Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Put u rat - Pronađen Kuran iz vremena pre Muhameda  (Pročitano 74934 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
blu, elegantno si propustio (nadam se zaboravio..ili si pu pu daleko bilo namerno ignorisao :OOO ) da mi odgovoriš na ovo pitanje ''da li ZA TEBE postoji neko/nešto za koga nikad nisi čuo/koga nisi svestan? nije retoričko pitanje''
kada na ovo odgovoriš,nastavljamo dalje,imam još par pitanjaca za tebe,kao poslednji trzaj nade da ćeš se opametiti.ako ni to ne pomogne-bože moj,probao sam.. Smile
a ovo ofc važi i za predraguna
« Poslednja izmena: 09. Nov 2015, 15:45:43 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Ako nikad nisam video, omirisao, osetio, cuo, pojeo dzumbalamba onda je svejedno da li postoji ili ne, jer nijedan input o njemu nemam.

BTW, nisi se ni osvrnuo na moju konstataciju da bi bez cula bio nizi oblik od biljke.

Zamisli rodi se beba i ne rade joj cula. Sta ce ta beba da nauci u zivotu? Nista. Cak ni svest nece da joj se razvije.

Svest ne postoji bez inputa. Input prethodi svesti.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Citat
Ja ne tvrdim da bez svesti nema dokazivanja
a daj druže  Smile aj pošto se sad kao više odjednom ne vređamo i ''ortaci'' smo, pretpostaviću da si se samo..zbunio.. i zaboravio šta si rekao..a ne da si,ne daj bože licemerna lažovčina..ili si pak promenio mišljenje u roku od par dana-tek tako u šta sumnjam  Smile
''bez svesti nema dokazivanja je tačno''
dakle,prvo ovo da klarifikujemo,pa nastavljamo
Prati tok rečenica. Ti me na osnovu primera koji sam ti dao pitaš kako možeš da tvrdiš da bez svesti nema dokazivanja, pa da ga ima?
Ja ti odgovorim da (tim primerom, to sam očekivao da ti bude jasno) ne tvrdim da bez svesti nema dokazivanja već da nešto postoji bez svesnog posmatrača.  Taj primer ne služi da objasnim da bez svesti nema dokazivanja, jer ja ne tvrdim da ima, kao što si ti i naveo u mojoj ranijoj poruci.  A ti isečeš pola rečenice i hoćeš da raspravljaš o tome. Tako rade pseudonaučnici kad žele da odbrane svoj stav...i nikad ga ne odbrane. Ali ti samo verovatno nisi razumeo rečenicu i samo ti je prvi deo zapao za oko. Da sam napisao "Ovaj primer mi prvenstveno ne služi da tvrdim ni da ima ni da nema dokazivanja bez svesti, već mi služi da ti dokažem da ono što postoji, postoji i bez svesnog posmatrača", verovatno bi lakše razumeo. Ali sam ja sažeo rečenicu.

Bez svesti nema dokazivanja je tačno.
Ništa ne postoji bez svesti je netačno i to sam ti pokazao primerom koji ispada da nisi razumeo.

Nismo "ortaci", nego vredjanjem samo produžujemo raspravu. Možeš li sad da komentarišeš ostatak poruke?

'da li ZA TEBE postoji neko/nešto za koga nikad nisi čuo/koga nisi svestan?
Pitanje nije dobro jer je u ovom slučaju "da li za tebe postoji" samo drugim rečima iskazano "da li si svestan".
Tako da je pitanje: Da li si svestan nečega čega nisi svestan.

Odgovor na to je NE, ali taj odgovor ne implicira ni postojanje ni nepostojanje tog nečega.

« Poslednja izmena: 09. Nov 2015, 19:26:28 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Vas organizam ima koliko...gzilion celija...svaka od njih svake sekunde obavlja najrazlicitije operacije...izmedju ostalog i komunikaciraju medjusobno...razmozacaju se usavrsacaju i tako 70 godina...ne samo na nivou celije nego i organizma...

Vas mozak svake sekunde prima oko 60 hiljada raznoraznih nadrazaja...od toga filtrira 30setak ...

Sve se to obavlja apsolutno bez ikakvog vaseg znanja ...a komoli svesti...

Obican covek ne moze ni tri operacije paralelno da odradi bez treninga...

I vi ste ta svest....

Srecno s tim... Smile

« Poslednja izmena: 09. Nov 2015, 18:24:56 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Hvala  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Istocne religije govore da nema razlike izmedju svesnog i nesvesnog...

To je sustina meditacije...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung S7
Svest je proces.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Ako nikad nisam video, omirisao, osetio, cuo, pojeo dzumbalamba onda je svejedno da li postoji ili ne, jer nijedan input o njemu nemam.
znači odgovor je ''ne znam''. hvala ,konačno, praise the lord  Smile

peks, plašim se da te i dalje ''ne razumem'', ovde kažeš da ne tvrdiš da bez svesti nema dokazivanja (što implicira ili da ''ne znaš ima li bez svesti dokazivanja'' ILI suprotno odnosno ''tvrdiš da bez svesti ima dokazivanja'':  ''Ja ti odgovorim da (tim primerom, to sam očekivao da ti bude jasno) ne tvrdim da bez svesti nema dokazivanja već da nešto postoji bez svesnog posmatrača.''
međutim ovde ''Bez svesti nema dokazivanja je tačno.'' opet tvrdiš da nema O.o pa šta je od to dvoje?!?
dakle,nema dokazivanja,valjda smo konačno bar to apsolvirali.
ja tebe sve apsolutno razumem šta oćeš da kažeš (sem ovoga oko tvoje tvrdnje,nije mi i dalje najjasnije ŠTA ti tvrdiš oko dokazivanja), ti ne razumeš moju poentu.

Citat
Odlično, dakle postojiš čak i kad nisi toga svestan...što znači da za postojanje nije neophodna svest.
naravno da jeste, a vanyo ti je to lepo objasnio,ja mislim mnogo lepše i jasnije od mene rekavši ''imas spoznaju jer si ga vec jednom definisao/video/opisao'',dakle bez obzira što ja TAD,TRENUTNO (dok spavam recimo) nisam svestan,ja znam da postojim jer sam već prethodno definisao i odredio i utvrdio to, uverio se da tako kažem,da postojim,a i uveriću se kad se probudim,a što je najvažnije ja dok spavam postojim,ali [u]nisam svestan postojanja[/u], drugim rečima za mene tada,u tim trenucima,ništa ne postoji, zato sve vreme i tvrdim da je postojanje RELATIVNO odnosno sve što postoji MORA ZA NEKOG da postoji,bar u ovom našem jebenom univerzumu ili planeti bar,sve što postoji postoji ZA čoveka,tj ZA NJEGOVU SVEST. VAN TE SVESTI mi nemamo pooojma ima li nečeg,ali zasigurno znamo (bar neki) da nema ničeg NI NALIK ovome što ima SA svešću tj što smo pomoću svesti/reči odredili,jer KAKO BI MOGLO DA IMA,KAKO BI ''SLON'' MOGAO DA BUDE ''SLON'' BEZ REČI SLON?!? LOGIC 101.
evo da probam možda eventualno jednostavnije u nadi da će ti KONAČNO kao i blusoniku doći iz dupeta u glavu,da rezimiram što jednostavnije mogu,potrudiću se:

da li ZA TEBE postoji nešto o čemu nemaš svest? naravno da ne postoji, a ako pak i dalje misliš da se inatiš,ako i dalje  tvrdiš da je moguće da stvari postoje SAME PO SEBI,BEZ DA IH IKO OPAŽA ODNOSNO BIVA SVESTAN, potrebno je DA TO I DOKAŽEŠ,JER JE SLOŽIĆEŠ SE PREBESMISLENO I PREAROGANTNO NEŠTO TVRDITI I BITI TOLIKO UBEĐEN U TO A DA NEMAŠ DOKAZA, a DA BI to dokazao,POTREBNO JE DA NAVEDEŠ ŠTA JE TO ''NEŠTO'' ŠTO NE POSTOJI NI ZA KOGA,VEĆ TZV. ''SAMO PO SEBI'';kakav GOD tvoj odgovor da bude-SJEBAĆEŠ SE zato što ćeš time postići-UPRAVO SUPROTNO OD ONOGA ŠTO SI TVRDIO,odnosno dokazaćeš da to što si naveo-POSTOJI ZA TEBE.
zapravo,sad kad razmislim sam,po meni,u stvari zakomplikovao ali otkud znam,možda je tebi tako lakše da shvatiš kad već imaš problema sa najjednostavnijim i najlogičnijim objašnjenjem ikad ''bez reči/svesti ništa ne postoji'' ILI BAR ''bez reči/svesti NEMA DOKAZA da nešto postoji'',a,ponavljam,sledeći ovu drugu, po tebe ne sumnjam prihvatljiviju varijantu,ONDA BI TVOJ ODGOVOR KADA BI BIO IOLE POŠTEN I ISKREN NA PITANJE ''POSTOJI LI IŠTA VAN/BEZ SVESTI BIO BAAAR''NE ZNAM'' ,ako već ne ''ne''.

da li ti je koooonačno bar MAAAALKICE jasnije ili..ne znam ni ja šta treba još da uradim,kako bih mogao da te dozovem pameti...
na ovo ostalo nema potrebe da odgovaram jer su u suštini jedna te ista pitanja i primedbe, i na sva ta pitanja odgovor sam već napisao ali ajde, npr
Citat
Ono čega ima postoji bilo da je svest to otkrila ili ne i da li se to postojanje (prisutnost nečega) detektuje ili ne, što si sam potvrdio u slučaju bakterija, sebe i vazduha u snu i sl.
''Ono čega ima postoji bilo da je svest to otkrila ili ne '' ZA OVO NEMAŠ AMA BAŠ NIKAKVIH DOKAZA jer da bi imao-MORAO BI DA DOKAŽEŠ ŠTA TO I KAKO POSTOJI-[b]BEZ SVESTI,NE KORISTEĆI SVEST/REČ[/b], ILI da kažeš šta to postoji,baar jedan jebeni primerčić nečega što postoji,A ŠTA SVEST JOŠ NIJE OTKRILA.
bakterije,vazduh itd postoje JER IH JE SVEST KAD-TAD ODREDILA I DEFINISALA DA POSTOJE, BIO JA U NEKOM TRENUTKU SVESTAN NJIHOVOG POSTOJANJA ILI NE
« Poslednja izmena: 09. Nov 2015, 19:54:40 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Pitanje nije dobro jer je u ovom slučaju "da li za tebe postoji" samo drugim rečima iskazano "da li si svestan".
pa ZA MENE postoji SAMO ONO ČEGA SAM SVESTAN, za TEBE postoji SAMO ONO ČEGA SI TI SVESTAN, itd;pa se onda postavlja pitanje,ŠTA JE TO odnosno KAKVO JE TO što NE POSTOJI NI ZA KOG,ČEGA NIKO NIJE SVESTAN? a odgovor svakog iole racionalnog bića:NEPOSTOJEĆE,BAR ZA TOG KOGA NIJE SVESTAN,A U OVOM SLUČAJU NIKO NIJE SVESTAN
« Poslednja izmena: 09. Nov 2015, 20:00:16 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.