smokve i masline.Nisam naucnik ali vjerujem da nije tek onako spomenuto.

Drugim rečima, odlučio sam da pronadjem i prihvatim neko objašnjenje, samo da imam čime da hranim sopstvenu zabludu o kuranskoj nauci.

I neka, ja sam  formalista, dok nauka lijepo i precizno ne pokaze kako je, iz cega je nastala materija, razum, covjek koji u svojoj svjesnosti raspravlja o svom postojanju, ja cu za svaki slucaj ostati neko ko vjeruje da je sijest stvorilo svjsno bice koje je sebe nazvalo Allah dz.s, da je On bio taj koji je pokrenuo sve stvaranjem iz nicega, ali to me nece sprijeciti da budem neko ko se trudi da spoznaje i proucava.
Ovo ti je varijanta logičke greške argument iz neznanja poznata kao bog praznina.

Jednostavno Islam nije u sukobu sa naucnim dostignucima ali jste sa pocetnom predpostavkom da Bog ne postoji.
Pa što si onda  trošio vreme neuspešno osporavajući evoluciju i abiogenezu? Početni stav naučnih istraživanja nije da bog ne postoji, ko ti je to kazao?
« Poslednja izmena: 12. Nov 2015, 19:31:59 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
svest je sposobnost definisanja stvarnosti/rečima definisana stvarnost (pri čemu je ovo pleonazam jer je jedino rečima i moguće išta definisati)
postojanje je svet u očima svesnog posmatrača
svest je sposobnost? znači otprilike isto kao snaga ili brzina, ili sposobnost rešavanja diferencijalnih jednačina? zatim kazes da je svest rečima definisana stvarnost, znači sistem misli tj. reči koji opisuju realnost? to su dva različita pojma, ali hajde da predjemo preko toga, možda si se malo zbunio
zatim si u svojoj definiciji pojma postojanja koristio izraz "svestan" na način koji, s obzirom na definiciju svesti, izgleda da znači da postoji ono što je neko definisao rečima

to znači da nam je jedan od izraza "biti svestan toga" i "to postoji" višak, jer oba znače isto

moje definicije nisu potrebne jer se sve vreme ovde zajedno bavimo tvojom teorijom, ali posto si odgovorio na moj zahtev, osecam se dužnim:

najkraće rečeno, a mogao bih predugo da se raspišem:
postojati - imati sposobnost interakcije (gde u interakciju spada i opažaj, a što nas kao posmatrače takodje čini postojećim)
svest - skup svega za šta smo sigurni da postoji (što opažamo, osećamo, mislimo u datom trenutku)

u moju definiciju svesti spadaju osećanja, u tvoju ne, sem kao opis izražen rečima
ja dopuštam postojanje i bez posmatrača, ti ne
morao sam da ukljucim vreme u definiciju svesti za ovu priliku jer mislim da ces tako lakse shvatiti sta želim da kažem i zato što smatram da je lako dokazati da svest sadrzi i čulo za protok vremena, vrlo kratkoročno pamćenje koje omogućava orijentaciju u vremenu i daje osećaj kontinuiteta (svest o kontinuitetu ako hoćeš  Smile)

molim te da primetiš da se moji pojmovi svesti i postojanja ne iscrpljuju u svom medjusobnom odnosu. ostavljen je prostor da postoje i drugi objekti sem onih koji su sadržaj svesti a koji su sposobni za interakciju. na nama je naravno da ustanovimo šta postoji proučavajući delovanje tih entiteta na nas i indirektno na naše merne instrumente itd.
i nije stvar u tome ko je u pravu jer je reč o definicijama.
stvar je u tome koliko su tvoje definicije upotrebljive (i naravno da li su razumne, da li medju njima postoji zadovoljavajuća logička povezanost)
moje definicije takodje
« Poslednja izmena: 12. Nov 2015, 12:41:06 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
mob
Nokia Luvmya 520
svest je sposobnost? znači otprilike isto kao snaga ili brzina, ili sposobnost rešavanja diferencijalnih jednačina? zatim kazes da je svest rečima definisana stvarnost, znači sistem misli tj. reči koji opisuju realnost? to su dva različita pojma, ali hajde da predjemo preko toga, možda si se malo zbunio
zatim si u svojoj definiciji pojma postojanja koristio izraz "svestan" na način koji, s obzirom na definiciju svesti, izgleda da znači da postoji ono što je neko definisao rečima

to znači da nam je jedan od izraza "biti svestan toga" i "to postoji" višak, jer oba znače isto

moje definicije nisu potrebne jer se sve vreme ovde zajedno bavimo tvojom teorijom, ali posto si odgovorio na moj zahtev, osecam se dužnim:

najkraće rečeno, a mogao bih predugo da se raspišem:
postojati - imati sposobnost interakcije (gde u interakciju spada i opažaj, a što nas kao posmatrače takodje čini postojećim)
svest - skup svega za šta smo sigurni da postoji (što opažamo, osećamo, mislimo u datom trenutku)

u moju definiciju svesti spadaju osećanja, u tvoju ne, sem kao opis izražen rečima
ja dopuštam postojanje i bez posmatrača, ti ne
morao sam da ukljucim vreme u definiciju svesti za ovu priliku jer mislim da ces tako lakse shvatiti sta želim da kažem i zato što smatram da je lako dokazati da svest sadrzi i čulo za protok vremena, vrlo kratkoročno pamćenje koje omogućava orijentaciju u vremenu i daje osećaj kontinuiteta (svest o kontinuitetu ako hoćeš  Smile)

molim te da primetiš da se moji pojmovi svesti i postojanja ne iscrpljuju u svom medjusobnom odnosu. ostavljen je prostor da postoje i drugi objekti sem onih koji su sadržaj svesti a koji su sposobni za interakciju. na nama je naravno da ustanovimo šta postoji proučavajući delovanje tih entiteta na nas i indirektno na naše merne instrumente itd.
i nije stvar u tome ko je u pravu jer je reč o definicijama.
stvar je u tome koliko su tvoje definicije upotrebljive (i naravno da li su razumne, da li medju njima postoji zadovoljavajuća logička povezanost)
moje definicije takodje
Apsolutno, kao sto neko zivo bice ima odredjenu sposobnost manifestovanu kroz snagu i brzinu, tako je covek jedino bice na ovoj Planeti koje ima sposobnost definisanja stvarnosti i kroz tu sposobnost ima osecaj prisutnosti i postojanja.
Da li bi bio ljubazan da razdvojis rec od misli ( posto to tvrdis ) ? Cisto da razjasnimo ko je zbunjen ili da nam ti opises misao bez reci ili rec bez misli pa da zovemo komitet za nobelovu nagradu...
I da tvojoj genijalnosti dodas objasnjenje kako nesto postoji a da to reci nisu definisale / opisale.

Da li bi takodje mogao da objasnis kako kamen koji postoji ima " sposobnost interakcije " ?

Da li bi mogao da objasnis kako u definiciji svesti ( koju sam ja napisao, ali to nema nikakve veze ) ne postoji osecaj ? Kako razdvojiti svest coveka od osecaja koji ima ?

Da li bi mogao da nam dopustis da cujemo sta to postoji " bez posmatraca " ?

sta je " culo za protok vremena " ? Sta je " vreme " i kako " protice " ?

tvoji " pojmovi svesti " direktno zavise od odgovora na pitanja koja sam ti postavio.

Gde je tvoj pokusaj objasnjenja " logicke nepovezanosti " definicija koje ti je abenaz dao ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
evo kolega ti je odgovorio umesto mene, rekao je isto što bih i ja (sem eventualno ovoga sa vremenom,tu se rekao bih  ne slažemo),pa da se ne ponavljam..MADA, kad razmislim, ne vidim zašto ne bih, jer to radim već pedesetak stranica u uzaludnim pokušajima da nešto objasnim onoj dvojici tako da..
Citat
tako je, naravno da postoji SAMO ono što je neko definisao rečima, a ako ti tvrdiš da nije tako, potrebno je da navedeš neki primer postojanja koje NIJE definisano rečima.
ti si taj koji je zbunjen,mada si ti još i na dobrom putu da shvatiš nešto u poređenju sa duom fantastiko (predrag i blu)
Citat
postojati - imati sposobnost interakcije
i mene kao i ajfija zanima da li kamen,ili bilo koji drugi neživi predmet,ne postoji,budući da nema sposobnost interakcije?da li ti znaš uopšte šta je interakcija? šta postoji bez posmatrača? (pošto to ''dopuštaš'')
a ovo za vremenom i svesti nisam uopšte skapirao,šta si hteo time da kažeš? ne bih išao dotle da kažem da vreme ne postoji kao ajfi,ali me zanima kakve veze vreme ima sa svešću.
Citat
ostavljen je prostor da postoje i drugi objekti sem onih koji su sadržaj svesti
pa ček sad jel ''ostavljen prostor'' (što znači ostavljaš da postoji ta mogućnost,znači nisi siguran) ili TVRDIŠ da postoje,siguran si?
ti objekti, ako i postoji, ne postoje ZA NAS,ljude
« Poslednja izmena: 12. Nov 2015, 15:45:12 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
zaista bih da vam odgovorim ali cu to raditi u etapama izmenama u okviru ove poruke, tako da sacekajte, molim vas dok vam ne kazem da sam zavrsio u poslednjem redu

moram da napravim uvod:
značenje reči koje koristimo je formirano upotrebom, tj potrebom ljudi da izraze neki koncept. u filozofskoj raspravi, definicije su neophodne jer uobicajeni nacin upotrebe reči može da onemogući raspravu usred neodredjenosti tog pojma ili postojanja više od jednog značenja koje mu se pripisuje. moja definicija važi za moj sistem mišljenja i ako želite o njoj da sudite morate da joj sudite u okviru sistema ili po nekoj vrsti nelogičnosti koja se vidi u startu.

Citat
Gde je tvoj pokusaj objasnjenja " logicke nepovezanosti " definicija koje ti je abenaz dao ?
nisam ni rekao da su definicije logicki nepovezane, samo da postoji ta mogucnost kada se nesto definise. jedna nelogicnost u ponudjenim definicijama je to sto mi se cini da su za svest date dve definicije razdviojene znakom '/', a ne jedna, mada bi i to lako moglo da se 'ispegla'

u slucaju moje definicije postojanja koje se poziva na mogucnost interakcije i svih vasih pitanja koja su isla uz to:
nisam zasnovao definiciju direktno na cinjenici da smo necega svesni. odlucio sam da napravim definiciju donekle nezavisnu od toga upravo zbog vec pomenutog: "to znači da nam je jedan od izraza "biti svestan toga" i "to postoji" višak, jer oba znače isto".
uobicajena upotreba pojma postojati je takva da se smatra da postojanje necega ne zavisi od posmatraca. takodje, obicno se smatra da mogucnost da saznamo da li nesto postoji podrazumeva da mozemo da dodjemo u situaciju da ga vidimo ili da ga izmerimo gajgerovim brojacem ili kako god. interakcija koju pominjem je nesto za sta je sposobani kamen. on moze da se skotrlja i udari u nesto, da pritiska podlogu, da odbija fotone, da privlaci svojom masom. naravno ja to sve znam, da se tako izrazim, na kraju puta moderne nauke, ali poenta je u nacinu a koji koristim termin interakcija, to je uzajamno delovanje dva objekta, u najsirem smislu.
da dam poentu: ja sam namerno skovao pojam na taj nacin jer sam smatrao da je koristan. ne zato sto je tacan. definicija ne moze biti tacna.
da ponovim: definicija ne moze biti tacna ili netacna. moze biti korisna, beskorisna ili nelogicna.
ne postoji ( Smile) pojam 'postojati' za koji cemo dati tacnu definiciju. mi formirano znacenje tog pojma. vi ste to isto uradili. ako bih prihvatio vasu definiciju, verovatno bi smo dosli do vrlo slicnih rezultata. ako bi ste vi prihvatili moju, takodje.

jos o necemu bih da razmislite. uz podrazumevanje aktuelnih naucnih rezultata, ne polazeci od prvenstva svesti: ako odlucimo da kazemo da odredjeno drvo postoji, sta je to drvo o kojem govorimo? skup elementaarnih cestica, atoma i molekula u odredjenom medjusobnom odnosu? da li mozemo reci da postoje zapravo te cestice od kojih je drvo sagradjeno, a ne drvo? ili jos bolji primer - lice. ljudsko lice je nas koncept za koji smo predodredjeni da ga prepoznajemo, i radimo to cak i kada nije na coveku, u sarama, senkama, oblacima. lokazilujemo drazi i dajemo im zajednicki naziv prema korisnosti koju imaju u nasem svakodnevnom zivotu.

tako je sa svakom definicijom pojma 'postojati' ili cak bilo kojeg drugog pojma. ne postoji definicija koja odgovara realnosti jer je rec o nasem konstruktu koji sluzi za nase potrebe.
zbog toga vasa definicija ne moze biti bolja od moje jer je tacnija. to nije moguce. moze biti samo korisnija.
a mislim da nije

Citat
Da li bi bio ljubazan da razdvojis rec od misli ( posto to tvrdis ) ? Cisto da razjasnimo ko je zbunjen ili da nam ti opises misao bez reci ili rec bez misli pa da zovemo komitet za nobelovu nagradu...
nisam razdvojio rec od misli tj. ne smatram da su razdvojeni ali su u pitanju dva razlicita pojma. ponudio sam oba jer nisam mogao da znam koji vam vise odgovara

Citat
Da li bi mogao da objasnis kako u definiciji svesti ( koju sam ja napisao, ali to nema nikakve veze ) ne postoji osecaj ? Kako razdvojiti svest coveka od osecaja koji ima ?
u tvojoj definiciji svest je "sposobnost definisanja"/"rečima definisana stvarnost". tu ne vidim osecanja sem ako se ne kriju u recima definisanoj stvarnosti. hm. mozda je tako. ali onda mi treba bolje objasnjenje sintagme "recima definisana stvarnost" jer sam prvo mislio da to znaci- recenicne konstrukcije, ali izgleda da si hteo da se sintagma odnosi na stvarnost koju je moguce opisati recima. moja greska.

Citat
pa ček sad jel ''ostavljen prostor'' (što znači ostavljaš da postoji ta mogućnost,znači nisi siguran) ili TVRDIŠ da postoje,siguran si?
razgovarali smo o tome ranije kada sam spominjao induktivni metod dokaza da postoje neke stvari kojih nismo svesni. taj dokaz po svojoj prirodi samo govori o velikoj verovatnoci a ne sigurnosti. i podrazumeva moju definiciju postojeceg i svesti

Citat
Da li bi mogao da nam dopustis da cujemo sta to postoji " bez posmatraca " ?
to je sustina
na ovo pitanje moramo da odgovaramo u zavisnosti od definicije pojma "postojati" koju prihvatamo. u prethodnom pasusu sam naveo postojanje mog dokaza da nesto postoji bez posmatraca, uz moje definicije postojanja i svesti. naravno, nemoguce je reci sta tacno postoji bez posmatraca.

zavrsio
« Poslednja izmena: 12. Nov 2015, 17:18:52 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
Browser
Ucweb 2.0
mob
LG Frizider
Ne znam sta podrazumevate pod interakcijom ali kamen je svakako ima sa svojim okruzenjem, da l ga voda oblikuje u oblutak ili ga mrve razlike u temperaturama.

Uostalom pod konstantnom je interakcijom sa planetom zemljom pitem gravitacije ako vec nije bogat nekim mineralim koji im daje potpuno drugacija svojstva i ponasanje u drugacijim okolnostima......itd itd
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
pa budući da je objasnio na šta je mislio odnosno da je interakciju definisao kao '' uzajamno delovanje dva objekta, u najsirem smislu.'' onda i može;ja sam imao u vidu uže,uobičajenije značenje te reči prema kome samo živa bića mogu da interaguju,ali nebitno
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
inace abenaze, jednom ili dvaput sam ti nasto rekao misleci da si eyefeel, jer sam se njega secao od ranije a dugo nisam bio na forumu
imate isti avatar. evo i gotovo istih stavova po ovom pitanju. to mi je simpaticno, ali i malo cudno  Smile
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7
Sazeto: Objekat moze postojati samo ako pored sebe ima(o) bar jos jedan objekat sa kojim je ikada imao interakciju?

Objekti koji nikada nisu imali interakciju sa svojim okruzenjem - ne postoje ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Objekti koji nikada nisu imali interakciju sa svojim okruzenjem - ne postoje ?  Smile
uzimajuci u obzir uobicajenu definiciju pojma 'postojati' takvi objekti postoje ali efektivno ne postoje, jer sa njima nije moguce stupiti u kontakt. samo njihovo postojanje je za nas beznacajno

po mojoj definiciji takav objekat ne postoji.
zdravorazumski, rekli bi smo da postoji
« Poslednja izmena: 12. Nov 2015, 17:31:39 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.