Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 74663 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Znanje bez istine je kao sila bez mudrosti...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Kao ni Ajfi, a već sam to objasnio, ne razumeš semantičku razliku izmedju:

Dokaži da nešto postoji, bez svesti.

i Dokaži da nešto postoji bez svesti.
ne nego očigledno nisam bio dovoljno jasan jer sam mislio samo i isključivo na ovo prvo .dakle tvrdio sam (i tvrdim) da nema postojanja (pa samim tim ni dokazivanja (ili obrnuto,svejedno,nema dokazivanja pa samim tim ni postojanja)) BEZ/VAN SVESTI u smislu da BEZ NJE ne može ništa da se dokaže;a ne da ne mogu da postoje bića ili objekti KOJI NEMAJU SVEST pa kao u tom značenju ''ništa ne postoji bez svesti  tj ništa ne postoji A DA NEMA SVEST''
dakle pošto si definitivno konačno ukapirao ovo prvo,praktično nema šta više da se raspravljamo.samo još par napomena i milijarditih ponavljanja haha:
Citat
Postojanje nije relativno, postojanje je apsolutno! Slon ili postoji ili ne postoji...drugo je da li mi to znamo ili ne i kako interpretiramo ono što postoji.
naravno da je relativno jer kao što sam u previše navrata i dokazao da sve što postoji mora da postoji-ZA NEKOG.ako li pak ima nečeg što ''apsolutno'' postoji,odnosno što postoji samo PO SEBI-MI O TOME NE ZNAMO I NE MOŽEMO NIKAD ZNATI NIŠTA. znanje (koje je naravno takođe relativno) o nečemu je POTPUNO IDENTIČNO postojanju,odnosno potpuno zavisi od njega,kao i postojanje od znanja;time hoću da kažem da ti ZNAŠ samo ono ŠTO POSTOJI (ZA TEBE). i ZA TEBE POSTOJI samo ono što ti ZNAŠ/o čemu imaš znanje.PA ŠTA ako zvuči ''poetski'' ili kako već?!? zašto je to bitno ako je istinito?
Citat
Svesnost o postojanju nečega i samo postojanje (prisutnost) nečega nisu isto.
niti sam ja tvrdio da je isto.

pošto me mrzi da na sve ''odgovaram'' (a već sam odgovarao na POTPUNO ISTA pitanja),samo da ''odgovorim'' na suštinsko,ne pitanje nego ''opasku'',šta li već,koja služi kao dokaz da je ovde reč o nesporazumu(manje-više):
Citat
Ovim odgovorom si sam pobio ideju o prvenstvu svesti.
JA NIKADA NISAM NI TVRDIO DA SVEST IMA PRVENSTVO! ono što ja JESAM tvrdio i tvrdim naravno i dalje jeste da POSTOJANJE I SVEST (O POSTOJANJU) ZAVISE JEDNO OD DRUGOG,KORELATI SU (I TO SAM PONOVIO MILION PUTA ALI VI ILI NE ČITATE MOJE POSTOVE ILI ME ZAJEBAVATE SVE VREME),DRUGIM REČIMA NE MOŽE DA POSTOJI,NE NEŠTO ŠTO NEMA SVEST,VEĆ NEŠTO O ČEMU NEKO,BILO KO,NEMA SVEST; I NE MOŽE DA POSTOJI SVEST O NEČEMU NEPOSTOJEĆEM ( U MATERIJI). DA LI je PREKONAČNO jasno?!? dakle,podebljao sam,podvukao i napisao velikim slovima KOJA JE MOJA TVRDNJA (a imam SAMO JEDNU tvrdnju,tako da ne bi trebalo da bude teška za pamćenje), i nadam se da mi više nećete pripisivati NEŠTO ŠTO NISAM TVRDIO, u šta čak NISAM NI ULAZIO, nego sam eventualno samo dao svoje MIŠLJENJE o tome (kada sam rekao da MISLIM da svest ima prvenstvo ali NISAM TVRDIO TO,jer nisam siguran a i potpuno je sporedno i nije tema).

ELEM,pošto si se KONAČNO ''složio'' da bez svesti NEMA DOKAZIVANJA,time si,bar indirektno,svesno ili nesvesno nije ni bitno,odgovorio na pitanje ''postoji li nešto bez svesti?'' sa ''NE ZNAM (jer NE MOGU DA DOKAŽEM)'', ajde de,i to je nešto..
« Poslednja izmena: 10. Nov 2015, 20:21:05 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Gravitacija postoji, a da mi nismo svesni nje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
....
kako je NISI svestan kad si rekao (POMOĆU SVESTI!!SVESTAN!!)  ''GRAVITACIJA POSTOJI''?!? ti kao da ni ne znaš šta je svest uopšte (ne znam šta će mi ovo ''kao'').samim DEFINISANJEM nečega,BILO ČEGA,dakle samim iskazom ''_____ je ___'' ili ''____ postoji ili ne postoji'' TI TAJ POJAM DOVODIŠ U POSTOJANJE,bilo U MATERIJI, bilo samo i isključivo U TVOJOJ MAŠTI.
potrebno je da NEMAŠ SVEST  i da DOKAŽEŠ BILO ŠTA;jedino tako je moguće DOKAZATI da svest ''nije uopšte neophodna za postojanje'',do tad vam samo preostaje da VERUJETE u to,nimalo se ne razlikujući od religioznih  fanatika koji isto tako veruju u razna sranja BEZ IKAKVIH DOKAZA i po svaku cenu žele da ''odbrane'', ''zaštite'' to svoje verovanje,čak i kad oni sami,duboko u sebi,znaju da greše.eh taj ego..
« Poslednja izmena: 11. Nov 2015, 02:25:39 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
@abenaz
Napravio si logičku grešku konvertovanje kondicionala.
Bez A nema B, dakle bez B nema A.

Neću da ti ukažem na manjkavosti i nedoslednosti u svakom delu tvoje poruke, jer kako sam kažeš "mrzi" te da odgovaraš, poštovaću to i ostaviću ti komentar o kojem možeš da razmisliš.

Kako je biocentrizam prošao u susretu sa naukom, tako prolaze i ove ideje koje ti zastupaš.

« Poslednja izmena: 11. Nov 2015, 09:47:52 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
....
kako je NISI svestan kad si rekao (POMOĆU SVESTI!!SVESTAN!!)  ''GRAVITACIJA POSTOJI''?!? ti kao da ni ne znaš šta je svest uopšte (ne znam šta će mi ovo ''kao'').samim DEFINISANJEM nečega,BILO ČEGA,dakle samim iskazom ''_____ je ___'' ili ''____ postoji ili ne postoji'' TI TAJ POJAM DOVODIŠ U POSTOJANJE,bilo U MATERIJI, bilo samo i isključivo U TVOJOJ MAŠTI.

Shvatam koji je tvoj problem. Ti, naime, ne odvajas rec/pojam od realnog objekata koji postoji.

Kad kazem, "Gravitacija" postoji, samo mi nismo svesni njenog fizickog delovanja na nas ljude. Jel tako bolje?

Dakle pojma gravitacije sam svestan i znam sta oznacava. Medjutim, tog fizickog zakona i negove manifestacije nisam svestan, niti cu ikada biti. Svestan sam svoje tezine. Ali nemam nikakvu svesnu povezanost sa planetom zemljom, i da sam svestan kako me ona vuce/privlaci sebi.

Jel sad jasnije?

« Poslednja izmena: 11. Nov 2015, 10:16:11 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Shvatam koji je tvoj problem.
''problemi'' ne postoje, postoje samo situacije
Citat
Ti, naime, ne odvajas rec/pojam od realnog objekata koji postoji.
iz prostog razloga što su NEODVOJIVI, a ti i peđa još niste NITI ĆETE IKAD uspeti da dokažete suprotno

ne,nije mi jasnije, kako nisi svestan njenog delovanja kad kažeš da znaš šta ona predstavlja i šta označava?!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Nisam svestan. Mogu napamet da ti izdeklamujem definiciju, cak i fizicku formulu privlacenja dva masivna tela po njutnu, ali i dalje nisam svestan da me planeta zemlja privlaci

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
potrebno je da NEMAŠ SVEST  i da DOKAŽEŠ BILO ŠTA;jedino tako je moguće DOKAZATI da svest ''nije uopšte neophodna za postojanje''
ti si izgleda definisao svest preko pojma postojanja, a postojanje preko svesti

to ne sluzi nicemu.

ako nisam u pravu daj definicije

svest: ?
postojati: ?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
pa preko čega drugog da definišem?!?
šta ti znači to ''ne služi ničemu''?
svest je sposobnost definisanja stvarnosti/rečima definisana stvarnost (pri čemu je ovo pleonazam jer je jedino rečima i moguće išta definisati)
postojanje je svet u očima svesnog posmatrača
daj ti tvoje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.